Haj, da vidimoNadzornik wrote: ↑23/02/2022 23:42Pa to ce da odrade Kalibr i kinzal a ne avioni.General War wrote: ↑23/02/2022 23:37
NIje bas ukrajina bez PVO..valja doci do skladista, a siguran sam da NATO pruza ELINT ukrajincima.
Ukrajina
- General War
#36051 Re: Ukrajina
- Vitezanin
#36052 Re: Ukrajina
U Harkivu i Lavovu imam prijatelje. Ljudi žive obične živote, barem je dosad tako bilo. Ne sviđa mi se ovo ništa. Možemo se ovdje zajebavati do mile volje, pisati horoskope, datume, gledati u zvijezde što baš na ove datume imamo ovaj sukob, svršavati na ispaljivanje raketa jednih ili drugih, navijati itd, zbog šta znam kojih ličnih razloga. Ali činjenica je da imamo ljude koji će izgubiti svoju djecu, kuće i gradove dok se mi ovdje zajebavamo. Pritom mi u BiH trebamo biti najmanje spremni na zajebanciju jer nismo baš toliko davno prolazili kroz ova sranja. Ali vidim da pojedini imaju mozak kokoši.
Neću ulaziti u dubinu, ali u kratkim crtama imamo interese globalnih sila koji se lome preko leđa velike, ali u poređenju s Rusijom i SAD-om ipak nebitnom zemljom (Ukrajinom); mogla je tu biti bilo koja druga država, ne bi bolje prošli.
Nažalost, kompleknost ukrajinskog društva ne dozvoljava toj državi da odj..bu i Rusiju i SAD (i EU) i kažu "Mrš tamo". Mali baš nikad da nauče da nisu nikakav subjekt nego najobičnija figura na geopolitičkoj mapi.
Neću ulaziti u dubinu, ali u kratkim crtama imamo interese globalnih sila koji se lome preko leđa velike, ali u poređenju s Rusijom i SAD-om ipak nebitnom zemljom (Ukrajinom); mogla je tu biti bilo koja druga država, ne bi bolje prošli.
Nažalost, kompleknost ukrajinskog društva ne dozvoljava toj državi da odj..bu i Rusiju i SAD (i EU) i kažu "Mrš tamo". Mali baš nikad da nauče da nisu nikakav subjekt nego najobičnija figura na geopolitičkoj mapi.
-
Guadalajara
#36053 Re: Ukrajina
Pa Rusi se vec za to spremaju.sumirprimus wrote: ↑23/02/2022 23:42 Kratkorocno ovo rusi uzimaju, dugorocno gube ukre, sto bude krvavije to ce veci prijezir i neprijateljstvo u buducnosti biti..
- MorningStar
#36054 Re: Ukrajina
Mislim da su ok, jedino ako im kafa nije se ohladila , jer RQ-4 je dron jel takoNadzornik wrote: ↑23/02/2022 23:40Kako li ga samo obasjavaju radarski snopovi S 400 sa Krima,Rostova,Voronjeza,Brajanska i Kurska.MorningStar wrote: ↑23/02/2022 23:35
Ovo rade vec hej haj- jos prije su isli blize Rusima ,sad mescini se drze izvan one dvije regije. Bacaju oko malo
![]()
Kako li se samo osjecaju ti piloti da mi je znati...![]()
-
pinkman
#36055 Re: Ukrajina
To su bespilotne letjeliceNadzornik wrote: ↑23/02/2022 23:40Kako li ga samo obasjavaju radarski snopovi S 400 sa Krima,Rostova,Voronjeza,Brajanska i Kurska.MorningStar wrote: ↑23/02/2022 23:35
Ovo rade vec hej haj- jos prije su isli blize Rusima ,sad mescini se drze izvan one dvije regije. Bacaju oko malo
![]()
Kako li se samo osjecaju ti piloti da mi je znati...![]()
- Nadzornik
#36056 Re: Ukrajina
A radi se o dronovima,sad vidjeh,nema veze,svakako ih prate...
