Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
S tim parametrima sam se obratio podršci (sa svog bih.net.ba maila) da me prebace na VDSL jer brzine koje trenutno imam nisu zadovoljavajuće, maksimalno ide do 10Mbits, često opada i do 5-6Mbits. Samo da napomenem još, skoro sam se žalio na brzinu isto i povećali su mi parametre na tih 1k/24k, čak sam imao i nešto veću brzinu nekih desetak dana da bi opet sve vratilo se na staro, čak je gospođa koja radi rekla "da ne govorimo nikom" da je brzina povećana. Mogao bih knjigu napisati o svojim iskustvima s njima ali ne bih zamarao sad nikoga, mislim da se razumijemo
Jučer mi dolazi mail od direkcije Bihać, tehnička sluđba:
"Prebacivanje korisnika na VDSL nije usluga i tom aktivnošću korisnik neće „ubrzati“ internet.
Ukoliko korisnik treba veću brzinu interneta neka podnese zahtjev za promjenu paketa u Moja TV Full5 gdje će imati veću brzinu interneta; 30+/8 Mbit/s
Ukoliko se odlučite na promjenu paketa, pozovite 1444 da se evidentira zahtjev i isti će biti proslijeđen na isptivanje tehničke mogućnosti."
Može li mi neko objasniti ovo, da uzmem Moja TV Full 5 da bi imao 30/8Mbits? Kako ovo misle izvesti ako ne mogu ispoštovati ni trenutnu brzinu?
Minimalna garantovana brzina internet pristupa putem fiksne mreže je 60% brzine deklarisane Cjenovnikom. - Ovo izgleda ništa ne znači, iako se nalazi na stranici njihovoj. Trenutno sam na Moja TV Full 1.
Hvala unaprijed.
Iz prve ruke i informacija. Ni slučajno nemoj vršiti promjenu paketa već traži da se izvrši prebacivanje na VDSL , jer tada češ dobiti "brži" net . Imao si 10mbps sa vdslom ćeš dobiti 25 mbps.
Jel se iko susretao sa greskom Ekioh error loading page?
Net, tel, sve uredno radi osim Moje Tv?
Gledao Želju i samo odjednom slika zaledi, restartovah box i od tada ne mogu da dozovem Moju TV.
Pretplatnik vec 2 mjeseca, nisam imao do sada nikakvih problema.
gidra wrote: ↑25/02/2022 19:46
Gledao Želju i samo odjednom slika zaledi, restartovah box i od tada ne mogu da dozovem Moju TV.
Prvo provjeriti LAN kablove na strani STB i modema ( ponovo ustekati ) pa resetovati STB
Restartuj i modem
Restartovao par puta i ništa.
Uspio sam nakon što sam na 10 minuta sve živo isključio iz struje i ponovo upalio.
Kako ti je povezan STB, jedan ili vise koliko ih imas?
Jel UTP kabal ili mozda PLC? Imas li produzni kabal na kojem je ukljuceno vise potrosaca?
Kako ti je povezan STB, jedan ili vise koliko ih imas?
Jel UTP kabal ili mozda PLC? Imas li produzni kabal na kojem je ukljuceno vise potrosaca?
Jedan box, utp kabal, a svi potrosaci su mi na jednom produznom. Odgovorio sam gore iznad kako sam uspio dozvati stb.
Hvala svima.
Hyperthalamus wrote: ↑26/02/2022 10:10
Odes na salter sa opremom i trazis raskid ugovora...naravno moras sve racune platiti i ako si pod obaveznim ugovorom placas i penale.
Cuo sam info a pisalo se i ovdje da je Srebrenik bas uradjen dobro sa optikom a i da se radi sada jos jedan dio optike prije Srebrenika na isti fazon kao i Sladna.
Tako je, sladna je urađena optika ftth gdje svaki korisnik moze imati bez problema 1gbps brzinu, a i vise ako bude potreba ... Srebrenik gradska zona je urađena , okolica grada se izgrađuje, firme su vec na optici. Sledeća mreza opticka koja ce biti pustena jeste naselje Sikulje, Lukavac a u toku je izgradnja FTTH mreze Previle, Tinja i Podpeć.
Naselje Šikulje, Lukavac, od danas radi putem FTTH mreže
Okey, ovo je jedan primjer teh.rjesenja. Moze li se sad prokometaristi ovo drugo nnapisano tj. ostatak pitanja? Mislio sam da se uopsteno napise sta je to, kako nastaje, sta sadrzi, cemu sluzi, .....
Konacno izganjo paket koji sam htio,pa da se pohvalim
Joj speedare ljudi moji,sve instant otvara
S tim da zna skidat i do 9mbps ,pa gigu skinem za 1 min
Preko 100 giga potrosio za 3 dana
Moze me sluzit dok ne dodje optika
dend wrote: ↑27/02/2022 00:01
Nemam pojma. Evo sad vratio i radi...
Bice da je neka privremena greska i kod mene sada radi Sad kad' je PLBIH na njemu jako lijepo dodje mogucnost vracanja unazad. Ne stigne se pogledati svaka tekma uzivo.