Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Moji hoće da uzmu za vikendicu inverter do 2000KM.
Vikendica ima nekih 30 m2 na prvom spratu (dnevni boravak sa huhinjom jedna prostorija, druga hodnik sa stepenicama za 2. sprat i wc, te isto toliko kvadrata na drugom spratu - dvije odvojene sobe).
Njima je važan učinak grijanja na prvom spratu, a ja sam google-ao i našao jednu koja bi idgovarala njihovim potrebama, pa me zanima mišljenje nekoga ko se dobro razumije da li je ova dobra (a+++ za grijanje) ili ima neka bolja i jeftinija alternativa?
Kinez a+, japanac a+++
Da li to nesto znači?
Ja sam uvijek za opciju da se potroši i više novca, ako će nešto što kupujem dugo da traje i biti kvalitetno...
Haris033 wrote: ↑27/02/2022 22:57
Moji hoće da uzmu za vikendicu inverter do 2000KM.
Vikendica ima nekih 30 m2 na prvom spratu (dnevni boravak sa huhinjom jedna prostorija, druga hodnik sa stepenicama za 2. sprat i wc, te isto toliko kvadrata na drugom spratu - dvije odvojene sobe).
Njima je važan učinak grijanja na prvom spratu, a ja sam google-ao i našao jednu koja bi idgovarala njihovim potrebama, pa me zanima mišljenje nekoga ko se dobro razumije da li je ova dobra (a+++ za grijanje) ili ima neka bolja i jeftinija alternativa?
Treba mi savjet kako da zacepim rupu na fasadi od cijevi klime koje su u onoj pvc rebrastoj cijevi je li ispravno da ispunim rupu niskoekspandirajucom pur pjenom i jos na izlazu da kitom zatvorim??
I ima li neka vanjska kanalica veca nekad da uzmem da ovo crijevo ubacim u njega da ne visi ovako po fasadi?
https://freeimage.host/i/EJ3tLB
Haj razumijem rupu cu ispuniti pjenom i kit uzeti malo obraditi ali ova crijeva bi volio ako ima neka veca predpostavljam alu kanalica il slicno
stetoskop wrote: ↑28/02/2022 13:14
Fujitsu AOYG 12 TLC 1950 KM
Fujitsu ASYG 12 LLCE 1100 KM
Dobro bi bilo razmisliti šta se dobiva za ovih 850 KM razlike i vrijedi li to tolike pare.
Slazem se da je za kucu gdje se stalno upotrebljava kao osnovno grijanje a za vikendicu povremena upotreba bacanje para.
Kolege da ne listam unazad temu bacite kakav prijedlog za klima inverter.
Poslovni prostor je upitanju znaci ide hladenje/grijanje i ista ce raditi povremeno ne konstantno zbog obima i prirode posla.Prostor koji bi klima trebala opsluziti je 90m3,jedna prostorija,para do 1100km ako moze.
Poklon je upitanju nemojte da se brukam
mist wrote: ↑28/02/2022 21:14
Poslovni prostor je upitanju znaci ide hladenje/grijanje i ista ce raditi povremeno ne konstantno zbog obima i prirode posla.Prostor koji bi klima trebala opsluziti je 90m3,jedna prostorija,para do 1100km ako moze.
mist wrote: ↑28/02/2022 21:14