Ukrajina

Svzbjm

#49601 Re: Ukrajina

Post by Svzbjm »

General War wrote: 28/02/2022 23:26
mishic wrote: 28/02/2022 23:22 Malo su iritantne postale i ove upadice o Bajraktaru i drugim dronovima. Pa de malo proguglajte da vidite da to nije kubura koja puca kad zapališ fitilj.

Složena i osjetljiva je to oprema, zahtijeva puno toga da se ima, zna i posloži kako bi bila efikasna, I skupa, jako skupa oprema ide uz Bajru da bi on bio efikasan. Školovanje operatera ( kao i pilota) je prilično složeno i dugotrajno te zahtjeva "kondiciju". Piste poput stakla i još puno opreme koji Bajru vezuje za satelite. Potom svaki projektil puno košta i oni su različite snage i moći. E od svega toga mi imamo nešto već osposobljenih i nešto operatera na osposobljavanju a sve ostalo nam fali. I da, Bajra kao i svi dronovi imaju puno dušmana koji im mogu dohakati. Nije dakle samo rokaj...
Glavnog dusmana tog bajre jos nema, sto je jako cudna stvar a trebao bi da stiti konvoje:

Image

Jok, bajro svemocan. Imaju ga Turci, Azeri i Ukrajinci. Creme de la creme svijetske vojne elite....daj haman sjasi
mishic

#49602 Re: Ukrajina

Post by mishic »

Ovo sa nacifikacijom i denacifikacijom postaje sve ozbiljnija tema.

Prvo su Rusi izrazili želju da denacifikuju Ukrajinu. Nisam siguran kako Balkanci Vučić, Dodik, Milanović i ini gledaju na to ali znam na čemu oni rade.

A sada ova ozbiljna, veoma ozbiljna provokacija Švabama koja otvara mnoga pitanja i produbljuje rane... Prebacivanje krivice na drugog pa onda može i radikalizam, fundamentalizam, džamahirija, prijetnje Evropi, i stotine takvih epiteta i imena koja idu dotle da smo sami sebe ubijali...

Ista voda sa jednog izvora dugo teče i Balkanom i neke činjenice vezane za Ukrajinu tako su nam poznate da mislimo da gledamo reprizu.
Bloo
Globalna šefica

#49603 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

elcaliente wrote: 28/02/2022 23:29 Ja nekako imam osjecaj da ce tek rat da krene, da su se Rusi samo malo zagrijavali.
Nije normalno da nisu iskljucili telekomunikacije, vodu, struju i pogotovo da nisu djelovali bombarderima.
Ispade da Ukrajinci imaju masu ovih dronova a Rusi nemaju ni jedan. I Ukrajinci ih kao masovno ubijaju a oni se ne brane. Rusi glupi pa neznaju odakle dronovi poljecu.
Ja koliko Ruse poznajem po dosadanjim ratovima oni nisu nesto bas obzirni, hebe im se za zrtve, ostavljaju spaljenu zemlju.
Moglo bi uskoro biti hebeno krvoprolice ako Putin popizdi i Bjelorusija se ukljuci.
Masovno djelovanje bombardera iz Zraka po aerodromima i ukrajinskoj artiljeriji.
Djelim mis!jenje.
Bez ukljucivanja vojnika iz ostalij drzava, a na strani Ukrajine, bice jebeno. Al to je WW3...
Bloo
Globalna šefica

#49604 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

KjuticImage
Gandalf

#49605 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

Kome smeta jak Bayro?
zlajaBHF

#49606 Re: Ukrajina

Post by zlajaBHF »

doox wrote: 28/02/2022 23:17 Narednih dana, a možda već sutra iz Bjelorusije kreće napad na zapadni dio prema Lavovu da se odsječe opskrba koja dolazi do Kijeva sa zapada. Vjerovatno će biti uključena ozbiljnija brigada, a ne regruti.
Zapad je odlucan.

Mislio sam da ce Rusi sporo ali ipak osvojiti vecinu ili cijelu drzavu, ali sam sad siguran da nece.

Zapad ce pomagati vise i vise.....Dosli smo do toga da onolike avione poklanjaju.
Rusija ovaj rat nece dobiti!
sportman1

#49607 Re: Ukrajina

Post by sportman1 »

elcaliente wrote: 28/02/2022 23:29 Ja nekako imam osjecaj da ce tek rat da krene, da su se Rusi samo malo zagrijavali.
Nije normalno da nisu iskljucili telekomunikacije, vodu, struju i pogotovo da nisu djelovali bombarderima.
Ispade da Ukrajinci imaju masu ovih dronova a Rusi nemaju ni jedan. I Ukrajinci ih kao masovno ubijaju a oni se ne brane. Rusi glupi pa neznaju odakle dronovi poljecu.
Ja koliko Ruse poznajem po dosadanjim ratovima oni nisu nesto bas obzirni, hebe im se za zrtve, ostavljaju spaljenu zemlju.
Moglo bi uskoro biti hebeno krvoprolice ako Putin popizdi i Bjelorusija se ukljuci.
Masovno djelovanje bombardera iz Zraka po aerodromima i ukrajinskoj artiljeriji.

