Dokaz?tramvajtrojka wrote: ↑27/02/2022 07:57cuj nisu ni sine rezervisali a nedavno dosle na korejuPM72 wrote: ↑27/02/2022 06:43 Sve si dobro napisao samo...vidiš li ti da je i ova vlast preuzela hijene koje napadaju čoporativno? Ista matrica...nesmiješ ništa primjetiti da je sve kilavo,tromo...odmah si din dušman trenutne vlasti.
Ja kao građanim primjećujem da prevoza nemamo,da je sve u haos vinklu,da je na pruzi desetak radnika i mašina i kako je sve kilavo...nisu još ni šine rezervisali a oni kao nešto pripremaju.
Nijedan jedini segment ne radi kako treba...![]()
![]()
![]()
Rekonstrukcija tramvajske pruge
-
PM72
#1201 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
-
akcija007
#1202 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ja primjecujem da su Grasovi autobusi nestali na linini Ilidza C Vila. Samo su Centrotransovi
- Tesla Edison
#1203 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Trolla vas lik.
Da ga ne poznajem sa drugih tema, rekao bih teška botina, ali nije.
Samo lagano, od maja ide prvi tramvaj po novoj pruzi Remiza-Ilidža, sve u rokovima

Samo lagano, od maja ide prvi tramvaj po novoj pruzi Remiza-Ilidža, sve u rokovima
- tramvajtrojka
#1204 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
- problemnatravunu
#1205 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Super, kako god izgledala (jadno) ta dinamika radova nama sa strane ,Tesla Edison wrote: ↑27/02/2022 09:08 Trolla vas lik.
Samo lagano, od maja ide prvi tramvaj po novoj pruzi Remiza-Ilidža, sve u rokovima![]()
![]()
bitno je da sve bude u rokovima koje su sami sebi dali i potpisali u ugovorima....
Nažalost , ja sam skeptičan ,
jer nas je ova kleronaci vlast skoro pa navikla da sami sebi postave zadatke, rokove, obaveze , i onda ih ne urade , ma niti započnu (počev od gradnje neke ceste, pa do EU integracija!)
-
PM72
#1206 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Tražim dokaz za tvrdnju da su šine došle na Koreju.Možda al u Pjong jang ili Seul.Spreman sam da se izvinem i kažem aferim ako je sve tako kako tvrdite.tramvajtrojka wrote: ↑27/02/2022 09:13dosla nedavno isporuka iz Austrije a gdje su tvoji dokazi i tvrdnje za ove gluposti sto pises
- drndalo
#1207 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ti tvrdis da nisu ni narucene. Pretpostavljam da imas dokaze za te tvrdnje...?PM72 wrote: ↑27/02/2022 09:19Tražim dokaz za tvrdnju da su šine došle na Koreju.Možda al u Pjong jang ili Seul.Spreman sam da se izvinem i kažem aferim ako je sve tako kako tvrdite.tramvajtrojka wrote: ↑27/02/2022 09:13
dosla nedavno isporuka iz Austrije a gdje su tvoji dokazi i tvrdnje za ove gluposti sto pises
Kao sto rekoh, mi smo sebe (uz pomoc Zahinih gazija) sveli na nivo da nam je i noga u guzicu VELIIIKI korak naprijed. Tuzno, ali smo svi pomalo pomogli u tome...
I sada je problem 10 radnika? Ja sam juce po snijegu prolazio nakon 7 dana uz Stupsku trasu. Razlika je vise nego vidljiva u nivou nastog i utabanog tampona, 20 masina, vise od 100 ljudi. Subota, snijeg...
-
PM72
#1208 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ama sve ok ali ovdje postoji tvrdnja da su došle na Koreju,bilesi iz Austrije...pa čekam dokaz
- Tesla Edison
- drndalo
#1210 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ti si isto TVRDIO da nisu ni narucene. Ja ne znam pa ne tvrdim.
Kinezi imaju rokove, caljda im EBRD nece dati isplatu vise miliona ako ne budu imali sine. A u Kini bi za takav propust prilicno najebali...
