dobio je ovaj depešu da pazi sta radi jer onaj Gremaljski Grmalj kad ode njemu ce bit alahimanet.
picketina....
general mu popusio pa podvio rep instantno,....
Samil Basajev je za ovog vojnicina...
Ma kakav NATO. To koriste samo kao izgovor.-Chesterfield- wrote: ↑26/02/2022 21:19Meni nije jasno koga i čega se Rusi plaše? Ako imaš nuklearno oružje nije niko lud da napadne Rusiju.
Kakvu opasnost im predstavlja Ukrajina ulaskom u EU i NATO?
Zato sto se medjusobno ne mrze,ro je isti narod,ista vjera,obje drzave svojataju tj.govore da su potomci odnosno nasljednici prve istocnoslavenske drzave Kijevske Rus,obje drzave imaje statue Vladimira Velikog
Nema informacija sve je to tajna, TB2 je jako tesko detektovati radarom, pravilo je da se prvo otkrije PVO i radarske stanice da se njih unisti pa da se onda predje na tehiku i pjesadiju, u Nagorno Karabahu smo gledali snimke gdje unistava radare koji su upaljeni, kako Russian made radare za detekciju tako i one na PVO sistemima koji treba da obaraju dronove jednostavno ne vide TB2.

Nije, ako mislis na su 25sumirprimus wrote: ↑26/02/2022 21:08 S tim da je ovaj zveknut naprijed, dakle u dolazu aferim specijalisti![]()
Hoces da kazes da je u gusjenicatu isto bio Rus? Ja kontam neki teritorijalac uči da vozi i ganja onaj kamionGuadalajara wrote: ↑26/02/2022 21:15Prvo su one u kamionu, gdje onaj iskace izbusili...I ovaj je poslije u gusjenicaru iza dosao...valjda se prepao...stres...strah...i hop...da se zaustavi direktno preko auta prede...streljali su vozaca gusjenicara...funeral blues wrote: ↑26/02/2022 21:07
Čudno je da ono vojno vozilo pregazi civilno auto koje se kreće, pa kontam da nisu Rusi?
zigubigule wrote: ↑26/02/2022 21:11 Close Air Support koji u 2022 god puca sa 150 metara visine je kurac od ovce i nije se pomjerio tri metra od Stuka i ostalih WW2 CASova.
Cak su i Ameri odustali od legendarnog Warthoga.
Change my mind.
Šitski diktator sa ruskom podrškom je uništio Siriju i od nje napravio plodno tlo i za terorističke grupe.probook wrote: ↑26/02/2022 21:13Rusija unistila Siriju???sarajevoxxxx wrote: ↑26/02/2022 20:58 #Ukrajina
Tariq Al-Jassem je sirijsko-ukrajinski biznismen iz Alepa koji je formirao vojnu formaciju vlastitim novcem kaže:
Rođen sam u Siriji, ali sam odrastao u Ukrajini. Rusija je uništila moju zemlju..ali neću joj dozvoliti da uništi Ukrajinu. Ovi momci sa mnom su spremni. Živjela Ukrajina!
![]()
To govori, eh sad da li je montaža ne znam, meni ne liči na montažu, ali wtf???

vrlo moguce ako mene pitas - samo sto u tom slucaju moraju koristit stelt avione ili F35 ili Raptore..... ja sam fond da su sad Raptori u upotrebi
Ruski diverzani u/na kamionu i u ovim gusjenicarima, sa Ukrajinskim uniformama bez ikakvih amblema oznaka...I Ukrajinska TO ih izrokalafuneral blues wrote: ↑26/02/2022 21:26Hoces da kazes da je u gusjenicatu isto bio Rus? Ja kontam neki teritorijalac uči da vozi i ganja onaj kamionGuadalajara wrote: ↑26/02/2022 21:15
Prvo su one u kamionu, gdje onaj iskace izbusili...I ovaj je poslije u gusjenicaru iza dosao...valjda se prepao...stres...strah...i hop...da se zaustavi direktno preko auta prede...streljali su vozaca gusjenicara...![]()
vučić nije poludio ko ruski miloševićemigrazione wrote: ↑26/02/2022 21:16
Ne postoji nikakva vojna opasnost ni Kosovu ni BiH od Srbije, smijesno je o tome i raspravljati Srbija je lokalna kurčeva banana republika koja sama sebe ne može da drzi, a ne da krene u nekakav rat...ali ne sumnjam uopste da oni razmisljaju o tome, oni koji su tamo na vlasti definitivno nisu normalni ljudi
Gdje bi se usudili na to, znaju da je to potencijalni okidac za direktan sukob NATOa i Rusije, WW3 u nastanku.systemrebel wrote: ↑26/02/2022 21:30vrlo moguce ako mene pitas - samo sto u tom slucaju moraju koristit stelt avione ili F35 ili Raptore..... ja sam fond da su sad Raptori u upotrebi![]()
To je onda objasnjenje zasto ih ne mogu srusiti.SanskiBiser wrote: ↑26/02/2022 21:25Nema informacija sve je to tajna, TB2 je jako tesko detektovati radarom, pravilo je da se prvo otkrije PVO i radarske stanice da se njih unisti pa da se onda predje na tehiku i pjesadiju, u Nagorno Karabahu smo gledali snimke gdje unistava radare koji su upaljeni, kako Russian made radare za detekciju tako i one na PVO sistemima koji treba da obaraju dronove jednostavno ne vide TB2.
Rusi su modifikovali neke svoje sisteme i mogu u odredjenim uslovima da detektuju i obore TB2 prije svega TOR to moze ali samo zadnja modernizovana verzija i to nakon debakla u Siriji gdje nisu mogli,ali u praksi nije testirano jos nigdje...
Jedini nedostatak TB2 je to sto jos uvijek nema Return Home opciju kao americki dronovi slicne klase tj. nema AI modul da se putem ugradjene mape i pracenja svog leta sam locira gdje je cak i ako je GPS onesposobljen i da se vrati u bazu, najnapredniji americki dronovi mogu samostalno zavrsiti misiju koja je isprogramirana i bez pilota i da se dron vrati nazad u bazu sam. Koliko znam tek je Akinci dron dobio te opcije kod turskih dronova. O ovome se nasiroko pisalo na Karabah temi prosle godine.
Teoretski 3D modeli i proracuni koje su pravili strucnjaci i pravili procjene su samo modeli koji ne dovode u obzir materijale, premaze neke od kojih je pravljen dron vec samo dizajn.
Ovo je samo procjena
Evo kako prolaze ruski PVO sistemi upaljeni i aktivni koji pokusavaju da detektuju o obore TB2 ...