Rekonstrukcija tramvajske pruge
-
tokyo2020
#1176 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
kako misle potez od remize do okretaljke c vila raditi?
tramvaje ce ostaviti na sinama od c vile do bascarsije?
tramvaje ce ostaviti na sinama od c vile do bascarsije?
-
PM72
#1177 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ti zaista vjeruješ u njihova obećanja? Tri bagera,pet kamiona i deset radnika...
-
DonieBrasco
#1178 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Cekamo SDA, SBB, DF da saopste da bi pruga vec do Hadzica bila gotova da oni ovo rade.
-
PM72
#1179 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ma jebo njih...ovi su kao bolji? Derivati i kompleksaši gore pomenutih...
-
made_in_sarajevo
#1180 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Pa dobro, idi se javi steti i objasni kako evropska banka nema pojma, kinezi nemaju pojma, steta nema pojma, bosman nema pojma i objasni kako da rade. Svi cemo te podrzati onda da izadjes na svjetsko.trziste i obnavljas pruge
-
tokyo2020
-
PM72
#1182 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ovo će ostat zapisano...vidjećeš kad će se tramvaj serbez provozat..a onda će nam svak bit kriv
- Haris.ba
-
PM72
- Rootboi
#1185 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
kol'ko se sjećam rok je do kraja maja, što znači ima još 3 mjeseca
čemu pesimizam
čemu pesimizam
-
PM72
#1186 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ja sam pesimista sa iskustvom
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1187 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Vjerujem svojim očima i onome što je na papiru.
Evo pitam te kad je trebalo šta, ti odgovaraš neodređenim pitanjima i pretpostavkama.
Evo koja faza je sad trebala biti da se ispoštuje dogovoreno? Koliko se kasni? I koja je tvoja realna procjena da će biti gotovo?
- Qler
#1188 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Daj nam crno na bijelo Gao građevina sa iskustvom u niskog radnji, šta su zajebali i gdje konkretno, pa da pričamo dalje.
- Chmoljo
#1189 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Pesimizam i defetizam nisu ista kategorija.
Imam osjećaj i kad završe da ćeš reći da ipak nije gotovo.
Obzirom šta smo imali prethodnih godina, koliku krađu, koliku nebrigu, koliko iživljavanje sa probijanjima rokova... Ovdje je puno ozbiljniji pristup, od organizacije alternativnog prevoza, do informisanja javnosti.
Ne pada mi nikoga braniti ko zabrlja, ali neću ni napadati one koji su nešto zakopali prije nego što zabrljaju.
Mi imamo "kulturu" odbacivanja bilo kakvih promjena: od toga šta ćemo nositi na glavi, do infrastrukturnih projekata. Čak i kad su argumenti neutemeljeni i nebulozni (skinute šine samo da se neko obogati na njihovoj prodaji), to ne smeta. Bitno je negodovati.
- omega369
#1190 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ma ok, jeste malo sporije ali biće to dobro nadam se. I siguran sam da se do sada niko nije ugrađivao u poslove. Dovoljno
-
PM72
#1191 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Fino ti kažem,ja sam pesimista sa iskustvom.Nije da ne volim SDA nego ih ne mogu ni nacrtane ali ova vlast je gori odron od džamijskih miševa iz SDA.Chmoljo wrote: ↑26/02/2022 17:25Pesimizam i defetizam nisu ista kategorija.
Imam osjećaj i kad završe da ćeš reći da ipak nije gotovo.
Obzirom šta smo imali prethodnih godina, koliku krađu, koliku nebrigu, koliko iživljavanje sa probijanjima rokova... Ovdje je puno ozbiljniji pristup, od organizacije alternativnog prevoza, do informisanja javnosti.
Ne pada mi nikoga braniti ko zabrlja, ali neću ni napadati one koji su nešto zakopali prije nego što zabrljaju.
Mi imamo "kulturu" odbacivanja bilo kakvih promjena: od toga šta ćemo nositi na glavi, do infrastrukturnih projekata. Čak i kad su argumenti neutemeljeni i nebulozni (skinute šine samo da se neko obogati na njihovoj prodaji), to ne smeta. Bitno je negodovati.
Tolika nesposobnost,javašluk,nepotizam,neznanje...je prosto za moj pojam nezamisliva.
Iz ličnog iskustva znam kakve su kretene doveli u firme,kako se ponašaju i kako nas svlače u ravan.
Mi bolan nismo u stanju napraviti trafiku bez afere,namještenog tendera,probijenog roka...
Sve će ovo ostat zapisano a onda ćemo ovo kopirat i postavit.
- thekupus
#1192 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Gori su od SDA jer će kasniti sa završetkom obnove pruge koju SDA 25 godina nije znala započeti. Nema veze što nisu zakasnili, ali su gori jer on osjeća da će kasniti.
I kaže nije bot.
I kaže nije bot.
-
PM72
#1193 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Živ bio,još ni šine nisu pogodili a kamoli kupili...
- agnostic_front
- thekupus
#1195 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
nisu probijeni rokovi, nego on ima osjećaj da će tako biti, pa su zato ovi lošiagnostic_front wrote: ↑26/02/2022 23:09De hoces vise napisat koji su rokovi probijeni, kad se sta trebalo zavrsit?
Najmanje pet ljudi te pitalo i neeces da odgovoris.
Koji su rokovi?
- tramvajtrojka
#1196 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
pusti ga puknu ga prenosi pa krene nebuloze pisati ispali se na nekoliko dana pa se ponovno vratiagnostic_front wrote: ↑26/02/2022 23:09De hoces vise napisat koji su rokovi probijeni, kad se sta trebalo zavrsit?