-
PM72
#1211 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Vidio čovjek kompoziciju...iz Austrije,kinezi,EBRD...nigdje dokaza,tendera,ugovora,cijena..ako upitaš odmah si trol...mora se priznati...veći ste eksperti za muljanje i spletke od zelene marve.
Vozdra.Ponovo ćemo se vidjet u maju kad tramvaj proradi
Vozdra.Ponovo ćemo se vidjet u maju kad tramvaj proradi
-
made_in_sarajevo
#1212 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Klasicni lik koji mrzi sve redom, svi su krivi za njegovo stanje, djecu tjera ispred zgrade, nista se ne radi, sve je unisteno i ko god da.dodje promjeniti nesto taj je automatski gori od proslih i kad mu argumente izneses on ne cita uopste, samo svoje tjera. Imam jednog takvog, prica frajer, sam sebe ubjedjuje, demantuje, posvadja se i promjeni temu i to sve sam lik.
Mozda je lik neki gradjevinac koji zanat ima u malom prstu, samo ga jebe sto pripremni radovi traju duze ali onda posao samo bukne preko noci. Naprimjer stambene zgrade po Sarajevu gdje svakih 5 dana ide novi sprat, gdje npr 2-3 elektricara prate i stizu uredno gradjevince kad izljevaju beton. Ono garant i oni kasne ali lazu. Sine su ustvari prodali garant, sljunak narucen samo da bi se rupa zatvorila jer sina nema...
Nije tebi buraz lako u zivotu, idi do neuma prosetaj malo udahni zraka
Kad znas otvoriti klix forum onda znas naci sve podatke sa datumima za prugu, koliko kosta i sta se sve radi. Samo na ovoj temi je par puta postavljeno vec, ali bolje tjerati po svom i uopste nemati zelju drugog saslusati i samim tim sebe ubjediti da si samo ti upravu. Uostalom reko sam ti odes kod stete nabijes ga na kurac, kineze, bosman i evropsku banku. Pokazes ljudima kako se radi i preuzmes posao. Nakon toga sa svojom firmom izlazis na svjetsko trziste i zivis ko beg. Svi cemo te podrzati.
Sve zahiragic gradjevinci danas, bakir ratnici, novalic eksperti...
Mozda je lik neki gradjevinac koji zanat ima u malom prstu, samo ga jebe sto pripremni radovi traju duze ali onda posao samo bukne preko noci. Naprimjer stambene zgrade po Sarajevu gdje svakih 5 dana ide novi sprat, gdje npr 2-3 elektricara prate i stizu uredno gradjevince kad izljevaju beton. Ono garant i oni kasne ali lazu. Sine su ustvari prodali garant, sljunak narucen samo da bi se rupa zatvorila jer sina nema...
Nije tebi buraz lako u zivotu, idi do neuma prosetaj malo udahni zraka
Kad znas otvoriti klix forum onda znas naci sve podatke sa datumima za prugu, koliko kosta i sta se sve radi. Samo na ovoj temi je par puta postavljeno vec, ali bolje tjerati po svom i uopste nemati zelju drugog saslusati i samim tim sebe ubjediti da si samo ti upravu. Uostalom reko sam ti odes kod stete nabijes ga na kurac, kineze, bosman i evropsku banku. Pokazes ljudima kako se radi i preuzmes posao. Nakon toga sa svojom firmom izlazis na svjetsko trziste i zivis ko beg. Svi cemo te podrzati.
Sve zahiragic gradjevinci danas, bakir ratnici, novalic eksperti...
-
PM72
#1213 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Sve si u pravu
al brzo će maj 
-
BadBoy
#1214 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Podlegao je najgoroj kampanji zelene SDA bagre: "svi su isti" matrici.
