Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BadBoy wrote: ↑27/02/2022 14:42
Ma znam, navodim to samo kao jedan od milion emotivnih kontra-argumenata koje sam se naslušao od ovih "svi su isti" cinika.
meni je najjači argument ono "vidi kako su ružne trole kupili"
zamišljam da su u tender stavili stavku da moraju biti lijepe
BadBoy wrote: ↑27/02/2022 14:42
Ma znam, navodim to samo kao jedan od milion emotivnih kontra-argumenata koje sam se naslušao od ovih "svi su isti" cinika.
Pa to. Nema rasprave sa njima. Evo i ovog Hakiza, šta JA imam od toga. Jbt pa ima NEKO u društvu i društvo ko cjelina. I onda kaže razuvjeri me
Ja ne koristim bus za Briješće ali bi mi bilo super drago da sad nabave 10 novih buseva za te linije. Al jok, trebam razmišljati šta JA imam od toga i onda ako nemam ništa, pljuvat to jer su svi isti.
A vidi sad ovo. Šta JA imam od te invalidnine? Jelde da je glup argument? Meni je baš pravo drago zbog tebe (da imaš više koristi, ne zbog toga što ti treba invalidnina), ali ti je reznovanje baš smiješno. Kao što rekoh, emotivno bazirano i nema poente u diskusiji.
Pa to. Nema rasprave sa njima. Evo i ovog Hakiza, šta JA imam od toga. Jbt pa ima NEKO u društvu i društvo ko cjelina. I onda kaže razuvjeri me
Ja ne koristim bus za Briješće ali bi mi bilo super drago da sad nabave 10 novih buseva za te linije. Al jok, trebam razmišljati šta JA imam od toga i onda ako nemam ništa, pljuvat to jer su svi isti.
Jok, nego treba slaviti što drugi imaju korist, a ja ne.
Jok, nego treba slaviti što drugi imaju korist, a ja ne.
A vidi sad ovo. Šta JA imam od te invalidnine? Jelde da je glup argument? Meni je baš pravo drago zbog tebe (da imaš više koristi, ne zbog toga što ti treba invalidnina), ali ti je reznovanje baš smiješno. Kao što rekoh, emotivno bazirano i nema poente u diskusiji.
Naravno da nije glup.
Kada izađeš na izbore, kako odabereš za koga ćeš glasati? Tako što misliš da će sa onima za koje glasaš i tebi biti bolje. Ili onima do kojih ti je stalo, ali i to je interes.
Ja samo taj interes izdvajam i stavljam kao vrhovnu vrijednost.
Naravno da nije glup.
Kada izađeš na izbore, kako odabereš za koga ćeš glasati? Tako što misliš da će sa onima za koje glasaš i tebi biti bolje. Ili onima do kojih ti je stalo, ali i to je interes.
Ja samo taj interes izdvajam i stavljam kao vrhovnu vrijednost.
BadBoy wrote: ↑27/02/2022 12:59
Podlegao je najgoroj kampanji zelene SDA bagre: "svi su isti" matrici.
Evo vidite na konkretnom primjeru koji su rezultati takve kampanje. "Nisam za SDA, al sve su to ista govna". Rezultat: ljudi postaju rezignirani i onda idu u dva moguća pravca:
1. Ne glasaju nikako - pošto su u njihovoj glavi svi isti pa je tako glasanje besmisleno
2. Glasaju za SDA - pošto su svi isti, onda je barem bolje da me krade moj džamijski miš a ne "anamoni" oni gejevi, zaštitnici delfina ili ne daj Bože nevjernici
Oba ishoda su extra za SDA, jer onda glat uzimaju vlast zahvaljujući svojoj stabilnoj glasačkoj bazi i uhljebima, a ovi cinici se osjećaju pametnije jer su kao bili u pravu.
NediM17 wrote: ↑27/02/2022 17:50
Nego, šta će biti sa naručenim bjeloruskim trolama i tramvajima ?
Nadam se da nismo dali 100% akontacije k'o za respiratore.
Ide preko evropske banke, nismo dali "svoje"pare pa da propadnu, osigurani smo tu i bio je tender pa vjerovatno imaju garancije, penali, itd
neki wrote: ↑27/02/2022 18:53
Nisam siguran, ali čini mi se da sam negdje pročitao da se tramvaji, koje smo naručili, proizvode u Stadler fabrici u Bjelorusiji..
neki wrote: ↑27/02/2022 18:53
Nisam siguran, ali čini mi se da sam negdje pročitao da se tramvaji, koje smo naručili, proizvode u Stadler fabrici u Bjelorusiji..
Nisu tramvaji iz Bjelorusije
Sreća pa Stadler ima fabrika na 3 kontinenta, valjda ih odnekle isporuči.
tramvaji neće biti iz bjelorusije, trolejbusi za sad hoće
ako se bjelorusija priključi ratu, vrlo moguće da bi ugovor mogao biti prekinut, ali da sačekamo i vidimo šta će biti
Ma, lik smatra da su svi koji ne rade kod privatnika uhljebi. Čim si na budžetu ti si uhljeb. A ja lično znam slučajeva privatnih firmi koje su uhljebi uništili i još dosta njih koje i dalje rade iako su pune uhljeba, a rade zahvaljujući vezama sa politikom. Za njega su svi koji nisu on nesposobni i kriminalci.