Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Ateista

#37901 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

zdruzdjo wrote: 25/02/2022 11:41
Ateista wrote: 25/02/2022 10:51
......... ali posto me debil udario malo sa strane u zadnji dio, ispalo da sam ja kriv.
Pa jesi ikad dobio ikakvu presudu, neku kaznu da platis, .........ista???
I na osnovu cega si ti "kriv". Znaci hladno da ides na sud i da tuzis nekoga.
Izasla policija i predlozili evropski te da prihvatim krivicu, fazon je sto sam se ja prestrojavao a on me lupio u zadnju karambolku ali malo sa strane. Mislim da je objektivno njegova krivica jer sam regularno dao zmigavac i bilo je sasvim dovoljno prostora, moguce i da je namjerno isao na sudar, da sam malo brze se prestrojio on bi bio kriv jer bi bilo sa zadnje strane, malo cudno ali takvi su valjda propisi. Policajac mi je tako predlozio i rekao da cu dzaba na sud ici, ovako nisam platio nikakvu kaznu jer smo popunili evropski.
Mislio sam da ce mi iduca regustracija biti veca ali nije, tek ova ispala jer je taj debil valjda isao na sud sa osiguranjem da izvuce vise para, prijavio ko fol povredu vrata i slicno, zbog toga se oduzila isplata stete i tek sad mi ukinuli bonus. Kad sam cuo koju cifru je uzeo nisam mogao vjerovati. I ja sam par puta dobro prosao sa naplatom osiguranja ali ovo je bas bezobrazluk.
Laplace

#37902 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Ateista wrote: 25/02/2022 13:15
zdruzdjo wrote: 25/02/2022 11:41

Pa jesi ikad dobio ikakvu presudu, neku kaznu da platis, .........ista???
I na osnovu cega si ti "kriv". Znaci hladno da ides na sud i da tuzis nekoga.
Izasla policija i predlozili evropski te da prihvatim krivicu, fazon je sto sam se ja prestrojavao a on me lupio u zadnju karambolku ali malo sa strane. Mislim da je objektivno njegova krivica jer sam regularno dao zmigavac i bilo je sasvim dovoljno prostora, moguce i da je namjerno isao na sudar, da sam malo brze se prestrojio on bi bio kriv jer bi bilo sa zadnje strane, malo cudno ali takvi su valjda propisi. Policajac mi je tako predlozio i rekao da cu dzaba na sud ici, ovako nisam platio nikakvu kaznu jer smo popunili evropski.
Mislio sam da ce mi iduca regustracija biti veca ali nije, tek ova ispala jer je taj debil valjda isao na sud sa osiguranjem da izvuce vise para, prijavio ko fol povredu vrata i slicno, zbog toga se oduzila isplata stete i tek sad mi ukinuli bonus. Kad sam cuo koju cifru je uzeo nisam mogao vjerovati. I ja sam par puta dobro prosao sa naplatom osiguranja ali ovo je bas bezobrazluk.
Sve upućuje na to da je namjerno išao u sudar kako bi naplatio od osiguranja što više novca a auto zakrpio kod Hame u garaži.
Ateista

#37903 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Laplace wrote: 25/02/2022 13:41
Ateista wrote: 25/02/2022 13:15

Sve upućuje na to da je namjerno išao u sudar kako bi naplatio od osiguranja što više novca a auto zakrpio kod Hame u garaži.
Da, i ja imam taj utisak, pogotovo kad sam cuo koliko je naplatio stetu.
madesa

#37904 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by madesa »

ako moze cifra :)
topcam
Vozim: uzbrdo

#37905 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by topcam »

Raskrsnica u Kovacicima kod OHR-a. Skrecem lijevo, iza mene kreten svira i mlatara rukama, sto to ja skrecem.
Inace, sve puno policije, dosla neka delegacija.

Kontam sta je budali?!