Evo vidite na konkretnom primjeru koji su rezultati takve kampanje. "Nisam za SDA, al sve su to ista govna". Rezultat: ljudi postaju rezignirani i onda idu u dva moguća pravca:
1. Ne glasaju nikako - pošto su u njihovoj glavi svi isti pa je tako glasanje besmisleno
2. Glasaju za SDA - pošto su svi isti, onda je barem bolje da me krade moj džamijski miš a ne "anamoni" oni gejevi, zaštitnici delfina ili ne daj Bože nevjernici
Oba ishoda su extra za SDA, jer onda glat uzimaju vlast zahvaljujući svojoj stabilnoj glasačkoj bazi i uhljebima, a ovi cinici se osjećaju pametnije jer su kao bili u pravu.
Evo vidite na konkretnom primjeru koji su rezultati takve kampanje. "Nisam za SDA, al sve su to ista govna". Rezultat: ljudi postaju rezignirani i onda idu u dva moguća pravca:
1. Ne glasaju nikako - pošto su u njihovoj glavi svi isti pa je tako glasanje besmisleno
2. Glasaju za SDA - pošto su svi isti, onda je barem bolje da me krade moj džamijski miš a ne "anamoni" oni gejevi, zaštitnici delfina ili ne daj Bože nevjernici
Oba ishoda su extra za SDA, jer onda glat uzimaju vlast zahvaljujući svojoj stabilnoj glasačkoj bazi i uhljebima, a ovi cinici se osjećaju pametnije jer su kao bili u pravu.
- Tesla Edison
#1215 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
BadBoy wrote: ↑27/02/2022 12:59 Podlegao je najgoroj kampanji zelene SDA bagre: "svi su isti" matrici.
Pogodak u sridu
-
Hakiz
#1216 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Vidiš, rat je takav.Tesla Edison wrote: ↑27/02/2022 14:09BadBoy wrote: ↑27/02/2022 12:59 Podlegao je najgoroj kampanji zelene SDA bagre: "svi su isti" matrici.
Oba ishoda su extra za SDA, jer onda glat uzimaju vlast zahvaljujući svojoj stabilnoj glasačkoj bazi i uhljebima, a ovi cinici se osjećaju pametnije jer su kao bili u pravu.![]()
Pogodak u sridu![]()
Neka ponude ono šta će te cinike okrenuti.
-
BadBoy
#1217 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Poenta je što ti cinici nisu došli do tog stava racionalno nego emocionalno. A protiv emocionalnog stava racionalna objašnjenja ne djeluju.
Racionalno je da se ne može popraviti nešto što je sistemski uništavano 25 godina.
Racionalno je da se ne mogu preko noći naći sposobni kadrovi koji će biti voljni valjati su blatu sa SDA bagrom
Racionalno je da će sve praviti greške, ali je razlika što jedni uče iz grešaka a drugi ih sakrivaju.
Racionalno je da postoje kašnjenja i začkoljice u svim velikim projektima.
Racionalno je i da smo mi duboko korumpirano društvo koje želi da korupcija ostane na određenom nivou.
Racionalno je i da smo društvo koje ima nevjerovatan otpor ka promjenama.
Racionalno je i milion drugih argumenata.
Ništa od toga neće ubijediti cinika u suprotno. Ništa drugo od 100% perfekcije ne može ni početi mijenjat stav ovakvim cinicima koji su zatrovani "svi su isti" ideologijom. A savršenstvo među ljudima ne postoji.
Dakle, jako se teško boriti protiv tog crno-bijelog pogleda na svijet, jer ti ljudi imaju prostora samo za jedan bit u svojoj memoriji: ili jedan ili nula.
- Tesla Edison
#1218 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
To je nemoguće. Sutra da novi tramvaji krenu novom prugom, takvi će reći "a gdje su bili do sad, ne valjaju, svi su isti". Šta god da se uradi, imaš pitanje "A šta su radili do sada", ili "Može li to brže,..." i sl.
Mentalitet, tvrdoglavost, PTSP, jebiga, ko će ga znati..... Ali takvi se ne mjenjaju, samo vremenom upadnu u depresiju i nerijetko se i ubiju.
