Ukrajina

daddy-kool

#39776 Re: Ukrajina

Post by daddy-kool »

Milenkov buraz

#39777 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

Plotuni sa ruskog ratnog broda ubili su sve ukrajinske vojnike na Zmijskom ostrvu u Crnom moru, potvrdio je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Obračun se, kako javljaju mediji, desio u četvrtak popodne, na malom ostrvu koje se nalazi blizu ušća Dunava u Crno more.

Prvo su Ukrajinci bili oduševljeni pošto je na Youtubeu objavljena komunikacija ruskih mornara i ukrajinskih vojnika, u kojoj su Rusi poniženi, ali oduševljenje je zamijenila tuga, kad se pojavila vijest da su svi ukrajinski vojnici na ostrvu pobijeni.

Video / Britanski ministar: Rusija ima mobilne krematorije koji prate vojsku
Na audio snimku, koji je objavljen na Youtubeu, čuje se kako ruski komandant govori:

"Javljam vam se sa ruskog vojnog broda. Predlažem vam da položite oružje, predate se i tako izbjegnete krvoproliće i nepotrebne žrtve. Ako ne pristanete, otvorit ćemo vatru.

Odgovor Ukrajinaca sa Zmijskog ostrva bio je jasan:

"Poruka ruskom vojnom brodu - j**** se!

Poslije ove poruke, Rusi su bombardovali ostrvo, a predsjednik Ukrajine Zelenski je potvrdio da su "svi vojnici hrabro poginuli braneći ostrvo".

"Svi branitelji Zmijskog ostrva su se borili koliko su mogli. Junački su poginuli. Svi oni će posthumno biti odlikovani. Vječno ćemo pamtiti sve koji su dali život za Ukrajinu", rekao je Zelenski.

Inače, bitka za Zmijsko ostrvo počela je u četvrtak oko 18 sati, kad su ostrvo napali krstarica Moskva i patrolni brod Vasili Bikov.

U 22 sata, objavljeno je da su Rusi zauzeli ostrvo, i uništili svu infrastrukturu na njemu. Ubijeno je 13 ukrajinskih vojnika, koji su odbili da se predaju.
Milenkov buraz

#39778 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

daddy-kool wrote: 25/02/2022 08:52
llull wrote: 25/02/2022 08:50
LDR ili DNR ako su i oni. Vidis da imaju po 50 godina. i kao da im nisu iste uniforme. I opet bijele trake na butinama
Šta znače te trake?
Raspoznavanje

Ono izletit ti čovjek na 20 metara ispred da ga možeš lako raspoznati po traci na nozi ili ruci, može biti i traka na glavi i slično
Last edited by Milenkov buraz on 25/02/2022 08:55, edited 2 times in total.
madesa

#39779 Re: Ukrajina

Post by madesa »

Milenkov buraz wrote: 25/02/2022 08:53
Plotuni sa ruskog ratnog broda ubili su sve ukrajinske vojnike na Zmijskom ostrvu u Crnom moru, potvrdio je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Obračun se, kako javljaju mediji, desio u četvrtak popodne, na malom ostrvu koje se nalazi blizu ušća Dunava u Crno more.

Prvo su Ukrajinci bili oduševljeni pošto je na Youtubeu objavljena komunikacija ruskih mornara i ukrajinskih vojnika, u kojoj su Rusi poniženi, ali oduševljenje je zamijenila tuga, kad se pojavila vijest da su svi ukrajinski vojnici na ostrvu pobijeni.

Video / Britanski ministar: Rusija ima mobilne krematorije koji prate vojsku
Na audio snimku, koji je objavljen na Youtubeu, čuje se kako ruski komandant govori:

"Javljam vam se sa ruskog vojnog broda. Predlažem vam da položite oružje, predate se i tako izbjegnete krvoproliće i nepotrebne žrtve. Ako ne pristanete, otvorit ćemo vatru.

Odgovor Ukrajinaca sa Zmijskog ostrva bio je jasan:

"Poruka ruskom vojnom brodu - j**** se!

Poslije ove poruke, Rusi su bombardovali ostrvo, a predsjednik Ukrajine Zelenski je potvrdio da su "svi vojnici hrabro poginuli braneći ostrvo".

"Svi branitelji Zmijskog ostrva su se borili koliko su mogli. Junački su poginuli. Svi oni će posthumno biti odlikovani. Vječno ćemo pamtiti sve koji su dali život za Ukrajinu", rekao je Zelenski.

Inače, bitka za Zmijsko ostrvo počela je u četvrtak oko 18 sati, kad su ostrvo napali krstarica Moskva i patrolni brod Vasili Bikov.

U 22 sata, objavljeno je da su Rusi zauzeli ostrvo, i uništili svu infrastrukturu na njemu. Ubijeno je 13 ukrajinskih vojnika, koji su odbili da se predaju.
eto price za film
O'zone
Globalni moderator

#39780 Re: Ukrajina

Post by O'zone »

Comanche wrote: 25/02/2022 08:48 Naravno da u Ukraini ima i dezertera i pete kolone. Ali brane se, bore se. Ipak Rusi nisu tek tako usli u Kiev. Tamo na istoku, drze se odlicno i Ruje se nisu bas puno pomakle.

