Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naravno da će imati uticaja - ali taj uticaj će biti ograničen na Južnu Ameriku, atlantik više neće uskoro prelaziti.
Cuj kraj Amerike i zapada. Hahhaahah Boze dragi
Pa ne znam.
Poslije ovog napada će Rusija imati ogromnu teritoriju na svega 900 kilometara od Berlina.
A ovaj put će biti direktno pod njihovom kontrolom.
To samo od sebe pravi pritisak na zapadnu, a pogotovo centralnu evropu da se priklone rusko-kineskom uticaju.
Amerika trenutno ne može da odgovori kad je ekonomski raspadnuta Rusija provocira i širi svoj uticaj, a neteli Kina koja je ekonomski za par godina jača od SAD-a.
Meni je smijesna ta navika kod nas u Evropi da svaki rat koji izbije mora Amerika da brani Ljudi su dosad najvise i pomogli...gdje su Njemacka, Italija, Britanija i Francuska?
Vitezanin wrote: ↑24/02/2022 10:10
Za one koji ne znaju, u Transnjistriji Rusi imaju svoju bazu (na tankom dugačkom teritoriju tik uz Ukrajinu), a jugozapadni dio Ukrajine, uključujući i Odesu (koja je veliki grad) je rusofon. Dakle, nije ovo crno na bijelo upad Rusa s njihove zapadne granice (odnosno istočne ukrajinske), Rusi su zapravo u cijelom tom pojasu, od juga do istoka Ukrajine. Pritom na sjeveru je Russian friendly Bjelorusija. Ne treba zanemariti značajan dio ukrajinske populacije koji nije niti niti pro-zapadni niti su ukrajinski govornici. Ja se nadam de među njima unutar Ukrajine neće doći do obračuna jer bi bilo bilo krvavo (znamo kakvi su etnički ratovi, ovo što sad imamo nije taj level tj. priroda rata je drukčija).
A ta fucking Transnjistrija je po svemu ruska provincija, govori se samo ruski (i Moldavci i Ukrajinci i Rusi koji tu žive, a njihov međusobni omjer je skoro 30:30:30) i predstavljaju još jedan teritorij koji je "nezavisan", a u praksi su ruski geostrateški element. Time se i ambicije Moldavije da budu EU ili NATOu smanjuju jer ako probaju nemaju nikakve garancije da im ruska vojska iz Transnjistrije neće uletjeti u Kišinjev (koji je udaljen 70 km).
zavisi kako ce se ovo odvijati ali ovaj rat Moldavcima moze biti sansa da se rijese Transnjistrije i ruskog utjecaja...
trenutno nece da cackaju mecku ali AKO se Ukrajina odbrani imaju sansu
Samprotivsviju wrote: ↑24/02/2022 10:17
Meni je smijesna ta navika kod nas u Evropi da svaki rat koji izbije mora Amerika da brani Ljudi su dosad najvise i pomogli...gdje su Njemacka, Italija, Britanija i Francuska?
Ma Macron vec bio na sastanku... Potpisao predaju.. Da ne bude iznenadjenja
Pa ne znam.
Poslije ovog napada će Rusija imati ogromnu teritoriju na svega 900 kilometara od Berlina.
To samo od sebe pravi pritisak na zapadnu, a pogotovo centralnu evropu da se priklone rusko-kineskom uticaju.
Amerika trenutno ne može da odgovori kad je ekonomski raspadnuta Rusija provocira i širi svoj uticaj, a neteli Kina koja je ekonomski za par godina jača od SAD-a.
Shvati da se zapad nikad nece umijesati vojno protiv Rusije jer to ne odgovara niti jednoj drzavi, a ni samoj Rusiji. Ekonomske sankcije danas su gore, zamisli teske sankcije godinu, dvije, pomrit ce im stanovnistvo od gladi.
Pa ne znam.
Shvati da se zapad nikad nece umijesati vojno protiv Rusije jer to ne odgovara niti jednoj drzavi, a ni samoj Rusiji. Ekonomske sankcije danas su gore, zamisli teske sankcije godinu, dvije, pomrit ce im stanovnistvo od gladi.
Rusi već gladaju. Boli Putina briga za tu.
A ako baš zagusti, ovaj put Rusi imaju Kinu u zaleđu kao izvor finansija.
Samprotivsviju wrote: ↑24/02/2022 10:17
Pa ne znam.
Lako im je okupirati (relativno) ali držati pod kontrolom je druga priča. Odbiće im se od glavu Ukraina na puno načina i na kraju će izaći iz ovoga slabiji i siromašniji nego su danas.
Pa ne znam.
Rusi već gladaju. Boli Putina briga za to.
A ako baš zagusti, ovaj put Rusi imaju Kinu u zaleđu kao izvor finansija.
agnostic_front wrote: ↑24/02/2022 10:24
Kad USA reaguje vojno onda su imperijalisti, nwo, i sve ostalo.
Kad ne reaguje vojno, onda su propali, Kina dominira.
Sta reci?