-
Hakiz
#1219 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Pa daj šta će ih emotivno okrenuti.BadBoy wrote: ↑27/02/2022 14:23Poenta je što ti cinici nisu došli do tog stava racionalno nego emocionalno. A protiv emocionalnog stava racionalna objašnjenja ne djeluju.
Racionalno je da se ne može popraviti nešto što je sistemski uništavano 25 godina.
Racionalno je da se ne mogu preko noći naći sposobni kadrovi koji će biti voljni valjati su blatu sa SDA bagrom
Racionalno je da će sve praviti greške, ali je razlika što jedni uče iz grešaka a drugi ih sakrivaju.
Racionalno je i da smo mi duboko korumpirano društvo koje želi da korupcija ostane na određenom nivou.
Ništa od toga neće ubijediti cinika u suprotno. Ništa drugo od 100% perfekcije ne može ni početi mijenjat stav ovakvim cinicima koji su zatrovani "svi su isti" ideologijom. A savršenstvo među ljudima ne postoji.
Dakle, jako se teško boriti protiv tog crno-bijelog pogleda na svijet, jer ti ljudi imaju prostora samo za jedan bit u svojoj memoriji: ili jedan ili nula.
Evo, mene smatraju SDA botom. Zato što često kažem, svi su isti. Znači, emotivni cinik.
Evo kako mogu prestati biti:
Fadil obećao povećati invalidnine za oko 50 KM. Neka ih ovi podignu za 100%, to će i najemotivnijeg cinika uvjeriti da nisu isti. A mogu, ima 20 godina da se nisu povećavale, taman 100 % da pokrije
Naravno da govorim iz ličnog interesa. Svi radimo šta radimo iz ličnog interesa
-
BadBoy
#1220 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Pa ne mogu te ja preko interneta, pišući komentar na forumu, emotivno preobratiti. Nema šanse. Emocionalno rezonovanje uvijek ali uvijek dolazi iznutra - dakle iz čovjeka. Eksterno ubjeđivanje, rasprava ili argumentacija samo ima suprotan efekat: učvršćuje tebe u tvom uvjerenju.Hakiz wrote: ↑27/02/2022 14:30Pa daj šta će ih emotivno okrenuti.BadBoy wrote: ↑27/02/2022 14:23
Poenta je što ti cinici nisu došli do tog stava racionalno nego emocionalno. A protiv emocionalnog stava racionalna objašnjenja ne djeluju.
Evo, mene smatraju SDA botom. Zato što često kažem, svi su isti. Znači, emotivni cinik.
Fadil obećao povećati invalidnine za oko 50 KM. Neka ih ovi podignu za 100%, to će i najemotivnijeg cinika uvjeriti da nisu isti. A mogu, ima 20 godina da se nisu povećavale, taman 100 % da pokrije![]()
Naravno da govorim iz ličnog interesa. Svi radimo šta radimo iz ličnog interesa![]()
Ja mogu samo gubiti vrijeme pišući ti ovdje traktate koje ti u najboljem slučaju nećeš povjerovati a u najgorem ćeš samo izignorisati.
Eto ti si prvi propustio navesti i da je kantonalna vlada povećala naknadu porodiljama u KS.
-
BadBoy
#1221 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Tesla Edison wrote: ↑27/02/2022 14:25To je nemoguće. Sutra da novi tramvaji krenu novom prugom, takvi će reći "a gdje su bili do sad, ne valjaju, svi su isti". Šta god da se uradi, imaš pitanje "A šta su radili do sada", ili "Može li to brže,..." i sl.
Mentalitet, tvrdoglavost, PTSP, jebiga, ko će ga znati..... Ali takvi se ne mjenjaju, samo vremenom upadnu u depresiju i nerijetko se i ubiju.
Sutra kad se novi tramvaji budu kretali Sarajevom, svi ovi cinici će pronaći hiljadu i jednu manu: kako nisu moderni, što su iz Bjelorusije (
- thekupus
#1222 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
tramvaji neće biti iz bjelorusije, trolejbusi za sad hoćeBadBoy wrote: ↑27/02/2022 14:37Tesla Edison wrote: ↑27/02/2022 14:25
To je nemoguće. Sutra da novi tramvaji krenu novom prugom, takvi će reći "a gdje su bili do sad, ne valjaju, svi su isti". Šta god da se uradi, imaš pitanje "A šta su radili do sada", ili "Može li to brže,..." i sl.
