Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
damirc_sa wrote: ↑24/02/2022 14:07
Svima nama koji smo prezivili rat u nasoj zemlji ovo izgleda cudno iz nekoliko razloga.
Rat protiv agresora je bio striktno odbrambeni. Milosevic i njegov rezim nije zelio da srusi jednu vlast vec su zeljeli da ucine etnicki ciste ove prostore, zbog toga nam je i cudno kada gledamo ove slike na kojima se narod lagano seta dok tenkovi prolaze.
Ovdje je cilj da se svrgne trenutna vlast u Ukrajini i da se uspostavi vlast po direktivi Putina, civile niko ne dira i ne ciste se etnicki predjeli koje zauzmu.
Sto se tice ovih slika koje gledamo i kako je slaba odbrana od strane Ukrajinaca mozda se drze taktike starog dobrog Sun Tcu "Nikad ne pokušavaj da pobediš silom tamo gde možeš pobediti obmanom".
pa svojoj prilici će ispast slučaj Afganistan i talibana
malo otpora i kraj priče, ako bude tako i nisu bolje zaslužili, baš kao i Afganistanci sada pod talibanima
Kevin Rothrock
@KevinRothrock
·
14m
The Zelensky admin says it expects invading troops to storm a major Ukrainian city within the next few hours. Moscow has indicated *no negotiating position*. “Demilitarization” and “de-Nazification” are not negotiating positions.
detroit-mercy wrote: ↑24/02/2022 14:09
O kojoj ti suverenoj RS pricas, jel se tebi muti od zadovoljstva jutros. I procitaj kako i od kuda su dosli i kako ipak nisu mogli tek tako da vozaju svoje vojnike kako ti mislis. Tako ne lupetaj vise o ovome https://www.washingtonpost.com/wp-srv/i ... 062599.htm
Ja pricam o situaciji koja se, hipoteticki, moze desiti ako dozvole nastavak divljanje sovinisticko-kleptomanskog vepra, kojeg su oni doveli na vlast u RS-u i na cije divljanje reaguju saopcenjima i nekakvim sankcijama. I to u saopcenjima, kao i u ratu, apeluju na "zaracene strane"...
Sad je hipoteticka prica, hipoteticki ce se odvojiti, hipoteticki su nam ruski vojnici na Vracama, hipoteticki rusi salju ljudstvo i tehniku gdje hoce i kako hoce i onda kad ti se kaze da hipoteticki to nije bas tako, koristiti zracni prostor NATO drzava za prevoz ljudstva i tehnike onda ja to hipoteticki.
Evo i ja hipoteticki, trenutak je super sto se ne odvoji kad se vec ne boji Zapadnih pedera
ћаршиски ћакиаш liked
Milo Đukanović
@predsjednik_cg
·
6h
Crna Gora najoštrije osuđuje vojnu agresiju Rusije protiv Ukrajine. Rusija krši sve temeljne principe međunarodnog prava, podriva evropsku bezbjednost i ugrožava njenu stabilnost.
ostaju samo srbija sirija i ostale oaze mira i ljudskosti uz rusiju. i psihopatu putina!
Ukrajinci se ne brane iz jednostavnog razloga, ne znaju gdje se Rusi nalaze , kako vijesti pristizu sad su vamo sad su tamo . cek malo da se slegne ovo .
Bruke, mi ginuli s puškama na tenkove da osvojis koji. Očigledno se ljudima ne ratuje.
Ja se samo sjetim jarana kad kaze: idu tenkovi preko nas, i udju al pjesaci ne mogu proc, i sta ce kaze vrate se nazad ili ga unistimo. Tako se dobilo i groblje tenkova kod tesnja.
Ja msm da je putko pametniji od toga da ostaje sa vojskom na podrucju ukrajine.
Putko ovo radi da flexa malo misice i ukaze na kulturica fazon falericnosti nato pakta.
Sa ovim je zadao jedan od kljucnih udaraca skorasnjem kraju krnjeg nato pakta a mozda i eu.
Za par dana ce "vjezbe" bit okoncane i frajer ce se povuc na teritoriju rusije.
I sinoc sam slusao lika na rt uzivo, ponavljam, nit sam rusofil nit gotivim ijednu stranu u ovom sukobu ali putko je sinoc dok su ovi supljirali u un dosta validnih cinjenica rekao o danasnjem sistemu.
