Ukrajina

General War

#51676 Re: Ukrajina

Post by General War »

MUNAFIK wrote: 01/03/2022 23:35
Point. wrote: 01/03/2022 23:18
Erdogan je jedan od najvećih smradova na planeti. Nikad ne zaboraviti ovo i ulizivanje Vučiću. Ko će kome, nego diktator diktatoru. U pravednom svijetu izbaciti Tursku iz NATOa i zauvijek im zatvoriti vrata EU. Erdogana proglasiti persona non grata i u EU i u BiH.
:-)

E cuj zatvoriti im vrata EU kao da su im bila otvorena :-)

Daj uozbiljite se...

Zasto bi Turska sada Rusiji uvodila sankcije? Mislim ko Izraelu uvodi sankcije? Ko Saudiji uvodi Sankcije? Ko je Francuzima i ekipi uvodio sankcije kad su razvalili Libiju. Itd...

Da su ista mjerila prema svima apsolutno bi se slozio sa tobom ali ovako nema smisla... Kada se budu uvodile sankcije zansve ove sto po istoku razaraju zemlje ili podrzaju Sisija i ostale onda mozemo pricati ko jenkoliki smrad.

Ovako je smijesno.
Vrana Vrani oci ne vadi.
Ne, nije ukraina a ni Sarajevo
Image

Image
Image
sumirprimus

#51677 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

His malo neselektivnog bombrdovanja zitomir
GandalfSivi

#51678 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

muhafuca wrote: 01/03/2022 22:34
Sydnor wrote: 01/03/2022 16:27 Boriseeee :kiss:

mogo je i Palestinu spomenut kad ga je krenulo vec, pa malo Jemen, pa malo Irak, pa i Afganistan

pa Somaliju ... mislim sve je relativno frisko i u tom okviru, ako mu sjecanje ne ide dalje od devedesetih
Tatjana opet trola :izet: :izet: :izet:
MUNAFIK

#51679 Re: Ukrajina

Post by MUNAFIK »

jasib wrote: 01/03/2022 23:38

Daj uozbiljite se...

Zasto bi Turska sada Rusiji uvodila sankcije? Mislim ko Izraelu uvodi sankcije? Ko Saudiji uvodi Sankcije? Ko je Francuzima i ekipi uvodio sankcije kad su razvalili Libiju. Itd...

Da su ista mjerila prema svima apsolutno bi se slozio sa tobom ali ovako nema smisla... Kada se budu uvodile sankcije zansve ove sto po istoku razaraju zemlje ili podrzaju Sisija i ostale onda mozemo pricati ko jenkoliki smrad.

Ovako je smijesno.
Jesi tako govorio kad je Srbija napala Bosnu, kad joj je trebalo uvoditi sankcije :-)

Kakva licemjernost, kako te nije sramota :(

- Слава Україні!
To je subjektovno... Naravno da sam za sankcije Srbima... Bilo mi je drago i kad su im uzeli kosovo... Pa bilo mi je drago kada da smo izabrali Komsica hrvatima... Naravno to su subjektivni stavovi...

Ali svi ima drugu stranu medalje. Volio bih da se rusima unisti sva armija eto i to je moj subjektivni stav posebno jer podrzaju Srbiju u RS. Zao mi je Ukraine i apsolutno podrzavam njihovu odbranu i protv sam ove agresije ali necemo se pravit ludi i preko toga sad i druge u to uvlaciti.

Ali ako vec moralisemo onda treba da budemo korektni. Neki bi sad da se Turska digne u rat protiv Rusije radi Ukraine i da se zaboravi sve sto je bilo do sad i svo licemjerstvo NATOa i EU i USA prema svemu ostalom...

To je neozbiljno.
Veteran 21

#51680 Re: Ukrajina

Post by Veteran 21 »

meridiyan wrote: 01/03/2022 23:41 Na južnoj osovini ruske snage preuzele su kontrolu nad Hersonom, konačno stvorivši čvrsto uporište zapadno od Dnjepra. S druge strane Rusi u koordinaciji sa snagama DNR napredovali su prema Mariupolju i izolovali grad sa 3 ose, gde se trenutno vode teški sukobi.

Image
Netačan info
MUNAFIK

#51681 Re: Ukrajina

Post by MUNAFIK »

General War wrote: 01/03/2022 23:42

Daj uozbiljite se...

Ovako je smijesno.
Vrana Vrani oci ne vadi.
Ne, nije ukraina a ni Sarajevo
Image

Image
Image
Sta cemo sa Izrealom? USA? Amerikom? Francuskom? Saudijom?

