Ukrajina
- House
#51826 Re: Ukrajina
gdje da uplatim da federacija kupi dva bayraktara?
dajte račun
dajte račun
- luckylaka
#51827 Re: Ukrajina
Da se raspise kakva nagrada od milon,2,5,10 .za ubistvo outina mislim da bih ga svaki ruski general veceras rokno
-
pinkman
#51828 Re: Ukrajina
Realno njima i ne treba ljudi, treba im jako oruzje i obavjestajna podrska. Mada u svakom slucaju moze biti dobro za dizanje morala i kako se ljudi iz mnogih zemalja bore za Ukrajinu.Black swan wrote: ↑02/03/2022 01:15Samo ludjaci idu u ukrajinu svejedno na koju stranu
Ako nacija od 40 mil ljudi
Nema dovoljno boraca...
-
Guadalajara
#51829 Re: Ukrajina
Koliko ima raketa Grad? 40
Koliko ima eksploziva i raketnog goriva svaka raketa?
Pa jedna raketa sa bojevom glavom da eksplodira napravit ce haos...Tako da vjerujem da je broj realan
- General War
- HarTar
#51831 Re: Ukrajina
Black swan wrote: ↑02/03/2022 01:15Samo ludjaci idu u ukrajinu svejedno na koju stranu
Nema dovoljno boraca...
-
pinkman
#51833 Re: Ukrajina
Pa ko odluci da ide u rat, taj svakako nije dobar sa glavom. Cim se ne boji cinjenice da moze poginuti, sumnjam da se boji i zatvora.Spiritbreaker wrote: ↑02/03/2022 01:16Odlazak na strank ratiste je krivicno djelo po Krivicnom zakonu BiH.Black swan wrote: ↑02/03/2022 01:15
Samo ludjaci idu u ukrajinu svejedno na koju stranu
Nema dovoljno boraca...
A evo imaju izuzeci. Ne odnosi se na sve ovo krivicno djelo.Protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama
Član 162b
(1) Ko protivno Zakonu o odbrani Bosne i Hercegovine ili Zakonu o službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine organizuje, rukovodi, obučava, oprema ili mobiliše pojedince ili grupe ljudi s ciljem pridruživanja, na bilo koji način, stranoj vojnoj, stranoj paravojnoj ili stranoj parapolicijskoj formaciji koje djeluju van Bosne i Hercegovine, kazniće se kaznom zatvora u trajanju od najmanje osam godina.
(2) Ko se na bilo koji način pridruži stranoj vojnoj, stranoj paravojnoj ili stranoj parapolicijskoj formaciji, obučenoj, opremljenoj ili mobilisanoj u smislu stava (1) ovog člana, kazniće se kaznom zatvora u trajanju od najmanje tri godine.
(3) Ko nabavlja ili osposobljava sredstva, uklanja prepreke, stvara plan ili se dogovara s drugima ili vrbuje drugoga ili preduzme bilo koju drugu radnju kojom se stvaraju uslovi za direktno počinjenje ovog krivičnog djela, kazniće se kaznom zatvora u trajanju od jedne do deset godina.
(4) Ko javno, putem sredstava informisanja, distribuira ili na bilo koji drugi način uputi poruku javnosti, koja za cilj ima podsticanje drugog na izvršenje ovog krivičnog djela, kazniće se kaznom zatvora u trajanju od tri mjeseca do tri godine.
(5) Počinilac krivičnog djela iz stava (1) ovog člana koji otkrivanjem grupe spriječi počinjenje krivičnog djela ili otkrije grupu prije počinjenja krivičnog djela, kazniće se kaznom zatvora u trajanju od šest mjeseci do tri godine, a može se i osloboditi od kazne.
(6) Odredbe ovog člana neće se primjenjivati na lica koja su na zakonit način stekla državljanstvo strane zemlje priznate od strane Bosne i Hercegovine u čijoj vojsci ili vojnoj formaciji služe, ili služe vojnim formacijama pod kontrolom međunarodno priznatih vlada od strane Ujedinjenih nacija, formiranim na osnovu zakona.
Last edited by pinkman on 02/03/2022 01:19, edited 1 time in total.
- anelsol
#51834 Re: Ukrajina
Na sjeveru se drže dobro, ali na jugu raspad siatema odbrane.Kikibombona wrote: ↑02/03/2022 01:11 Poruke gradjana Hersona, grada koji je pao u ruske ruke
Obrana krimskog pravca je potpuno i potpuno sjebana - a ovdje su Herson, Nova Kahovka, Tavrijsk, Kozatske i mnogi drugi okupirani i gledaju ubijanje civila.Izgleda da su Rusi zapucali na gradjane koji su bacali molovtoljeve kokteleKherson! Sada pucaju na zgradu SBU. Ruski tenkovi i mnogi vojnici stoje na gimnazijskoj ulici. U gradu nema obrane !!!
