Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nespin wrote: ↑27/02/2022 19:41
Ne vjerujem da su samo Bayraktari u pitanju, po svoj prilici i američke i izraelske bespilotne letjelice. Osim toga, za Ukrajinu trenutno rade tri najmoćnije obavještajne agencije na svijetu: CIA, MI6 i Mossad... Friške informacije, friške mete... Na Telegramu strašne stvari, tenkovi prepolovljeni, istopljeni, vojnici razbucani po poljima kao kokice...
Ukrajina gubi kako god okreneš, ali u konačnici Rusija je poražena i ponižena do jaja. Najveći strateški fail od drugog svjetskog rata i invazije Hitlera na SSSR.
Bila je slika na Telegramu nisam mogao naci "stigla prva grupa Blackwater veterana u Kijev" lafo dobrovoljci a vidi se po facama i opremi sve SOF operateri.
Ex sof. Nema sanse da su aktuleni.
Mix briti poljaci skoti ameri..
Ma ko zna, ja sam uvjeren da ameri i britanci salju operativce bez oznaka.
Znam da je malo čudno, ali možda se stvari i ne čine kako mi mislimo.
Kako ste i sami rekli, za osvajanje cijele Ukrajine treba nekih 600 hiljada vojnika. Ali možda mu i nije cilj da osvoji cijelu državu. Može biti da mu je samo plan da spoji Krim i Rusiju preko kopna. Međutim, pošto su Ukrajinci na istočnom frontu najjači, ovim ih razvlači na više frontova.
Onda, kada to poveže, napravi kao neki dogovor u kojem će garantovati da ostatak može ići u EU li NATO, i evropa (koja veoma lako ponovo može pokazati svoju dvoličnost), mu sve "oprosti":
Znaci svjesno dozvoli koreografiju na stadionu, mogo si kontrolirati natpis sliku, prizivas grobove jednoj drzavi ako ovo prodje bez sankcija ne znam onda..
Nemaju Rusi sveukupno snaga na terenu da opkole Kiev, sve je to jako fluidno…
Sumnjam to bi trebao biti radius od 30 tak km, dakle pokriti unutrasnji front od 200 km plus sa vanjskecsrrane prema zapadu
Nemaju Rusi toliko vojske
Bice saboteri, padobranci..
Sumnjam to bi trebao biti radius od 30 tak km, dakle pokriti unutrasnji front od 200 km plus sa vanjskecsrrane prema zapadu
Na zalost izgleda da je istina i sam Klicko je to potvrdio malo prije u obracanju, mada nema logike da su ih mogli opkoliti sa istocne strane tako brzo jedino ako nije negdje neka linija pukla jer su ukrajinci poslali dodatne snage na istok gdje su izgleda i najvece borbe.
sunceKOtepsija wrote: ↑27/02/2022 19:14
Vidim da ne znaš, ali ne pitaš nego si se zaletio.
Treba otvoriti zasebnu temu "Ukrajina, teorije zavjere bre" , k'o onomad na covid-19, pa opetite tamo.
super, sada mi je kao malo jasnije, jos da mi objasnite i ovo sto sam maloprije pitao
Ne znam, pitaj njih.
[/quote]
je li fakat ovo pitas??? onome ko je sastavljao ovu vijest na fox news- u bilo mrsko traziti neku bolju sliku a vjerovatno nemaju reportera na licu mjesta pa stavio prvu sliku na koju je naisao
840 kvadratnih kilometara. Da ja 80x10, to je radijus od nekih 180 km…
840 kvadratnih kilometara. Da ja 80x10, to je radijus od nekih 180 km…
Pokrivaju puteve, vaznija raskrsca, centre oko kijeva i dovoljno za blokadu.
Imamo kako nemamo. BIH moze producirati 900 RPG7 mjesecno. To je dovoljno dobro za jedan veci Ruski napad ovim kantama. Plus municije jedinu Rumunija proizvodi vise u regionu. Poslati im 10 kamiona metaka i dosta od nas. Da imaju Ukri rezerve.
Moze priducirati ali ne producira.
Moze poslati ali nece nikada poslati.
OS BiH nema dovoljno sredstava za sebe, svako malo mole za pare iz budzeta da bi mogli tekuce troskove podmiriti.
Nisu novo naoruzanje kupili godinama, hodaju po svjetu i mole za donacije. ( ove zadnje helikoptere ne racunam, to je samo kap vode na vatru)
Moj rodjak radi u Igman Konjicu. Ponekad se za vikend natovari kamion municije.Nije tema.