Mentalitet, tvrdoglavost, PTSP, jebiga, ko će ga znati..... Ali takvi se ne mjenjaju, samo vremenom upadnu u depresiju i nerijetko se i ubiju.![]()
![]()
Sutra kad se novi tramvaji budu kretali Sarajevom, svi ovi cinici će pronaći hiljadu i jednu manu: kako nisu moderni, što su iz Bjelorusije () što nema digitalne aplikacije, što kasni, što hiljadu i jedno što. Nikad neće biti zadovoljni PROGRESOM, hoće gotov rezultat sad i odmah.
ako se bjelorusija priključi ratu, vrlo moguće da bi ugovor mogao biti prekinut, ali da sačekamo i vidimo šta će biti
-
BadBoy
#1223 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ma znam, navodim to samo kao jedan od milion emotivnih kontra-argumenata koje sam se naslušao od ovih "svi su isti" cinika.thekupus wrote: ↑27/02/2022 14:40tramvaji neće biti iz bjelorusije, trolejbusi za sad hoćeBadBoy wrote: ↑27/02/2022 14:37
![]()
![]()
Sutra kad se novi tramvaji budu kretali Sarajevom, svi ovi cinici će pronaći hiljadu i jednu manu: kako nisu moderni, što su iz Bjelorusije () što nema digitalne aplikacije, što kasni, što hiljadu i jedno što. Nikad neće biti zadovoljni PROGRESOM, hoće gotov rezultat sad i odmah.
ako se bjelorusija priključi ratu, vrlo moguće da bi ugovor mogao biti prekinut, ali da sačekamo i vidimo šta će biti
-
Hakiz
#1224 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Te naknade mogu preorjentisati trudnicu cinika i njenog muža.BadBoy wrote: ↑27/02/2022 14:36Pa ne mogu te ja preko interneta, pišući komentar na forumu, emotivno preobratiti. Nema šanse. Emocionalno rezonovanje uvijek ali uvijek dolazi iznutra - dakle iz čovjeka. Eksterno ubjeđivanje, rasprava ili argumentacija samo ima suprotan efekat: učvršćuje tebe u tvom uvjerenju.Hakiz wrote: ↑27/02/2022 14:30
Pa daj šta će ih emotivno okrenuti.
Fadil obećao povećati invalidnine za oko 50 KM. Neka ih ovi podignu za 100%, to će i najemotivnijeg cinika uvjeriti da nisu isti. A mogu, ima 20 godina da se nisu povećavale, taman 100 % da pokrije![]()
Naravno da govorim iz ličnog interesa. Svi radimo šta radimo iz ličnog interesa![]()
Ja mogu samo gubiti vrijeme pišući ti ovdje traktate koje ti u najboljem slučaju nećeš povjerovati a u najgorem ćeš samo izignorisati.
Eto ti si prvi propustio navesti i da je kantonalna vlada povećala naknadu porodiljama u KS.
Ja od toga nemam koristi. Neka preobrate mene na način da i ja hajrujem.
-
BadBoy
#1225 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
A od invalidnine imaš?Hakiz wrote: ↑27/02/2022 14:43Te naknade mogu preorjentisati trudnicu cinika i njenog muža.BadBoy wrote: ↑27/02/2022 14:36
Pa ne mogu te ja preko interneta, pišući komentar na forumu, emotivno preobratiti. Nema šanse. Emocionalno rezonovanje uvijek ali uvijek dolazi iznutra - dakle iz čovjeka. Eksterno ubjeđivanje, rasprava ili argumentacija samo ima suprotan efekat: učvršćuje tebe u tvom uvjerenju.
Ja od toga nemam koristi. Neka preobrate mene na način da i ja hajrujem.