Olga Brega U Parku jorgovana već je iz teških mitraljeza upucano petero stanovnika Hersona koji su na njih bacili koktel M. Nemojte ih provocirati, čekajte ZSU, oni će se obračunati s njima.
- House
#51835 Re: Ukrajina
uskoro postaješ bjelorusija (bez nuklearne)supermaks wrote: ↑02/03/2022 01:19Ukrajinci vape cekaju mole za tvoje savjete kako i sta da rade, posalji im mail makar i objasni kako sta.Nego onako... kako ti gledas svoj zivot ono, sta si uradio sta radis , prolaze godine a ti znas da si pi cka pa onda se prosipas po forumima da das sebi malo vjetra iz ledja a znas ono , kad iskljucis racunar.. ti opet pi ck a![]()
Last edited by House on 02/03/2022 01:20, edited 1 time in total.
-
Romanija
#51836 Re: Ukrajina
ioannes wrote: ↑02/03/2022 01:09Da, ima. To što ovaj gore tvrdi, Putin nije nikad rekao.
https://www.logicno.com/politika/sah-ma ... ogada.html
Još jednom da naglasim da Ukrajina za nas nije samo susjedna država. Sastavni je dio naše vlastite povijesti, kulture, duhovnog prostora. To su naši suborci. Među kojima nisu samo kolege, prijatelji, bivši kolege, već i rođaci, ljudi povezani s nama krvlju, rodbinskim vezama.
Dugo su se stanovnici jugozapadnih povijesnih staroruskih zemalja nazivali Rusima i pravoslavcima. Tako je bilo sve do 17. stoljeća, kada je dio ovih teritorija ponovno spojen s ruskom državom.
Itd itd........jebote ovdje fakat svakakve pucine ima nakon ponoci......nesto kao, popnite se na tavan i skinite djedinu ikonu, vi ste mi, mi smo vi, i zato cemo da vas cerecimo....kako ona stara indijska poslovica kaze, 'mogu te do bunara dovest, ali te ne mogu natjerati da pijes'. Ko hoce da vidi on ce da vidi, ko nece on ce u Putinovo nebesko carstvo.
-
Maliodmene
#51837 Re: Ukrajina
Zasto su Hrvati ludjaci? Gaje vec odavno bratske veze sa navijackim skupinama u Ukrajini. Ides pomoci svojim prijateljima. To je borba za život, sutra bi i oni tebi pomogli. Malo glupa konstatacija.Black swan wrote: ↑02/03/2022 01:15Samo ludjaci idu u ukrajinu svejedno na koju stranu
Nema dovoljno boraca...
-
muzicar_iz_parka
#51839 Re: Ukrajina
Neka se promjeni krivični zakon, al samo za odlazak Ukrajinu, kao što su to radile Danska i neke druge države.
Sigurno će nam biti zahvalni za to širom Evrope.
Eto dobrovoljci iz BiH samo čekaju da se zakon promjeni.
I da im mirovinski staž uplatimo.
- House
#51840 Re: Ukrajina
ne vidim ništa loše priključivanju ukrajinskoj vojsci
- Capajebo
#51841 Re: Ukrajina
Vjerovatno malo starija vijest obzirom da nije mrak na snimku, ali svakako da je ljepota vidjeti kako im helikopteri gore
- Leverage
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#51843 Re: Ukrajina
Moze se desiti da jedna eksplozija tenka izazove drugu, tenka do njega ili vozila sa gorivom. Lancano se prenese par eksplozija. Mada ne i meni prevelik broj. Osim ako im ne pomažu jos neciji dronovi.General War wrote: ↑02/03/2022 01:17![]()
Hmm,
Jedan barjaktar nosi 4 rakete...osamdeset unistenih vozila= 20 barjakrata...koliko znam ukraina nema toliko operativnih![]()
A iskreno mislim da ih Ameri prze necim iz svemira, isprobavaju novo oruzje live
- House
#51844 Re: Ukrajina
rado ću šehiditi u odbrani evrope
Last edited by House on 02/03/2022 01:24, edited 1 time in total.
