I jest istina je jer je njakav Mirnes postao...AIRPINK!!!!Zeljko jebeni Mitrovic
Koja mu je ruta, a?
Da nisi šta pomiješao? Prošla godina je upravo bila preokret u svijetu u korist Palestine. Da ne idem po svim svjetskim centrima.smijesni_ste wrote: ↑26/02/2022 19:09 Civilizovani svijet je podržao i Izrael prošle godine, ali su se tada drugačije priče pričale na forumu![]()
made_in_sarajevo wrote: ↑26/02/2022 19:29 Znaci ubrzo se ocekuje "strasni rast srbije" i plakanje vucica kako njega svi mrze jer se boje rasta srbije
Mislio sam više na političku podršku država...vatrogasac wrote: ↑26/02/2022 21:27Da nisi šta pomiješao? Prošla godina je upravo bila preokret u svijetu u korist Palestine. Da ne idem po svim svjetskim centrima.smijesni_ste wrote: ↑26/02/2022 19:09 Civilizovani svijet je podržao i Izrael prošle godine, ali su se tada drugačije priče pričale na forumu![]()
People across the US join pro-Palestinian protests
I tu je došlo do preokreta čak u Americi gdje su demokrate prvi puta tražili da Amerika zbog izraelskih zločina prestane davati podršku Izraelu jer navlači loš imidž, ali nije tema za više.smijesni_ste wrote: ↑26/02/2022 21:37Mislio sam više na političku podršku država...vatrogasac wrote: ↑26/02/2022 21:27
Da nisi šta pomiješao? Prošla godina je upravo bila preokret u svijetu u korist Palestine. Da ne idem po svim svjetskim centrima.
People across the US join pro-Palestinian protests
Srbija zbog krize u Ukrajini kupuje ogromne količine hrane
https://www.klix.ba/vijesti/regija/srbi ... /220212086
Pa dobio je dojavu. To je bilo jasno čim je ova vijest izašla.vee-jay wrote: ↑26/02/2022 22:17 Mozda je ipak tu vec znao da ce se desiti to sto se desilo.
Srbija zbog krize u Ukrajini kupuje ogromne količine hrane
https://www.klix.ba/vijesti/regija/srbi ... /220212086
Mogu ja i vrecu oguliti, ali to je smijesna prica.breuer wrote: ↑26/02/2022 14:27de ba, oguli jabuku...ultima_palabra wrote: ↑26/02/2022 14:25
Jel Merkel trovala i zatvarala opoziciju? Ono, koliko treba biti bezobrazan pa porediti to dvoje?
Ono kad proruski trol poredi putina i Merlovu, srednjevjekovnu rusiju i modernu Njemačku, kao postoje izbori i u rusiji, aha, postoje, možeš izabrati gulag ili putina.
Nikola Sandulović je što bi Amerikanci rekli ''attention whore'' i političar u pokušaju sa dna lanca. Bivši Đinđićev telohranitelj i šofer koji su u javnosti predstavlja kao nekakav njegov savetnik.
ljubicasti limun wrote: ↑27/02/2022 12:57Ali zbog cega su ti ljudi u manjini tamo, tj. zbog cega su nacionalisti i fasisti u vecini? To je najbitnije pitanje. Manjina koja izlazi na ulice, Zene u Crnom i evtl. jos 10ak osoba apsolutno ne moze biti dokaz o nekakvom zaokretu Srbije niti o postojanju dovoljne zdrave kriticne mase.
kriticna masa u srbiji koja raste, ali do kojeg procenta?? ....Bloo wrote: ↑27/02/2022 13:03ljubicasti limun wrote: ↑27/02/2022 12:57
Ali zbog cega su ti ljudi u manjini tamo, tj. zbog cega su nacionalisti i fasisti u vecini? To je najbitnije pitanje. Manjina koja izlazi na ulice, Zene u Crnom i evtl. jos 10ak osoba apsolutno ne moze biti dokaz o nekakvom zaokretu Srbije niti o postojanju dovoljne zdrave kriticne mase.
Prikladnija tema.
Nisam ni rekla da postoji zaokret, ali potrebno je skrenuti paznju da nije 100% ljudi u Srbiji jedan mozak, jedan stav. Kriticna masa jos nije brojna, ali raste.
A sto su u vecini? Pitanje za sve tri drzave i odgovor bi bio podugacak. NAcionalmitomanija nade plodno tlo medu odredenom populacijom u odredenim prilikama.
Ne moze se to izjednacavati, draga Bloo. Niko sretniji od mene da Srbi (u Srbiji) kolektivno dodju tobe i prisjete se svoje antifasisticke proslosti, no sudeci po stavovima, raspolozenju naroda, to se nece desiti niti za 5 generacija.Bloo wrote: ↑27/02/2022 13:03ljubicasti limun wrote: ↑27/02/2022 12:57
Ali zbog cega su ti ljudi u manjini tamo, tj. zbog cega su nacionalisti i fasisti u vecini? To je najbitnije pitanje. Manjina koja izlazi na ulice, Zene u Crnom i evtl. jos 10ak osoba apsolutno ne moze biti dokaz o nekakvom zaokretu Srbije niti o postojanju dovoljne zdrave kriticne mase.
Prikladnija tema.
Nisam ni rekla da postoji zaokret, ali potrebno je skrenuti paznju da nije 100% ljudi u Srbiji jedan mozak, jedan stav. Kriticna masa jos nije brojna, ali raste.
A sto su u vecini? Pitanje za sve tri drzave i odgovor bi bio podugacak. NAcionalmitomanija nade plodno tlo medu odredenom populacijom u odredenim prilikama.
Suza mi niz lice krenu.
Nije off topic, prebacila sam nas na Srbijuljubicasti limun wrote: ↑27/02/2022 13:09 Ne moze se to izjednacavati, draga Bloo. Niko sretniji od mene da Srbi (u Srbiji) kolektivno dodju tobe i prisjete se svoje antifasisticke proslosti, no sudeci po stavovima, raspolozenju naroda, to se nece desiti niti za 5 generacija.
Na fb prijatelji iz Srbije otvoreno pravdaju Rusiju, bacaju drvlje i kamenje na mrski Zapad, krive Ukrajinu sto nece pregovarati. Sve mladi i mladji ljudi, progrrsivnih stavova, cesto Jugoljupci i fanovi Tita.
Sorry na off top..
Pa dobro birali su građani Srbije dosta dugo i Demokratsku stranku, dok radikali koji su nudili samo suvi nacionalizam nisu imali prođu. Jesu pojedinačno bili najjači, ali im je koalicioni potencijal bio čista nula.escobar__ wrote: ↑27/02/2022 13:13 Dakle nemaju se tu šta pitat "sve tri države", zna se ko je ovdje remetilački/faktor nestabilnosti i zemlja koja jebe čitav ovaj dio Evrope - to je Srbija, srpski politički i vjerski establišment, establišment kojeg biraju građani Srbije i kojima isti - očito - ne smeta.