Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Bloo
Globalna šefica

#52676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

90minut wrote: 28/02/2022 22:13
Bloo wrote: 28/02/2022 22:12

Imas li ti kakvog naoruzanja da nam podijelis?
Joj kad ja i ti bloo postanemo operateri stingera bice svega! :D
Ti jedino mozes da dobijes recept za Ritalin.
90minut

#52677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 90minut »

Bloo wrote: 28/02/2022 22:16
90minut wrote: 28/02/2022 22:13

Joj kad ja i ti bloo postanemo operateri stingera bice svega! :D
Ti jedino mozes da dobijes recept za Ritalin.
What does Ritalin do? Ritalin stimulates the mind and body in adults and can calm children down.

haha
donnie_darko

#52678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by donnie_darko »

Ma kolko suludo zvucalo mozda bi za BiH bilo bolje da ruje pobjede u Ukrajini. U tom slucaju mislim da bi zapad puno puno vise paznje posvetio zapadnom balkanu kako ne bi dozvolio ukrajinski scenario i ovdje.
bronhy

#52679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by bronhy »

Ne znam koliko je tacno
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#52680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by arman1 »

donnie_darko wrote: 28/02/2022 22:18 Ma kolko suludo zvucalo mozda bi za BiH bilo bolje da ruje pobjede u Ukrajini. U tom slucaju mislim da bi zapad puno puno vise paznje posvetio zapadnom balkanu kako ne bi dozvolio ukrajinski scenario i ovdje.
Ukrajinski scenario je u pripremi. Ravnogorci i slični konstantno dobivaju potporu za aktivnosti i pripreme. Sad finansiranje ide preko mađarske i grčke. S druge strane europajaci dobivaju potporu preko infrastrukture kradezea. A mi imamo riđobradog ublehaša koji će ako zagusti kao kralj petar uhvatit se noge sa svim što se našlo u trezoru.
DonieBrasco

#52681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Vjosa Osmani pozvala NATO da primi Bosnu i Hercegovinu i Kosovo u članstvo

Predsjednica Kosovo Vjosa Osmani pozvala je NATO da ubrza proces članstva za Kosovo i Bosnu i Hercegovinu u vrijeme ukrajinske krize i narušene sigurnosne situacije te da ostavi političke razlike po strani.

STA RADE NASi ?

Imaju li malo pameti i razumjevanja ovi politicari iz Sarajeva, da li vam je dosta para i moci, hajde nesto ucinite za narod i drzavu.

Preko noci ce nas iz vise pravaca napasti pa sta cete onda, gdje cete trositi te pare vi i vase familije.
sbdoge

#52682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sbdoge »

DonieBrasco wrote: 01/03/2022 12:26
Vjosa Osmani pozvala NATO da primi Bosnu i Hercegovinu i Kosovo u članstvo

Predsjednica Kosovo Vjosa Osmani pozvala je NATO da ubrza proces članstva za Kosovo i Bosnu i Hercegovinu u vrijeme ukrajinske krize i narušene sigurnosne situacije te da ostavi političke razlike po strani.

STA RADE NASi ?

Imaju li malo pameti i razumjevanja ovi politicari iz Sarajeva, da li vam je dosta para i moci, hajde nesto ucinite za narod i drzavu.

Preko noci ce nas iz vise pravaca napasti pa sta cete onda, gdje cete trositi te pare vi i vase familije.
skupljaju glasove po dijaspori i selame po turskoj :bih:
mishic

#52683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Kakvi god vjetrovi puhali u BiH nema Vjose Osmani koja ima m*da veća od svih BiH političara da se nešto iskoristi
Bruka, kukavoce i lovci na glasove i vlastiti interes. BiH nikome nije ni na kraj pameti, ima se prečeg, ličnog posla i interesa
Maksimalan respekt za G-dju Osmani
DonieBrasco

#52684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Jesu li ovo stopirane akitvnosti u prenosu nadleznosti sa drzave na entitet RS, predlaganju i izglasavanju novih zakona, agenicja na nivou enteta RS, šume - hidrocentrale - imovina RS ?

Izborni zakon i Ustav (kako hoce Covic), teritoririjalno uređenje - treci entitet (kako hoce Covic) ?

Nema generalno Dodika i Covica, sta se desava ?