Ista raskrsnica, niko ne dolazi u susret, kreten ispred mene ceka da se upali zeleno za skretanje lijevo.
Meni dotuzilo i obidjem ga s´lijeve strane. Trebalo mu je par sekundi da skonta da moze skrenuti lijevo,
bez da se dodatno upali semafor za skretanje lijevo.
noviclan

#37906 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

Realno se uvijek ceka strelica za lijevo za nesmetan prolaz, ali svakako se moze i kroz "crveno" ako nema vozila iz zagrebacke
Ateista

#37907 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

madesa wrote: 25/02/2022 14:59 ako moze cifra :)
Oko 8.000 KM. Kod mene je samo malo trebalo popraviti blatobran, nisam obracao paznju nesto detaljno kolika je steta kod njega ali mislim da je isto samo na limariji malo, nisam siguran ni da je far bio ostecen, auto mu 10-15 godina star, nije sad neka sminka ni nesto novo. Sto se tice njegove "povrede", udar je bio toliki da mi se sin nije ni probudio, spavao je u autosjedalici. :-)
topcam

#37908 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by topcam »

Nema se sta cekati ako je zeleno nema nikoga u susret plus pjesaka na pjesackom.
Kristalno zeleno. Nije odvojeni semafor, dodatno se pali strelica kad je na pjesackom crveno.

I kad se upali strelica treba paziti sto zbog pjesaka sto zbog budala, prije par mjeseci
motor koji je bio tackica u daljini za sekundu profura, meni se upalila zelena,
nisam krenuo jer je zena sa bebom u kolicima i malim djetetom za ruku bila na sred prelaza.

Sreca, kamikaza na motoru je proletila, zena sa djecom presla, ja skrenuo.
BadBoy

#37909 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

topcam wrote: 26/02/2022 21:33 Raskrsnica u Kovacicima kod OHR-a. Skrecem lijevo, iza mene kreten svira i mlatara rukama, sto to ja skrecem.

Kontam sta je budali?!

Ista raskrsnica, niko ne dolazi u susret, kreten ispred mene ceka da se upali zeleno za skretanje lijevo.
Meni dotuzilo i obidjem ga s´lijeve strane. Trebalo mu je par sekundi da skonta da moze skrenuti lijevo,
Treba se tu paziti, često ima pješaka, bicikala i romobila koji prelaze ulicu kod OHR-a i onda ako ti zagasaš da prođeš prije ovih iz Zagrebačke može doći do belaja.
selma 83

#37910 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by selma 83 »

Naslovnica wrote: 23/02/2022 11:46
Raigor Stonehoof wrote: 23/02/2022 11:41 Image

znaci krava je stala ispred higijenskog, ugledala nekog na trotoaru, upalila sva cetiri i izasla da popricaju :evil:
Nisam krava nego gospodža, šta hoš, poserem ti se uusta.
To ti je njen odgovor da je pitaš šta...
:lol:
kako okrutno :D čuj krava hahaha.
Laplace

#37911 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Neki dan scena na kružnom u Visokom. Vjerovatno se ovo više puta dešavalo, ali ja dosad na ovakve prirodne nepogode nisam nailazio.

Znači, ja idem zelenom putanjom sa slike, sa suprotne strane stoji kolona koja je obilježena crnom linijom a obilaze je kombi i nešto kao Caddy crvenom putanjom. Kombi je prošao dok sam se uključivao na kružni tok dok je Caddy na mjestu obilježenom plavim kružiće kad sam se isključio. Stanem i gledam ga, on se ponaša kao da je 100% ispravan (samo sam čekao da počne da galami da se sklonim da prođe),nekako ga zaobiđem (imalo je prostora) i odoh dalje. Da sam imao vremena i da sam vozio neku Ladu iz osamdesetih pa da se fino zapucam i čekam policiju, ali nemam vremena da se peglam sa policijom, majstorima i osiguravajućim kućama.

