Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Koliko imaju? Jedino da su napadali sa 40 dronova po 4 rakete.
I kako to da im Rusi nisu ni jedan unistili?
Sta si upalio ko zub, nisi ti u tim tenkovima i ostaloj skalameriji, njihovo je da se nerviraju ,ti lagano kokice i gledaj bajru efendiju kako lagano uz kaficu roka.
Peacean wrote: ↑28/02/2022 21:58
Mislim da se TB2 trenutno najviše koristi za precizno navođenje artiljerije, njegove rakete vjerovatno služe za izazivanje panike u ruskim formacijama. TB2 i nije zamišljen kao sredstvo za masovno uništenje.
A opet mi nije logicno da kolona od 130 ruskih oklopnjaka ide bez zracne podrske i da dron navede artiljeruju koja je 5km udaljenja od kolone a da ta kolona ceka da ih neprijatelj pobije.
I koliko je to artiljerije bilo, koliko baterija da ih izvidzaci nisu spazili? Ne mozes sa 5 habuica i dronom unistiti 130 oklopnjaka i to 96 tenkova i pobiti tolike ljude.
A oni se kao ne brane.
Btw nije Azov sto je prije bio, nacisticki orjentiran. Danas su specijalna odredba, istina ostali su likovi koji su to sve pokrenuli, vjerujem da se ideoloski oni ne mogu okrenuti, al je Azov kao jedinica ideoloski okrenuta. Danas zajedno ucestvuje u misijama sa vojskom Ukrajine. Ko je pratio rat od 2014 mogo je pratit i promjene u samom Azovu. Dosta materijala po internetu ima. Malo istrazit treba prije nego se lupaju svakakve gluposti.
Koliko imaju? Jedino da su napadali sa 40 dronova po 4 rakete.
I kako to da im Rusi nisu ni jedan unistili?
Sta si upalio ko zub, nisi ti u tim tenkovima i ostaloj skalameriji, njihovo je da se nerviraju ,ti lagano kokice i gledaj bajru efendiju kako lagano uz kaficu roka.
Ma nisam se upalio, neko hocu da skontam malo sta se dogadja, objektivno da vidim situaciju.
A ovdje se pocele bajke pricati, krivo mi samog na sebe sto sa kroz citanje malo i povjerovao to sve.
Kikibombona wrote: ↑28/02/2022 21:16
Inace, oko Marijupolja ima dosta zle krvi jer je taj grad jedan od bastiona Azov bataljona, poznatog po koketiranju sa nacizmom. I ne samo to, važe za fanatične borce koji su ruskim trupama nanijeli dosta štete...
Mislim da se TB2 trenutno najviše koristi za precizno navođenje artiljerije, njegove rakete vjerovatno služe za izazivanje panike u ruskim formacijama. TB2 i nije zamišljen kao sredstvo za masovno uništenje.
A opet mi nije logicno da kolona od 130 ruskih oklopnjaka ide bez zracne podrske i da dron navede artiljeruju koja je 5km udaljenja od kolone a da ta kolona ceka da ih neprijatelj pobije.
I koliko je to artiljerije bilo, koliko baterija da ih izvidzaci nisu spazili? Ne mozes sa 5 habuica i dronom unistiti 130 oklopnjaka i to 96 tenkova i pobiti tolike ljude.
A oni se kao ne brane.
Zašto samo 5 kilometara artiljeija? Dalekometna može biti i hladno 50-70km, raketna artiljerija, recimo 155mm sa raketnim punjenjem. Mislim da čak i BiH prozvodi dalekometna raketna punjenja za haubice.
Psiholoski ubitacan
Dovoljno je pogledati jedan klip, kad hekne,bjeze pješaci ko ludi. Znaju da je uglavnom rijec o dronu, prije nego artiljeriji. Zato očekuju drugi udar. Nije jednistavno vidjeti one gomike zeljeza skrsene i spaljene kolege vojnike. Vjerujem da i ovi napušeni tenkovi su produkt tog straha od direktnog i ubitačnog pogodka.
Osmi Socrates wrote: ↑28/02/2022 21:59
Sud u Hagu otvorio istragu oko invazije na Ukrajinu.
The court does not have a mandate to bring criminal charges against individual Russian leaders behind the four-day-old invasion.
It also does not have automatic jurisdiction in cases involving the two nations and Kyiv would have to base its claim on a UN treaty in order to give the court authority to hear the matter. https://www.aljazeera.com/news/2022/2/2 ... orld-court
Down the road, ovi bi možda mogli nešto da urade, ono rokanje po Harkovu je zločin protiv čovječnosti...
corolla02 wrote: ↑28/02/2022 22:06
Hajde znalci, koliko ima veze ovo pomjeranje granica na jugu sa današnjim pregovorima na granici; ovi filmovi nisu se vidjeli do danas ?
Mislis da je mutljaga? Bilo je pomjeranja zadnja dva dana.
Pa sta je ovo druze koliko tehnike ostave , na pocetku sam kontao suplja kako ostavljaju oklop zbog goriva. Ocigledno je ovo neko vrlo sposoban u Ukrajini sve isplanirao do u detalje. Pusti kolone da udju duboko pa im logistiku przi. Kakav samar Ruskoj vojsci, pa ovo niko ziv nije mogao ocekivati. Da sutra osvane cijela Ukrajina pod Ruskom sapom nikad ovu sramotu nece oprat