Ovi se bore protiv PKK terorista u svojoj drzavi i ti postavljas neke slike stancemo sa milionima ubijenih od strane ovih gore navedenih?

Glupo jecUkrainu koristiti za ove stvari sada.
zagor_te_nej

#51682 Re: Ukrajina

Post by zagor_te_nej »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/turs ... /220301117

sav jad i čemer praznoglavnih sda turkofila i erdoganofila isplivao u komentarima.

jasno je da mi imamo veće neprijatelje među nama samima, koji bi da nas drže uz tursku, srbiju i rusiju.

sda turkofile zatrati na svakoj stopi bih!
jasib

#51683 Re: Ukrajina

Post by jasib »

MUNAFIK wrote: 01/03/2022 23:44
jasib wrote: 01/03/2022 23:38

Jesi tako govorio kad je Srbija napala Bosnu, kad joj je trebalo uvoditi sankcije :-)

Kakva licemjernost, kako te nije sramota :(

- Слава Україні!
To je subjektovno... Naravno da sam za sankcije Srbima... Bilo mi je drago i kad su im uzeli kosovo... Pa bilo mi je drago kada da smo izabrali Komsica hrvatima... Naravno to su subjektivni stavovi...

Ali svi ima drugu stranu medalje. Volio bih da se rusima unisti sva armija eto i to je moj subjektivni stav posebno jer podrzaju Srbiju u RS. Zao mi je Ukraine i apsolutno podrzavam njihovu odbranu i protv sam ove agresije ali necemo se pravit ludi i preko toga sad i druge u to uvlaciti.

Ali ako vec moralisemo onda treba da budemo korektni. Neki bi sad da se Turska digne u rat protiv Rusije radi Ukraine i da se zaboravi sve sto je bilo do sad i svo licemjerstvo NATOa i EU i USA prema svemu ostalom...

To je neozbiljno.
Bi li tako pisao i rezonovao ukrajinki rat, licemjerno ponašanje Turske odbijanjem sankcija Rusiji, itd, da u Ukrajini živi većina muslimana :-)

Nemoj pisati, znam da ne bi, nego bi i svim silama forsirao svaku moguću sankciju Putinovcima i što prije zaustavljanje rata i ubijanja ljudi

Neću više odgovarati na tvoje postove, gadiš mi se

- Слава Україні!
Naslovnica

#51684 Re: Ukrajina

Post by Naslovnica »

Infotreker wrote: 01/03/2022 23:32 Potvrda da su Ruske snage ovladale Hersonom:

Image
Centar grada - prije 5 minuta.
Pitam se da li je onaj most na prilazu gradu bio srušen ili ne?
Capajebo

#51685 Re: Ukrajina

Post by Capajebo »

Vjerujem da je ovo odgovor na sankcije zapada samoj Turskoj, i odbijanje raznih vojnih projekata sa NATO-m.
Mora se priznati da je zapad vrlo bezobrazan prema Turskoj, a razlog zasto je to tako mislim da svi znamo.
Turska zeli da sebe postavi kao vaznog partnera za bilo koju situaciju u tom dijelu svijeta.

Da li je ova odluka moralna ili ne, to je vec neki drugi par opanaka. Nemojmo zaboraviti da Bajraktari pruzaju vrlo jaku podrsku Ukrajini u svemu ovome. Cak mislim da mu Ukrajina nece ni zamjeriti, ali vidjet cemo, vrijeme ce reci.

Mene trenutno puno vise brine Herson, i da li je istina da je pao :sad:
Infotreker

#51686 Re: Ukrajina

Post by Infotreker »

bhnapoleon1 wrote: 01/03/2022 23:40

Image
BOT ALERT
U Hersonu je sada pola 1, gore vrijeme pokazuje pola 2. Rusi su najavili pojačati propagandu
Ne znam na koji nacin ti vrijeme na snimku tj. kameri govori da se radi o propagandi sa obzirom da mozes naci geolokaciju gdje se nalaze vozila Ruskih snaga, ako te to mozda buni vjerovatno se radi o podesenju vremena na kameri (ako posjedujes neku znas o cemu se radi) ili ipak tvrdis da su Ruske snage usle mozda ranije u Herson a druga opcija je da je ovo nesto iz buducnosti.
Vjerovatno ce doci jos snimaka i potvrda pa cu prenijeti.
billy organ