- drag_gost
#36057 Re: Ukrajina
Vitezanin wrote: ↑23/02/2022 23:44 U Harkivu i Lavovu imam prijatelje. Ljudi žive obične živote, barem je dosad tako bilo. Ne sviđa mi se ovo ništa. Možemo se ovdje zajebavati do mile volje, pisati horoskope, datume, gledati u zvijezde što baš na ove datume imamo ovaj sukob, svršavati na ispaljivanje raketa jednih ili drugih, navijati itd, zbog šta znam kojih ličnih razloga. Ali činjenica je da imamo ljude koji će izgubiti svoju djecu, kuće i gradove dok se mi ovdje zajebavamo. Pritom mi u BiH trebamo biti najmanje spremni na zajebanciju jer nismo baš toliko davno prolazili kroz ova sranja. Ali vidim da pojedini imaju mozak kokoši.
Nisu mi jasni ovi koji se zajebavaju na temu rata.
Last edited by drag_gost on 23/02/2022 23:47, edited 1 time in total.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#36058 Re: Ukrajina
+1Vitezanin wrote: ↑23/02/2022 23:44 U Harkivu i Lavovu imam prijatelje. Ljudi žive obične živote, barem je dosad tako bilo. Ne sviđa mi se ovo ništa. Možemo se ovdje zajebavati do mile volje, pisati horoskope, datume, gledati u zvijezde što baš na ove datume imamo ovaj sukob, svršavati na ispaljivanje raketa jednih ili drugih, navijati itd, zbog šta znam kojih ličnih razloga. Ali činjenica je da imamo ljude koji će izgubiti svoju djecu, kuće i gradove dok se mi ovdje zajebavamo. Pritom mi u BiH trebamo biti najmanje spremni na zajebanciju jer nismo baš toliko davno prolazili kroz ova sranja. Ali vidim da pojedini imaju mozak kokoši.
-
Guadalajara
#36059 Re: Ukrajina
Vitezanin wrote: ↑23/02/2022 23:44 U Harkivu i Lavovu imam prijatelje. Ljudi žive obične živote, barem je dosad tako bilo. Ne sviđa mi se ovo ništa. Možemo se ovdje zajebavati do mile volje, pisati horoskope, datume, gledati u zvijezde što baš na ove datume imamo ovaj sukob, svršavati na ispaljivanje raketa jednih ili drugih, navijati itd, zbog šta znam kojih ličnih razloga. Ali činjenica je da imamo ljude koji će izgubiti svoju djecu, kuće i gradove dok se mi ovdje zajebavamo. Pritom mi u BiH trebamo biti najmanje spremni na zajebanciju jer nismo baš toliko davno prolazili kroz ova sranja. Ali vidim da pojedini imaju mozak kokoši.
- MorningStar
#36060 Re: Ukrajina
Sad ce napisati " ali to vi mislite a ustvari" ko za satelite 
- karanana
- General War
#36062 Re: Ukrajina
Ono sto rusima ista znaci ako krenu je Odesa, mislim da je sve ostalo Putinova navlakusa...sa 150 hiljada vojnika se ne zauzima zemlja od 40 i kusur miliona...al hajd.
- Vitezanin
#36063 Re: Ukrajina
Listam zadnjih par stranica na ovoj temi i ne mogu vjerovati šta odrasli ljudi, na dvije noge, s mozgom sve pišu i na koji način pristupaju ovoj ozbiljnoj temi. Ima li iko ovdje da piše, a da barem donekle poznaje suštinu svega što se događa? Disappointed.drag_gost wrote: ↑23/02/2022 23:46Vitezanin wrote: ↑23/02/2022 23:44 U Harkivu i Lavovu imam prijatelje. Ljudi žive obične živote, barem je dosad tako bilo. Ne sviđa mi se ovo ništa. Možemo se ovdje zajebavati do mile volje, pisati horoskope, datume, gledati u zvijezde što baš na ove datume imamo ovaj sukob, svršavati na ispaljivanje raketa jednih ili drugih, navijati itd, zbog šta znam kojih ličnih razloga. Ali činjenica je da imamo ljude koji će izgubiti svoju djecu, kuće i gradove dok se mi ovdje zajebavamo. Pritom mi u BiH trebamo biti najmanje spremni na zajebanciju jer nismo baš toliko davno prolazili kroz ova sranja. Ali vidim da pojedini imaju mozak kokoši.
