PlayStation 5 - all about
Moderator: Benq
- mc-twin
#6226 Re: PlayStation 5 - all about
Sta li si radio,pa ti je kabal uspio riknut? Ja svoj nisam ni koristio.
-
MarkoIvkovic
#6227 Re: PlayStation 5 - all about
Nisam nista, ukopcan od prvog dana kupovine i stoji u mjestu, 2 sata prije igrao i ugasio konzolu, kasnije da je upalim nema slike, haj resetujem je na dugme ugasim tv, opet nema slike probam na drugom tv drugi kabal radi
-
vojopd
#6228 Re: PlayStation 5 - all about
Reklamiraj, nema fizickih ostecenja, pokusaj.
- Micah
#6229 Re: PlayStation 5 - all about
Ja sam primijetio da su od silne topline iza one gume na kablovima malo deformirane. Ono dosta sitno ali se osjeti.
-
Nanox7
#6230 Re: PlayStation 5 - all about
Citam na jednom forumu i redditu da ako ostavi na rest mode i kada se igra odradi update igre koruptira save igre...
Report - riješio problem. Čini se da iz nekog razloga dolazi do korupcije podataka ako se ostavi konzolu da skida update dok je u rest modu. Ne znam je li to problem ograničen na Fromove igre (na netu kažu da ima sličnih slučajeva i za ostale igre) i je li zapravo još veća vjerojatnost kako je problem do Sonyja i nesređenog OS-a za PS5.
Uglavnom, više ne radim update u rest
- arnes_king
#6231 Re: PlayStation 5 - all about
Danas je izasao update i cini mi se da pise da su to popravili. Kod mene su upaljeni automatska skidanja azuriranja sistema i igara ali ne i automatska instalacija iz vise razloga, jedan od njih je sto ne zelim da mi ugasi igru ako sam ostavio u rest mode.Nanox7 wrote: ↑27/02/2022 11:39 Citam na jednom forumu i redditu da ako ostavi na rest mode i kada se igra odradi update igre koruptira save igre...
Report - riješio problem. Čini se da iz nekog razloga dolazi do korupcije podataka ako se ostavi konzolu da skida update dok je u rest modu. Ne znam je li to problem ograničen na Fromove igre (na netu kažu da ima sličnih slučajeva i za ostale igre) i je li zapravo još veća vjerojatnost kako je problem do Sonyja i nesređenog OS-a za PS5.
Uglavnom, više ne radim update u rest
- Ironman_88
#6232 Re: PlayStation 5 - all about
From Software sa Elden Ring napravio proboj u najšire mase mainstream-a, gledam ponešene hype-om i recenzijama nabavilo ga i dosta osoba koje inače slabo igraju igrice a pogotovo taj žanr. Isprobao sam Elden Ring malo, to je i dalje Dark Souls 4 u otvorenom svijetu + konj. Znači igrica koja ti ništa ne objašnjava niti prašta, pojma nemaš šta te spopalo i šta treba da radiš, NPC svaki govori u zagonetkama, prvi pravi boss te natjera da ozbiljno razmisliš o odustajanju
Tako da čekam reakcije osoba koje su prvi put upale bez ikakvih prijašnjih iskustava sa From Software igricama 
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#6233 Re: PlayStation 5 - all about
Tačno ću ga nabavit da probam, a da naglasim da sam odustao od svake verzije Dark Soulsa do sadIronman_88 wrote: ↑28/02/2022 14:41 From Software sa Elden Ring napravio proboj u najšire mase mainstream-a, gledam ponešene hype-om i recenzijama nabavilo ga i dosta osoba koje inače slabo igraju igrice a pogotovo taj žanr. Isprobao sam Elden Ring malo, to je i dalje Dark Souls 4 u otvorenom svijetu + konj. Znači igrica koja ti ništa ne objašnjava niti prašta, pojma nemaš šta te spopalo i šta treba da radiš, NPC svaki govori u zagonetkama, prvi pravi boss te natjera da ozbiljno razmisliš o odustajanjuTako da čekam reakcije osoba koje su prvi put upale bez ikakvih prijašnjih iskustava sa From Software igricama
![]()
-
soha96
#6234 Re: PlayStation 5 - all about
I nije mu neka ocjena na Steamu, prosjek. Mozda nije optimizovan dobro ili je kvalitet igre u pitanju?
