Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
I meni je žao nevinog naroda, ali napisao sam ranije, kako niko tamo da se ustane protiv ovog manijakalnog režima? Sigurno veliki broj rusa ne podržava ovo što radi Putin i ljudi oko njega, ali opet nekako sve skromno... Zar se narod toliko plaši režima?
Pita lik koji zivi u Bosni. nema diktature i veselja ko u Rusiji, al nas rezim jebe vec 25 godina.
Ja sam bio na većini protesta protiv naših oligarha (osim onog 2014te, hvala Bogu).
Obzirom da su rusi usli u komsijski rat sa full opremom i ljudstvom, zanimljiv ce biti i razvoj situacije i u zemljama koje ameri duze vremena vrebaju, a koje su imale rusku podrsku. Prije svega Iran i Sirija.
Govoriti o losem naoruzanju ovih rusa, je malo bezveze jer ipak oni napadaju naoruzanu i ozbiljnu zemlju, a ne afganistan i sl. i naravno sami bez NATO podrske kao Ameri sto rade.
Ameri su dosada otpocinjali ratove uoci svjetske krize a ovaj su izgleda prepustili rusima.
Nadam se da ce se ovo nekako sto prije zaustaviti jer strada nevin narod, mada burzoaziju koja samo u pare vjeruje boli kita za narod. Ista je to bagra i Amer i Rus.
_Alcatraz_ wrote: ↑27/02/2022 01:48
Obzirom da su rusi usli u komsijski rat sa full opremom i ljudstvom, zanimljiv ce biti i razvoj situacije i u zemljama koje ameri duze vremena vrebaju, a koje su imale rusku podrsku. Prije svega Iran i Sirija.
Govoriti o losem naoruzanju ovih rusa, je malo bezveze jer ipak oni napadaju naoruzanu i ozbiljnu zemlju, a ne afganistan i sl. i naravno sami bez NATO podrske kao Ameri sto rade.
Ameri su dosada otpocinjali ratove uoci svjetske krize a ovaj su izgleda prepustili rusima.
Nadam se da ce se ovo nekako sto prije zaustaviti jer strada nevin narod, mada burzoaziju koja samo u pare vjeruje boli kita za narod. Ista je to bagra i Amer i Rus.
Vjerujem da ce se bas zbog ovoga Ameri primiriti bar koju godinu. Jedino ako im se, a nadam se da hoce, ukaze prilika za nekim putkovim privjeskom, aka nase komsije
_Alcatraz_ wrote: ↑27/02/2022 01:48
Kad su amerikanci sta zapocinjali bitno?
Bagra je onaj koji posmatra stvari crno-bijelo ili Mi dobri ONi losi, ne gleda se tako svijet...svugdje ima supaka medju dobrim i dobrih medju supcima.
Ovo je veliko!!! Brinuo sam da ce Rusi, cim mognu, presjecati svaku optiku iz Ukrajine...
MAsina se pokrenula, sad su sve opcije osim nuklearne otovrene...nije da nisu upozoravali posebno amerikanci da preko ovoga nece preci,jos kad su vidili da ukrainci se nece predat bez borbe, a amerikanci takve vole.
Rusija je donja u svakom pogledu. Ovo im nije baš trebalo. Sutra da zauzmu cijelu Ukrajinu, kako održat red i kako zamišljaju da pod svoje drže zemlju sa 40 miliona stanovnika.A ovaj Zelenski svaka mu čast, momak čuda radi. Evo npr. sa sateliskim internetom...Zamislite da nas strefi nedo Bog nešto slično i da nam "Bake" mora završiti to ...Frajer ne zna sms pročitat...
Slava Ukrajini!!!
Izdržite svake minute ste sve jači... A okupator sve slabi
Russia has officially recognized its first high-ranking officer to have been killed in Ukraine.
The Head of Dagestan, Sergey Melikov, has expressed his condolences to the family of officer Nurmagomed Gadzhimagomedov, killed in Putin’s war of aggression.
