Pa i GPS je za navigaciju nije za špijuniranje. Misliš da američki dronovi koriste baš GPS za pozicioniranje ako dođe do pravog konflikta?MorningStar wrote: ↑23/02/2022 22:35Glonass je mreza satelita za navigaciju poput gps-a a ne spijuniranje![]()
Nema potrebe - Rusija ima kapacitete da blokira GPS signal kao sto su vec bili uradili iznad skandinavije i napravili haos - vise od toga im ne treba jer onda fino je dron - al ako ne zna gdje je - niti gdje ide .. To i nije fino (o ostalim mjerama da ne pricamo)
Smijesno je o dronovima jer ne radi se o armeniji![]()
Ukrajina
-
Milenkov buraz
#35976 Re: Ukrajina
- Point.
#35977 Re: Ukrajina
Danas si postao da je forum pun glupana koji eto ne kontaju stvari kao ti. Zar to nije vrijeđanje? Ne valja ni to.Challenger_ wrote: ↑23/02/2022 22:25Lik je uz Ptina (nebitno) vrijeđao i dio forumaša (bitno), a to je supretno pravilima foruma.saimidin wrote: ↑23/02/2022 22:20
Ni ja nisam skontao jel zbog "vrijedjanja" njegovog visocanstva ruskog govneta I budale nevidjene koje se odaziva na putin, koji je u slobodno vrijeme I botoksirani kepec, ubica novinara, trovac ljudi, psihopata, ma ukratko hajvan a evo sada I potencijalno genocidni manijak ili sto je rekao da je ovaj forumas isti/slican, ali kako god moderacija trenira strogocu, kao I putin![]()
Ovaj forum je vec put rusofilcadi, ali izgleda malo li je, pa da podebljaju
Ma treba to sve poslati u tri pi... ma necu sovat
Tako sam ja to razumio.
-
sumirprimus
#35978 Re: Ukrajina
To ne sporim nego o nacinu otpora. Protuoklopi nazalost nisu dovoljni, ako izgube sistem kontrole i nadzora i nebo onda stvari idu nizbrdo. Omda su po tu samo da ucime okupaciju sto skupljom..Bobi wrote: ↑23/02/2022 22:36Šta je netačno, ne šalju mjesec dana unazad,šalje se od 2014 godine, prespavao sisumirprimus wrote: ↑23/02/2022 22:28
Netacno opet. Jos u ww2 je bilo evidentno ko kontrolise nebo kontrolise ishod sukoba.![]()
Da smo mi sbb kbb u pitanju ovo sto salju ukr zadnjih mjesec dana pa i nekakojer mislim da i uprkos neravnopravnosti ne bi totalno kontrolirali nebo naspram nas, brojke ne lazu.
.
- karanana
#35979 Re: Ukrajina
ja bi volio da si ti u pravu, ali iznosis kratke izjave koje uopste nemaju podlogu i protivno su onome sto svi kazu pa i sami ukri i ameri. osim ako ne kazes da je to sto su i sami sebe otpisali samo navlakusa.sitni svercer wrote: ↑23/02/2022 22:37vidjeces ruse kako bjeze i na jug i na sjever i na sve moguce stranekaranana wrote: ↑23/02/2022 22:31 ako krenu sa krima, sa sjevera i sa istoka iz ovih repubublikica, onda ce zaokruzit i opkolit veliki dio vojske i teritorije uz more i gore sjeverno ukljucujuci velike gradove mariopol i karkiv i tu nema veceg otpora nego predaja. tarapana bi mogla biti lijevo od dnipra tj ako ga predju i probaju zaokruzit kijev sa bjeloruskim dijelom. mostovi na dnjipru su vjerovatno/valjda minirani.bie ovo blamaza putina i njegove vojske
![]()
- GandalfSivi
#35980 Re: Ukrajina
Mislim da je takodjer koristio rijec “mamlazi”.Point. wrote: ↑23/02/2022 22:39Danas si postao da je forum pun glupana koji eto ne kontaju stvari kao ti. Zar to nije vrijeđanje? Ne valja ni to.Challenger_ wrote: ↑23/02/2022 22:25
Lik je uz Ptina (nebitno) vrijeđao i dio forumaša (bitno), a to je supretno pravilima foruma.
Tako sam ja to razumio.
- MorningStar
#35981 Re: Ukrajina
Za glonass sam spomenuo (ako malo prociras) jer je spomenut u kontekstu da gleda sta ukr vojnik radi.Milenkov buraz wrote: ↑23/02/2022 22:38Pa i GPS je za navigaciju nije za špijuniranje. Misliš da američki dronovi koriste baš GPS za pozicioniranje ako dođe do pravog konflikta?MorningStar wrote: ↑23/02/2022 22:35
Glonass je mreza satelita za navigaciju poput gps-a a ne spijuniranje![]()
Nema potrebe - Rusija ima kapacitete da blokira GPS signal kao sto su vec bili uradili iznad skandinavije i napravili haos - vise od toga im ne treba jer onda fino je dron - al ako ne zna gdje je - niti gdje ide .. To i nije fino (o ostalim mjerama da ne pricamo)
Nemoj, nemoj ni pokušati
![]()
Americki da - ali imaju i rezervne sisteme navigacije.
