Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#40352 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 26/02/2022 18:39 Bome originalna, jel? Nama priča kako se teško živi, lafo ga kredit utuši, a 'vamo se rasipa k'o arapski princ u francuskom kupleraju. :D
Pa lako je igrati original kad je ti Ted Sweeney šugr dedi :mrgreen:
Tito_i_Partija

#40354 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 27/02/2022 17:11
Tito_i_Partija wrote: 26/02/2022 18:39 Bome originalna, jel? Nama priča kako se teško živi, lafo ga kredit utuši, a 'vamo se rasipa k'o arapski princ u francuskom kupleraju. :D
Pa lako je igrati original kad je ti Ted Sweeney šugr dedi :mrgreen:
Steam je supruga, a Epic je švalerka. :D
Heva

#40355 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Heva »

U međuvremenu mi se rasula raja za online druženje (prošla korona)... neko vrijeme ETS2 i ATS, onako bez volana, samo tastatura i miš. Nije neki doživljaj i glatkoća upravljanja ali za sat igranja po danu da se pregurati.
S obzirom da sam više za online zabave sa rajom, komunikaciju preko Discorda, nabavio sam DCS World ali preko Steam; kod nas malo ljudi se želi zaj@bavati s tim, komplikovano im... i onda mi na forumu kaže lik da je bolje nabaviti ED oficijelnu verziju jer onda se dobije 2 sedmice test svih modela, kao i popust od 50% pri prvoj kupovini nekog modela. U osn. paketu dolaze Su-25T, i školski P-51 Mustang. Polijetanje sa P-51 je živ mazohizam, dok Su-25 i ide nekako. Pokušao sam sa samo jednim klasičnim džojstikom - ne ide baš... sad sa Thrustmasterom T.16000 HOTAS to je daleko pristojnije i zabavnije, i vrlo precizno. Nije ovo žanr za svakog, ako se čovjek baš želi ono igrati kao "half-pro", košta fino i bez bar 400KM ulaganja ne vrijedi na misliti...
Tananarive

#40356 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tananarive »

Heva wrote: 27/02/2022 20:53 U međuvremenu mi se rasula raja za online druženje (prošla korona)... neko vrijeme ETS2 i ATS, onako bez volana, samo tastatura i miš. Nije neki doživljaj i glatkoća upravljanja ali za sat igranja po danu da se pregurati.
S obzirom da sam više za online zabave sa rajom, komunikaciju preko Discorda, nabavio sam DCS World ali preko Steam; kod nas malo ljudi se želi zaj@bavati s tim, komplikovano im... i onda mi na forumu kaže lik da je bolje nabaviti ED oficijelnu verziju jer onda se dobije 2 sedmice test svih modela, kao i popust od 50% pri prvoj kupovini nekog modela. U osn. paketu dolaze Su-25T, i školski P-51 Mustang. Polijetanje sa P-51 je živ mazohizam, dok Su-25 i ide nekako. Pokušao sam sa samo jednim klasičnim džojstikom - ne ide baš... sad sa Thrustmasterom T.16000 HOTAS to je daleko pristojnije i zabavnije, i vrlo precizno. Nije ovo žanr za svakog, ako se čovjek baš želi ono igrati kao "half-pro", košta fino i bez bar 400KM ulaganja ne vrijedi na misliti...
jel može ovo sad sa prevodom na obični bosanski :D
Riddle

#40357 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Hildebrandt Palace fajt protiv Brelshaze. :izet:

Ima tako moćnu muziku, epski je doživljaj poraziti je u takvom ambijentu.

https://www.youtube.com/watch?v=TRYNsk0S4ZE&t=180s
ferratilis

#40358 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Dok cekam da tupavi Japanci poprave Elden Ring, igram Hitman World of Assassination trilogiju na Steamu. :)

Image
Tito_i_Partija

#40359 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Riddle wrote: 28/02/2022 07:54 Hildebrandt Palace fajt protiv Brelshaze. :izet:

Kakvo je stanje sa loginom, jesu li šta popravili? Ima li još uvijek čekanja da uđeš?
Riddle

#40360 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Tito_i_Partija wrote: 28/02/2022 14:00
Riddle wrote: 28/02/2022 07:54 Hildebrandt Palace fajt protiv Brelshaze. :izet:

Kakvo je stanje sa loginom, jesu li šta popravili? Ima li još uvijek čekanja da uđeš?
Ja sam presao na West i nemam problema s igrom. Manja je populacija, ali bar igram i gotovo sam stigao gdje sam bio na Central serveru. Jos sam zasut morem nekakvih nagrada, valjda kao kompenzacija.

Navodno je tamo isto kao i kad sam ja bio, red za login, matchmaking u kurcu, shop isto tako i ne vidim nacin kako se to moze poboljsati osim da dosta ljudi prestane igrati. Sto jos nije slucaj i iznenadjen sam s obzirom da je u medjuvremenu izasao novi patch za WoW kao i Elden Ring.