Image
Dozer

#37912 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dozer »

Raigor Stonehoof wrote: 23/02/2022 14:56
Dozer wrote: 23/02/2022 14:31
Tema je "Sta vas najvisse nervira kod vozaca". U jednoj recenici - sporost u voznji gdje to nije potrebeno, samozivost, maltretiranje drugih ucesnika u saobracaju zaustavljanjem gdje kome padne na pamet, jer valjda debili misle "upalio sam sva 4, mogu izaci i ostaviti auto gdje hocu" (mozes, ali ako ne ometas druge. uz izuzetak neispravnog vozila).

I nije to nikakva zamjena teza. Vozi kako vozi vecina. Ako vecina vozi 130-140 na AP, onda ne budi debil i vozi kao i ostali.
Ako u gradu vecina vozi 60 da bi uhvatila zeleni val, ne budi debil i vozi 60, ne smetaj drugima.

Jednostavnije od ovoga ne moze.
Dobro, znaci tebe nervira kad neko vozi po zakonu, a da krse zakon ne bi te nervirali

Jasno :)
Budalastine.
Dozer

#37913 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dozer »

Romeo 80 wrote: 25/02/2022 08:48 Razumijem sve ali jedno je teorija, a drugo praksa. Juce sam imao lagani susret "trece vrste" u kruznom toku na Stupu. Iskljucujem se sa kruznog i hocu na autoput. U unutrasnjoj sam traci i moram prikociti, jer ima auta u vanjskoj. Lik mi se instalira u gepek, kaze klizavo :roll:
Nije bilo problema, priznao je krivnju, ali da si vidio auta isto bi rekao 10 KM stete ima. Prava istina je da moram mijenjati karambolku, parking senzore i brava gepeka je pomjerena, pa mi zeza centralnu bravu.
Htio sam da popunimo izvjestaj, ali se lik boji zbog polise, i nudi mi 100 KM :-) tako da sam morao zvati policiju.

I sta sad, ja bih jos morao kaznu platiti zbog toga?!

Ps: na kraju smo ipak popunili izvjestaj, jer policija nije htjela da se bakce oko toga, a cista je situacija bila.
1. Nema on sta priznavati kriviu. Udarac s guza je po defaultu njegova krivica. Ako nece da se potpise na EAF, onda murija.
2. Euro Izvjestaj je sasvim regularan ukoliko nema povrijedjenih. Izadjes, uslikas mobitelom scenu iz svih uglova (6-8 slika), i pomjerite vozila da oslobodite saobracaj.
3. Posto lik to nije htio potpisati, iako je 100% kriv, s murijom je dobio i, cini mi se, 400 KM kazne, plus sto je i dalje kriv i osiguranje ce mu smanjiti ili ukinuti popust.

Inace, stravicno me nerviraju klocevi koji se kucnu, oba vozila i dalje u voznom stanju, ali ono stoji po 2h i ceka muriju. Onda dodje murija i kaze - popunite Euro izvjetaj.
U mnogim zemljama EU ce vas jos i murija kazniti sto niste odradili EAF u takvim sudarima, i sto bespotrebno blokirate saobracaj duze nego je potrebno.
Dozer

#37914 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dozer »

topcam wrote: 26/02/2022 21:33 Raskrsnica u Kovacicima kod OHR-a. Skrecem lijevo, iza mene kreten svira i mlatara rukama, sto to ja skrecem.

Kontam sta je budali?!

Znaci, na toj raskrsnici je dozvoljeno skretanje lijevo na crvenom semaforu? Imal' gdje ta zackoljica u zakonu, da se na nekoj raskrsnici moze proci kroz crveno ako nema vozila iz drugog pravca? :D

Ista je situacija na malti, s mosta lijevo, prema nekadasnjem TItu i DZ Omer Maslic. Ali tamo se nekad murija zasteka iza coska na kraju ulice, i uredno naplacuje kazne za prolazak kroz crveno. :D
Last edited by Dozer on 28/02/2022 11:26, edited 1 time in total.
hopi

