Znao si ti da će ASA kupiti Sberbank,.. zato tebe nije strah..Black swan wrote: ↑01/03/2022 20:03 Kao klijent sbera nisam bio u opasnosti
Osim smaranja kolega i uvjeravanja i objasnjavanja sta je osiguranje depozita
Šala mala..
Moderator: anex
Znao si ti da će ASA kupiti Sberbank,.. zato tebe nije strah..Black swan wrote: ↑01/03/2022 20:03 Kao klijent sbera nisam bio u opasnosti
Osim smaranja kolega i uvjeravanja i objasnjavanja sta je osiguranje depozita
Vise oko kupovine nekih obvezmica po Londonima i tamo anamon
Ja sam to prosao 2008 nakon pada enronaprobook wrote: ↑01/03/2022 20:04 Rajfajzen juce cekanje skoro 45 min na red, jedno 20-tak min sam unutra bio i stanje je bilo sledece: ljudi samo podizu pare i zatvaraju stedne racune, na svakom salteru non stop radi brojac para, a oni iza svako malo donose pare iz sefa. Za tih 20 min sto sam bio unutra isplaceno je sigurno oko 25.000 eur. Kod nas nema nikakve diskrecije, to se glasno govori da hoce eure, marke toliko toliko![]()
Znaci totalno je ludilo u svim bankama, mogu misliti sta ce sutra biti.
Ne kontaju osnove.Black swan wrote: ↑01/03/2022 20:06 Ja shvacam da se ljudi boje
Ali zasto se boje kad im objasnis za propalu srpsku banku ljudi pare dobili za 20 dana od osiguranja depozita
A ova banka nije propala
Niko nema toliko kesa u poslovnicama
Niko
Kes je plasiran trecim stranama
Prave svoju privatnu bolnicu iza Doma zdravlja Kumrovec na Otoci
Pa zar vijest o bolnici iza DZ Kumrovec nije stara vijest? Doduse nisam znao da Hastori stoje iza togabumerangss wrote: ↑01/03/2022 20:54Prave svoju privatnu bolnicu iza Doma zdravlja Kumrovec na Otoci
To ce biti prva najveca privatna bolnica malo manja od Vojne u sastavu ASA holdinga
Ne gotive ljudi Hastora
made_in_sarajevo wrote: ↑01/03/2022 20:43 Kakve mucke vrte sa ovim bankama, sad je aik cak i uposlenici govore to je to, digitalizacija ide sad odjednom prodaje se opet i asa izleti. Hajde de, van kantona ce biti problem za bankomate, a tek van drzave
Opasno se asa lakta, sad banke, pa bolnica, auta su odavno pustili pipke
Kontaju to ljudi. Samo ih ne interesuje. Ljudi koji nisu u bankarskom biznisu razmišljaju na način "Ako mi u sekundi uzmeš 10.000 kad god ih donesem, onda mi ih tako i isplati kada ih želim nazad. U sekundi i kad god ih zatražim".Leverage wrote: ↑01/03/2022 20:14Ne kontaju osnove.Black swan wrote: ↑01/03/2022 20:06 Ja shvacam da se ljudi boje
Ali zasto se boje kad im objasnis za propalu srpsku banku ljudi pare dobili za 20 dana od osiguranja depozita
A ova banka nije propala
Niko nema toliko kesa u poslovnicama
Niko
Kes je plasiran trecim stranama
Primjer onako. Znači uzmem od tebe 10 hiljada maraka i kažem ti dođi za pet godina po svojih 11 hiljada.
Tvojih 10 hiljada dam nekom i on mi za pet godina vrati 15 hiljada.
Pare na kamari su mrtav kapital za banku, čim dođe do para banka želi da ih plasira dalje jer će na tim parama zaraditi jedino ako ih plasira kao kredit.
Nema para za sve deponente u istoj sekundi jer banka ne funkcioniše na taj način haman 500 godina. Ali to ne znači da nećeš dobiti svoje pare.
OT: Što kaže top komentar uze Hastor sve lopatom. Postaće i on sistemska banka kako je krenuo.