Mozda nije pametno ovako izlaziti u javnost ... neka ih nesto gadja, a da ni oni ne znaju šta je.
Ovo je sluzilo svrsi da ih proba odvratiti od invazije, a sad su bitniji ljudi da se ohrabre --- a oruzje skrivaj i samo "puc-puc-puc" iza čoška
Mozda nije pametno ovako izlaziti u javnost ... neka ih nesto gadja, a da ni oni ne znaju šta je.
Znam nije mi to zanimanje ali jeste hobi, pratim tu granu IT-a i nauke oćenito. Fascinantno je todrag_gost wrote: ↑25/02/2022 20:11Ovo sto je @bosniak napisao je realan scenarij, obzirom da sam i sam u AI/ML/data science sektoru vec dugo. Postoje mnogi modeli predvidjanja raznih scenarija i samo je bitno sa koliko kvalitetnim podacima "hranis" algoritam. Da pojasnim, algoritam izbacuje vjerovatnoce i sve preko 80% se smatra visoko vjerovatnim. A obzirom na ogroman broj iteracija, cime se optimizuje kvalitet outputa, da teoretisem - ovdje pricamo o 90%+ scenarijima.
Kada neide ocekivati je nesto ovako slicno, ako potraje nebi me cudilo da krenu i bombarderi, jos nije kasno za pregovore.
Ovo se pobijedit ne moze. Bice krvi do koljena nazalost.
Da, ali da bih mogao napraviti AI on mora na necemu da uci ... nemas baš dovoljno podataka o Putinovom mozgu da mozes tako nesto napraviti.Milenkov buraz wrote: ↑25/02/2022 20:16Znam nije mi to zanimanje ali jeste hobi, pratim tu granu IT-a i nauke oćenito. Fascinantno je todrag_gost wrote: ↑25/02/2022 20:11
Ovo sto je @bosniak napisao je realan scenarij, obzirom da sam i sam u AI/ML/data science sektoru vec dugo. Postoje mnogi modeli predvidjanja raznih scenarija i samo je bitno sa koliko kvalitetnim podacima "hranis" algoritam. Da pojasnim, algoritam izbacuje vjerovatnoce i sve preko 80% se smatra visoko vjerovatnim. A obzirom na ogroman broj iteracija, cime se optimizuje kvalitet outputa, da teoretisem - ovdje pricamo o 90%+ scenarijima.![]()
Ne iskljucujte ni mogucnost krtice u ruskom vrhu.TomANDJerry wrote: ↑25/02/2022 20:18Da, ali da bih mogao napraviti AI on mora na necemu da uci ... nemas baš dovoljno podataka o Putinovom mozgu da mozes tako nesto napraviti.Milenkov buraz wrote: ↑25/02/2022 20:16
Znam nije mi to zanimanje ali jeste hobi, pratim tu granu IT-a i nauke oćenito. Fascinantno je to![]()
Mnogo vjerovatnije mi je da su svi obicni mozgovi West Pointa i MI6 zadnji par mjeseci se bavili samo jednom stvari --- Ukrajinom.
Ako su kinezi planirali napasti Tajvan ovo im sigurno ne ide u prilog ... bilo kakav faktor "ma nema više takvih ratova u 2022 godini" im je sada izgubljen.Osmi Socrates wrote: ↑25/02/2022 20:18 Ne znam da li je iko dosad ovo postirao. Izvor je New York Times.
Amerikanci su sa Kinezima razgovarali prije tri mjeseca oko invazije Ukrajine, i urgirali su da XI ovog fašistu iz Kremlja odgovori od invazije. Kinezi im nisu vjerovali, mada su im podnijeli jake dokaze oko neminovnosti invazije.
Xi je čak sve ovo otkrio Putinu i, navodno, obojica su se složili da je to američki pokušaj da razbije prijateljstvo Kine i Rusije. Putin je tada rekao Xiju da neće napadati Ukrajinu.
Xi danas u direktnom pozivu urgira kod fašiste da pristupi pregovorima sa Ukrajinom.
Mali, ali bitni dijelovi ove budalaštine.
https://www.spiegel.de/international/ge ... 5bf6d2c99bEkspert za vanjsku politiku SPD-a Adis Ahmetović, s druge strane, kaže za SPIEGEL da su “sada potrebne najoštrije sankcije. Rusija mora biti izbaćena iz Swift plaćanja. Rusija mora biti izbaćena iz Vijeća Evrope.« Do sada donesene sankcije »daleko su od toga da dovoljno štete Rusiji«.