1:15 AM · Feb 27, 2022
Ako si sad u toploj kući, sit,i ne bojiš se ničega, a odrastao si u mirnom okruženju to znači da postoji civilizacijsko pravo.
A ruski agresori na Ukrajinu trenutno rade anticivilizacijske stvari.
Eno ti Saudi provode GENOCID u Jemenu pa ni riječi u zapadnim medijima, a kamoli da budu na TV cio dan kao Rusi bad guys.
A ko ih naoružava i podupire?
Ne mogu ja toliku dozu licemjerja.
Što je puno puno je .
Izgleda da smo na hurmama i ostali...Još jedno pitanje jeste li primjetili da odkad je ovo počelo ima par dana helikopteri lete po cijelu noć...A koliko znam mi nemamo helikopter za noćni let...Izgleda da NATO ništa ne prepušta slučaju...I po meni treba što prije zaganjat na sve načine da predamo apelaciju da uđemo u nato sad ikoristiit priliku ...
Ne moze. SWIFT je hajmo reci kao knjigovodstvo gdje se biljezi koliko ko kome salje novaca. Dakle, kao knjiga transakcija. I to je sve za internacionalna placanja.
Ruso imaju neku svoju alternativu, ali nije zazivjela. Mada ima neka ili neke banke u Njemackoj koje podrzavaju i to, ali sve u svemu,
veoma mali broj zemalja.
Ovo znaci da ruska firma ne moze platiti dobavljaca u inostranstvu, ali i primiti novac ako zeli da radi izvoz.
Kako vidim, ostavili su neke banke, a to je vjerovatno radi gasa.
Mislim da mogu poslovati unutar Rusije. Imaju svoje korospodentne banke unutar zemlje. Ovdje je kvaka za inostrane korespodentne banke, to svi biva blokirano. Čak i ove koje nisu, rigorozne bi provjere bile. Ne shvatam zašto nisu sve, jesu li samo najvece, a da su ostavili manje,ne znam. Svaka korespodentna banka koja posluje sa nekom ruskom bankom mora blokirati sve transkcije u skladu sa ovom odlukom. Njih prosto nije moguce izvršiti.
Mogu unutar drzave jer se ne koristi SWIFT/IBAN.
A mislim da banke nece imati sta da urade tu nego samo nece doci do njih podaci jer ce u Belgiji biti blokirano.
zilog wrote: ↑27/02/2022 01:50
Ovo je veliko!!! Brinuo sam da ce Rusi, cim mognu, presjecati svaku optiku iz Ukrajine...
MAsina se pokrenula, sad su sve opcije osim nuklearne otovrene...nije da nisu upozoravali posebno amerikanci da preko ovoga nece preci,jos kad su vidili da ukrainci se nece predat bez borbe, a amerikanci takve vole.
Ukrajincima treba municija, protivoklop, MANPAD, komunikacije i kvalitetni obavjestajni podaci. Ako to ne znaju iskoristiti, nema im smisla slati ni vojnike. Ako im zatreba komandni kadar, ili strucno vodjenje oparacuja, uz Starlink moze i online. Sa koronom su bile skole i posao preko interneta, sada moze i komandovanje...
BTW, ima li iko ideju, kako iskljuciti ovo listanje novopristiglih postova, kad submit-ujes? Danas nisam uspio postati, bez jedno tri-cetri pokusaja...
chobi wrote: ↑27/02/2022 02:03
Izgleda da smo na hurmama i ostali...Još jedno pitanje jeste li primjetili da odkad je ovo počelo ima par dana helikopteri lete po cijelu noć...A koliko znam mi nemamo helikopter za noćni let...Izgleda da NATO ništa ne prepušta slučaju...I po meni treba što prije zaganjat na sve načine da predamo apelaciju da uđemo u nato sad ikoristiit priliku ...
Također sinoć ili preksinoc u kasne sate sam čuo helikopter.