izvrsni direktor wrote: ↑25/02/2022 10:14
arman1 wrote: ↑24/02/2022 22:54
U Njemačkim kao u u nekim EU državnim institucijama u zadnja 2 mjeseca kolaju informacije po kojima bi u BiH do kraja maja ove godine izvjesno mogao početi vojni/oružani sukob. Ne sekiraju se plaho za nas koliko ih plaši efekat po EU ako proruske snage (sr i hr) ostvare ciljeve. Po svemu sudeći obavještajci su kasno spoznali sve aspekte priprema. Mi će mo biti kolateralna šteta. Navodno su iz rusije upućene pošiljke oružja koje se nisu zaustavile u srbiji. Nadam se da griješe ali Šulcovo i Makaronovo eksponiranje zadnjih dana ukazuje da im gori.
Sjedio cojk zajedno sa solcom i makronom
Ne, nego sa užeglim bakirom i mrtvim alijom i slušao onu: za rat treba dvoje (agresor i žrtva).
Ljudi zabranili odlazak državnim službenicima na odmor u BiH, u svojim biltenima objavili visok rizik od rata u BiH. To su sve dokumenti koje svaki građanin tamo može pročitati ako zna iole ozbiljno njemački. Njihovi mediji već mjesecima o tome pričaju, a kako je počelo sranje u ukajini Bosnu svaki dan spominju. Naravno naša dijaspora kao da ne zna za to jer po čitav dan slušaju šabana i draganu, a pola ih ni Njemački ne zna kako treba.
U zadnjih 10 dana 3 osobe koje žive vani (obrazovani) su me kontaktirale da vide šta se dešava. Kad par dana zaredom domovinu spominju kao bure baruta ljudi se zabrinu osim ako nisu u isparenjima jegera i hainekena.
I sad neki ovdje pametni sa ironičnim (šibicarskim) komentarima.
S prozora mogu vidjeti zastavu kakvu su nosili oni protiv kojih sam ratovao.