#37915 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

Ma tu ima samo zeleno svjetlo, nema crveno.
black_adrian
Vozim: vjetar

#37916 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

komsinica_s_drugog wrote: 19/02/2022 16:25 U Ribarsku pricu dolazi pjevat Baja Mali Knindza, pa ako ti nije problem ostavljati pare takvom gazdi, idi.
Ja ne ulazim ni tu, ni u Manju i jos neke lokale. Moje marke vidjet nece.
tek sad pročitah, al na vrijeme... hvalaaa, ništa od ribarske onda :mrgreen:
Ateista

#37917 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Dozer wrote: 28/02/2022 11:15
Romeo 80 wrote: 25/02/2022 08:48 Razumijem sve ali jedno je teorija, a drugo praksa. Juce sam imao lagani susret "trece vrste" u kruznom toku na Stupu. Iskljucujem se sa kruznog i hocu na autoput. U unutrasnjoj sam traci i moram prikociti, jer ima auta u vanjskoj. Lik mi se instalira u gepek, kaze klizavo :roll:
Nije bilo problema, priznao je krivnju, ali da si vidio auta isto bi rekao 10 KM stete ima. Prava istina je da moram mijenjati karambolku, parking senzore i brava gepeka je pomjerena, pa mi zeza centralnu bravu.
Htio sam da popunimo izvjestaj, ali se lik boji zbog polise, i nudi mi 100 KM :-) tako da sam morao zvati policiju.

I sta sad, ja bih jos morao kaznu platiti zbog toga?!

Ps: na kraju smo ipak popunili izvjestaj, jer policija nije htjela da se bakce oko toga, a cista je situacija bila.
1. Nema on sta priznavati kriviu. Udarac s guza je po defaultu njegova krivica. Ako nece da se potpise na EAF, onda murija.
2. Euro Izvjestaj je sasvim regularan ukoliko nema povrijedjenih. Izadjes, uslikas mobitelom scenu iz svih uglova (6-8 slika), i pomjerite vozila da oslobodite saobracaj.
3. Posto lik to nije htio potpisati, iako je 100% kriv, s murijom je dobio i, cini mi se, 400 KM kazne, plus sto je i dalje kriv i osiguranje ce mu smanjiti ili ukinuti popust.

Inace, stravicno me nerviraju klocevi koji se kucnu, oba vozila i dalje u voznom stanju, ali ono stoji po 2h i ceka muriju. Onda dodje murija i kaze - popunite Euro izvjetaj.
U mnogim zemljama EU ce vas jos i murija kazniti sto niste odradili EAF u takvim sudarima, i sto bespotrebno blokirate saobracaj duze nego je potrebno.
Ovo za kaznu ne znaci, i ako je napisu mislim da nije tolika kazna, a policija uglavnom kaze ko je kriv i predlozi eu obrazac, ne da se ni njima peglati, tako da vecinom isto bude kad zovnes policiju, samo oni potvrde krivicu ako niko nece da prihvati i naravno duze se blokira saobracaj. Tacno je da bi trebalo pisati kazne da se bez potrebe ne zaustavlja saobracaj.
zdruzdjo

#37918 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Ateista wrote: 28/02/2022 13:52
................ Tacno je da bi trebalo pisati kazne da se bez potrebe ne zaustavlja saobracaj.
Pogotovo kad je "cista" situacija. Udarac s guza je cist na nema nikakve debate o tome svakome ko je polozio vozacki. Zasto je meni i bilo fuj kad su dvojica iz mog post-a napravili kolaps. Steta (na oko) mala, udarac "zguza", kolona mic-po-mic.....znaci nema krivice ovoga prvog ni 1%.
E kad si htio policiju(bez obzira ovaj krivi ili ovaj koji nije) Ide kazna za nepotrebno zadrzavanje saobracaja(pa bio kriv ili ne) ako si insistirao na policiji plus sve ostalo sto ide.
hopi

#37919 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

Pa hebemu miša je li mi pričamo o istom skretanju? Gdje je tu crveno svjetlo pa da ga moraš čekati? Skrenem vazda i bez zelenog.
I što ne bi skrenuo desno ako ti dopunska zelena dozvoljava?
Ateista

