Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
DonieBrasco wrote: ↑23/02/2022 15:00
Da li neko od vas nedavno sastavljao novu konfiguraciju i presao na W11 ili ima relativno novu konfiguraciju 2-3 godine staru da je na W11 ?
Zanima me kakav vam je gaming na W11 ima li razlike naspram W10, ili je bolje ostati na W10 jos neko vrijeme ?
Nisam primjetio nikakve probleme ni razlike naspram W10 , sve radi kako treba ( R5 3600 + 2 x 8 GB 3600 + RTX 3060)
Uostalom , najbolje da uradiš upgrade i isprobaš i vidiš sam , ako nešto ne bude ok uvijek se možeš `vratit ` na 10 ( samo ne diraj `windows old ` folder dok ne budeš siguran da `ostaješ ` )
Da li neko od vas nedavno sastavljao novu konfiguraciju i presao na W11 ili ima relativno novu konfiguraciju 2-3 godine staru da je na W11 ?
Zanima me kakav vam je gaming na W11 ima li razlike naspram W10, ili je bolje ostati na W10 jos neko vrijeme ?
Nisam primjetio nikakve probleme ni razlike naspram W10 , sve radi kako treba ( R5 3600 + 2 x 8 GB 3600 + RTX 3060)
Uostalom , najbolje da uradiš upgrade i isprobaš i vidiš sam , ako nešto ne bude ok uvijek se možeš `vratit ` na 10 ( samo ne diraj `windows old ` folder dok ne budeš siguran da `ostaješ ` )
Kod mene već neko vrijeme stoji sve spremno za 11, ali nekako nemam srca da se prebacim. (R5 3600, 4x8gb + 1070tTi)
Koristim Win11 na službenom kompu, laptopu, dva privatna laptopa, ali na svom kompu mi toliko odgovara W10 da odgađam taj upgrade stalno...
Ali znajući mene, jedan dan će me samo pući i kliknut ću upgrade
Drago mi je da su performanse za gaming dobre/iste
I kod mene su performanse potpuno iste, ali sam se ipak vratio na W10 jer mi je interfejs u W11 uzas. Ne mozes iskljucit kombiniranje taskbar ikona, vratili su one ruzne zaobljene ivice, pola stvari koje zelis uradit kroz context menu sad zahtijevaju vise klikova nego prije, i jos dosta stvari koje se kose sa zdravim razumom. Kamara productivity fazona koje sam dosad koristio je u W11 unazadjena. Stabilan je i sve to, ali jebo onaj interfejs. Old habits die hard.
Procitah jucer da su poceli radit na Windowsu 12, pa cu cekat da vidim na sta ce to izaci.
ferratilis wrote: ↑23/02/2022 21:01
I kod mene su performanse potpuno iste, ali sam se ipak vratio na W10 jer mi je interfejs u W11 uzas. Ne mozes iskljucit kombiniranje taskbar ikona, vratili su one ruzne zaobljene ivice, pola stvari koje zelis uradit kroz context menu sad zahtijevaju vise klikova nego prije, i jos dosta stvari koje se kose sa zdravim razumom. Kamara productivity fazona koje sam dosad koristio je u W11 unazadjena. Stabilan je i sve to, ali jebo onaj interfejs. Old habits die hard.
Procitah jucer da su poceli radit na Windowsu 12, pa cu cekat da vidim na sta ce to izaci.
Doslovno me samo UI i odbija
Ima more predobrih stvari i unapređenja, ali jebeš to kad ja ne mogu koristiti kraticu koju koristim još od Windows 95ice, neke i od Win 3.1
Npr, a zauvijek ću tersati na ovo, my swift fingers kad pravim foldere idu desni klik, pa W, pa F. To u Win11 ne mogu i ide mi na k
A to je samo jedna od mora sitnica zbog kojih me nervira. A sistem kao sistem je fkt dobar
Kod mene je starija konfiguracija, presao na 11ku i nemam problema
ferratilis wrote: ↑23/02/2022 21:01
mozes, javi ako te bude interesovalo kako, moram proguglat opet
Averus wrote: ↑24/02/2022 11:29
Aha, nakon toliko godina...
@ferratilis jel' Elden Ring isto fazon kao Demon Souls?
Pitam jer sam nekad probao DS1 i toliko je ružna igra da sam odustao nakon 10 sekundi
Da borba je na isti fazon, samo dinamicnija nego u njihovim starijim igrama. Elden Ring ce vjerovatno biti dobar za pocetnike jer dosta tezih bossova mozes zaobici. U biti, najslicniji je Dark Souls 3. Ako te zanima, probaj. DeS i DS1 su dosta sporije igre u poredjenju.
Izgleda ovaj Elden Ring pun sadrzaja, znaci da se satima vrtsi samo u jednom podruciju ili vise njih ne treba da progresujes na glavne stvari.
To je moj stil igranja igiri koje imaju puno side - sadrzaja, malo glavne price a onda vise ovih popratnih stvari, pa opet malo glavne price i sve tako.
Vecina recenzija zapravo govori jako malo o detaljima, a to je bitno u ovim igrama. Uglavnom se oslanjam na forume za neke stvari, i zadovoljan sam onim sto sam procitao. Npr. Dark Souls 3 je imao weapon arts koji su borbu cinili zanimljivijom jer si se morao prilagodit svakom oruzju ponasosob, u odnosu na armor koji nosis. U Elden Ringu je taj sistem jos vise prosiren tako da imas vise kontrole nad buildom koji zelis zbog novih itema. To je odlicno.
Otvoreni svijet je ogroman, ali ne na Ubisoft fazon gdje je sve puno upitnika, nego moras sam stavljati markere, a za mnoge dungeone i tajne prolaze ce dobro posluzit papir i olovka. To je isto odlicno, pravi oldschool dizajn.
U sve tri Souls igre su spellcasteri uvijek imali prednost, igrati kao intelligence/faith build je bilo skoro kao varanje. Elden Ring je to bolje izbalansirao tako da ce se i spellcasteri muciti s nekim stvarima. Odlicno.
Ono sto nije odlicno je ono s cim je FromSoft uvijek imao problema - dobre PC verzije igara. Prica se dosta o stutteringu, igra ne ide preko 60fps jer je engine takav, nema ultrawide support itd. Obecali su da ce day 1 patch popraviti performanse, pa cu napisati dojmove cim pocnem igrati.
Zabravih spomenuti da ima i dosta stopala. Miyazaki obozava zenska stopala. U svakoj igri postoji barem jedna maiden waifu pred kojom mozes kleknuti da se levelujes ili dobijes nesto. Ali sex ne.
ferratilis wrote: ↑24/02/2022 12:40
U sve tri Souls igre su spellcasteri uvijek imali prednost, igrati kao intelligence/faith build je bilo skoro kao varanje. Elden Ring je to bolje izbalansirao tako da ce se i spellcasteri muciti s nekim stvarima. Odlicno.
Kolika je ta prednost? Mogu li ja, k'o neko ko nema baš Fromsoft iskustva, sa casterom imat' puno zabave a ne bit' u totalnom stanju frustracije o kojoj se priča kad se spominju Fromsoft igre? Jer ako je igra baš teška no matter what, ne da mi se gubit' živce.