Ukrajina

lajkujMe

#43176 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Bila je ona analiza ranije danas o razlozima lose vojne situacije po Ruse i da zbog korupcije i straha vrhovni komandni kadar izgubio totalno kompas oko vojske i da ne govore Putinu istinu i da ga lazu o stvarnim brojkama i desavanjima na terenu a naravno Putin njima vjeruje a ne ono sto se vidi u Medijima.

Ako i kad ih provali ja vam garantujem novog Staljina, pobice pola Generala u Rusiji, i vjerovatno vecinu geopolitickih stratega i analiticara.

On je od moci zasljepio, a sopstveni ljudi ga se boje pa prave greske ili ga lazu i klimaju glavom.

Njegova procjena je bila da ce Zapad ostaviti Ukrajinu na cjedilu kao i Gruziju 2008.
Da ce kroz dan dva max Ukrajinska vlada da padne i pobjegne a narod da doceka Rusku Vojsku cvijecem i veseljem.
Da ce EU i Amerika da uvedu odredjene sankcije cisto da zamazu oci svojim narodima da su ipak kao osudili ali da ce uz blagu stetu ekonomiji biti business as usual.
Da ce uspjeti dobiti podrsku od Saveznika tu mislim i na Kinu i na odredjene Europske zemlje.

I da ce pred Ruskim narodom biti zapamcen kao neko ko je spasio Ruse od zlih nacista u Ukrajini, spasio Rusiju od Natoa i spasio "Ugnjetavane Ruske manjine" i da ce biti rame uz rame sa Lenjinom i drugim kao jedan od najvecih vladara Ruske i imperije.

E tako ja otprilike zamisljam logicni slijed njegovog razmisljanja i razmisljanja ljudi oko njega.

Tu dolazi i njegova starost na vidjelo, on ima isto razmisljanje kao 2008 ili 2014, njegovo razmisljanje je ostalo isto, ako je tad upalilo upalice i danas na isti nacin.

Kad mu se sad slegne sve ovo, skontace da nema vise kud ili ce postati monstrum da sacuva sopstvenu glavu i tad ce biti u stanju da uradi svasta ili ce odustati i cekati svoj kraj.
Je Rusi ovo nece zaboraviti.

Nevjerovatno kako jedna intiligentna individua koja ima staza i staza kao veliki drzavnik s vrlo malo strateskih gresaka uspije u 1 danu s jednom odlukom da unisti sve sto je stvorio i ugrozi sebe, okolinu, drzavu i svjetski mir

Dabog sacuva
mO k3

#43177 Re: Ukrajina

Post by mO k3 »

Peacean wrote: 26/02/2022 15:39 Mislim da su slabe šanse da Turska zatvori moreuz za Ruse, ovo se vjerovatno Zelenski zaletio. Bio bi vrlo opasan presedan i za Tursku i za region ako bi potpisana konvencija o slobodnom prolasku mogla tek tako da se povuče. Vidjećemo :run:
ili je sa ovim potezom stavio erdogana pod pritisak pred svjetom mozda cak i do bar sah potez
last mohicans

#43178 Re: Ukrajina

Post by last mohicans »

Puno bi dobili kada bi se civili primirili i kada bi se postavile fortifikacijske prepreke, protutenkovske i sl. Ovdje recimo djevojka prolazi dok ovaj gađa koktelom. Vrlo je lako i nju mogao ugroziti. Jako neobičan rat, pogotovo za nas koji smo preživjeli totalitarnu agresiju i krvavi rat.
detroit-mercy