Bajraktar - da i to je to.
I zvucis dramaticno sa tim "nemoj, nemoj ni pokusati" zamislio sam te da padas na seciju drzeci saku na celu
Last edited by MorningStar on 23/02/2022 22:41, edited 1 time in total.
- piupiu
-
NediM17
#35983 Re: Ukrajina
Jebes Lazanskog kakvih ovdje poznavalaca ratovanja ima. 
-
Sevchenko
#35984 Re: Ukrajina
Challenger_ wrote: ↑23/02/2022 22:38Hvala na pokušaju, ali nije to. Daleko je to od numeroloških tričarija. Jedan izvor sugeriše gigantski HINT, ali ne polazi mi za rukom da pronađem potvrdu te sugestije.Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑23/02/2022 03:18
Mozda ovo:![]()
(CNN)Good things come in twos. At least this Tuesday it does.
The date is February 22, 2022. When you write it, 2/22/22, it's a palindrome, meaning it reads the same forward and backward. It also falls on a Tuesday, which is now referred to as Twosday.
It's the most exceptional date in over a decade, according to palindrome enthusiast Aziz Inan. He's a professor of electrical engineering at the University of Portland in Oregon, and he has been studying palindrome dates for over 14 years.
It's a ubiquitous palindrome date because it's a palindrome when it's written in the United States format of month, day, year, and the format most other countries follow of day, month, year, Inan said.
"I feel that these dates have magical power in terms of getting people's attention, no matter what age," he said.
The last time there was a ubiquitous six-digit palindrome date was November 11, 2011, Inan noted. It's written 11/11/11.
Aziz Inan wore a homemade paper bag hat on February 2, 2022, and plans on wearing a similar hat on February 22.
Aziz Inan wore a homemade paper bag hat on February 2, 2022, and plans on wearing a similar hat on February 22.
Earlier this month on another palindrome date, February 2, Inan had the idea of writing 2/2/22 and 2/22/22 on a paper bag and wearing it on his head that day.
Throughout the day, people came up to him and inquired about his makeshift hat, he said.
"I enjoy when I get somebody's attention to this, especially some kid or college student, and it makes me feel happy that I did something good in the long term to tap into their curiosity," Inan said.
@Vitezanin, imaš li ti ideju? 22.02.19223? Prije 99 godina. Da li ti šta pada na pamet??
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#35985 Re: Ukrajina
kakav GPS, kako su Ameri i Izraelci pogadjali u Siriji navodjenim projektilima sta su htjeli preko ruskih sistema
?
-
sumirprimus
-
saimidin
#35987 Re: Ukrajina
To je bio ocekivan potez, bar meni, od pocetka je smrdilo na donbas, a kad je "priznao", sada ide na uzimanje cijelih oblasti, pa ko koga, zatim "referendum" I aneksijasumirprimus wrote: ↑23/02/2022 22:04
I ne trude se vise sakrit tragove![]()
![]()
Ovo je putinova otvoren aagresija na suverenu drzavu ukrajinu, crna mrlja na obrazu rusije
Providno I amaterski od rusa, ali kako ludilu nema kraja, sad ne treba iskljuciti I da idu dalje, bar da jos nesto zapocnu, mozda oko harkova, a ne bi iskljucio I odesu, neka nova rep. ruska krajina, sjeme im se zatrlo I malim I velikim, nikad dosta zemlje I krvi
Najpateticnije su ove optuzbe da su ukrajinci nacisti, naravno da ima takvih, ali ovo sto rade rusi je nacizam na drzavnom sluzbenom nivou, politika krvi I tla, tvrdnje da oslobadjaju tihu vecinu ili da ne postoji suverena ukrajina su moralno dno
Znam da to izgleda sada nemoguce, ali ovako RF ode u raspad, jer ne moze se drugom jamu kopat, a da ne zavrsis u jami, kad tad
-
Milenkov buraz
#35988 Re: Ukrajina
To što piše na Wikipediji...ali siguran sam da Rusi imaju jedan dio Glonassa za vojsku, naravno nije za špijuniranje to je jasno. Pročitao sam međutim da je to najskuplji projekt ikada ruske federalne svemirske agencije. Ako je ovo tačno onda čisto sumnjam da je samo za civilnu upotrebu.MorningStar wrote: ↑23/02/2022 22:40Za glonass sam spomenuo (ako malo prociras) jer je spomenut u kontekstu da gleda sta ukr vojnik radi.Milenkov buraz wrote: ↑23/02/2022 22:38
Pa i GPS je za navigaciju nije za špijuniranje. Misliš da američki dronovi koriste baš GPS za pozicioniranje ako dođe do pravog konflikta?Nemoj, nemoj ni pokušati
![]()
I zvucis dramaticno sa tim "nemoj, nemoj ni pokusati" zamislio sam te da padas na seciju drzeci saku na celu![]()
Last edited by Milenkov buraz on 23/02/2022 22:43, edited 1 time in total.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
- karanana
#35990 Re: Ukrajina
koliko je lagano srusit bajraktar ako imas zracnu nadmoc i kontrolu? ne znam koja je bajraktareva odbrana u slucaju da recimo nebo kontrolisu neprijateljski avioni i kako ga je tesko ili lako uociti. na prvu bajraktar na neprijateljskom nebu ima manje sanse da prezivi od neke cesne ili onog poljoprivrednog avioncica. znaci sumnjam da ce bajraktar ista moci na nebu pod kontrolom rusije. mozda jedna misija bez povratka. ako i to stigne.
