Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

ferratilis

#40326 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 24/02/2022 13:59
ferratilis wrote: 24/02/2022 12:40 U sve tri Souls igre su spellcasteri uvijek imali prednost, igrati kao intelligence/faith build je bilo skoro kao varanje. Elden Ring je to bolje izbalansirao tako da ce se i spellcasteri muciti s nekim stvarima. Odlicno.
Kolika je ta prednost? Mogu li ja, k'o neko ko nema baš Fromsoft iskustva, sa casterom imat' puno zabave a ne bit' u totalnom stanju frustracije o kojoj se priča kad se spominju Fromsoft igre? Jer ako je igra baš teška no matter what, ne da mi se gubit' živce. :-D
Mozes naravno. Sorcerer ti je cisti ranged spellcaster, easy mode. Cleric je nesto kao paladin gdje imas heal i slicne spellove. Pyromancer je mix melee i spellcastera, unikatna klasa koja je isto solidna za pocetnike. Samo drzi odstojanje, citaj pokrete protivnika i udri. :D

Mada, preporucujem ti da pocnes sa Dark Souls 3, mozda ce ti DS1 biti prespora, iako je najbolja u serijalu.
Tito_i_Partija

#40327 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 24/02/2022 14:16
Tito_i_Partija wrote: 24/02/2022 13:59

Kolika je ta prednost? Mogu li ja, k'o neko ko nema baš Fromsoft iskustva, sa casterom imat' puno zabave a ne bit' u totalnom stanju frustracije o kojoj se priča kad se spominju Fromsoft igre? Jer ako je igra baš teška no matter what, ne da mi se gubit' živce. :-D
Mozes naravno. Sorcerer ti je cisti ranged spellcaster, easy mode. Cleric je nesto kao paladin gdje imas heal i slicne spellove. Pyromancer je mix melee i spellcastera, unikatna klasa koja je isto solidna za pocetnike. Samo drzi odstojanje, citaj pokrete protivnika i udri. :D

Mada, preporucujem ti da pocnes sa Dark Souls 3, mozda ce ti DS1 biti prespora, iako je najbolja u serijalu.
Može Sorcerer, ja baš volim ranged castere. :-D

Zar nije bolje počet' od početka? Il' nema tu baš neke priče za pratit'?
ferratilis

#40328 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 24/02/2022 14:28
ferratilis wrote: 24/02/2022 14:16

Može Sorcerer, ja baš volim ranged castere. :-D

Zar nije bolje počet' od početka? Il' nema tu baš neke priče za pratit'?
Smjestene su u isti univerzum, ali nisu direktno povezane. Bilo bi dobro odigrati DS1 prvo jer trojka ima dosta referenci, ali nije nuzno.

Samo sto DS nema quest markere niti quest log. Upoznas NPC-a s kojim obicno ne znas na cemu si, onda pocinje quest. Vecinu questova ces ionako promasiti, tako da ne brini o tome. I dosta price je sadrzano u opisima itema, uvijek to citaj ako te vec zanima prica.
Tito_i_Partija

#40329 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Zašto većina fanova smatra dvojku k'o crnu ovcu DS serije? Vidim ni ti je nisi preporučio. :-D
ferratilis

#40330 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 24/02/2022 15:49 Zašto većina fanova smatra dvojku k'o crnu ovcu DS serije? Vidim ni ti je nisi preporučio. :-D
Zato sto Miyazaki nije radio na njoj jer se potpuno posvetio Bloodborneu. DS2 je i dalje dobar akcioni RPG, ali za nijansu slabiji kad je u pitanju dizajn svijeta, borba, i bossovi. I ogroman razlog je veliki downgrade koji su uradili zbog xbox360 i PS3. E3 trailer je obecavao pravu next gen igru u to vrijeme, a finalni proizvod nije bio ni blizu. Poslije su izbacili Scholar of the First Sin edition koji popravlja vecinu stvari, ali reputacija crne ovce je ostala. Ako su ostale 9/10, DS2 je 7/10, ili tako nesto. :)
NecuVise

#40331 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by NecuVise »

Ako ne računam bloodborne, meni je prva dark souls igra bila ds2 sotfs pa nisam imao zamjerki.
Tito_i_Partija

#40332 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

@ferratilis @Averus Evo ga još jedan ode. :-)

https://www.pcgamer.com/dragon-age-4-ex ... t-bioware/
BioWare says development of the next Dragon Age game is coming along well, but has also lost a significant leadership figure. Christian Dailey, who took over as executive producer following the departure of Mark Darrah in December 2020, has left the studio.