Reče Lukašenko baš to juče.
A_A_AKCIJA

#49608 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

daddy-kool wrote: 28/02/2022 23:09
Mislim jes malo Bayro overload, ali šta ćeš kad je udarnik :D

Na pola trećeg videa kaže ovaj što snima, kako je Bayro sve razvalio i još bilesi Turcima zahvaljuje zbog toga :D
Last edited by A_A_AKCIJA on 28/02/2022 23:33, edited 1 time in total.
General War

#49609 Re: Ukrajina

Post by General War »

Svzbjm wrote: 28/02/2022 23:29

Jok, bajro svemocan. Imaju ga Turci, Azeri i Ukrajinci. Creme de la creme svijetske vojne elite....daj haman sjasi
:?
Svzbjm

#49610 Re: Ukrajina

Post by Svzbjm »

Nece biti toga. Niti masovnog granatiranja civilnih podrucja. Ne zele probuditi mrznju kod Ukrajinaca. Inace bi ih popalili ko rostilj. Rusi su monstrumi u ratu i prema svojima, a kamoli prema drugima. Idu na varijantu, mi smo protiv vasih vlasti, a ne prema narodu. Zato i tako mali broj civilnih zrtava.
sportman1

#49611 Re: Ukrajina

Post by sportman1 »

Eno Hrvati poslali 120 miliona kuna oružja Ukrajini.
Ipak stolica čeka Plenkovića u Briselu i plata od 25000 € mjesečno.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#49612 Re: Ukrajina

Post by Dado dijasporitus »

Pocelo je ubijanje civilnog stanovnistva. Sarajevo 1992 = Kharkiv 2022

Samo da upozorim da nije za one sa slabim stomakom
Spoiler
Show
Avonmusk

#49613 Re: Ukrajina

Post by Avonmusk »

Svzbjm wrote: 28/02/2022 23:27
Avonmusk wrote: 28/02/2022 23:24

Kako bolan zadnjih 24, bajre sam se nagledo ko esmeralde i villa marie zajedno.
I gdje god se war govnoo pojavio taj rejon bi pao ubrzo.
Cuj zadnja 24???

Opet bajro....jel citas ti post?
Aman covjece, citam, al azeri objavljivali videe gdje god su usli, recimo stavljaju shusha uzeta stavljaju zastavu, a war govnoo kaze nije i snima tamo na lijevon mjestu.
Znalo se brate sve odmah, a ovdje je malo yebebo za obe strane, ukri gube teritoriju to je ocito, al braco imaju i rusi gubitaka bar pola od onoga sto se tvrdi, onda veliko je ratiste ovo, pa samo harkiv i kjev da se puskaraju ima ko drva a ne cijeli istok, jug i pola sjevera.
Vidjeli smo regrute, djecu koja su zarobljena ili ubijena, pa oni dokumenti ruskih vojnika na onoj stranici.
Naravno da se i pretheruje, al opet u rusiji ljudi ne znaju cak ni da im djete lezi mrtvo spaljeno u ukrajini, ukri malo lazu za komradove iz moskve.
zlajaBHF

#49614 Re: Ukrajina

Post by zlajaBHF »

Molimo moderaciju da abrani vriedjanje i omalovazavenje Bajre :D
elcaliente

#49615 Re: Ukrajina

Post by elcaliente »

Bloo wrote: 28/02/2022 23:32
Djelim mis!jenje.
Bez ukljucivanja vojnika iz ostalij drzava, a na strani Ukrajine, bice jebeno. Al to je WW3...
Ljudi imaju satelite i avione za spijunazu isto tako Kina sve to ima a Kina ja na njihovoj strani.
Brazil je danas stao uz Rusiju.
Rusi sto posto znaju odakle poljecu ti dronovi i gdje se sklapaju. Sumnjam da ce kao do danas i dalje to gledati neizantersirano. Mislim da cim im se logistika poslozi ide bombardovanje i deranje guzova bez obzira na zrtve, zene, djeca svejedno.
Poirier

#49616 Re: Ukrajina

Post by Poirier »

Ma dogovoriti ce se i jedni i drugi. Nisu nikad znali rokati.
JCecotto

#49617 Re: Ukrajina

Post by JCecotto »

Nada umire posljednja...a znas da je Nada jedna k....
Naslovnica

#49618 Re: Ukrajina

Post by Naslovnica »

Ovaj kilometarski konvoj sa sjevera sto ga spominju cijeli dan, iko, ista?!
llull

#49619 Re: Ukrajina

Post by llull »

https://www.youtube.com/watch?v=ChXYBI_EhLQ

Izgleda su susjedi u Mariupolu
hzsa22

#49620 Re: Ukrajina

Post by hzsa22 »

Sto duze traje ovo sranje i sto vise to bude kostalo Uncle Sam-a i EU, manji ce prag toleracije biti na bilo kakvo sranje ili razmisljanje o istom kod nas.