:izet:
Anquilla

#52685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Anquilla »

mistek

#52686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mistek »

A koja je uopšte naša strategija za ulazak u NATO? Mislim na probosanske strane :D Da nam sutra/za mjesec/godinu/deset NATO pošalje poziv za članstvo, koja je ideja uopšte? Kako da to prođe u Narodnoj skupštini RS? Ili čime ucijeniti člana predsjedništva iz reda srpskog naroda?
DonieBrasco

#52687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

mistek wrote: 01/03/2022 16:05 A koja je uopšte naša strategija za ulazak u NATO? Mislim na probosanske strane :D Da nam sutra/za mjesec/godinu/deset NATO pošalje poziv za članstvo, koja je ideja uopšte? Kako da to prođe u Narodnoj skupštini RS? Ili čime ucijeniti člana predsjedništva iz reda srpskog naroda?
Ispuniti uslove pa cemo biti u NATO, nema poziva nego uslovi - isto kao za EU, jedan od uslova je vojna imovina da se uknjizi na drzavu a to blokira Dodik.

Generalan put u NATO blokiraju RS i Covic to je jasno, a za EU sve strane sa akcentom borbe protiv korupcije i tuzilastva - sudstva.
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#52688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

:bih: :bih: :bih:
Image
- 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, dan je „ponovnog rođenja “ zemlje koja je prije više od hiljadu godina bila moćna zemlja u Evropi, kada mnoge današnje evropske zemlje nisu postojale na karti, stoji u poruci Iranske ambasade.
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... dok-738464
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#52689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

:!: :!: :!: , 1/18
dimitrov

#52690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dimitrov »

Gurat’ i rukama i nogama priču da hoćemo u NATO I EU.
Anquilla

#52691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Anquilla »

Pitanje na mjestu
mechanic96

#52692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mechanic96 »

Ako nema potrebe za povisenim mjerama borbene gotovosti OS BiH, izgleda da itekako ima potrebe za podizanjem MUP-a RS od 2. do 30. marta.

https://ba.n1info.com/vijesti/gradjani- ... odisnjicu/
dembele

#52693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dembele »

Anquilla wrote: 01/03/2022 19:28

Pitanje na mjestu
I ovdje ih treba nogom u guzicu jer su uvijek kontra svih.
Login77777

#52694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Jedna iz @Novak20 kuhinje. :bih:
RISTIĆ: Od podizanja nove ‘željezne zavjese‘ u Europi bh. Hrvati mogli bi imati koristi
BiH
1. ožujka 2022

Sada, kada utjecaj Rusije u BiH nestaje, mogli bismo dobiti traženje savezništva u obrnutom smjeru – Srbi u BiH mogli bi tražiti savezništvo s Hrvatima i asistenciju Zagreba u obrani svojih interesa, rekao je za Dnevnik.ba Borislav Ristić, vanjskopolitički novinar i kolumnist zagrebačkog Večernjeg lista.

Ristić dodaje i da, iako još uvijek ne znamo kako će završiti Putinova ratna avantura u Ukrajini, očito je da je jedna od direktnih posljedica podizanje nove Željezne zavjese u Europi.

“To će neminovno oslabiti utjecaj Rusije, kako u EU, tako i na Balkanu. U tom kontekstu gledano, mislim da je to dobra vijest za Bosnu i Hercegovinu, jer znamo kako Rusija svoj utjecaj ostvaruje uglavnom kroz izazivanje nestabilnosti, budući da nema resursa za provođenje neke pozitivne agende“, izjavio je Ristić.

To bi, dodaje, moglo i dramatično promijeniti i status Hrvata u BiH, koji su dosad svoje interese pokušavali često braniti i kroz traženje podrške Dodika, a onda i Moskve iza čega je bilo više štete nego koristi.

“Sad se otvara prostor za igru u suprotnom smjeru. Sada, kada taj utjecaj Rusije nestaje, mogli bismo dobiti traženje savezništva u obrnutom smjeru. Sada bi Srbi u BiH mogli tražiti savezništvo s Hrvatima i asistenciju Zagreba kako bi obraniti svoje interese, što mi se čini kao puno pozitivnije i kreativnije rješenje, jer Zagreb predstavlja nezaobilaznu stanicu ka europskom rješenju i civiliziranom razrješavanju bosanskog čvora“, rekao je Ristić./HMS/
vee-jay

#52695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

Anquilla wrote: 01/03/2022 19:28

Pitanje na mjestu
da, pravo pitanje.
skrtica

#52696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skrtica »

pepeljara wrote: 28/02/2022 15:21
skrtica wrote: 28/02/2022 13:45 Vlada Federacije BiH trebala bi uvesti zabranu kupovine neogranicenih kolicina osnovnih zivotnih namirnica. Profiteri ce nam opustositi prodavnice.
Hljeba ima svuda, ali brasna ni za lijeka :D Gledam frajer trpa svu palentu u bingu, kaze nema hljeba, gladovat cemo :D
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Krcate rafe u svim pekarama, radnjama, ostaje im....
Mozda voli vise kukuruzu :lol:
Novak20

#52697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Login77777 wrote: 01/03/2022 21:30 Jedna iz @Novak20 kuhinje. :bih:

