Pazi lazovcina u po invazije kada desantiom ubacuju truoe u dubini rusi im se avion pun trupa
U rusiji
Melem
Ti ispisujše svoju želju, a ja svoje predviđanje. Vrijeme će biti sudija.vee-jay wrote: ↑24/02/2022 20:52Nikada.Challenger_ wrote: ↑24/02/2022 20:50 Mislim da će kada sve ovo prođe biti sasvim bespotrebna. Hoću reći da ne vjerujem u trajno raskidanje ugovora ni po kom osnovu. Za one koji ne razumiju, mislim da ćeNS2 biti u funkciji kada gužva prođe.
Za pola godine, godinu, dvije.
na Plenkovića nisam ni mislila nego na dobrovoljce na ukrajinskom ratištuivannn wrote: ↑24/02/2022 20:38bez obzira na milanoviceve stavove, jos i prije 2014. Plenkovic je usko vezan za ukrajinu kao specijalni izaslanik eu-a, a tek pogotovo nakon 2014., i ono sto se mora priznati i ne moze zmuriti jest da plenkovic ima jedan te isti narativ koji je izrazito bio proukrajinski oduvijek a i sada kao vlast u tom sokobuToffee karamela wrote: ↑24/02/2022 20:05
meni je totalna misterija bila ova iznenadna hrvatska ljubav prema Ukrajini dok ne razvidih iz nekih članaka da su se oni zapravo pridružili ovim desničarima da malo "desničare" kontra Rusa ako baš u HR ne smiju otvoreno![]()
onda je bolje ovima iz mariupola koji su se pokazali kao solidni fajteri da se sto prije izvuku dok ih nisu zaokruzili.
Pa veoma je bitno. Ako ce paliti svoje vojnike, valjda se pitaju roditelji te nesretne djece. Ili ce paliti one sa navodnih spiskova za likvidaciju?MorningStar wrote: ↑24/02/2022 20:54Interesantno, necu reci da ne razumijem koncept da ide mobilni krematorijum koji ima jel - ogranicen kapacitet a radi se o povrsinsku najvecoj zemlji u evropi moguca neka vrsta propagande - samo ne vidim ono zasto je to bitno na bilo koji nacin![]()
Mladic je dijelio cokolade u srebrenici pred kameramaMorningStar wrote: ↑24/02/2022 21:05 Malo propagandice, jer ne mozemo bez propagande u ratu pa jel ?![]()
Tretman zarobljenih Ukrajinaca
PS: Nekako simbolicno "west" (zapad) cigare![]()
1. Procitaj sta sam iznad napisao.invincible1921 wrote: ↑24/02/2022 21:19Mladic je dijelio cokolade u srebrenici pred kameramaMorningStar wrote: ↑24/02/2022 21:05 Malo propagandice, jer ne mozemo bez propagande u ratu pa jel ?![]()
Ma kakvo izvlacenje. Ako imaju municije (a sigurno imaju, prva je linija u pitanju), ostani i brani grad. Nema bolje defanzivne pozicije od urbane. Prije ce stradati od ruske avijacije prilikom manevrisanja.
Vidio sam, ne "napadam te" samo kazemMorningStar wrote: ↑24/02/2022 21:201. Procitaj sta sam iznad napisao.
2. Za sada Rusi su mnogo drugaciji u postupcima od cetnika.
https://youtu.be/aQQ806lL520Milenkov buraz wrote: ↑24/02/2022 20:49Jedna od mogućnosti bila ali očito Ukrajinci ne žele zaoprave da ratuju. Zamisli da su rekli primaknete li se Černobilu na 20 km ode sve u PM, pola rusije i Bjelorusija bi za narednih 500 godina bili praktično nepodobni za život. Pa ako braniš svojku državu onda je brani do kraja ili bježi. Ovo je najgora opcija, ni tamo-ni vamo.
Ovo ono ima da pušiš pa taman da astmu imaš.MorningStar wrote: ↑24/02/2022 21:05 Malo propagandice, jer ne mozemo bez propagande u ratu pa jel ?![]()