Keep on playin’ boys.
homer2go

#49621 Re: Ukrajina

Post by homer2go »

madner wrote: 28/02/2022 22:56 Sad malo ozbiljne analize. Ruske formacije su nastavile da se krecu zapadno od Kieva, tako da je cilj ocito cijela Ukraina. Dosad je oko 50% jedinica usao u Ukrainu, najbolje mehanizovane jedinice su uglavnom jos u rezervi.

Ruski plan je vidjeti gdje su Ukrainske snage tako sto salju manje jedinice pjesadije. Ako nema otpora uzmu grad, ako ima povuku se i zaobidju.

Po frontovima, zapadno od Kieva ide im dobro, istocno su nagrabusili najvise ali na jugu su ostvarili najvise. Ukrainci su tu koncentrisali sve sto imaju za kontranapad i stabilizovali su situaciju, no prijeti im da im najbolje jedinice na istoku budu osjecene.
Mislim da griješiš, ovo što sada gledamo sigurno nije provođenje prvobitnog plana, već neka 3 ili 4 verzija. Sada je potpuno jasno zašto je direktor FSB-a bio toliko nervozan i zbunjen na onom sastanku prije početka agresije. Očigledno su postojali obavještajni podaci da Ukrajina neće dočekati agresore kao oslobodioce.
Po meni ovo je prvenstveno planirano da bude "redarstvena" akcija, da se desantom dođe u do centra Kijeva i uz pomoć slobodarskih snaga Ukrajine promjeni vlast. Očekivalo se sigurno puno više defetizma kao i predaje i prelaska na stranu Rusije, proruski orjentisanih građana Ukrajine.
Ove snage, koje trenutno ulaze u Ukrajinu, bi bile usmjerene na okruživanje i eliminasanje džepova otpora i tzv "denacifikaciju".
I sami smo vidjeli, da su ovo sve bile bajke i da se kako Putin ali i Ruska vojska, prosto rečeno, osramotila.

Očekivana dobrodošlica i pomoć ruskih lojalista je izostala. Ukrajini je na ruku išao i pritisak medija i Ruske politike, u kojem su morali pokazati da oni nisu za sukob. Kašnjenje mobilizacije, je ove proruske elemente, ako ih je i bilo, definitovno ostavilo izvan priprema za odbranu. Sad Ukrajina plaća cijenu zakašnjelih reakcija, ali ta je cijena sigurno puno manja.
Ukrajina bi možda nekako i preživjela Putinovu sramotu, međutim ovo je sad postala i sramota generalske kamarile i isti će sve uraditi da demonstriraju svu silu koju posjeduju.
Tako da ovo što pratimo posljednjih dana, više predstavlja improvizaciju i promjenu taktike, nego neki smislen nastavak prvobitnih planova.
Ukrajina će tek upoznati nemilosrdno lice agresora.
JCecotto

#49622 Re: Ukrajina

Post by JCecotto »

Koliko vidim, neki ce veceras Bajru i sanjati :izet:
elcaliente

#49623 Re: Ukrajina

Post by elcaliente »

Svzbjm wrote: 28/02/2022 23:35

Nece biti toga. Niti masovnog granatiranja civilnih podrucja. Ne zele probuditi mrznju kod Ukrajinaca. Inace bi ih popalili ko rostilj. Rusi su monstrumi u ratu i prema svojima, a kamoli prema drugima. Idu na varijantu, mi smo protiv vasih vlasti, a ne prema narodu. Zato i tako mali broj civilnih zrtava.
Pa vec su poceli po gradovima da tuku.
Ovdje sam vise mislio na ukrajinsku vojsku i na aerodrome gdje im poljecu dronovi.
A pazi ti i sam znas da se lako moze nakaciti par stotina kolateralnih zrtava to Amerima redovno uspjeva.
A kamo li Rusima koje ce kao Srbi reci da se vojska sakrivala u civilnim objektima, sami su doveli do civilnih zrtava.
apsidejzi

#49624 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Jedan jednosatni predah/intermeco od teme o Ukrajini. Ovaj video objasnjava kako Putin razmislja i zasto je napao. I sta je vjerovatno slijedece. Sat vremena veoma dobro utrosen po meni.

muzicar_iz_parka

#49625 Re: Ukrajina

Post by muzicar_iz_parka »

O'zone wrote: 28/02/2022 23:17
sbdoge wrote: 28/02/2022 23:15
Čuj. Sad kad je dobio 70 aviona želi no fly zone. Ok. On zna najbolje
Bugari zakazali: https://www.novinite.com/articles/21400 ... +Absurd%21

Izgleda vole uvijek zabiti nož u leđa.

To se malo zaletio gdin Borelli(?) na konferenciji juče.

Navodno niko osim Poljaka nema ispravne avione da donira.

Da su rekli šaljemo tenkove, pvo vozila sovjetske proizvodnje, kamione i slične stvari, to se preko zapadne granice lako dostavi, ali ovo sa avionima realno niđe veze.
Post Reply