Jedino mi je cudno da su tek juce uveli mobilizaciju i podijelili ljudima oruzje. To se postepeno moglo uraditi vec prije 7 dana. Do sad bi vec trebali imati 1 milion ljudi pod oruzjem. Valjda su mislili da Putin blefira.

Dobili su dosta Igla i Stingera od Nato-a ali izgleda nisu bas djelotvorni protiv Ruskih helikoptera.
Nisu dijeli oružije zato što su se ipak nadali da ih zapad neće ostaviti ko govno na ledini...sad će se to mejnjati, ustvari mjenja se već od jučer kad je zabranjen izlazak muškaraca iz zemlje.
systemrebel

#39781 Re: Ukrajina

Post by systemrebel »

najgore smece u ovoj ruskoj fasisticko okupacionoj agresiji je ovo njemacko - strasno da se ponijela ko zadnji ološ koji gleda kako ipak da zadrzi neke elemente ekonomije ko da nemaju za hljeba..... tesko razocaranje i sad mi je jasno odakle su u osnovi vjetrovi puhali nama..... cetnicki faktor je ojacao znatno sa njenom interferencijom na nasim prostorima.....

dodje ti u BIH i nudi ti spasenje - pranje guzica i mrcvarenje za 2000 bezvrijednih eura s kojima ne mozes nista.... picka im materina ološka oportunisticka.... sa cicka bi smokve brali da ikako mogu.....
llull

#39782 Re: Ukrajina

Post by llull »

llull wrote: 25/02/2022 08:50
LDR ili DNR ako su i oni. Vidis da imaju po 50 godina. i kao da im nisu iste uniforme. I opet bijele trake na butinama
Šta znače te trake?
E ne znam, ali sam primjetio da ih zarobljeni nose... ali sam vidio isto i kod zarobljenih koje su Rusi zarobili.
Ima dosto nelogicnih situacija... evo bas guglam koja je fora za te trake.
Gledam ove fotke i snimke i sve mislim kako je korona trebala sve da nas pomlati i da ostanu zivotinje. Kakva smo mi ljudi govna.
daddy-kool

#39783 Re: Ukrajina

Post by daddy-kool »

Milenkov buraz wrote: 25/02/2022 08:54

Šta znače te trake?
Raspoznavanje

Ono izletit ti čovjek na 20 metara ispred da ga možeš lako raspoznati po traci na nozi ili ruci, može biti i traka na glavi i slično
Nisam siguran koliko je to efikasno, više mi liči kao raja među sobom da se nešto dogovorila.

Nisam vidio amerikance da tako stavljaju neke trakice. Mogli su komotno i dresove lakersa obući da se bolje raspoznavaju.
Milenkov buraz

#39784 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

Nakon okupacije Černobila zabilježeno povećanje radijacije
"Zbog okupacije i prisustva neprijatelja trenutno je nemoguće utvrditi razloge promjene radijacijske pozadine u zoni isključenja", navodi ukrajinski nuklearni regulator.

"Podaci iz automatiziranog sistema za nadzor zračenja zone isključenja, koji je dostupan na internetu, pokazuju da su nivoi gama zračenja (crvene tačke) premašene na značajnom broju promatranih tačaka", stoji u priopćenju.
ne bih bio iznenađen da Putin otvori ili je već otvorio ovaj sarkofag namjerno da radijacija curi, pogotovo ako propadne plan okupacije Ukrajine. *ovna su to neviđena.
madesa

#39785 Re: Ukrajina

Post by madesa »

O'zone wrote: 25/02/2022 08:55
Comanche wrote: 25/02/2022 08:48 Naravno da u Ukraini ima i dezertera i pete kolone. Ali brane se, bore se. Ipak Rusi nisu tek tako usli u Kiev. Tamo na istoku, drze se odlicno i Ruje se nisu bas puno pomakle.

Jedino mi je cudno da su tek juce uveli mobilizaciju i podijelili ljudima oruzje. To se postepeno moglo uraditi vec prije 7 dana. Do sad bi vec trebali imati 1 milion ljudi pod oruzjem. Valjda su mislili da Putin blefira.

Dobili su dosta Igla i Stingera od Nato-a ali izgleda nisu bas djelotvorni protiv Ruskih helikoptera.
Nisu dijeli oružije zato što su se ipak nadali da ih zapad neće ostaviti ko govno na ledini...sad će se to mejnjati, ustvari mjenja se već od jučer kad je zabranjen izlazak muškaraca iz zemlje.
Dobra poruka za nas za buducnost. Ne cekajmo druge da nas spase jer pomoc nece doci. Tako nam je bilo i 92. Ljudi misle odmah ce amer na avion i pucati. Hoce al u k....
Milenkov buraz

#39786 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

daddy-kool wrote: 25/02/2022 08:57

Raspoznavanje

Nisam siguran koliko je to efikasno, više mi liči kao raja među sobom da se nešto dogovorila.

