Ma ovo ne vjerujem, ovo moze biti neki dvojnik , budala kao kadirov bi zrtvovao i rodjenog oca samo da ostane na vlasti.
Nije on sigurno.
Ma ovo ne vjerujem, ovo moze biti neki dvojnik , budala kao kadirov bi zrtvovao i rodjenog oca samo da ostane na vlasti.
Kiki je oficijalno na strani UKR, ali je ustvari na strani Rusa.....Znaci, neboj seultrajvosa 1987 wrote: ↑26/02/2022 21:27
Samo da Kiki ne bude sa nama na istoj strani, bice onda fumare a ne Slava Ukrajini![]()
Stratotankeri: Boeing KC-135 T i Boeing KC-135 Rsystemrebel wrote: ↑26/02/2022 21:17imaju intel - ocito je da se glavne komunikacije prate satelitski - inace bi qrtz dojili.....
ono sto ja sumnjam je da imaju i vatrenu podrsku van granica - kakvu ne znam - ali 95% siguran sam da imaju - ovolika preciznost i pronalazak neprijatelja u sirini teritorije ne ide sa RPGom i dojavom telefonom.....

Nije nemoguće ali sumnjam. Previše je rizično, ako ih otkriju automatski rat novi počinje. Ameri su ukrajincima vjerovatno detaljno objasnili principe kako se boriti u tajnosti pa zato ovi skoro ništa ne objavljuju, u digitalnom dobu milion različitih sitnica može da dovede do otkrivanja položaja.
Nacuo. Masala. Jb zemlju koja Bajre nema.A_A_AKCIJA wrote: ↑26/02/2022 21:12Ne pratiš nastavu.L u c i f e r wrote: ↑26/02/2022 20:34 Ako se ikad ukrajinci dograbe Bajre
Nadam se da ce jednu maxuziju poslati i ikonokradicama
2018. sklopili ugovor za 36 kom.
Onda napravili fabriku za proizvodnju
U međuvremenu postali prva zemlja izvan Turske, kupac Akinci-ja.
Dosta ti savoxxxultrajvosa 1987 wrote: ↑26/02/2022 21:27
Samo da Kiki ne bude sa nama na istoj strani, bice onda fumare a ne Slava Ukrajini![]()
Deep Fake tehnologija, pogledaj.
Malo vjerovatno, skoro nikako po meni.
Hocel' nama Turska udijelit jedan?L u c i f e r wrote: ↑26/02/2022 21:34Nacuo. Masala. Jb zemlju koja Bajre nema.A_A_AKCIJA wrote: ↑26/02/2022 21:12
Ne pratiš nastavu.
2018. sklopili ugovor za 36 kom.
Onda napravili fabriku za proizvodnju
U međuvremenu postali prva zemlja izvan Turske, kupac Akinci-ja.
Najbitnija je taktika korištenja.pinkman wrote: ↑26/02/2022 21:32To je onda objasnjenje zasto ih ne mogu srusiti.SanskiBiser wrote: ↑26/02/2022 21:25
Nema informacija sve je to tajna, TB2 je jako tesko detektovati radarom, pravilo je da se prvo otkrije PVO i radarske stanice da se njih unisti pa da se onda predje na tehiku i pjesadiju, u Nagorno Karabahu smo gledali snimke gdje unistava radare koji su upaljeni, kako Russian made radare za detekciju tako i one na PVO sistemima koji treba da obaraju dronove jednostavno ne vide TB2.
Rusi su modifikovali neke svoje sisteme i mogu u odredjenim uslovima da detektuju i obore TB2 prije svega TOR to moze ali samo zadnja modernizovana verzija i to nakon debakla u Siriji gdje nisu mogli,ali u praksi nije testirano jos nigdje...
Jedini nedostatak TB2 je to sto jos uvijek nema Return Home opciju kao americki dronovi slicne klase tj. nema AI modul da se putem ugradjene mape i pracenja svog leta sam locira gdje je cak i ako je GPS onesposobljen i da se vrati u bazu, najnapredniji americki dronovi mogu samostalno zavrsiti misiju koja je isprogramirana i bez pilota i da se dron vrati nazad u bazu sam. Koliko znam tek je Akinci dron dobio te opcije kod turskih dronova. O ovome se nasiroko pisalo na Karabah temi prosle godine.
Teoretski 3D modeli i proracuni koje su pravili strucnjaci i pravili procjene su samo modeli koji ne dovode u obzir materijale, premaze neke od kojih je pravljen dron vec samo dizajn.
Ovo je samo procjena
Evo kako prolaze ruski PVO sistemi upaljeni i aktivni koji pokusavaju da detektuju o obore TB2 ...
![]()
A kaze "The aircraft is monitored and controlled by an aircrew in the Ground Control Station, including weapons employment, via Türksat satellite".
Dakle, ne zavisi od tudjih satelita nego od turskih. Impresivno!