Dailey's departure comes just three months after the loss of Dragon Age 4 senior creative director Matt Goldman...
Ovo je k'o Titanic jbt. Na šta će ovo ličit' kad izađe (i ako uopšte izađe), ni oni sami ne znaju. Ako sve leadership figure ovako brzo napuštaju projekat, to generalno znači ili da projekat nema nikakvog konkretnog kreativnog smjera, ili da im je EA nametn'o smjer s kojim se oni nimalo ne slažu.
Last edited by Tito_i_Partija on 24/02/2022 20:40, edited 1 time in total.
Tito_i_Partija

#40334 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis

#40335 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Nista cudno, Bioware je mrtav ima skoro pa deset godina. Ovo su samo lesinari koji zele uzet neke pare na lesu nekadasnjeg giganta.
ferratilis

#40336 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Odusevljen sam Elden Ringom zasad, mada ima dosta stutteringa, trebace tu par dobrih patcheva da rijesi stvar. Ocekivao sam gameplay slican Soulsu, ali najvise me podjeca na Bloodborne, kretanje i animacije. Sve je dinamicno, igram dexterity klasu i na momente pomislim da igram mix Bloodborne i Nioh. Zavrsio sam tutorial zonu, izasao u otvoreni svijet i odmah se izgubio u istrazivanju. Dodjem do litice od tutorial zone, pogledam dole, i vidim mali otok u daljini i jos par zona stotine metara ispod. Gdje god pogledas, ima tona sadrzaja. Ovo je fakat masivna igra, dosta masivnija od tipicnih igara ovog tipa, i boje dizajnirana. Obicno su open world igre velike horizontalno, ali Elden Ring ima takvu vertikalnost da ti se zavrti u glavi. Jos se navikavam na jump i guard counter. Sad svako oruzje ima svoju unikatnu vjestinu. Npr. kad katanu drzim sa obje ruke i stisnem LT, kombiniranje sa RT/RB daje odlicne poteze. Uveli su i skupljanje biljaka i lov na zivotinje, kao da igram Witcher 3 lol. Dosta animacija je reciklirano iz Soulsa, ali ima toliko novih stvari da mi uopce ne djeluje kao da igram Souls. Isto se tesko naviknuti na mapu u FromSoft igri, ali vremenom ce postati normalno. Zasad je vrh, samo nabijem ih na k. za ovu optimizaciju. Ovo ce se igrat mjesecima.

Image
Image
ferratilis

#40338 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Koristim Radeon. Mislim da cu ipak ostavit igru i cekat patcheve, i vidim da neki poznati modder vec aktivno radi na FPS unlockeru s kojim ce se moci igrati na 120FPS. Community se vec bacio na posao koji je FromSoft trebao uraditi. Isto je bilo kad je Dark Souls 1 prvi put izasao na Steamu, nakon par dana su ljudi izbacili fps unlocker. Stutteri su izazvani losom i nespretnom implementacijom Easy Anti Cheat, imali su samo mjesec da ga ubace.