#37920 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

zdruzdjo wrote: 28/02/2022 14:20
Ateista wrote: 28/02/2022 13:52
................ Tacno je da bi trebalo pisati kazne da se bez potrebe ne zaustavlja saobracaj.
Pogotovo kad je "cista" situacija. Udarac s guza je cist na nema nikakve debate o tome svakome ko je polozio vozacki. Zasto je meni i bilo fuj kad su dvojica iz mog post-a napravili kolaps. Steta (na oko) mala, udarac "zguza", kolona mic-po-mic.....znaci nema krivice ovoga prvog ni 1%.
E kad si htio policiju(bez obzira ovaj krivi ili ovaj koji nije) Ide kazna za nepotrebno zadrzavanje saobracaja(pa bio kriv ili ne) ako si insistirao na policiji plus sve ostalo sto ide.
Pa sad, malo ne ide da se pise kazna onome ko nije kriv, jer mislim da se to najcesce desava kad ne mogu da se dogovore cija je krivica i onda bi logicno trebao platiti onaj ko je kriv. E sad, ako je mala steta i onaj ko je kriv predlaze evropski i prihvata krivicu, a ovaj drugi svejedno insistira na policiji, tada bi mu se mogli naplatiti troskovi izlaska policije, ali mislim da su takvi slucajevi rijetki, ne vidim zasto bi neko insistirao na policiji ako ovaj drugi prihvata krivicu.
Ateista

#37921 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

hopi wrote: 28/02/2022 14:50 Pa hebemu miša je li mi pričamo o istom skretanju? Gdje je tu crveno svjetlo pa da ga moraš čekati? Skrenem vazda i bez zelenog.
I što ne bi skrenuo desno ako ti dopunska zelena dozvoljava?
Nisam obracao paznju na taj semafor jer rijetko tuda prodjem, ali ako dobro shvatam ima dodatno zeleno za lijevo, ali samo zeleno bez crvenog? Nikad do sad nisam vidio taj slucaj za skretanje lijevo, samo za desno.
Dimu1927

#37922 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dimu1927 »

Dozer wrote: 28/02/2022 11:22

Kontam sta je budali?!

Znaci, na toj raskrsnici je dozvoljeno skretanje lijevo na crvenom semaforu? Imal' gdje ta zackoljica u zakonu, da se na nekoj raskrsnici moze proci kroz crveno ako nema vozila iz drugog pravca? :D

Ista je situacija na malti, s mosta lijevo, prema nekadasnjem TItu i DZ Omer Maslic. Ali tamo se nekad murija zasteka iza coska na kraju ulice, i uredno naplacuje kazne za prolazak kroz crveno. :D
kod OHR nema crvenog svjetla, samo zelena strelica koja ti samo daje do znanja da je iz pravca grbavice autima crveno.

na malti imas semafor tako da je to skroz druga prica
topcam

#37923 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by topcam »

Mi lokalci znamo, ovi sa Dobrinje tu prodju jednom u godini pa se ne snalaze.
Nema mjesta gresci, uvijek puno policije.
mali_balon

#37924 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

Jbte o cemu se raspravlja :lol: ali razumijem dilemu, nauceni i naviknuti ako ima ima semafor i zeleno se ugasi ne ides dalje jer je zeleno ugaseno.....covjek i ne konta nego samo automatski radnje odradi...
A ustvari taj semafor je sami pomoc da se zna da je ovima crveno....
selma 83

#37925 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by selma 83 »

mali_balon wrote: 28/02/2022 18:34 Jbte o cemu se raspravlja :lol: ali razumijem dilemu, nauceni i naviknuti ako ima ima semafor i zeleno se ugasi ne ides dalje jer je zeleno ugaseno.....covjek i ne konta nego samo automatski radnje odradi...
A ustvari taj semafor je sami pomoc da se zna da je ovima crveno....
ispade tako...prođi ako nema niko, iako nema zelenog :kiss:
Post Reply