Nisu mi jasni ovi koji se zajebavaju na temu rata.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#36064 Re: Ukrajina
U skladu sa ovim što je Vitežanin napisao... Neka ovdašnja politička elita izvuče zaključke, da ne prave iste greške kao Ukrajinci.
Jer, "gdje se slonovi tuku, strada trava".
- General War
#36065 Re: Ukrajina
...Da, ako se pridruzimo rusima...nema zime, nece se amerikanci uzrujati... jel tako?Challenger_ wrote: ↑23/02/2022 23:50 U skladu sa ovim što je Vitežanin napisao... Neka ovdašnja politička elita izvuče zaključke, da ne prave iste greške kao Ukrajinci.
Probao je Kadijevic 1990 pa sta bi?
-
llull
#36066 Re: Ukrajina
Ukrajinska gvozdika sa porukom na granati.
PS. Sta pise ovdje ne mogu da skontam

-
Samprotivsviju
#36067 Re: Ukrajina
Samo sto nisu tenkovi vec artiljerija tj haubice na gusjenicama
- MorningStar
#36068 Re: Ukrajina
Po mojom skromnom upoznanoscu radi se o ljutnji rusije jer je predsjednik (legalno izabran) koji je bio proruski orjentisan pobunom nogovan te su pro ruske stranke maknute u cosak - tada su rusi uzeli krim i nastala je pobuna na istoku.
Sada Rusija sluti mogucnoat ulaska Ukrajine u nato i eto upada - sta hoce to jos tesko da mozemo znati. - A ti ako znas bolje info podijeli jel..
Sto se tice ljudskog aspekta - rusi i ukrajinci su duboko isprepleteni raznim linijama tako da ovo je manje problem obicnog covjeka a vise politike.
Sto se tice rata sta sad , ratovao se i ratovat ce se - "sra*je u ruandi" i Ukrajinci su gledali na vecernjim vijestima rat u bih i caskali u kafu.
- karanana
#36069 Re: Ukrajina
ne bi bio u kozi ukrajinskim vojnicima u oklopu. vidjeli smo sta jadni azeri uradise "ukopanom" oklopu a mogu misliti sta onda mogu rusi.
- MorningStar
#36070 Re: Ukrajina
Jel - pa de reci tom twiterasu da se radi o gvozdikama 122mmSamprotivsviju wrote: ↑23/02/2022 23:54Samo sto nisu tenkovi vec artiljerija tj haubice na gusjenicama![]()
-
jefff
#36071 Re: Ukrajina
Tri najugrozenija grada Mariupolj, Harkov i Kijev. Oni ce dobiti prvi i odmah. Dejstvovanje sa mora a prioritetno ka Odesi je sigurno.
- Grean
#36072 Re: Ukrajina
"Politicka elita"
Izjasni se sta mislis, sta ga uvijas.
Treba da Rusi odjebu odavde, usli su u NATO-ovo dvoriste da kuhaju i potpaljuju velikosrpski nacionalizam a evo i velikohrvatski im je postao saveznik.
Znaci da nas tvojii puste s mirom ili da ih neko smiri poput nekad Afganistana pa cemo i mi biti mirni.
Treba da Rusi odjebu odavde, usli su u NATO-ovo dvoriste da kuhaju i potpaljuju velikosrpski nacionalizam a evo i velikohrvatski im je postao saveznik.
Znaci da nas tvojii puste s mirom ili da ih neko smiri poput nekad Afganistana pa cemo i mi biti mirni.
Last edited by Grean on 24/02/2022 00:00, edited 1 time in total.
- Krokodajl
#36073 Re: Ukrajina
@llull na prvoj piše sve najbolje a na drugoj piše djeci.
-
ragib
#36075 Re: Ukrajina
Poslje sirije afganistana izgleda amerika gubi i ovaj rat. Oni izgleda više nigdje ne mogu pobjediti