#43179 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

archi_a wrote: 26/02/2022 15:36
apsidejzi wrote: 26/02/2022 15:17
Vidim da ovo pises sa emocijama ali nas historija uci da NIKADA ne treba generalizirati i citav narod "mrziti". Veoma si lijepo napisao: VELIKOSRBE a ne srbe. Iako je vecina srba velikosrbi, nisu svi. Isto tako nisu ni svi rusi za ovo sranje. Koliko god bio protiv rata i ove ruske invazije, ja se trudim ne optuzivati sve ruse. Vjerovatno sada trebamo novu rijeci: velikorusi ili tako nesto...
Naravno, ne treba zaboraviti primjer ovog djeda rusa koji je stao pred rusku vojsku i rekao im da su okupatori, da je i on rus u Ukrajini ali da je to njegova zemlja, isto kao ni onog rusa koji je digao transparent:"ja sam rus, ukrajinci oprostite!", kao ni one ruse u Moskvi koji su izašli da iskažu protest pa pohapšeni. Ali, na žalost, politike, kako rusije, tako i srbije nanijele su puno zla kroz historiju! I nastavljaju nanositi zlo gdje god su, a to je problem prije svega naroda koji te politike predstavljaju i oni trebaju pronaći snagu da se sa svojim predstavnicima obračunaju, da ih obuzdaju. Ne možemo to mi, isto kao što ni ovi pojedinci svojim protivljenjem ne mogu minimizirati zlo koje njihove politike čine! Do tada, na žalost moraju biti spremni da ih drugi narodi ne vole ili ne akceptiraju!!! Nije realno da ja u moru vatre, tražim ili selektiram jedan svijetao primjer koji tu vatru može ublažiti ili opravdati!
Budimo realni, Rusija samo pod Gorbachovim nije bila u rukama kojekakvih diktatora, i sto je poveznica sve ludji od ludjeg :mrgreen:
RunnerX

#43180 Re: Ukrajina

Post by RunnerX »

Oni jednostavno žele da vjeruju u taj mit o moćnoj Rusiji. Zemlja koja je ostala u kamenom dobu kao i mi, jad, bijeda i sirotinja.

Nisu u stanju proizvesti smartfon ali eto pričaćemo o tome kako su vojno napredovali i imaju neke "savremene" tehnologije. Oni nemaju niti jedan moderan proizvod za masovnu upotrebu, nešto u čemu su ih recimo Kina pa i Turska davno prešišali.

Sva ta mitomanija datira od WW2 kada je Rusija uradila najveći posao u pobjedi nad fašizmom, ali ostali su munjevito napredovali za razliku od njih.
ljubicasti limun

#43181 Re: Ukrajina

Post by ljubicasti limun »

Da li se Izrael oglasava? Kakav je njihov stav?
sumirprimus

#43182 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

lajkujMe wrote: 26/02/2022 15:42 Bila je ona analiza ranije danas o razlozima lose vojne situacije po Ruse i da zbog korupcije i straha vrhovni komandni kadar izgubio totalno kompas oko vojske i da ne govore Putinu istinu i da ga lazu o stvarnim brojkama i desavanjima na terenu a naravno Putin njima vjeruje a ne ono sto se vidi u Medijima.

Ako i kad ih provali ja vam garantujem novog Staljina, pobice pola Generala u Rusiji, i vjerovatno vecinu geopolitickih stratega i analiticara.

On je od moci zasljepio, a sopstveni ljudi ga se boje pa prave greske ili ga lazu i klimaju glavom.

Njegova procjena je bila da ce Zapad ostaviti Ukrajinu na cjedilu kao i Gruziju 2008.
Da ce kroz dan dva max Ukrajinska vlada da padne i pobjegne a narod da doceka Rusku Vojsku cvijecem i veseljem.
Da ce EU i Amerika da uvedu odredjene sankcije cisto da zamazu oci svojim narodima da su ipak kao osudili ali da ce uz blagu stetu ekonomiji biti business as usual.
Da ce uspjeti dobiti podrsku od Saveznika tu mislim i na Kinu i na odredjene Europske zemlje.

I da ce pred Ruskim narodom biti zapamcen kao neko ko je spasio Ruse od zlih nacista u Ukrajini, spasio Rusiju od Natoa i spasio "Ugnjetavane Ruske manjine" i da ce biti rame uz rame sa Lenjinom i drugim kao jedan od najvecih vladara Ruske i imperije.

E tako ja otprilike zamisljam logicni slijed njegovog razmisljanja i razmisljanja ljudi oko njega.

Tu dolazi i njegova starost na vidjelo, on ima isto razmisljanje kao 2008 ili 2014, njegovo razmisljanje je ostalo isto, ako je tad upalilo upalice i danas na isti nacin.

Kad mu se sad slegne sve ovo, skontace da nema vise kud ili ce postati monstrum da sacuva sopstvenu glavu i tad ce biti u stanju da uradi svasta ili ce odustati i cekati svoj kraj.
Je Rusi ovo nece zaboraviti.

