Vec si prijavljen za rusku propagandu.
Ukrajina
- Login77777
#48126 Re: Ukrajina
@Ilmu Ahiru Zeman
-
zigzag
#48127 Re: Ukrajina
To što ne ubijaju civile nema nikakvog opravdanja za agresiju.Ilmu Ahiru Zeman wrote: ↑28/02/2022 12:19Vidim da kolege forumasi ovo ne komentarisu, jer im ne ide u prilog da Rusi nisu takvi fasisti, krvoloci, ubice, genocidasi, rusitelji vjerskih objekata kao Srbi u Bosni,SanskiBiser wrote: ↑28/02/2022 11:04
Gradjani u dijelu Čeringova blokirali jutros rusku kolonu koja je krenula iz Bjelorusije kroz grad, kolona se zaokrenula i vratila nazad prema bjeloruskoj granici tj. prema mjestu koje se zove Senikovo...Baba neka u klipu salje ih u pi ma, zaredala psovke![]()
kako su ih prikazali na Zapadu, vec gledaju da civile maksimalno zastite, i zato civili mogu da se tako ponasaju kao ovi sa ovog videa, okrenu vozila nazad i tako pokazu da slijede ucenje Isusa, i da su blizi Islamu od mnogih forumasa.
Vidim da su zbrisani svi forumasi koji su na strani Rusa, Chellenger, Salik...sto znaci, da na klixu se rjesavaju svih onih koji misle svojom glavom, pod izgovorom da sire lazi i rusku propagandu.
E sad i mene blokirajte!
Hvala, dovidjenja i prijatno!
PS. Amerika je osvojila Irak za 20 dana, iako je unistavala i infrastrukturu i civile, za razliku od Rusa, koji lagano napreduju i okruzuju gradove, stede civile i infrastrukturu, kopiraju Aleksandra Velikog, sa 30 posto snaga stacioniranih na ukrajinskoj granici. Dalje, Rusi su spremni i na sankcije, prodali su Sberbank, zalihe zlata upetorostrucili u zadnjih 14 godina, na 2300 zvanicnih tona, a licemjerni Zapad nije iskljucio ruske banke iz SWIFTA preko kojih se placa plin i nafta. A ako Putin odluci da prima samo zlato za naftu i plin, a ne za eura koji ovi naprave jednim klikom bice veselo.
I niko normalan neće ovo opravdati.
-
daddy-kool
-
sahara1428
#48129 Re: Ukrajina
Kolekcija se uvećava...
Bucha u blizini Kijeva
Bucha u blizini Kijeva
- avetinja
#48130 Re: Ukrajina
Ovo bi bilo dobro. Za početak, neka to bude samo Instagram i Facebook profil, jer su to javni profili. Ne mogu se sjetiti kako im se tačno slalo na Viber i jesu li sakrili brojeve poslije.Nebozemlja wrote: ↑28/02/2022 12:14Prijedlog moderatorima da se napravi sticky tema sa kontaktima političara i apelom da im se šalju mailovi i poruke vizavi Ukrajine.
@Bobi Može li ovo?
Last edited by avetinja on 28/02/2022 12:24, edited 1 time in total.
-
TomANDJerry
#48131 Re: Ukrajina
Ma ljudi izjavljuju sta god mogu da ih svi u svijetu pogledaju i obrate paznju na njih. Kakva EU, znaju da od toga nema nista --- ali samo vicu "Help, Help" --- da pomognu sebi.SamoVasGledam wrote: ↑28/02/2022 12:19 Ja razumem da je Ukrajincima teško i da se njihovi političari bore na sve moguće načine za dobro zemlje i njenih građana, ali ovaj pokušaj da se kroz patetiku i sažaljenje zloupotrebljava dobra volja Evrope i sveta, da se van svih pravila i uslova domognu Evropske Unije (a nemaju ni status kandidata) je po meni jadan. Zašto onda po istom principu Bosna i Hrvatska nisu primljeni u EU?
Još će na kraju Ukrajinci dobro da profitiraju od ovog rata i da se zahvaljuju Rusima.
Ne bih se zacudio da izjave kako ih napadaju Ruski leteci tanjuri kako bi privukli i ljubitelje vanzemaljaca da obrate paznju sta se desava.
-
elcaliente
#48132 Re: Ukrajina
Mene interesuje sehide li Ukrajinski vojnici i bivaju li zarobljeni ili se radi o nekim universal soldier style.
Svi pircaju samo o ruskim zrtvama i zaobljenim, nigdje nista o ukrajincima.
Last edited by elcaliente on 28/02/2022 12:25, edited 1 time in total.
-
neon-x
#48133 Re: Ukrajina
Znaci ne treba nista raditi. Po njemu se sve podrazumijeva. Sve ce samo.Mugiwara wrote: ↑28/02/2022 12:11 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/koms ... /220228060
Evo Komšić. Valjda će i od njega neke fajde biti.
Mozda i ne treba Predsjednistvo ali Vijece ministara treba pratiti ove EU sankcije u protivnom ispada da Rusija moze koristiti BiH kao oazu za obavljanje poslova.