Najmanje pet ljudi te pitalo i neeces da odgovoris.
Koji su rokovi?
- Chmoljo
#1197 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
PM72 wrote: ↑26/02/2022 18:01
Fino ti kažem,ja sam pesimista sa iskustvom.Nije da ne volim SDA nego ih ne mogu ni nacrtane ali ova vlast je gori odron od džamijskih miševa iz SDA.
Tolika nesposobnost,javašluk,nepotizam,neznanje...je prosto za moj pojam nezamisliva.
Iz ličnog iskustva znam kakve su kretene doveli u firme,kako se ponašaju i kako nas svlače u ravan.
Mi bolan nismo u stanju napraviti trafiku bez afere,namještenog tendera,probijenog roka...
Sve će ovo ostat zapisano a onda ćemo ovo kopirat i postavit.
druže, drag si mi, ali kenjkaš malo sada.
malo ko može biti gori od džamijskih miševa. u samo zadnjih godinu dvije ti džamijski miševi su:
- digli enormno cijenu plina kako bi kaznili građane kantona,
- ukinuli ponder kako bi kaznili građane kantona,
- donijeli zakon u kojem opraštaju dugove bolnicama izuzev one čiji je osnivač kanton,
- u najvećoj epidemiji u zadnjih 100 godina nisu uspjeli naći nekoga ko će biti ministar zdravstva.
ovo onako iz rukava, čisto da te podsjetim o kakvoj marvi se radi, jer mi se čini da si jedan od onih koji lako zaboravljaju.
mogu i pretpostaviti šta si vidio: nekoga poznatog koji se prišlepao stranci i sad je u vladi trojke uvaljen negdje. smijem se zakleti i da je NIPovac.
misliš da smo budale pa da ne znamo ko su NIPovci? prefarbani hadalji poput Pindže, koji je hajrovo gdje god mogo. naravno da takvih ima i da će ih biti. naravno da će se gurati laktati masa nesposobnjakovića.
ali, ALI...
najveći mit je da mi imamo kadra i sposobnih ljudi. nemamo. dosta toga i što je bilo, otišlo je i/ili neće da se bavi politikom, jer i bolje može negdje drugo zaraditi ili neće da mu ime kroz žvalje povlači neki anonimus Dević koji se obogatio u Sarajevošumama ili Zahiragić kojem je cijela porodica na budžetu, a nekom drži slovo o sposobnosti.
nema dovoljno sposobnih da ne moraš konformsitički tražiti imbecile koji ćete slušati jer SDAu je uvijek bitnije grabiti u budžet i smišljati eksplozivnu narednu izbornu, nego uložiti u ljude. a nije da nisu imali prilike.
a trebamo li govoriti o kadrovskim rješenjima tih džamijskih miševa? pa jebote, jesi li svjestan koliko bi nam vremena za to trebalo? đe im je jebeni ministar zdravstva?!
šta je razlika?
pa razlika je u tome što je, kako kažeš, sve isto, samo jebiga, postavlja se pruga, nabavljaju se vozila, povećavaju se porodiljske naknade.
pitam se šta je to, kako kažeš, sposobnije džamijske miševe spriječavalo 20+ godina da urade?
pusti se sad neke ozlojeđenosti što si vidio nekog smrada kojeg je imenovala trojka. ja ih sigurno znam više od tebe. ali isto tako sam svjestan da život nije bajka.
to stvarno neko misli da su '46 bitne pozicije mahom zauzimali prvoborci i najsposobniji? de, nemoj me zajebavati hljeba ti... razlika je jedino što je vrh imao jasne ciljeve i što nije bilo zajebancije. a odmah dole niže se provlačilo sve i svašta.
-
PM72
#1198 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Sve si dobro napisao samo...vidiš li ti da je i ova vlast preuzela hijene koje napadaju čoporativno? Ista matrica...nesmiješ ništa primjetiti da je sve kilavo,tromo...odmah si din dušman trenutne vlasti.
Ja kao građanim primjećujem da prevoza nemamo,da je sve u haos vinklu,da je na pruzi desetak radnika i mašina i kako je sve kilavo...nisu još ni šine rezervisali a oni kao nešto pripremaju.
Nijedan jedini segment ne radi kako treba...
Ja kao građanim primjećujem da prevoza nemamo,da je sve u haos vinklu,da je na pruzi desetak radnika i mašina i kako je sve kilavo...nisu još ni šine rezervisali a oni kao nešto pripremaju.
- tramvajtrojka
#1199 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
cuj nisu ni sine rezervisali a nedavno dosle na korejuPM72 wrote: ↑27/02/2022 06:43 Sve si dobro napisao samo...vidiš li ti da je i ova vlast preuzela hijene koje napadaju čoporativno? Ista matrica...nesmiješ ništa primjetiti da je sve kilavo,tromo...odmah si din dušman trenutne vlasti.
- problemnatravunu
#1200 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ima li ovoga
Ukrao neko šine sa pruge u blizini ciganskog sela.
Dođe policija u selo i jedan pandur pita Cigu: - Je li Cigo, gde su šine?
- Ne znam, majke mi - odgovara Ciga.
- Cigo, poslednji put te pitam, gde su šine? - nervozno će policajac.
- A ne znam, majke mi. Eno su neka deca tamo, možda su ona uzela...
- Ajde Cigo, ne lupaj - gde će deca da ukradu šine od 500 kila!
Na to će Ciga: - Ma šta zna dete šta je 500 kila...