Bas je jeftin ljudski zivot

Nije i ni u Maleziji, Indoneziji, Pakistanu, Iranu, Maroku, Egiptu, a vala nije više ni u Siriji. Migranti dolaze iz ovih zemalja, zinula im guzica za EU socijalom. Sve to treba deportovati nazad ili u zatvor.Robben wrote: ↑01/03/2022 12:51Nole, trenutno nisu ratna dejstva samo u Ukrajini.Tesla Edison wrote: ↑01/03/2022 12:45
Nije islamofobija. Jedni su kriminalci i ekonomski migranti, bez papira, koji pokušavaju ilegalno preći granicu.
Drugi su regularne izbjeglice, sa imenom i prezimenom, pasošem i svemu što ide uz to, i koji bježe od rata.
Nema tu nikakve islamofobije, stvar je poštivanja zakona i granice
Pa da.. Jedni su kozojebi i pljackasi, a drugi normalan narod.. To je tako bilo jasno u ovom prilogu.. Jedni su bijeli krscani, a drugi tamnoputi muslimani.. Dovoljno dokaza da se iz te slike potvrdi sve sto si rekao..jelleMania wrote: ↑01/03/2022 12:47Ja kao musliman se slazem da kozojebe treba deportovati nazad ...ok zena i djeca al ove pljackase sve nazad ...neam empatije ni 1 postolaik1981 wrote: ↑01/03/2022 12:43 Zanimljiv prilog CNN-a sa Ukrajinsko-Poljske granice.. Africki i bliskoistocni migranti sa jedne strane ceste, a ukrajinske izbjeglice s druge strane.. Ukrajincima dopustaju ulazak dok ove migrante drze na granici.. Koliko god covjek pokusavao neke stvari shvatiti u toj EU opet ih je tesko svariti i ignorisati.. Nepravda i islamofobija su teski samari za EU..
Jesi li siguran da, recimo, air srbija ne moze normalno letiti za Rusiju? Sankcije se odnose na ruske aviokompanije..Tesla Edison wrote: ↑01/03/2022 12:50Eh, da može, ali ne može. Ni komarac iz Rusije više ne može preletjeti do BiH![]()
Pa eto, nek proba vojni avion, odnosno avioni, da dođu do BiH preko NATO zemalja.laik1981 wrote: ↑01/03/2022 12:56Jesi li siguran da, recimo, air srbija ne moze normalno letiti za Rusiju? Sankcije se odnose na ruske aviokompanije..Tesla Edison wrote: ↑01/03/2022 12:50
Eh, da može, ali ne može. Ni komarac iz Rusije više ne može preletjeti do BiH![]()
Mnogo je to vise od distribuiranih napada paketima. Maloprije je neko podijelio tweet gdje su oborili glavne servere centralne banke, podijelili su i preko 200 miliona mailova partnera dobavljaca oruzja Bjelorusiji. Ima mnogo toga, pogledaj. DDoS je tu najmanja briga, mada i on nije "djeciji posao", kada je ruska cloud infrastruktura u pitanju.Tesla Edison wrote: ↑01/03/2022 12:59Ma dok im ne upadnu u baze podataka u bankama i državnim institucijama i počnu ih brisati, nije ovo ništa.
DDos i obaranje stranica su dječija posla.
Ali, nek se nešto dešava![]()
Ti izgleda ne znaš čitati. Koordinisati trebaju Finci i Šveđani. A mi se trebamo gurati.
drag_gost wrote: ↑01/03/2022 13:01Mnogo je to vise od distribuiranih napada paketima. Maloprije je neko podijelio tweet gdje su oborili glavne servere centralne banke, podijelili su i preko 200 miliona mailova partnera dobavljaca oruzja Bjelorusiji. Ima mnogo toga, pogledaj. DDoS je tu najmanja briga.Tesla Edison wrote: ↑01/03/2022 12:59
Ma dok im ne upadnu u baze podataka u bankama i državnim institucijama i počnu ih brisati, nije ovo ništa.
DDos i obaranje stranica su dječija posla.
Ali, nek se nešto dešava![]()
Bio sam u Bugarskoj, vjerujem da imaju 10tak aviona, ako i toliko.AleksoMKD wrote: ↑01/03/2022 13:03 https://www.novinite.com/articles/21400 ... +Absurd%21
Bulgaria will not give Ukraine fighter jets, Prime Minister Kiril Petkov said at a briefing, refuting reports that combat-ready aircraft of the Bulgarian army and other Soviet-made Eastern European countries could be transferred to Ukraine to try to regain control of its airspace.
“In general we lack planes, we can't give the only planes we have to anyone. We have a small number of flying planes, we have a problem with the supply of parts,” the prime minister said.
“It is completely absurd to give them away”
Bugari, prevrtljivi ko i uvek.
Rafinerija Nis i Brod u Ruskom vlasnistvu.
Pa dobro, ko te tjera da dolazis na temu?arman1 wrote: ↑01/03/2022 13:04 Ne pada mi na pamet da pratim modu i pray for Ukrain mode sada, jer, prvo saslusam obje strane pa onda, pogledam prije i sada, pa onda primjetim dva americka reportera sa citiram: ukrajinci su bjelci, krscani, civilizovani....pa primjetim da poljaci nisu razvukli zicu ovaj put, pa skontam da postoji vaga koja odlucuje koja izbjeglica majka djete i starac je vaznija i ljepsa izbjeglic za primit (citaj ljepse boje koze )pa primjetim da Ukrajina jos ima vodu struju i uredno internet jer vojska i predsjednik zemlje koju bombarduju snimaju videa za tik toc i instagram, pa primjetim da niko ne jebe vise Gazu ni Izraelce sto ih gaze i sada (nisu oni ljepi, tamnoputi su a i muslimani i zidovi su, dvije najomrzenije vjeroispovjesti svijeta) pa se sjetim Ukrajinskih dobrovoljaca u ratu u mojoj zemlji, pa opet dolaze transporteri u BiH, sve granice otvorene, sve zemlje uzimaju izbjeglice, hocu li dalje il ne treba? Ja uvijek stojim iza samo svog misljenja pa taman stajala sama na ovom svijetu, fasizam,rasizam na sve strane. Nemojte mi tugom mazat oci ja sam tu tugu svojim ocima gledala. Ne zanima me sukob Rusa i Ukrajinaca. Slaveni su to, sami ce rjesiti svoje probleme. Nego, vaznija stvar trenutno je " Bosno i Hercegovinosretan ti dan nezavisnosti".
Pa nije jednostavno tek tako odreci se svoje najbolje vojne opreme .... pomalo pogrešno citate ovo.AleksoMKD wrote: ↑01/03/2022 13:03 https://www.novinite.com/articles/21400 ... +Absurd%21
Bulgaria will not give Ukraine fighter jets, Prime Minister Kiril Petkov said at a briefing, refuting reports that combat-ready aircraft of the Bulgarian army and other Soviet-made Eastern European countries could be transferred to Ukraine to try to regain control of its airspace.
“In general we lack planes, we can't give the only planes we have to anyone. We have a small number of flying planes, we have a problem with the supply of parts,” the prime minister said.
“It is completely absurd to give them away”
Bugari, prevrtljivi ko i uvek.