Nevjerovatno kako jedna intiligentna individua koja ima staza i staza kao veliki drzavnik s vrlo malo strateskih gresaka uspije u 1 danu s jednom odlukom da unisti sve sto je stvorio i ugrozi sebe, okolinu, drzavu i svjetski mir

Dabog sacuva
Da to je ona analiza. Otprilike ka da esagleda realan pregled. Stanja
Rene Higuita

#43183 Re: Ukrajina

Post by Rene Higuita »

_Reds_

#43184 Re: Ukrajina

Post by _Reds_ »

Ja sam cim je ovo počeo napoisa, a evo i ponoviti ću, Rusija ovdje može da dobije bitku (uz ogromne gubitke), a li rat će da izgubi sigurno.
-Chesterfield-

#43185 Re: Ukrajina

Post by -Chesterfield- »

muhafuca wrote: 26/02/2022 15:26
kokakolas wrote: 26/02/2022 15:19 Cijeli svijet na jednoj, a picousti i botoxas na drugoj strani. Usamljeni, bijedni i jadni.
"Cjeli svjet"

Image
Na čijoj su strani Saudijska Arabija, Južna Koreja..?
O'zone
Globalni moderator

#43186 Re: Ukrajina

Post by O'zone »

last mohicans wrote: 26/02/2022 15:43 Puno bi dobili kada bi se civili primirili i kada bi se postavile fortifikacijske prepreke, protutenkovske i sl. Ovdje recimo djevojka prolazi dok ovaj gađa koktelom. Vrlo je lako i nju mogao ugroziti. Jako neobičan rat, pogotovo za nas koji smo preživjeli totalitarnu agresiju i krvavi rat.
A možda djevojka radi sa njima :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#43187 Re: Ukrajina

Post by pici »

addem wrote: 26/02/2022 15:40 I ja mislim da je ovaj rat kraj rusije kao globalne sile. Bice nesto kao britanija ili francuska ili turska. Kina posmatra i analizira sta ce biti ako krenu na Tajvan.
Isto ovako pa i gore... kome ce prodavati xioming mobitele i trecerazredne igrackice... vrati ce se u doba kad je vlado kanibalizam u kini... zapad kad se probudi, tek vidis koja je to ne vojna nego ekonomska sila... rusi su tek poceli da zive i rade, bili pozeljni ko investitori, ulagaci, turisti itd... vid sa jada i bijede. Putin je staljin, to je neupitno.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#43188 Re: Ukrajina

Post by sime_cipol »

Peacean wrote: 26/02/2022 15:39 Mislim da su slabe šanse da Turska zatvori moreuz za Ruse, ovo se vjerovatno Zelenski zaletio. Bio bi vrlo opasan presedan i za Tursku i za region ako bi potpisana konvencija o slobodnom prolasku mogla tek tako da se povuče. Vidjećemo :run:
Jeste presedan, ali ovo je dokaz da na svijetu postoji samo jedna, hajmo je nazvati drugim imenom da je izdvojimo od ostalih, hypersila. Svidjelo se to nekome ili ne.
Stisni majcin sine zatvori moreuz americkom katamaranu, da ne govorim nosacu aviona. Ne moraju te napasti. Kroz pet godina ce te osiromašiti da se neces oporaviti narednih 50.
Ponavljam, ako treba da postoji neko takav. Neka je to Amerika. Bolje i oni nego Rusija ili Kina. Od tri zla biram najmanje
Last edited by sime_cipol on 26/02/2022 15:48, edited 1 time in total.
sumirprimus

#43189 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

NEWS: US is eyeing sanctions on Russia’s central bank, I'm told, a move that would target much of the $643b reserves Putin has amassed

A final decision hasn’t been made but admin aims to make each move in conjunction with allies across Europe for maximum impact

Uuuuuuuuuuuu sve bolje svakim satom realno samo da ukri izdrze. Uslov svih uslova!
Rene Higuita

#43190 Re: Ukrajina

Post by Rene Higuita »

Rene Higuita wrote: 26/02/2022 15:46
Moram ponovo. Dobri Ukri.
Last edited by Rene Higuita on 26/02/2022 15:48, edited 1 time in total.
animus

#43191 Re: Ukrajina

Post by animus »