-
jefff
#51845 Re: Ukrajina
Jakako a vec stotine cetnika iz RSa u Donbasu i niko nit sta istrazuje nit sta pita.pinkman wrote: ↑02/03/2022 01:19Pa ko odluci da ide u rat, taj svakako nije dobar sa glavom. Cim se ne boji cinjenice da moze poginuti, sumnjam da se boji i zatvora.Spiritbreaker wrote: ↑02/03/2022 01:16
Odlazak na strank ratiste je krivicno djelo po Krivicnom zakonu BiH.
A evo imaju izuzeci. Ne odnosi se na sve ovo krivicno djelo.Protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama
Član 162b
(1) Ko protivno Zakonu o odbrani Bosne i Hercegovine ili Zakonu o službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine organizuje, rukovodi, obučava, oprema ili mobiliše pojedince ili grupe ljudi s ciljem pridruživanja, na bilo koji način, stranoj vojnoj, stranoj paravojnoj ili stranoj parapolicijskoj formaciji koje djeluju van Bosne i Hercegovine, kazniće se kaznom zatvora u trajanju od najmanje osam godina.
(2) Ko se na bilo koji način pridruži stranoj vojnoj, stranoj paravojnoj ili stranoj parapolicijskoj formaciji, obučenoj, opremljenoj ili mobilisanoj u smislu stava (1) ovog člana, kazniće se kaznom zatvora u trajanju od najmanje tri godine.
(3) Ko nabavlja ili osposobljava sredstva, uklanja prepreke, stvara plan ili se dogovara s drugima ili vrbuje drugoga ili preduzme bilo koju drugu radnju kojom se stvaraju uslovi za direktno počinjenje ovog krivičnog djela, kazniće se kaznom zatvora u trajanju od jedne do deset godina.
(4) Ko javno, putem sredstava informisanja, distribuira ili na bilo koji drugi način uputi poruku javnosti, koja za cilj ima podsticanje drugog na izvršenje ovog krivičnog djela, kazniće se kaznom zatvora u trajanju od tri mjeseca do tri godine.
(5) Počinilac krivičnog djela iz stava (1) ovog člana koji otkrivanjem grupe spriječi počinjenje krivičnog djela ili otkrije grupu prije počinjenja krivičnog djela, kazniće se kaznom zatvora u trajanju od šest mjeseci do tri godine, a može se i osloboditi od kazne.
(6) Odredbe ovog člana neće se primjenjivati na lica koja su na zakonit način stekla državljanstvo strane zemlje priznate od strane Bosne i Hercegovine u čijoj vojsci ili vojnoj formaciji služe, ili služe vojnim formacijama pod kontrolom međunarodno priznatih vlada od strane Ujedinjenih nacija, formiranim na osnovu zakona.
-
meridiyan
#51846 Re: Ukrajina
Russian Forces patrolling in Kherson tonight.
- Spiritbreaker
#51847 Re: Ukrajina
Vidi se da ne zivis u Bosni. Nit ima entitetske vecina u zastuonickom domu za promjenu zakona nit ce se to ikad desit. Drzavne nam institucije svakako be rwde zbog nedolaska ljudi iz RSa.muzicar_iz_parka wrote: ↑02/03/2022 01:22 Neka se promjeni krivični zakon, al samo za odlazak Ukrajinu, kao što su to radile Danska i neke druge države.
- So What!
#51848 Re: Ukrajina
Svim srcem navijam za Ukrajince i veselim se svakom njihovom uspjehu, ali nazivati botom svakog ko realno malo prokomentariše situaciju ili objavi neku vijest s terena koja ide u prilog Rusima odmah biva napadnut.
Nikada mi nije bilo jasno, što stranci pored toliko ratova, ističu onaj u Bosni kao jedan od najbrutalnijih, s obzirom da sam nekako smatrao da je etničko čišćenje, sistematsko silovanje, spaljivanje, granatiranje civila i ubijanje male djece, manje-više dio svakog rata.
Rat u Nagorno Karabahu, kao i Ukrajini me razuvjerio da bez obzira na prirodu rata, civilne žrtve će sigurno biti kolateral, ali ono što smo mi u Bosni preživili nije kolateral već sistematsko uništavanje prekriveno ratom, poput onog u Ruandi samo u manje obimu kod nas.
Svjestan sam da Rusi ne smiju usred Evrope činiti masakre, prvenstveno jer bi to moglo pokrenuti još veću odmazdu cijele Evrope koja ih samo čeka, a druga stvar što će nakon rata morati vladati Ukrajinom, a to se neće desiti, ako budu masakrirali taj narod.