- Ironman_88
#6235 Re: PlayStation 5 - all about
Nije optimizovan dobro sudeći po reakcijama, gadan frame drop i ostale tehničke poteškoće. Spominjao je neko da ni na PS5 situacija nija bajna ako igraš na performance mode, ja lično u svojih 3-4h igranja nisam imao nekih neugodnosti što se toga tiče.
- ferratilis
#6236 Re: PlayStation 5 - all about
Da budem iskren, Margit me dobro, dobro namucio. Tezi je od dosta pocetnih bossova u prijasnjim igrama. Mogu zamislit da neko ko nije igrao Souls moze samo odustati kad dogura do tog fighta. Naravno, postoji nacin kako taj fight dobro olaksati, ali pocetnici na to nece obracati paznju. Ali za nas fanove, Elden Ring je pun pogodak.Ironman_88 wrote: ↑28/02/2022 14:41 From Software sa Elden Ring napravio proboj u najšire mase mainstream-a, gledam ponešene hype-om i recenzijama nabavilo ga i dosta osoba koje inače slabo igraju igrice a pogotovo taj žanr. Isprobao sam Elden Ring malo, to je i dalje Dark Souls 4 u otvorenom svijetu + konj. Znači igrica koja ti ništa ne objašnjava niti prašta, pojma nemaš šta te spopalo i šta treba da radiš, NPC svaki govori u zagonetkama, prvi pravi boss te natjera da ozbiljno razmisliš o odustajanjuTako da čekam reakcije osoba koje su prvi put upale bez ikakvih prijašnjih iskustava sa From Software igricama
![]()
-
MarkoIvkovic
#6237 Re: PlayStation 5 - all about
Ovu igru sam zapoceo sa tolikim predrasudama, gledajuci trailere i gameplay izgledala mi je odvratno, a sada totalno druga prica, jedva cekam da je nastavim igrati, preinteresatna je, sve preporuke!
- Ironman_88
#6238 Re: PlayStation 5 - all about
Zbog toga sam i napisao da sam samo isprobaoferratilis wrote: ↑28/02/2022 17:35Da budem iskren, Margit me dobro, dobro namucio. Tezi je od dosta pocetnih bossova u prijasnjim igrama. Mogu zamislit da neko ko nije igrao Souls moze samo odustati kad dogura do tog fighta. Naravno, postoji nacin kako taj fight dobro olaksati, ali pocetnici na to nece obracati paznju. Ali za nas fanove, Elden Ring je pun pogodak.Ironman_88 wrote: ↑28/02/2022 14:41 From Software sa Elden Ring napravio proboj u najšire mase mainstream-a, gledam ponešene hype-om i recenzijama nabavilo ga i dosta osoba koje inače slabo igraju igrice a pogotovo taj žanr. Isprobao sam Elden Ring malo, to je i dalje Dark Souls 4 u otvorenom svijetu + konj. Znači igrica koja ti ništa ne objašnjava niti prašta, pojma nemaš šta te spopalo i šta treba da radiš, NPC svaki govori u zagonetkama, prvi pravi boss te natjera da ozbiljno razmisliš o odustajanjuTako da čekam reakcije osoba koje su prvi put upale bez ikakvih prijašnjih iskustava sa From Software igricama
![]()
![]()
- beco
#6239 Re: PlayStation 5 - all about
Igra li se GT7 ja vec 20% zavrsio 
- nepass1
#6240 Re: PlayStation 5 - all about
Nema se para al nikako za ps igrice
kad je najpotrebnije
- beco
#6241 Re: PlayStation 5 - all about
Već kad neću voziti u stvarnom životu barem PS5 
- TMovac
-
lelooo
#6243 Re: PlayStation 5 - all about
Ja sam fan gt sporta ima vec 3-4 godine i aktivno sam ga igrao... Kupio prije par mjeseci ps5 radi gt7. Mene u sustini i ne zanima single player kampanja toliko, podosadno mi je to ali sport dio je nesto drugo.