- GAU8
#48134 Re: Ukrajina
Profitirala bi i EU od Ukrajine, ne zaboravi i taj aspekt.SamoVasGledam wrote: ↑28/02/2022 12:19 Ja razumem da je Ukrajincima teško i da se njihovi političari bore na sve moguće načine za dobro zemlje i njenih građana, ali ovaj pokušaj da se kroz patetiku i sažaljenje zloupotrebljava dobra volja Evrope i sveta, da se van svih pravila i uslova domognu Evropske Unije (a nemaju ni status kandidata) je po meni jadan. Zašto onda po istom principu Bosna i Hrvatska nisu primljeni u EU?
Još će na kraju Ukrajinci dobro da profitiraju od ovog rata i da se zahvaljuju Rusima.
Mozda na kraju bude neki kompromis, tipa mozete u EU, ali ne smijete u NATO... ko zna. Ali za sada je sve na dugom stapu.
Koliko se sjecam, Ukrajina je bila potpisala neki sporazum, predaja nuklearnih bojevih glava, za proces priprema pristupa u EU.
Poslije se desilo sto se desilo...
Da je BiH imala pametne ljude kao sto nije, mi smo vec mogli biti u EU...
-
Maliodmene
#48135 Re: Ukrajina
Golemo brate mili
-
A_A_AKCIJA
#48136 Re: Ukrajina
Upravo na CNN-u, novinar šeta kroz još jednu uništenu kolonu Rusa na mostu sjeverozapadno od Kijeva.
Primjećuje se trend: gomila spaljene tehnike, desetine kamiona, oklopa...
-
sumirprimus
#48137 Re: Ukrajina
iz postovanja prema ukrajinskim zrtvama ne postavljam ovde recno je to vec. ukri se paze i ne objavljuju svast po internetu znaju da su rusi dobri u tim stvarima i da ih mogu upratit. s druge strane agresor ne zasluzuje postovanje nego samo prijezir i zato jnihove objavljujemo osim onih grafic naravno.elcaliente wrote: ↑28/02/2022 12:24 Mene interesuje sehide li Ukrajinski vojnici i bivaju li zarobljeni ili se radi o nekim universal soldier style.
-
Nebozemlja
#48138 Re: Ukrajina
Ilmu Ahiru Zeman wrote: ↑28/02/2022 12:19Vidim da kolege forumasi ovo ne komentarisu, jer im ne ide u prilog da Rusi nisu takvi fasisti, krvoloci, ubice, genocidasi, rusitelji vjerskih objekata kao Srbi u Bosni,SanskiBiser wrote: ↑28/02/2022 11:04
Gradjani u dijelu Čeringova blokirali jutros rusku kolonu koja je krenula iz Bjelorusije kroz grad, kolona se zaokrenula i vratila nazad prema bjeloruskoj granici tj. prema mjestu koje se zove Senikovo...Baba neka u klipu salje ih u pi ma, zaredala psovke![]()
kako su ih prikazali na Zapadu, vec gledaju da civile maksimalno zastite, i zato civili mogu da se tako ponasaju kao ovi sa ovog videa, okrenu vozila nazad i tako pokazu da slijede ucenje Isusa, i da su blizi Islamu od mnogih forumasa.
Vidim da su zbrisani svi forumasi koji su na strani Rusa, Chellenger, Salik...sto znaci, da na klixu se rjesavaju svih onih koji misle svojom glavom, pod izgovorom da sire lazi i rusku propagandu.
E sad i mene blokirajte!
Hvala, dovidjenja i prijatno!
PS. Amerika je osvojila Irak za 20 dana, iako je unistavala i infrastrukturu i civile, za razliku od Rusa, koji lagano napreduju i okruzuju gradove, stede civile i infrastrukturu, kopiraju Aleksandra Velikog, sa 30 posto snaga stacioniranih na ukrajinskoj granici. Dalje, Rusi su spremni i na sankcije, prodali su Sberbank, zalihe zlata upetorostrucili u zadnjih 14 godina, na 2300 zvanicnih tona, a licemjerni Zapad nije iskljucio ruske banke iz SWIFTA preko kojih se placa plin i nafta. A ako Putin odluci da prima samo zlato za naftu i plin, a ne za eura koji ovi naprave jednim klikom bice veselo.
Sve ide po planu, a?
-
TomANDJerry
#48139 Re: Ukrajina
Ako je ovo istina, meni je skoro nevjerovatno --- na granici nemoguceg.
Pa to je vise od 1000 vojnika dnevno, nije ovo WW1 i bitka na rijeci Somi. USA je u Afganistanu i Iraku za 20 godina izgubila ukupno 7000.
Pa treba streljati cijelu vrhovnu komandu ruske vojske cisto iz humanitarnih razloga, sta su uradili svojim vojnicima.
Vidio sam i teoriju da je Ruska vojska i prije ovoga bila u rasulu, i da su generali jednostavno lagali Putinu kako je vojska 100% spremna i najjaca, samo da budu na njegovoj "dobroj" strani. Problem svih dikratora, ne mogu vidjeti istinu jer im je niko ne smije kazati.
