Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
brziodmetka wrote: ↑01/03/2022 15:41
Dirao sam žice jednom prilikom i pri malo jaćem dodiru se prekine konekcija. Može li se ikako to bolje spojiti i jesam li ja dužan to popraviti ili su oni zaduženi za instalacije?
"Kucna instalacija je u nadleznosti korisnika i za istu telekom ne odgovara..." Ili tako nesto ...
Ako nisi siguran da znas prespojiti zice, prijavi kvar neka dođu da preprave.
Hyperthalamus wrote: ↑01/03/2022 09:50
I jamislim da je to u pitanju...preveliki su gubitci...zato sam i pitao da li je to ikada radilo na toj duzini.
Pokusao sam ja sa kablom od 150 m pa je prolazilo
Posto mu oba rade kod modema znaci da su oba stb ispravna,mozda je pogresno ukljuceno ali velika vjerovatnoca da je ostecen utp posto je napolju od kise i vlage brzo strada.
Najbolje rjesenje je da sebi uzme ovaj utp i provuce jer on moze izdrzati i vani.
Kablo je ispitano i nije u prekidu,sad jedino ako sutra serviser dođe i mogne signal ispitati.Ja kad uštekam ovo kablo u bilo koji port LAn ne svijetli lampica dok ovo drugo od resivera sto je pored rutera blinka lampica i radi resiver..
Može li mi neko objasniti logiku bh telecoma gdje je samo internet skuplji od interneta + moja TV?
Moja TV Net 5 100/10 Mbps 55,90 KM
Moja TV Net 4 50/8 Mbps 45,90 KM
netFlat 50 50/4 Mbps 59,90 KM
netFlat 100 100/8 Mbps 99,90 KM
Za svakog pretplatnika moraju TV kućama/vlasnicima tv kanala plaćati određen iznos novca, a za internet imaju dosta manje troškova i oni svejedno doslovno forsiraju korisnike da uzimaju moju tv a ne samo internet. Ne vidim nikakvu logiku tu sa poslovne strane. Lično mi TV ne pruža nikakav benefit, nema šanse da ću ikad u životu gledati ~9min reklama u 1h sadržaja u 720i kvaliteti (ako je HD kanal).
kenny771 wrote: ↑01/03/2022 22:23
Može li mi neko objasniti logiku bh telecoma gdje je samo internet skuplji od interneta + moja TV?
Za svakog pretplatnika moraju TV kućama/vlasnicima tv kanala plaćati određen iznos novca, a za internet imaju dosta manje troškova i oni svejedno doslovno forsiraju korisnike da uzimaju moju tv a ne samo internet. Ne vidim nikakvu logiku tu sa poslovne strane. Lično mi TV ne pruža nikakav benefit, nema šanse da ću ikad u životu gledati ~9min reklama u 1h sadržaja u 720i kvaliteti (ako je HD kanal).
Svi oprateri nude spojene usluge jeftinije nego odvojene. Tako da ce svako uzeti vise za manje para.
kenny771 wrote: ↑01/03/2022 22:23
Svi oprateri nude spojene usluge jeftinije nego odvojene. Tako da ce svako uzeti vise za manje para.
Ti govoriš ovo:
Usluga A je 50 KM
Usluga B je 50 KM.
Ako ih uzimaš pojedinačno onda su obje 100 KM
Zajedno u paketu koštaju A+B 70 KM.
To je tačno, ali nije to o čemu je riječ.
Kenny kaže da je ovo situacija:
Usluga A+B je 70 KM.
Samo usluga A je 100 KM.
Samo usluga B je 100 KM.
To izgleda da nema ekonomsku nego "političku" logiku. A ima ekonomsku logiku. Vjerovatno marketing koji se plasira preko TV.
Samsung1993 wrote: ↑01/03/2022 22:47
Ne kontam ovo ispeglati liniju inace zadovoljan sam kako sve to radi nista ne stopa internet stabilan jedino kad skidam nesto malo duze to traje
Pod ispeglati liniju mislim da se svi spojevi prerade, ociste. Stari kablovi zamjene. I onda pokusati VDSL.
Jednom kad sam.pravio nesto kod kuce taj bakreni kabal je bio presjecen pa su ga spajali inace imam pruzenu onu crmu cjev do kuce vjerovatno se nekad optika misli provlacit od kuce do one kutije odakle dolaze ti kablovi ima 40 metara
To izgleda da nema ekonomsku nego "političku" logiku. A ima ekonomsku logiku. Vjerovatno marketing koji se plasira preko TV.
Pa normalno logikom i razumom cu uzeti A+B za 70 KM a ne A za 100 KM
Da, to oni žele. Stvar je u tome da neko želi samo internet koji realno vrijedi 50. Ne želi TV. Oni internetu daju bezobraznu cijenu od 100, da bi ga natjerali da uzme i TV i umjesto da mu uzmu 50, uzmu mu 70.
HAL 9000 wrote: ↑25/02/2022 11:06
Hvala na odgovoru. Šta mi je činiti sad, osim da mijenjam providera? Očigledno da je nekom zadovoljstvo korisnika nebitno.
Btw, je li ovo 10/1Mbps za Full1 stoji u ugovoru (nije mi pri ruci) jer ja ovaj podatak ne vidim nigdje drugo?
Objasni situaciju na ovaj email, posalji parametre i reci da je naredni korak prekid saradnje (nakon isteka ugovora ili ako vec od 01.03. mozes). Nema razloga da ti prave problem ako vec mozes imati vdsl, mnogi su ovdje to dobili.
Pozuri mozda vec danas dok rade, vikend je vec otpisan.
Cuj nece se ubrzati, nece ako je 25 i 10 isto.
Pozdrav opet,
Nema od ovoga ništa kolega, pisao uzalud izgleda, nikakve povratne informacije. Najgore je što ja i nemam baš neku alternativu ovdje, ali promijenit ću providera čisto iz principa, pa makar završio i na gorem.
Nema od ovoga ništa kolega, pisao uzalud izgleda, nikakve povratne informacije. Najgore je što ja i nemam baš neku alternativu ovdje, ali promijenit ću providera čisto iz principa, pa makar završio i na gorem.
Hvala svima još jednom što su pokušali pomoći.
Zao mi je ako je tako. Izgleda da sam ja tada imao srece, iako je mozda i 'historija' prijavljivanja problema bez odgovora na isti bila razlog reakcije nakon maila na tu email adresu.
Sve drugo, nazalost, iz licnog iskustva potpuno razumijem.
Konacno izganjo paket koji sam htio,pa da se pohvalim
Joj speedare ljudi moji,sve instant otvara
S tim da zna skidat i do 9mbps ,pa gigu skinem za 1 min
Preko 100 giga potrosio za 3 dana
Moze me sluzit dok ne dodje optika
Promjeni server na bhtelecom
hahah,bice da je speedtest Telemach uzeo,uvijek mi njih izbaci kad radim test brzine
Konacno izganjo paket koji sam htio,pa da se pohvalim
Joj speedare ljudi moji,sve instant otvara
S tim da zna skidat i do 9mbps ,pa gigu skinem za 1 min
Preko 100 giga potrosio za 3 dana
Moze me sluzit dok ne dodje optika
U mene je 50/8 mb/s na optici doduse,znaci leti Internet..Meni od ovog stvarno brze i ne treba. Brzina je uvijek stabilna i konstantna
Instant sve,osjeti se tih 20mbps+ sto sam dodatno dobio u ovom paketu,kako li je tek na 100mbps +
Ja puno downloadujem pa sam zato uzeo ovaj paket,mada je 50/8 sasvim dovoljan na danasnjem vaktu