Igra je dobra, pogotovo ovi raidovi, nema dalje, briljantno dizajnirane tamnice sa dosta fazona koje bossovi rade koje moras postovati ili je wipe. Ali i pored toga opet kazem, ocekivao sam da dosad spadne populacija.
Tito_i_Partija

#40361 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Jel' Central isto k'o i North American server, il' kako to fercera?
Riddle

#40362 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Tito_i_Partija wrote: 28/02/2022 14:55 Jel' Central isto k'o i North American server, il' kako to fercera?
EU Central je region na kojem ima mnogo servera koji se zovu po likovima ili mjestima iz igre. Zbog ogromnih problema su otvorili i EU West region. Misim da NA ima East i West regione i imali su od pocetka te je zato toliki zajeb bio Evropi prvobitno dati samo jedan. Fokusirali su se na ping, umjesto na populaciju.

Problem je taj sto matchmaking radi na principu regiona, tako da ako igramo u istom regionu, ja na jednom, a ti na drugom serveru, mozemo biti u istom timu za neki raid. I shop isto tako radi. Zato je problem sa tolikim saobracajem za EU Central region.
Heva

#40363 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Heva »

Tananarive wrote: 27/02/2022 21:41 jel može ovo sad sa prevodom na obični bosanski :D
Naravno... :lol: šta god koga zanima o DCS World spreman sam pojasniti... ali kao što sam napisao, rijedak žanr računarskih igara kod nas, nisam htio baš dužiti pričom, sreo sam nešto malo ljudi iz Hr koji slično "ganjaju", imaju više staža u tome...
Tito_i_Partija

#40364 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Riddle wrote: 28/02/2022 15:05
Tito_i_Partija wrote: 28/02/2022 14:55 Jel' Central isto k'o i North American server, il' kako to fercera?
EU Central je region na kojem ima mnogo servera koji se zovu po likovima ili mjestima iz igre. Zbog ogromnih problema su otvorili i EU West region. Misim da NA ima East i West regione i imali su od pocetka te je zato toliki zajeb bio Evropi prvobitno dati samo jedan. Fokusirali su se na ping, umjesto na populaciju.

Problem je taj sto matchmaking radi na principu regiona, tako da ako igramo u istom regionu, ja na jednom, a ti na drugom serveru, mozemo biti u istom timu za neki raid. I shop isto tako radi. Zato je problem sa tolikim saobracajem za EU Central region.
:thumbup:

Ne znam koliki je promet na NA serverima, al' možda je bolje da ne žurim. Možda kad završim još koju igru sa ove ogromne liste (Arkham Knight završavam večeras, nadam se).

@Averus jesi li vidio šta Amazon daje džaba u Martu? Baš mi je drago što sam ukin'o Prime. :-D
Averus

#40365 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Nisam upratio, ali pretpostavljam da je smeće? :D
ferratilis

#40366 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Hmm...
Image

Ocekivao sam nesto kao sto su postavili iz Ice Pick Lodge, developeri Pathologica:
Image

Owlcat me dobro razocarao.
REDDEVILS

#40367 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by REDDEVILS »

NFL 2022 🙂
Ja ga nisam otkazao, ipak se isplati za 1 KM mjesečno, a ima i dobrog video sadržaja naravno sa VPN om.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#40368 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

ferratilis wrote: 28/02/2022 19:12 Hmm...
Image

Ocekivao sam nesto kao sto su postavili iz Ice Pick Lodge, developeri Pathologica:
Image

Owlcat me dobro razocarao.
Muda, jbg. Nema ih svako.
Tito_i_Partija

#40369 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Averus wrote: 28/02/2022 19:07 Nisam upratio, ali pretpostavljam da je smeće? :D
Evo kolega ti postavi maloprije, NFL 2022. Američki fudbal je takav da će ova igra bit' teški kapitalac za neke, a za druge će bit' teško smeće. Ja sam iz ove druge grupe. :D
Averus

#40370 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Pa dobro moglo je i gore :D

@REDDEVILS kako 1KM?
REDDEVILS

#40371 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by REDDEVILS »

Averus wrote: 28/02/2022 22:49 Pa dobro moglo je i gore :D

@REDDEVILS kako 1KM?
Preko turske košta Amazon Prime Video - Gaming 🙂

Sa postojecim Amazon accountom upalio VPN dodao tursku adresu, i na kraju Amazon Prime 1 KM :D