Nisam vidio amerikance da tako stavljaju neke trakice. Mogli su komotno i dresove lakersa obući da se bolje raspoznavaju.
Kod nas u ratu je to bilo standardno pa sam zaključio da bi moglo to biti, Amerikanci su druga priča ne možeš to porediti.
Kolorista55

#39787 Re: Ukrajina

Post by Kolorista55 »

pa isti ovaj VOloder im do prije par dana govorio da ih Ameri džaba lože, da šire dezinformacije, i nanose štetu jer neće bit ruske invazije ni rata. Dobro su oni prošli kakvog mamlaza imaju na čelu države i vojske.
Last edited by Kolorista55 on 25/02/2022 09:01, edited 1 time in total.
Tyke

#39788 Re: Ukrajina

Post by Tyke »

emmir1 wrote: 25/02/2022 08:34 Gledam na CNN snimke iz sklonista, metroa...

Koliko djece i žena toliko i odraslih muškaraca.
Ne znam kako ih nije sramota biti u sklonistu dok im se napada grad i neko drugi im brani guzice
Sta ce ih biti sramota brate, pa i kod nas su ljudi se krili po podrumima, tavanima kuca kad je dolazila vojna policija i vojskanda ih regrutuje, cak su i u zatvor htjeli ici samo da ne ratuju, a da ne spominjemo bjezanje preko granice.
Znas i sam da se ista prica vrtila i na temi DODIK, opet ponavljanje historije i kako oni ne bi ratovali, odmah preko grane i slicne pacerske fore. To su takvi ljudi, pickice koje su kasnije najveci domoljubi i najvise kukaju.
llull

#39789 Re: Ukrajina

Post by llull »

Milenkov buraz wrote: 25/02/2022 08:58

Kod nas u ratu je to bilo standardno pa sam zaključio da bi moglo to biti, Amerikanci su druga priča ne možeš to porediti.
Ali su svi nosili na ramenima, ovo je bas neobicno i samo ih vidjamo kod zatvorenika... Evo toliko snimaka ruskih regularnih snaga niko nema traku.
Gandalf

#39790 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

Prpa.ba wrote: 25/02/2022 08:28
Satrap_Darije wrote: 25/02/2022 08:27 Ovaj prostoj je mrtav. Ljudi iseljevaju, izumiru. Proces je nepovratan.
Najveći izazovi ovdje nisu iz Rusije, nego iz Zagreba, Sarajeva, Beograda...
"Gladni smo na sva tri jezika bre". De begaj. :mrgreen:
Ko nas bre zavadi. Zli Nato natjerao dražena erdemovića da strelja 200 ljudi u Srebrenici.
Comanche

#39791 Re: Ukrajina

Post by Comanche »

Sta su to ocekivali od zapada, da posalje svoju vojsku da ratuje u Ukraini?
To su gluposti. Dobili su dosta pomoci u naoruzanju i opremi ali na kraju, oni se moraju boriti, nece niko za njih.
Nespin

#39792 Re: Ukrajina

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 08:52, edited 1 time in total.
llull

#39793 Re: Ukrajina

Post by llull »

Pocela su puskaranja po Kijevu, tako bar na pro Ukrajinskim grupama na telegramu pisu.
Rockefeller

#39794 Re: Ukrajina

Post by Rockefeller »

:thumbup:
sinuhe

#39795 Re: Ukrajina

Post by sinuhe »

Po ruskom planu ide ovo. Nije ni da su oni udarili sa milion vojnika na drugu najvecu zemlju u Evropi.
Kolorista55

#39796 Re: Ukrajina

Post by Kolorista55 »

Comanche wrote: 25/02/2022 09:01

Sta su to ocekivali od zapada, da posalje svoju vojsku da ratuje u Ukraini?
To su gluposti. Dobili su dosta pomoci u naoruzanju i opremi ali na kraju, oni se moraju boriti, nece niko za njih.
upravo tako, da su Armiji BiH poslali desetinu onoga što su dobili Ukrajinci ne bi bilo ni republike srpske ni Erceg Bosne
mali_balon

#39797 Re: Ukrajina

Post by mali_balon »

Raspoznavanje

Pa mi smo u ratu nosali trake....kad se kretalo u akciju i slicno.....pred akciju se podjele i vezes ih da se vide......
daddy-kool

#39798 Re: Ukrajina

Post by daddy-kool »

systemrebel

#39799 Re: Ukrajina

Post by systemrebel »

sinuhe wrote: 25/02/2022 09:05 Po ruskom planu ide ovo. Nije ni da su oni udarili sa milion vojnika na drugu najvecu zemlju u Evropi.
ide kurac moj
splinter

#39800 Re: Ukrajina

Post by splinter »

systemrebel wrote: 25/02/2022 09:06
sinuhe wrote: 25/02/2022 09:05 Po ruskom planu ide ovo. Nije ni da su oni udarili sa milion vojnika na drugu najvecu zemlju u Evropi.
ide kurac moj
:lol:
Post Reply