#51687 Re: Ukrajina

Post by billy organ »

zagor_te_nej wrote: 01/03/2022 23:49 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/turs ... /220301117

sav jad i čemer praznoglavnih sda turkofila i erdoganofila isplivao u komentarima.

jasno je da mi imamo veće neprijatelje među nama samima, koji bi da nas drže uz tursku, srbiju i rusiju.

sda turkofile zatrati na svakoj stopi bih!
Uncle sam kad se malkice zakasljuca vidjeces kako padaju u vodu raznorazne turkofilije i rusofilije.
zagor_te_nej

#51688 Re: Ukrajina

Post by zagor_te_nej »

jasib wrote: 01/03/2022 22:45

Tačno se na ovoj izjavi vidi da je politika kurva, a da su političari najveće kurve :(

Rusi su "kupili" Turke svojim turistima, nabavkom voća, prodajom oružja.... Ovo je zatvaranje vrata guzicom na ulasku u EU :-)

- Слава Україні!
Erdogan je jedan od najvećih smradova na planeti. Nikad ne zaboraviti ovo i ulizivanje Vučiću. Ko će kome, nego diktator diktatoru. U pravednom svijetu izbaciti Tursku iz NATOa i zauvijek im zatvoriti vrata EU. Erdogana proglasiti persona non grata i u EU i u BiH.
samo gori od erdogana su ovi njegovi bh turkofili u liku i djelu sda i provincijskih polupismenih neobrazovanih vukojebina!
Osmi Socrates

#51689 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Coconut wrote: 01/03/2022 23:18
Capajebo wrote: 01/03/2022 22:38 Malo offa, ali moram pitati.
Ukoliko bi se desilo da se ukine Rusiji pravo veta u UN-u, da li se moze opet uputiti prijedlog o rezuluciji za genocid u Srebrenici?
Ne znam kakva su pravila u tom UN-u, da li moze ista tacka biti vise puta na dnevnom redu :D
I mene ovo zanima.
Ne može se ukinuti pravo veta stalnoj članici Savjeta Bezbjednosti. To bi bukvalno značilo da SB više ne postoji kao takav, pa ni UN kako je zamišljen. Drugim riječima, totalna anarhija u međunarodnim odnosima. I sad je anarhija, ali nije totalna. :-)

Bilo koja tematika, u različitoj formi, ili potpuno istoj kao prije, može biti na glasanju nebrojeno puta. Dovoljno je da je jedna stalna članica stavi na glasanje.
billy organ

#51690 Re: Ukrajina

Post by billy organ »

omega369 wrote: 28/02/2022 12:11
billy organ wrote: 28/02/2022 11:43

Ali me strah jedne stvari - bakir ne moze bez dodika, dodik ne moze bez bakira, covic treba obojicu, obojica trebaju covica.
Tako je. Ključna stvar za BiH. Bojim se ako dozvolimo Bakiru i Covicu da pregivaraju u naše ime da smo gotovi. Ponudiće oni ruku spasa vojniku miloradu. Milion posto

Kako god, najbitnije je da Putin padne. Onda ćemo se baviti našim hameljima
Traziti moliti kumiti da nas se primi u NATO. i jednom zauvijek da se razbiju snovi o nekakvim velikim srbijama.. Sta god im znacle te neke velike srbije.
zagor_te_nej

#51691 Re: Ukrajina

Post by zagor_te_nej »

Capajebo wrote: 01/03/2022 23:50 Nemojmo zaboraviti da Bajraktari pruzaju vrlo jaku podrsku Ukrajini u svemu ovome.
jel im poklonio bajraktare ili su ljudi pošteno platili?

okanite se više turkofilne propagande ovdje, kao da nam nije dosta rusofila!

SLAVA UKRAJINI!
HerrFlick999

#51692 Re: Ukrajina

Post by HerrFlick999 »

Danas Juri 3 videa, izgleda dosta desavanja. Suma sumarum po mom brokin ruskom:
-Kotao na istoku se polako zatvara, Ukri pokusali pobjeci iz kotla ali unistene kolone, nema im sad ni naprijed ni nazad, makar sa tehnikom. Ocekuje se predaja veceg broja vojnika u nadolazecim danima.
-Na jugu se Se Herson cisti i Mikolajiv se izgleda zaobilazi, kolone idu na sjever, vjr se planira vec veliko okruzenje u sredini oko Dnjepra kad se razrjesi situacija oko Donbasa. A moguce i da Odesu oce da odsjeku od ostatka. Bice jasnije u narednim danima.
-Jake borbe ali ogromni napredci oko Kijeva istocno i zapadno, zatvara se i tu okruzenje.