Dronovi.

kad se samoorganizujemo i kad nam vodje budu ljudi kadri da budu komandanti a ne trezor-pijacarske-varalice.....
Sreća nema lubenica u Kijevu.muhafuca wrote: ↑26/02/2022 21:34Dosta ti savoxxxultrajvosa 1987 wrote: ↑26/02/2022 21:27
njegovi vazda deblju kraj izvuku![]()
Da ali Azerbejdzan ima svoj vlastiti vojni satelit a mislim i Ukrajinci isto, zato mi je cudno bilo kad je Srbija rekla da bi uzeli Bajraktare jer treba kompletna infrastruktura i skolovan kadar, u Azerbejdzanu su pilotirali turski operateri, sve su to piloti plus uz njih je inzinjer koji prati parametre (telemetrija) i pomaze ako ima tehnickih poteskoca.pinkman wrote: ↑26/02/2022 21:32To je onda objasnjenje zasto ih ne mogu srusiti.SanskiBiser wrote: ↑26/02/2022 21:25
Nema informacija sve je to tajna, TB2 je jako tesko detektovati radarom, pravilo je da se prvo otkrije PVO i radarske stanice da se njih unisti pa da se onda predje na tehiku i pjesadiju, u Nagorno Karabahu smo gledali snimke gdje unistava radare koji su upaljeni, kako Russian made radare za detekciju tako i one na PVO sistemima koji treba da obaraju dronove jednostavno ne vide TB2.
Rusi su modifikovali neke svoje sisteme i mogu u odredjenim uslovima da detektuju i obore TB2 prije svega TOR to moze ali samo zadnja modernizovana verzija i to nakon debakla u Siriji gdje nisu mogli,ali u praksi nije testirano jos nigdje...
Jedini nedostatak TB2 je to sto jos uvijek nema Return Home opciju kao americki dronovi slicne klase tj. nema AI modul da se putem ugradjene mape i pracenja svog leta sam locira gdje je cak i ako je GPS onesposobljen i da se vrati u bazu, najnapredniji americki dronovi mogu samostalno zavrsiti misiju koja je isprogramirana i bez pilota i da se dron vrati nazad u bazu sam. Koliko znam tek je Akinci dron dobio te opcije kod turskih dronova. O ovome se nasiroko pisalo na Karabah temi prosle godine.
Teoretski 3D modeli i proracuni koje su pravili strucnjaci i pravili procjene su samo modeli koji ne dovode u obzir materijale, premaze neke od kojih je pravljen dron vec samo dizajn.
Ovo je samo procjena
Evo kako prolaze ruski PVO sistemi upaljeni i aktivni koji pokusavaju da detektuju o obore TB2 ...
![]()
A kaze "The aircraft is monitored and controlled by an aircrew in the Ground Control Station, including weapons employment, via Türksat satellite".
Dakle, ne zavisi od tudjih satelita nego od turskih. Impresivno!
Ravnica, yeboga ti, sta ces tu braniti, bjezi sto blize gradovina i tu pokusaj ako moze, odozgo je cernobil, a kojo ces q to braniti, a jos znas da si u frontalnom sukobu inferiorniji, a najbolji pokazatelj koliko rusi napreduju jesu osvojeni gradovi, to su tacke koje su bitne, ove ledine i sela nemaju vaznost u ovon ratu. Zbog terena je mogice i veliko unistavanje oklopa, sad da je i pola od ovoga puno je u smislu zivota, a sto se tice rusije da je i dva puta vise njima je svejedno jer imaju toga jos za bacanje, kazem nazalost rusi imaju izgleda i zivota za bacanje, s razmisljanjem na nivou stalina.probook wrote: ↑26/02/2022 21:22Tako je! Svi nesto pametuju, a niko pojma nema o zivotu. Kladim se da je vecina komentatora ovde max 17 godina imaioannes wrote: ↑26/02/2022 20:18 Ovaj Forum je što se tiče političkih Tema postao prava smijurija...sve neko gnusno navijanje, a što je najgore, nema nikakve veze sa realitetom. Neprovjereni izvori, lažne informacije, Fake News. Prvi dan će Rusi sve pogazit, ovi Ukrajinci su smiješni, pa sutradan Rusi smiješni, propast Rusije. I to sve nakon 3 dana rata. Ukratko: veze sa vezom nema.
Ako se objektivno gleda na stvar, onda su Rusi samo za tri dana drže pod kontrolom zavidan dio zemlje i napreduju svaki... Te priče izgubljeno ovamo 100 tenkova, izgubljeno ovamo 50 oklopnih su propagande priče za malu djecu. Fakt je da Rusi svaki dan napreduju.![]()
Vidim daju se savjetu pilotima kako trebaju letiti i kako pojma nemaju![]()
Neka navijanja kao da su na utakmici na stadionu![]()