RISTIĆ: Od podizanja nove ‘željezne zavjese‘ u Europi bh. Hrvati mogli bi imati koristi
BiH
1. ožujka 2022

...................
:lol: :lol: :lol: :lol:

Šalji pare rodbini u BiH da kupe rezerve za svoje kuhinje. :D
Last edited by Novak20 on 01/03/2022 23:28, edited 1 time in total.
mistek

#52698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mistek »

DonieBrasco wrote: 01/03/2022 16:08
mistek wrote: 01/03/2022 16:05 A koja je uopšte naša strategija za ulazak u NATO? Mislim na probosanske strane :D Da nam sutra/za mjesec/godinu/deset NATO pošalje poziv za članstvo, koja je ideja uopšte? Kako da to prođe u Narodnoj skupštini RS? Ili čime ucijeniti člana predsjedništva iz reda srpskog naroda?
Ispuniti uslove pa cemo biti u NATO, nema poziva nego uslovi - isto kao za EU, jedan od uslova je vojna imovina da se uknjizi na drzavu a to blokira Dodik.

Generalan put u NATO blokiraju RS i Covic to je jasno, a za EU sve strane sa akcentom borbe protiv korupcije i tuzilastva - sudstva.
Ma ja, ali evo i da se to ispuni, ostvarimo sve uslove. Jer, recimo, mogu zamisliti da neko pritisne RS da se uslovi ispune, to nije nadrealno. Nakon što se dobije poziv NATO, mora ga predsjedništvo usvojiti. Kako misle to izvesti?
lajkujMe

#52699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by lajkujMe »

Ne znam da li ovo pripada na ovoj temi ali eto da je postavim.

Cudno ponasanje Policije RSa

Ja sam terenski radnik, stalno na tockovima sirom BIH, cesto sam u RS poslovno, i imam hajmo reci dosta iskustva s Policijom na svim terenima.

Iako je Policija RS uvijek bila korumpirano leglo malih klosara to svi znaju sinoc sam imao veoma neugodno zaustavljanje od CJB Pale predvecer.

Zaustavili me na Rutinskoj kontroli, kao i uvijek s moje strane ljubaznost s njihove drskost.
Prvo pregledavanje dokumenata pa zapaska od njih da sam iz Sarajeva, onda klasika imas opremu sve uredu, ja im ponudim da pregledaju sve.
Papiri uredni,ja uredan, i gledaju oni poslije 5 min haman pa o
Pretresa gepeka i gledanja u unutrasnjost vozila naredi mi da mu pokazem Prvu pomoc i rok na istoj.
Sav se usrecio sto je nasao i kaze ide kazna 500km na firmu.
Ae kontam jbg neki bas teski.

Sve klasika do sada.
Medjutim dovedu me do auta i pisu podatke i tu pocinje maltretiranje.
Odakle si, odakle tacno?, Sta radis na Palama? Kod koga? Adresa i ime prezime toga...
I tako nastavljaju s cudnim pitanjima.
Ja im na sve to fino odgovorim.
Onda ide hoce alko testiranje kazem nisam pio on kaze neka, pusem sve uredu 0.0.
Onda ide prijetnja kaznom sad vec ocigledno izvlacenje mita.
Necu da dam pravim se blesam vec me drze 10 min na hladnom s milion pitanja.
Onda hoce da urade Drug test, i na to hocu da pristanem nemam sta da krijem.
I opet pitanja sta radim gore na Palama sto si s tom osobom bio u gradu itd.
Opet mrcvarenje oko kazne.
Na kraju vidim gdje ide voz i dam im svih 9 km iz dzepa.
Napisu mi neku kaznu a nece da mi da prekrsajni nalog nego samo uplatnicu.
Iskreno u svoj konfuziji ne znam ni sta sam potpisao sam sam htio da me puste jer sam vec pola sata zaustavljen od njih.

Opet ne bih nista kontao da je samo u pitanju korupcija medjutim sjetim se da me punkt u Trnovu zaustavio, doduse puno ljubaznije, i vro vrlo slicna pitanja su mi postavljali, ko si odakle tacno, gdje si isao odakle ides zasto si bio tamo iz kojih razloga itd itd i opet privodjenje do vozila gdje su radio stanicom provjerili moje podatke.
Nakon min i potvrde da nemaju nista o meni puste me.

Moje pitanje sad ide, jesu li ovi iz RSa dobili naredbu za detaljnu kontrolu svih iz FBIH?
Lilium 1921

#52700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lilium 1921 »

Gdje su i sta rade Covic, Ljubic, ostala hdz bratija, kolinda i labud..dje izborni zakon, dje su sastanci, smije li ko reci komsicu da nije legitiman kad na ovaj nacin pisha po dodiku....

Sto ste hinje imate li obraza da se borite za ono sto vam navodno pripada
Locked