Gledam snimak iz Dnjepra na Skynewsu. Kolona ljudi koji čekaju da se prijave kao dobrovoljci. Ima i starijih ljudi i žena. Ispred te zgrade žene mrve stiropor i njime pune boce dok druge cijepaju odjecu. I time pune staklene boce.
Nema zime za Ukrajinu. Moze ovaj rat trajati koliko god ali ce Ukrajinci samo biti sve jaci. Sa ovakvim narodom ne mozes biti porazen. Svaka im cast. Samo im poslati sto vise protivtenkovskog i protivavionskog oruzja i sjebat ce tu tzv. Rusku silu.
Peacean

#43192 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

ljubicasti limun wrote: 26/02/2022 15:45 Da li se Izrael oglasava? Kakav je njihov stav?
Nagađam ali vjerovatno im se baš hebe za Ukrajinu, bitno im je jedino da Iran ne profituje od ovog.
muhafuca

#43193 Re: Ukrajina

Post by muhafuca »

last mohicans wrote: 26/02/2022 15:43 Puno bi dobili kada bi se civili primirili i kada bi se postavile fortifikacijske prepreke, protutenkovske i sl. Ovdje recimo djevojka prolazi dok ovaj gađa koktelom. Vrlo je lako i nju mogao ugroziti. Jako neobičan rat, pogotovo za nas koji smo preživjeli totalitarnu agresiju i krvavi rat.
treba im (amerikancima) sto vise civilnih zrtava - to je dobro za propagandni rat.

zato nije bilo obuke ni plana nikakvog.

vec s kamiona ljudima bacali puske i nek puca kako ko hoce i kako stigne.

i na medijima im javljali, pravite molotovljeve koktele i bacajte

valjda kako ko gdje stigne opet.

Nista plan i orgaizacija . vec poturi civile nek ginu - odlicno za propagandu.
Mason74

#43194 Re: Ukrajina

Post by Mason74 »

Kako se samo Laktasenko usutio :lol:
GandalfSivi

#43195 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

Putin je psihopata, tako da na njega ne utice, ali pretpostavit cu da se sada svi oko njega za glavu fataju...
sumirprimus

#43196 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Harkov gutavoo je nadiru orci iz mordora ko nadrogirani :-)
Gusar-from-Riga

#43197 Re: Ukrajina

Post by Gusar-from-Riga »

sime_cipol wrote: 26/02/2022 15:47
Jeste presedan, ali ovo je dokaz da na svijetu postoji samo jedna, hajmo je nazvati drugim imenom da je izdvojimo od ostalih, hypersila. Svidjelo se to nekome ili ne.
Stisni majcin sine zatvori moreuz americkom katamaranu, da ne govorim nosacu aviona. Ne moraju te napasti. Kroz pet godina ce te osiromašiti da se neces oporaviti narednih 50.
Ponavljam, ako treba da postoji neko takav. Neka je to Amerika. Bolje i oni nego Rusija ili Kina. Od tri zla biram najmanje
100%
GandalfSivi

#43198 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

muhafuca wrote: 26/02/2022 15:49
treba im (amerikancima) sto vise civilnih zrtava - to je dobro za propagandni rat.

zato nije bilo obuke ni plana nikakvog.

vec s kamiona ljudima bacali puske i nek puca kako ko hoce i kako stigne.

i na medijima im javljali, pravite molotovljeve koktele i bacajte

valjda kako ko gdje stigne opet.

Nista plan i orgaizacija . vec poturi civile nek ginu - odlicno za propagandu.
Ti ne prestajes sa nebulozama. Znaci, 900 vojnih instruktura mjesecima, bruka opreme i naoruzanja, dostup informacijama kakav NIKO NIKADA u istoriji svijeta nije imao, i onda covjek napise ovakvu glupost. Da se roknes, realno...
laik1981

#43199 Re: Ukrajina

Post by laik1981 »

-Chesterfield- wrote: 26/02/2022 15:46
muhafuca wrote: 26/02/2022 15:26

"Cjeli svjet"

Image
Na čijoj su strani Saudijska Arabija, Južna Koreja..?
Mi, Crna Gora, Turska... I ne mora se dalje gledati.. Kartu je postavio kao argument, a taj argument nije tacan..
mO k3

#43200 Re: Ukrajina

Post by mO k3 »

Rene Higuita wrote: 26/02/2022 15:46
strasno !!! najzeio sam se upm....
Post Reply