-
sumirprimus
#48140 Re: Ukrajina
jedan od razloga sto nismo je upravo i ruska pordska zna se kome. zatoGAU8 wrote: ↑28/02/2022 12:24Profitirala bi i EU od Ukrajine, ne zaboravi i taj aspekt.SamoVasGledam wrote: ↑28/02/2022 12:19 Ja razumem da je Ukrajincima teško i da se njihovi političari bore na sve moguće načine za dobro zemlje i njenih građana, ali ovaj pokušaj da se kroz patetiku i sažaljenje zloupotrebljava dobra volja Evrope i sveta, da se van svih pravila i uslova domognu Evropske Unije (a nemaju ni status kandidata) je po meni jadan. Zašto onda po istom principu Bosna i Hrvatska nisu primljeni u EU?
Mozda na kraju bude neki kompromis, tipa mozete u EU, ali ne smijete u NATO... ko zna. Ali za sada je sve na dugom stapu.
Koliko se sjecam, Ukrajina je bila potpisala neki sporazum, predaja nuklearnih bojevih glava, za proces priprema pristupa u EU.
Poslije se desilo sto se desilo...
Da je BiH imala pametne ljude kao sto nije, mi smo vec mogli biti u EU...
znase
- atmel
#48141 Re: Ukrajina
Čapljina ili Čeli se vratija
Last edited by atmel on 28/02/2022 12:30, edited 1 time in total.
-
daddy-kool
#48142 Re: Ukrajina
gledam ukrajince i ruse jutros, uredno stoje u redovima za hranu ili novac, i skontam koja je kod nas stoka
-
Mugiwara
#48143 Re: Ukrajina
Sergey Shoygu je u vlasti od 1991. godine. Ljigavac koji svima ide niz dlaku, a uz to i ne sposoban.TomANDJerry wrote: ↑28/02/2022 12:26Ako je ovo istina, meni je skoro nevjerovatno --- na granici nemoguceg.
Pa to je vise od 1000 vojnika dnevno, nije ovo WW1 i bitka na rijeci Somi. USA je u Afganistanu i Iraku za 20 godina izgubila ukupno 7000.
Pa treba streljati cijelu vrhovnu komandu ruske vojske cisto iz humanitarnih razloga, sta su uradili svojim vojnicima.
Vidio sam i teoriju da je Ruska vojska i prije ovoga bila u rasulu, i da su generali jednostavno lagali Putinu kako je vojska 100% spremna i najjaca, samo da budu na njegovoj "dobroj" strani. Problem svih dikratora, ne mogu vidjeti istinu jer im je niko ne smije kazati.
-
sumirprimus
#48144 Re: Ukrajina
nema dalje
-
daddy-kool
#48145 Re: Ukrajina
ne mogu da razumijem ruse koji ovo dozvoljavaju, potpuna dezorganizacijaA_A_AKCIJA wrote: ↑28/02/2022 12:26 Upravo na CNN-u, novinar šeta kroz još jednu uništenu kolonu Rusa na mostu sjeverozapadno od Kijeva.
-
Maliodmene
-
Nierika
#48147 Re: Ukrajina
Ovo je (mislim) gradonačelnik Kupjanska o kojem se jučer pisalo da je predao grad ruskoj vojsci. Grad je negdje na sjeveroistoku, blizu Harkova. Ne znam jesu li tu Rusi ušli već prvi/drugi dan i je li bilo sukoba, mislim da nije. Pretpostavljam da u videu govori ono što je pisalo u članku u Oslobođenju. Neko je ovdje pisao i da je optužen za izdaju i suradnju s agresorom, nije mi jasno jel predao grad u saglasnosti s ljudima koji tu žive ili ne..Našla sam da je bio u OPFL.
ps. ne znam koliko je provjeren ovaj Twitter acc, nisam nigdje drugo našla video.
-
zigzag
#48148 Re: Ukrajina
Ti dobro znaš( ako hoćeš uopšte da znaš) da Ukrajinska vojska nije bila vojska nikakvog diktatora u 2014. i da su sukobi u Donjecku i Lugansku počeli sa oružjem sa svih strana.
Nije miješana(ako se već trebaju odvajati nacionalni sastavi) vojska odjednom počela granatirati civile nego je bila oružana pobuna.
Kasnije se Rusija direktno uključila i otjerala ukrajinsku vojsku iz tih područja.
-
daddy-kool
-
hzsa22
#48150 Re: Ukrajina
Ma nije nemoguce, vidis po klipovima da ne znaju gdje udaraju. Ulaze u stambena podrucja hiljadama stanova, nek’ 2ica izlete iza coska sa rpgevima, svi su rahmetlije + bog zna sta sve leti ukrajinskim nebom ovih dana i odakle se to sve ispaljuje.TomANDJerry wrote: ↑28/02/2022 12:26Ako je ovo istina, meni je skoro nevjerovatno --- na granici nemoguceg.