Last edited by karanana on 23/02/2022 22:45, edited 1 time in total.
- basar
#35991 Re: Ukrajina
I stvarno neko misli da će Ukrajina poraziti Rusiju
Ako bi došlo do sukoba onog pravog, a sumnjam da će, to ne bi stalo na Ukrajini.
Ako bi došlo do sukoba onog pravog, a sumnjam da će, to ne bi stalo na Ukrajini.
- MorningStar
#35992 Re: Ukrajina
Naravno da je glonass i za vojsku - samo ne za "gledanje" jer se ne radi o spijunskim satelitima - jel sad razumijes ? Sto se tice vojnog segmenta sluzi Rusima za navigaciju-navodjenje itd - kao i GPS nato-u (koji by the way ameri mogu iskljuciti kome hoceMilenkov buraz wrote: ↑23/02/2022 22:43To što piše na Wikipediji ali siguran sam da Rusi imaju jedan dio Glonassa za vojsku, naravno nije za špijuniranje to je jasno. Pročitao sam da je to najskuplji projekt ikada ruske federalne svemirske agencije. Ako je ovo tačno onda čisto sumnjam da je samo za civilnu upotrebu.MorningStar wrote: ↑23/02/2022 22:40
Za glonass sam spomenuo (ako malo prociras) jer je spomenut u kontekstu da gleda sta ukr vojnik radi.
I zvucis dramaticno sa tim "nemoj, nemoj ni pokusati" zamislio sam te da padas na seciju drzeci saku na celu![]()
![]()
- Nadzornik
#35993 Re: Ukrajina
Jeste,jeste,i mobitel sluzi samo za telefoniranje i drustvene mreze a ne da vas neko spijunira...MorningStar wrote: ↑23/02/2022 22:35
Naravno da je smjesno pominjati borbu protiv Ruske armije dronovima.
Jadni i bjedni Iran obori najmoderniji Americki dron RQ-4 Global Hawk a zamisli sta Rusi i Ameri sve imaju na raspolaganju.
- Bloo
- Globalna šefica
#35994 Re: Ukrajina
Ako Ruski kozmički sistemi raspišu konkurs za nova radna mjesta, mozemo li vas dvojicu preporuciti? 
-
sumirprimus
#35995 Re: Ukrajina
Pro-Russian channel claiming first footage of Ukrainian and official Russian army troops engaged have appeared online now. I doubt these claims of video, but the rhetoric is clear now.
It is beginning now. This will be a long sad bloody night. https://t.co/mwBcf0bglL
Slava Ukrajini za sve vas koji ste ismijavali mogucnost invazije i otvorene agresije.
Pro-separatist telegram: "Connection is being cut off. These are ours. Krasuhkas [Russian electronic warfare systems] are working. Please don't worry, this is temporary. EW works. Be patient without the Internet and phones until the morning."
- MorningStar
#35996 Re: Ukrajina
Ne znam na sta mislis - jer geostacionarni sateliti namjenjeni za lociranje tj. Navigaciju ne mogu da "gledaju" bilo sta jer nemaju uredjaje za "gledanje" - za to rusi imaju druge satelite.Nadzornik wrote: ↑23/02/2022 22:50Jeste,jeste,i mobitel sluzi samo za telefoniranje i drustvene mreze a ne da vas neko spijunira...MorningStar wrote: ↑23/02/2022 22:35
![]()
Naravno da je smjesno pominjati borbu protiv Ruske armije dronovima.
Jadni i bjedni Iran obori najmoderniji Americki dron RQ-4 Global Hawk a zamisli sta Rusi i Ameri sve imaju na raspolaganju.