U principu teski dani za Ukrajince slijede.
Last edited by HerrFlick999 on 01/03/2022 23:55, edited 1 time in total.
splinter

#51693 Re: Ukrajina

Post by splinter »

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ukr ... nje_teme_d

"RAZVOJ DOGAĐAJA IZ MINUTE U MINUTU PRATITE NA INDEXU
Ukrajina: Rusi bombardiraju kijevske četvrti, Čečeni pokušali atentat na Zelenskog"

Ko će drugi nego bradurine, ali pušiona im bila.
GandalfSivi

#51694 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

zagor_te_nej wrote: 01/03/2022 23:52
samo gori od erdogana su ovi njegovi bh turkofili u liku i djelu sda i provincijskih polupismenih neobrazovanih vukojebina!
Nasli smo Challija :)
apsidejzi

#51695 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

bhnapoleon1 wrote: 01/03/2022 23:40

Image
BOT ALERT
U Hersonu je sada pola 1, gore vrijeme pokazuje pola 2. Rusi su najavili pojačati propagandu
Ovo je snimak iz buducnosti!
MUNAFIK

#51696 Re: Ukrajina

Post by MUNAFIK »

jasib wrote: 01/03/2022 23:49
MUNAFIK wrote: 01/03/2022 23:44

To je neozbiljno.
Bi li tako pisao i rezonovao ukrajinki rat, licemjerno ponašanje Turske odbijanjem sankcija Rusiji, itd, da u Ukrajini živi većina muslimana :-)

Nemoj pisati, znam da ne bi, nego bi i svim silama forsirao svaku moguću sankciju Putinovcima i što prije zaustavljanje rata i ubijanja ljudi

Neću više odgovarati na tvoje postove, gadiš mi se

- Слава Україні!
Pricas sta bi vilo kad bi bilo, a ja pricam o konkretnim slucsjevima koji se desavaju.

Meni se gadi sto nisi sposoban prihvatiti drugacije misljenje od svog i sto lazno moralises ovdje i kacis ljudima etikete jer imaju drugacije misljenje.

Ovo postalo ko korona ko god kaze nesto drugacije od onoga sto sad licemjerna EU plasira bude banovan i etiketiran kao nekakav 'terorista'

Smijesno.

Naravno slava Ukraini :bih:
Capajebo

#51697 Re: Ukrajina

Post by Capajebo »

zagor_te_nej wrote: 01/03/2022 23:54
Capajebo wrote: 01/03/2022 23:50 Nemojmo zaboraviti da Bajraktari pruzaju vrlo jaku podrsku Ukrajini u svemu ovome.
jel im poklonio bajraktare ili su ljudi pošteno platili?

okanite se više turkofilne propagande ovdje, kao da nam nije dosta rusofila!

SLAVA UKRAJINI!
Ako mislis da je primarni cilj Bajraktara u Ukrajini ekonomija, grdno se varas.
Da je tako, Srbija bi davno imala bar 10 komada kod sebe.
General War

#51698 Re: Ukrajina

Post by General War »

MUNAFIK wrote: 01/03/2022 23:48

Sta cemo sa Izrealom? USA? Amerikom? Francuskom? Saudijom?

Ovi se bore protiv PKK terorista u svojoj drzavi i ti postavljas neke slike stancemo sa milionima ubijenih od strane ovih gore navedenih?

Glupo jecUkrainu koristiti za ove stvari sada.
Necemo nista, navodim rezultate rata a ne pravdu...i bas PKK teroristi u svakoj zgradi bili?
Vidis kako je lako naci nesto sto ne godi auditoriju ovdje.

Glupo je se na Ukraini uscudjivati, vidis da znas da nisu rusi samo izmislili ove hrkljuse ;-)
Baltazar_khan

#51699 Re: Ukrajina

Post by Baltazar_khan »

:thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#51700 Re: Ukrajina

Post by Truba »

meridiyan wrote: 01/03/2022 23:41 Na južnoj osovini ruske snage preuzele su kontrolu nad Hersonom, konačno stvorivši čvrsto uporište zapadno od Dnjepra. S druge strane Rusi u koordinaciji sa snagama DNR napredovali su prema Mariupolju i izolovali grad sa 3 ose, gde se trenutno vode teški sukobi.

Image
Samo se drze linije prema nepriznatim republikama?

Jesu li one zapravo famozna linija izmedju njemacke i francuske a krim je ko belgija
Dozivljava li ukrajina svoju francusku sudbinu na pocetku dr.sv.rata
Post Reply