Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sumirprimus wrote: ↑26/02/2022 22:14
In 30-60 mins #Kyiv will be under attack never seen before.#Russia will hit us with all they have. Main Bessarabka market is a target. All parliamentary chats are exploding
Lesiavasilenko...
Vidjecemo ovo je na fonu ludog i nezadovoljnig putina koji ce kaznit ukre za sve danas..
Jutro ce reci..
Harokov je sravljen ujutro ce se vidjeti, Kijev veceras mora da prezivi nekako.
sumirprimus wrote: ↑26/02/2022 22:12
Ukri dozivljavaju sudbinu wermahta, bez obzira na povod i ideolosku pozadinu. Umorice se od samaranja rusa i izugbit
Ukrajinci dozivljavaju sudbinu Wehrmachta? Upravo je suprotno, Rusi se ponasaju kao Wehrmacht. Doduse, nisu ocito sposobni izvesti Blitzkrieg kako treba. Ali se ponasaju kao oni i dozivjet ce istu sudbinu. Borbe ce se na kraju prenijeti na rusku teritoriju. Ali koja bi to savrsena ironina historije bila da dozive totalni slom na svojoj teritoriji, samo sad u ulozi nacista.
Ovo i mene zanima, a u neku ruku me i plaši, jer ne razumijem kako budala ne vidi da mu nakon ovog nema izlaza.
Fakat ne kontam, sve je ovo jako jako nepovoljno po njega i po Rusiju. Mislim da ni u najluđim noćnim morama nije očekivao ovoliko ujedinjenje Europe i ostalih.
Sam sebe je doveo u takvu situaciju. Poslije toliko prijetnji, nije mogao odustati.
jasno je da se vodi i propagandni rat, zato me cudi da se fotografije i snimci uzimaju zdravo za gotovo. jedan od primera je ovaj na koji sam naletio.
sad me slobono nazovite rusofilom.
saint_mirad wrote: ↑26/02/2022 22:17
jasno je da se vodi i propagandni rat, zato me cudi da se fotografije i snimci uzimaju zdravo za gotovo. jedan od primera je ovaj na koji sam naletio.
sad me slobono nazovite rusofilom.
Jos malo pa cemo konacno uz pomoc medija sa Istocne strane doznati da rata nikakvog nije ni bilo. Neovisno od potreba da se frizira i lazno predstavlja stanje.
Da je tako ne bi Ukrima prodali Bayraktare,uprkos velikom protivljenju Rusije. Danas poslali Ukrajini humanitarnnu pomoć, a prvog dana agresije na Ukrajinu dva transportna aviona, najvjerovatnije oružju...
Sve to znamo i svaka im čast na tome. Ali kao NATO članica ne možeš biti kao do sad blizak Rusiji.
Ali ne bih sad da offtopičarim o Turskoj i Erdoanu, bit će vremena i tema.
Neću ni ja više, ali moram ovo, da su im Ameri prodali Patriot ne bi morali kupovati ruski S-400 i tako se približili rujama. Zapad ih je gurnuo prema Rusiji jer su počeli da vode samostalnu politiku i misle svojom glavom...
Sydnor wrote: ↑26/02/2022 22:10Ne znam šta Ruje više ovdje mogu izvući, koji je best case scenario za njih? Sve i da sutra instaliraju svoje ljude u vrh ukrajinske Vlade i dalje imaju za vijek vijekova 30 mil Ukrajinaca za neprijatelje i sankcije koje će im ekonomiju svest ispod bosanske boktejebo.
Ovo i mene zanima, a u neku ruku me i plaši, jer ne razumijem kako budala ne vidi da mu nakon ovog nema izlaza.
I ne samo to nego su se i u Rusiji počeli buniti protiv ovoga što radi, doslovno sa svih strana problemi i sankcije.
sumirprimus wrote: ↑26/02/2022 22:12
Ukri dozivljavaju sudbinu wermahta, bez obzira na povod i ideolosku pozadinu. Umorice se od samaranja rusa i izugbit
Ukrajinci dozivljavaju sudbinu Wehrmachta? Upravo je suprotno, Rusi se ponasaju kao Wehrmacht. Doduse, nisu ocito sposobni izvesti Blitzkrieg kako treba. Ali se ponasaju kao oni i dozivjet ce istu sudbinu. Borbe ce se na kraju prenijeti na rusku teritoriju. Ali koja bi to savrsena ironina historije bila da dozive totalni slom na svojoj teritoriji, samo sad u ulozi nacista.
Rusi će od antifašista koji su oslobodili Evropu od Hitlera, za samo 70 godina postati fašisti i ratni zločinci a Putin novi Hitler, kojeg će smaknuti ili Amerika ili Kina jer je to jedini način da se spriječi ovaj luđak da upotrijebi nuklearni arsenal.
Epilog će biti uništena Rusija koja će biti vraćena u 50-te godine 20 vijeka a Putin će zauvijek biti upisan kao moderni ratni zločinac.
Barem se u Ukrajini grad moze proglasiti otvorenim i vojska povuci iz grada. Nema potrebe da se vode borbe u urbanim sredinama. Eno se vec vode borbe na jugozapadnoj obali u Mikolayevu.