- basar
#35997 Re: Ukrajina
Imam isti utisak vezano za naše dekapacitirane dužnosnike. I evo jedan primjer šupljiranja. Sjetimo se situacije kada je B. Izetbegović reagovao na onoj pres konferenciji i rekao: Vanjska politika se kreira u Sarajevu. (Što je ok- slažem se) a sada bez konsenzusa svak zauzima pozicije kako god želi. E to je upravo demant toga da se vanjska politika kreira u Sarajevu. Da je u Sarajevu onda bi valjda svi zajedno trebalo doći do nekog konsenzusa.Challenger_ wrote: ↑23/02/2022 17:34basar wrote: ↑23/02/2022 11:18 Ko god podržava postojanje države izrael te okupaciju izraela nad Palestinom i Sirijom, ko god podržava Američke okupacije Iraka i Sirije, Saudijske Jemena, razne Turske i Ruske okupacije i nelegalna odcjepljenja - taj podržava raspad Bosne i Hercegovine i nezavisnost RS-a i HB-a.basar wrote: ↑23/02/2022 11:29 A šta bi ti uradio kada bi se odcijepila RS i HB, i još dodatno kada bi Mađarska napravila intervenciju npr. i okupirala bosansku krajinu?
I sve fino divno krasno, nikom ništa, a usput da te RS bombarduje kad hoće i da niko ne reaguje, i da onda svijet naziva RS oazom mira, demokratije, sigurnosti i napretka i onda ti dovedu ujgure, čečene, ove i one i razaraju ti zemlju 8 godina. I onda dođe npr Albanija i pomogne ti da oslobodiš državu i ta Albanija npr. odcijepi Kosovo od Srbije i ti ga priznaš.
Koliko god to bilo loše, onome kome je učinjena tolika nepravda - on ima pravo da uzvrati na nepravdu.
Znamo se dugo sa "one" teme.
Vidi.
- Nema ama baš nikakve formalne i suštinske veze između međunarodnog položaja Albanaca sa Kosova i Bošnjaka iz BiH. BiH ima puno, nedvosmisleno, međunarodno priznanje, stolicu u UN i članstvo u svim relevantnim međunarodnim organizacijama. Priština/Kosovo nema i oni definitivno potpuno zavise od (samo)volje isključivo jedne sile. Njihova zebnja je razumljiva, ali je nerazumno poređenje BiH kao države i Bošnjaka kao (jednog od tri) naroda sa njihovom pozicijom.
Problem je u nečemu drugom.
- Problem je - po mom tvrdom mišljenju i uvjerenju - u aktuelnoj političkoj eliti Bošnjaka koji se iracionalno izjednačavaju sa Albancima sa Kosova i kao praznoglave kokoške čuče u sjeni jedne sile. Jedno je imati proameričko, pro-NATO opredjeljenje a nešto sasvim drugo se svjesno prepustiti volji i samovolji predatora koji sutra može postupiti isto kao Turska na Berlinskom kongresu. Jedno je nastupati kao subjekt a nešto sasvim drugo kao objekat međunarodnih odnosa.
- Za takvo pozicioniranje nema nikakvog razloga jer Bošnjaci nisu ništa drugačiji niti manje vrijedni od njihovih srpskih i hrvatskih BiH sudržavljana, niti od Srba/Crnogoraca i Hrvata u cjelini. Ali, političke elite Srba/Hrvata nastupaju proaktivno a aktuelne bošnjačke elite reaktivno. Šta hoću da kažem?
- Hoću da kažem da ne postoji niti jedan razlog za kompleks manje vrijednosti, da treba izaći iz političke sjene i smjelo - "ni inferiorno ni arogantno" - nastupiti, bilateralno ili multilateralno (u okviru bosanskohercegovačkih državnih kapaciteta) na međunarodnoj areni. I razgovarati sa svima, ponavljam svima, kada ovo prođe, bez ikakvih predrasuda. Ali, uz dužno poštovanje, za to su potrebne kapacitiranije figure od onih koje sada obitavaju u zgradi Predsjedništva. Mislim na svog uvaženog komšiju i nedoraslog Džaferovića.
To je moje najiskrenije uvjerenje i bona fide razmišljenje.
- dustaban
#35999 Re: Ukrajina
Kad bi se malo vise udubio u casni Kur'an vidio bi da je ovaj datum predodredjen.Challenger_ wrote: ↑23/02/2022 22:38 Hvala na pokušaju, ali nije to. Daleko je to od numeroloških tričarija. Jedan izvor sugeriše gigantski HINT, ali ne polazi mi za rukom da pronađem potvrdu te sugestije.
@Vitezanin, imaš li ti ideju? 22.02.1923? Prije 99 godina. Da li ti šta pada na pamet??
Ma sve je ovo zapisano samo ljudi nece da citaju...
- MorningStar