Pa vidi kine u danasnjem obliku i bogatstvu nema bez bogatog zapadnog svijetaOsmi Socrates wrote: ↑25/02/2022 20:18 Ne znam da li je iko dosad ovo postirao. Izvor je New York Times.
Amerikanci su sa Kinezima razgovarali prije tri mjeseca oko invazije Ukrajine, i urgirali su da XI ovog fašistu iz Kremlja odgovori od invazije. Kinezi im nisu vjerovali, mada su im podnijeli jake dokaze oko neminovnosti invazije.
Xi je čak sve ovo otkrio Putinu i, navodno, obojica su se složili da je to američki pokušaj da razbije prijateljstvo Kine i Rusije. Putin je tada rekao Xiju da neće napadati Ukrajinu.
Xi danas u direktnom pozivu urgira kod fašiste da pristupi pregovorima sa Ukrajinom.
Mozda se ni ruskim vojnicima ne ratuje.detroit-mercy wrote: ↑25/02/2022 20:17 Nesto su se Putinovci ucutali, prvo je bilo da nece napast, imaju pravo vjezbat po svojoj zemlji, pa onda morali su napast, ali danas slabo nesto odradjuju.
Za razliku od Rusa, mislim da su Kinezi puno perfidniji i pametniji kod svojih osvajanja. Njima je vojno ovladavanje drugim državama zadnja opcija. Prvo ide pokušaj ekonomskog poklapanja, pa tek onda sve ostalo.TomANDJerry wrote: ↑25/02/2022 20:20Ako su kinezi planirali napasti Tajvan ovo im sigurno ne ide u prilog ... bilo kakav faktor "ma nema više takvih ratova u 2022 godini" im je sada izgubljen.Osmi Socrates wrote: ↑25/02/2022 20:18 Ne znam da li je iko dosad ovo postirao. Izvor je New York Times.
Jel objavio kurir i rt, ako nisu onda se ne racuna.
Da, to moze biti i fin hobi, mada da bi se covjek ozbiljnije bavio time, mora stvarno 10 godina zivota iskljucivo na to usmjeriti. Kvantna mehanika krsi ustaljenja razmisljanja..., ali na temu: vrlo vjerovatno da ima razvijen algoritam koji predvidja scenarije, odnosno 100% sam uvjeren u to.Milenkov buraz wrote: ↑25/02/2022 20:16Znam nije mi to zanimanje ali jeste hobi, pratim tu granu IT-a i nauke oćenito. Fascinantno je todrag_gost wrote: ↑25/02/2022 20:11
Ovo sto je @bosniak napisao je realan scenarij, obzirom da sam i sam u AI/ML/data science sektoru vec dugo. Postoje mnogi modeli predvidjanja raznih scenarija i samo je bitno sa koliko kvalitetnim podacima "hranis" algoritam. Da pojasnim, algoritam izbacuje vjerovatnoce i sve preko 80% se smatra visoko vjerovatnim. A obzirom na ogroman broj iteracija, cime se optimizuje kvalitet outputa, da teoretisem - ovdje pricamo o 90%+ scenarijima.![]()
Evo neki njihovi Tope i Čergari
Mozda i jeste. Bolje cuvaju u rezervi.sumirprimus wrote: ↑25/02/2022 20:24 Profesionalna vojska ce ratovat, problem je u brojevima i regrutima koje su poslali jer nisu imali dovoljno rezervi. Def nije sve isplanirano do kraja logisticki.
Podaci o svemu postoje, sve odasilje neku informaciju, pogotovo javne licnosti. Ne radi se tu o podacima o mozgu (sta god to znacilo), vec o podacima o ponasanju, o paternima i o vjerovatnocama. To je ozbiljan posao.TomANDJerry wrote: ↑25/02/2022 20:18Da, ali da bih mogao napraviti AI on mora na necemu da uci ... nemas baš dovoljno podataka o Putinovom mozgu da mozes tako nesto napraviti.Milenkov buraz wrote: ↑25/02/2022 20:16
Znam nije mi to zanimanje ali jeste hobi, pratim tu granu IT-a i nauke oćenito. Fascinantno je to![]()
Mnogo vjerovatnije mi je da su svi obicni mozgovi West Pointa i MI6 zadnji par mjeseci se bavili samo jednom stvari --- Ukrajinom.