Kapa do poda hrabrim Ukrajnicima, niko ovo nije očekivao i ovaj rat je generalno poruka da niko neće voditi tuđe ratove, ali da bi stekao tuđe simpatije moraš pokazati smjelost i hrabrost što su Ukrajnici i pokazali te su realno nagrađeni ozbiljnom logistikom, moralnom, humanitarnom i finansijskom pomoći.
Motiv većine planete naravno nije što vole i žale Ukrajinski narod, već što je ovo idealna prilika da se u kraj stane jednoj toksičnoj politici koja je opet proizašla iz volje jednog impresivnog, ali i čudnog naroda, te se smijem zakleti da je Putin volja većine Rusa, baš kao što su i ove naše lokalne aždahe volja većine našeg naroda.
Sjećam se svog putovanja iz Estonije prema St. Petersburgu, vozio sam se autobusom i prolazeći istočnom stranom Estonije, u kojoj 99% haman žive Rusi, primjetio sam kako je sve uredno i sređeno, a po samom prelasku na rusku stranu, od graničnog prijelaza pa do svega ostalog jad i čemer nastupa te tako sve do užeg centra Petersburga. Tad sam pomislio, ako se drastična razlika osjeti između jedne od siromašnijih regija EU i jedne od bogatijih u Rusiji, pa kako se neko može ložiti na neku navodnu rusku silu, kada je vidiljvio da je to jedna ogromna, ali šuplja zemlja, čiji je duh vidno ubijen.
Tako se i u Ukrajini danas branimo i mi i ostatak svijeta koji jednostavno ne želi da bude pod čizmom kabadahija koji dobro nisu donijeli ni sebi, a kamoli drugom.
Nikada mi nije bilo jasno, što stranci pored toliko ratova, ističu onaj u Bosni kao jedan od najbrutalnijih, s obzirom da sam nekako smatrao da je etničko čišćenje, sistematsko silovanje, spaljivanje, granatiranje civila i ubijanje male djece, manje-više dio svakog rata.
Rat u Nagorno Karabahu, kao i Ukrajini me razuvjerio da bez obzira na prirodu rata, civilne žrtve će sigurno biti kolateral, ali ono što smo mi u Bosni preživili nije kolateral već sistematsko uništavanje prekriveno ratom, poput onog u Ruandi samo u manje obimu kod nas.
Svjestan sam da Rusi ne smiju usred Evrope činiti masakre, prvenstveno jer bi to moglo pokrenuti još veću odmazdu cijele Evrope koja ih samo čeka, a druga stvar što će nakon rata morati vladati Ukrajinom, a to se neće desiti, ako budu masakrirali taj narod.
Kapa do poda hrabrim Ukrajnicima, niko ovo nije očekivao i ovaj rat je generalno poruka da niko neće voditi tuđe ratove, ali da bi stekao tuđe simpatije moraš pokazati smjelost i hrabrost što su Ukrajnici i pokazali te su realno nagrađeni ozbiljnom logistikom, moralnom, humanitarnom i finansijskom pomoći.
Motiv većine planete naravno nije što vole i žale Ukrajinski narod, već što je ovo idealna prilika da se u kraj stane jednoj toksičnoj politici koja je opet proizašla iz volje jednog impresivnog, ali i čudnog naroda, te se smijem zakleti da je Putin volja većine Rusa, baš kao što su i ove naše lokalne aždahe volja većine našeg naroda.
Sjećam se svog putovanja iz Estonije prema St. Petersburgu, vozio sam se autobusom i prolazeći istočnom stranom Estonije, u kojoj 99% haman žive Rusi, primjetio sam kako je sve uredno i sređeno, a po samom prelasku na rusku stranu, od graničnog prijelaza pa do svega ostalog jad i čemer nastupa te tako sve do užeg centra Petersburga. Tad sam pomislio, ako se drastična razlika osjeti između jedne od siromašnijih regija EU i jedne od bogatijih u Rusiji, pa kako se neko može ložiti na neku navodnu rusku silu, kada je vidiljvio da je to jedna ogromna, ali šuplja zemlja, čiji je duh vidno ubijen.
Tako se i u Ukrajini danas branimo i mi i ostatak svijeta koji jednostavno ne želi da bude pod čizmom kabadahija koji dobro nisu donijeli ni sebi, a kamoli drugom.
- DEMONIKA
#51849 Re: Ukrajina
jah, kaže biden u cvijetu mladosti
imaju ideale vizije zaostavštine
nisu to naši penzioneri sa 400km koji idu gledat šah ispred bbi
- Kikibombona
#51850 Re: Ukrajina
@jeza u ledja
Je li ovo FOX šilji za Putina?
Je li ovo FOX šilji za Putina?