Nijedna vojska nema prljavije ruke u ratovanju od nato-a i amerike.
Gdje god je amerika ratovala ostavila je vise civilnih zrtava nego vojnih.
Realno pričajući.
Nato je jedina vojska koja je mimo svih zenevskih konvencija koristila sistematski prljavu municiju zbog koje je krepalo i masa njihovih vojnika.
Mnogo ih i dan danas zivi sa brutalnim defektima zbog izlozenosti tom sranju.
A domicilne drzave im u dosta slucajeva ne dozvoljavaju besplatno lijecenje jerbo onda valjda priznat gresku a to je big no no u satro kulturnoj Evropi.
Pa ljudi mensecini da vi zaboravljate koliko podrucja u Bosni ima gdje zene dan danas imaju abnormalno mnogo pobacaja i deformiteta u plodovima zbog upotrebe takve municije u toku rata na ovim podrucjima.
A doslovno je takvu municiju samo imala nato vojska.
Treba li da spomenemo i jedini slucaj upotrebe atomskog naoružanja?
Jesu i to rusi ili ovi dezurni moralisti ameri koji vam sviruckaju a vi plesete po njihovim notama.
sumirprimus wrote: ↑24/02/2022 14:20
ћаршиски ћакиаш liked
Milo Đukanović
@predsjednik_cg
·
6h
Crna Gora najoštrije osuđuje vojnu agresiju Rusije protiv Ukrajine. Rusija krši sve temeljne principe međunarodnog prava, podriva evropsku bezbjednost i ugrožava njenu stabilnost.
ostaju samo srbija sirija i ostale oaze mira i ljudskosti uz rusiju. i psihopatu putina!
Ne bi Putin krenuo da nije vidio signale da neće biti zaustavljen. SAD i EU su već otpisali Ukrajinu. Sankcihe će biti, ali Rusija će aneksirati Ukrajinu.
Prijetnja nuklearnim ratom i neodhovaramje ma nju he jasan signal.
NATO je sranje, sve je krenulo pričom da svaka država koja želi NATO ima prava da se priključi. I sada, kada je ta država napadnuta baš zbog signala da bi željela se priključiti, NATO je neće braniti.
Phil Stewart
@phildstewart
·
52s
Ukraine military commander says fighting Russian forces for control of Hostomel airport in Kyiv region
pokusavaj ukri vratit aerodrom od denstnih snaga rus...
bore se jebga niko nije ni ocekivo da ce izdrzat, no da ce ovako nesmetano kretat i letit slabo ko.
Ja pricam o situaciji koja se, hipoteticki, moze desiti ako dozvole nastavak divljanje sovinisticko-kleptomanskog vepra, kojeg su oni doveli na vlast u RS-u i na cije divljanje reaguju saopcenjima i nekakvim sankcijama. I to u saopcenjima, kao i u ratu, apeluju na "zaracene strane"...
Sad je hipoteticka prica, hipoteticki ce se odvojiti, hipoteticki su nam ruski vojnici na Vracama, hipoteticki rusi salju ljudstvo i tehniku gdje hoce i kako hoce i onda kad ti se kaze da hipoteticki to nije bas tako, koristiti zracni prostor NATO drzava za prevoz ljudstva i tehnike onda ja to hipoteticki.
Evo i ja hipoteticki, trenutak je super sto se ne odvoji kad se vec ne boji Zapadnih pedera
Ja sam pitao, zasto Amerika i zapad u pravom momentu ne zatuku prorusku zmiju (koju su, pak, oni i uzgojili) u glavu, dok im se Rusi nisu poceli sepuriti i ovdje kao u Lugansku i Donjecku?!!! Mislim, ako su nam "prijatelji" i ako imaju "iskrene namjere" prema BiH...
detroit-mercy wrote: ↑24/02/2022 14:19
Ja sam pitao, zasto Amerika i zapad u pravom momentu ne zatuku prorusku zmiju (koju su, pak, oni i uzgojili) u glavu, dok im se Rusi nisu poceli sepuriti i ovdje kao u Lugansku i Donjecku?!!! Mislim, ako su nam "prijatelji" i ako imaju "iskrene namjere" prema BiH...
Kada je EU stavio neke sankcije Rusiji zbog Krima, Rusi su počeli poslovati sa SAD.