Image

Prije nego sto sam se prijavio na Amazon Prime Turska, unio sam Tursku adresu na posojeci moj account bez VPN-a, i nakon toga sam se odjavio ocistio historiju pretrazivanja upalio vpn i registrovao na Amazon Prime :D

amazon-prime-video-prime-gaming-t160974.html#p17931961
Tito_i_Partija

#40372 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

@Chmoljo, pišeš li ti ovo? Čovjek na Prajmu za marku jbt. :D

@REDDEVILS samo deri Bezosa. :thumbup:
NecuVise

#40373 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by NecuVise »

REDDEVILS wrote: 28/02/2022 19:22 NFL 2022 🙂
Ja ga nisam otkazao, ipak se isplati za 1 KM mjesečno, a ima i dobrog video sadržaja naravno sa VPN om.
Ovo nove igre za prime gaming? Nisu nešto ali hajde claimat ću ih.
Tito_i_Partija

#40374 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Arkham Knight završen. Recenzija ispod, sa spojlerima.

"Arkham Knight: Savršen Kraj Rocksteady-eve Trilogije ili World of Tanks u Batman Univerzumu" by Ines Mrenica :D

Početak igre mi je bio strašno impresivan. Ne mogu da se sjetim kad sam zadnji put bio ovoliko očaran detaljima igre. Rocksteady je uspio da odlično prekopira mnoge aspekte Nolanove famozne Dark Knight trilogije i smjesti je u igrački medijum. Muzika je k'o da je Hans Zimmer lično pravio. Atmosfera, gluma, akcija, pa čak i sound efekti su strašno dobro napravljeni i stvaraju fantastičnu tenziju u igri, pogotovo kad krene bitka sa raznoraznim kriminalnim elementima. Zvuk loma kostiju kad prospeš nekog šupka po asfaltu je neprocjenjiv. Vidi se i osjeti se da je detaljno rađeno na tim sitnicama, i rezultati su odlični. Gotham izgleda fenomenalno, i prvi put ima taj pravi open world feeling, bez nekih restrikcija koje je im'o Arkham City. I tu je otprilike gdje je kraj dobrim stvarima.

Priča mi je bila loša. Rocksteady po treći jebeni put vadi Jokera i stavlja ga u prvi kadar cijele priče, iako su ga i više nego očito roknuli u Arkham City-u. K'o da je pupčanom vrpcom vezan za Batmana. K'o da nema na desetine ostalih, i po mom mišljenju puno boljih negativaca s kim je se Batman mog'o suočit'. K'o da nemaju muda da idu u bilo kojem drugom kreativnom pravcu. Bilo je NULA razloga da se opet podgrijava ova dosada od konflikta, jer je City to već fino sve upakov'o i prod'o, al' džaba je...mor'o sam opet durat' one iste Jokerove monološke gluposti i besmislice k'o i u prva dva dijela. Batman mi je također bio šupčina svjetskih razmjera u ovoj igri, i nisam ni u jednom momentu mog'o da se simpatišem s njim. Na kraju mi je bilo svejedno ko će pobijedit' i koju će cijenu za to platit'. Jedini dobar element priče je bio Jason, međutim dalo se vidjet' na kilometar ko je ustvari Arkham Knight, tako da to nije bilo nikakvo iznenađenje.

Drugo veliko razočarenje mi je bilo Rocksteady-evo konstantno guranje Batmobila u svakom aspektu igre, al' u baš svakom. Razumijem ja da je to skroz novi element u Arkham trilogiji, al' zar moram da se svakih 10 minuta bakćem sa još jednim generičnim valom neprijateljskih tenkova? Il' da moram opet k'o mahnit' tražit gdje da zakačim onu jebenu žicu sa Batmobila da mi se put naprijed ukaže? Na početku je bilo interesantno, al' je ubrzo post'o toliki smor da sam počeo da kolutam oči k'o da gledam u rulet. Da li su developeri imali neku fascinaciju sa World of Tanks u to vrijeme kad su pravili igru? Veoma je moguće.

Ima tu još kamaru nekih stvari što su mi smetale, npr. da moraš uradit' sve Most Wanted misije i da sakupiš sve Riddlerove trofeje da vidiš True Ending. Mislim stvarno ba, jeb'o vas više i Riddler i njegove trofeje, evo treća jebena igra kako ganjam ta govna. Imate li nešto novo za ponudit' il' je podgrijavanje starih dijela vaš specijalitet?

Eto, drago mi je da sam završio Arkham trilogiju, makar da kažem da sam je igr'o. A čisto sumnjam da ću je opet ikad u životu zaigrat'. Igre su okej, možda sam čak i prestrog jer su vjerovatno produkt svog vremena, al' ne vidim nikakve replay vrijednosti u njima.

Ovim putem bi i da ispunim obećanje i da dodam @Bloo na ovu temu, because fuck you, that's why. :-D
Rootboi

#40375 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Rootboi »

@Tito i partija i koja ti je igra najbolja iz te triologije kad si već sumir'o ostalo :mrgreen:
Post Reply