Igra ce sigurno biti 10/10 kad je zakrpe. Sto se tice borbe, dosta stvari koje sam naucio iz prethodnih igara ovdje moram zaboravit, prvi pravi boss, Magrit, je tezi od dosta bossova iz prethodnih igara. Tezina je brutalna, Miyazaki se izgleda posebno potrudio da smisli zamke i situacije gdje si na ivici zivaca. Necu da mi lose performanse pokvare dojam ovako dobre igre, cekanje se isplati. ER bi mogao zauvijek promijeniti open world dizajn, i nadam se da ce biti tako. :)
DonieBrasco

#40339 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Ja nikad nisam igrao ni jednu igru od ovog proizvođaca, Elden Ring mi izgleda zabavno i bogato sadrzajem, pa cu probati nekada kad bude jeftiniji a taman i da ga pathcuju i srede. :lol:
FunkyzeitGames

#40340 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by FunkyzeitGames »

ferratilis wrote: 25/02/2022 08:41 Odusevljen sam Elden Ringom zasad, mada ima dosta stutteringa, trebace tu par dobrih patcheva da rijesi stvar. Ocekivao sam gameplay slican Soulsu, ali najvise me podjeca na Bloodborne, kretanje i animacije. Sve je dinamicno, igram dexterity klasu i na momente pomislim da igram mix Bloodborne i Nioh. Zavrsio sam tutorial zonu, izasao u otvoreni svijet i odmah se izgubio u istrazivanju. Dodjem do litice od tutorial zone, pogledam dole, i vidim mali otok u daljini i jos par zona stotine metara ispod. Gdje god pogledas, ima tona sadrzaja. Ovo je fakat masivna igra, dosta masivnija od tipicnih igara ovog tipa, i boje dizajnirana. Obicno su open world igre velike horizontalno, ali Elden Ring ima takvu vertikalnost da ti se zavrti u glavi. Jos se navikavam na jump i guard counter. Sad svako oruzje ima svoju unikatnu vjestinu. Npr. kad katanu drzim sa obje ruke i stisnem LT, kombiniranje sa RT/RB daje odlicne poteze. Uveli su i skupljanje biljaka i lov na zivotinje, kao da igram Witcher 3 lol. Dosta animacija je reciklirano iz Soulsa, ali ima toliko novih stvari da mi uopce ne djeluje kao da igram Souls. Isto se tesko naviknuti na mapu u FromSoft igri, ali vremenom ce postati normalno. Zasad je vrh, samo nabijem ih na k. za ovu optimizaciju. Ovo ce se igrat mjesecima.

Image
Image
Upravo ga skidam. Nisam fan takvih igara ali ovo mi fakat izgleda odlično i moram probati.
Tito_i_Partija

#40341 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Raigor Stonehoof

#40342 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Raigor Stonehoof »

For those experiencing performance issues with Elden Ring on PC, a Steam review suggested completely turning off Motion Blur and Depth of Field, I tried it, and it noticeably helped my performance.

Probaj ovo

meni te slike izgledaju ko iz 2010 :-)
Tito_i_Partija

#40343 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Raigor Stonehoof wrote: 25/02/2022 15:07 meni te slike izgledaju ko iz 2010 :-)
Hoće to tako kad je engine iz srednjeg vijeka. :lol:

Al' stvarno, nećeš nać' većih cicija od japanaca. Izmuzi resurs do zadnje kapi, i ne popuštaj ni zehru. Nintendo i Sony su jako dobar primjer za to.
ferratilis

#40345 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Image
Image
Image

Torrent, najbolji mount ikad <3
Image
DonieBrasco

#40346 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Tito_i_Partija wrote: 25/02/2022 15:14
Raigor Stonehoof wrote: 25/02/2022 15:07 meni te slike izgledaju ko iz 2010 :-)
Hoće to tako kad je engine iz srednjeg vijeka. :lol:

Al' stvarno, nećeš nać' većih cicija od japanaca. Izmuzi resurs do zadnje kapi, i ne popuštaj ni zehru. Nintendo i Sony su jako dobar primjer za to.
Capcom radi dobar posao sa RE engineom, barem za ove RE igre i remastere.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#40347 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

ne igram kingmakera... sankcije rusiji :(
Tito_i_Partija

#40348 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 26/02/2022 14:00 ne igram kingmakera... sankcije rusiji :(
Zar nemaš ti ionako narodnu verziju? :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#40349 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Originalna je :D
Tito_i_Partija

#40350 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Bome originalna, jel? Nama priča kako se teško živi, lafo ga kredit utuši, a 'vamo se rasipa k'o arapski princ u francuskom kupleraju. :D
Post Reply