Onako na prvu dobra je igra, dosta teza fizikom i realnija od gt sport. Tuning je jako bitna stavka jer je dozvoljen i u daily race sport modu tako da postoji velika razlika u autima u trci. Ali ok je to jer pretpostavlja veliku bazu korisnika pa grupise opet slicna auta online
Malo me podsjeća tuning na prastaru F1GP2 sto je naravno super.
Dobro sve u svemu
Ali nesto i fali... Nema telemetrije nikakve i neće izgleda biti onih finih appova kao kudos prime i GT Companion. Kažu da su to nekako nazalost uspjeli ukinuti sto je bas bas steta. Mozda i skontaju nekako kako to vratiti. I fali telemetrija, bas fali.
Kontroler i haptic feedback su vrhunski napravili. I kisa je bas bas cool, grafika je 10/10
Onako na prvu dobra je igra, dosta teza fizikom i realnija od gt sport. Tuning je jako bitna stavka jer je dozvoljen i u daily race sport modu tako da postoji velika razlika u autima u trci. Ali ok je to jer pretpostavlja veliku bazu korisnika pa grupise opet slicna auta online
Malo me podsjeća tuning na prastaru F1GP2 sto je naravno super.
Dobro sve u svemu
Ali nesto i fali... Nema telemetrije nikakve i neće izgleda biti onih finih appova kao kudos prime i GT Companion. Kažu da su to nekako nazalost uspjeli ukinuti sto je bas bas steta. Mozda i skontaju nekako kako to vratiti. I fali telemetrija, bas fali.
Kontroler i haptic feedback su vrhunski napravili. I kisa je bas bas cool, grafika je 10/10
- mc-twin
#6244 Re: PlayStation 5 - all about
Jel neko upratio info hoce se GTA V za PS5 morati kupovati il ce se moci uraditi update stare igre?
-
username_here
#6245 Re: PlayStation 5 - all about
Izgleda samo kupovina za sad.
- mc-twin
#6246 Re: PlayStation 5 - all about
Moze im se dok ima ovaca koji ce platiti punu cijenu.
-
Tabakmalac
#6247 Re: PlayStation 5 - all about
Već se priča okolo da će biti $30, jer se već pojavila na Litvanskom sajtu za €40.
- mc-twin
#6248 Re: PlayStation 5 - all about
Malo "to much". 
-
arelinho
#6249 Re: PlayStation 5 - all about
Zdravo
PS5 mi je sponej i na lan kabal i na wifi od 5GHz. U posljednja dva dana mi svako malo izbacuje gore u uglu lan cable disconnected pa onda connected. Naravno to me izbaci iz online igranja na fifi pa sam skroz isključio kabal. Sada mi preko wifija kada igram fifa dosta laga u online mečevima.
Probao sam DIRT 5 online i ni jednom nije zalagalo.
Da li mi može neko pomoći u vezi ovoga?
PS5 mi je sponej i na lan kabal i na wifi od 5GHz. U posljednja dva dana mi svako malo izbacuje gore u uglu lan cable disconnected pa onda connected. Naravno to me izbaci iz online igranja na fifi pa sam skroz isključio kabal. Sada mi preko wifija kada igram fifa dosta laga u online mečevima.
Probao sam DIRT 5 online i ni jednom nije zalagalo.
Da li mi može neko pomoći u vezi ovoga?
-
Dimu1927
#6250 Re: PlayStation 5 - all about
ne znam ima li to kakve veze, ali spoji ga samo kablom ? svakako je bolje i brze i stabilnije nego wifi