Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
1. Vlada privremeno ukine akcize na gorivo.
2. Vlasnici pumpi se naprave ludi i ne smanje cijene ni za fening.
3. Vlada vrati akcize na gorivo.
4. Vlasnici pumpi podignu cijene za 0,50 KM jer su uvedene akcize.
Naslovnica wrote: ↑23/02/2022 16:55
Natoćijo na Gazpromu, otima se auto, ślajdra, dva puta prošao kroz crveno, troši dvije kile manje i ide 120km više na rezervoaru.
BTW, prepuna punpa nekakih bruda, poredali se i peru auta u onoj automaCkoj praoni.
od kusura ce u mekiĆ da ostanu gladni...
U McD samo kada budu oni kuponi (koji su prošli prekjučer).
tugy plaky
Natoćijo na Gazpromu, otima se auto, ślajdra, dva puta prošao kroz crveno, troši dvije kile manje i ide 120km više na rezervoaru.
BTW, prepuna punpa nekakih bruda, poredali se i peru auta u onoj automaCkoj praoni.
Imaju akciju ako naspes 30 litara gratis pranje, mada cisto sumnjam da toliko brude sipaju
Imaju akciju ako naspes 30 litara gratis pranje, mada cisto sumnjam da toliko brude sipaju
Ruku na srce, već sam prešao nekih dvadesetak kilometara po gradu, meščini da je Gazprom plin odličan što se tiče mirnog rada motora, odaziva gasa i ubrzanja.
Ili ja ti sebe samo furam bezze?
Prahne pođahkad Seyi na istom rezervoaru plina, ujutro kilav, popodne k'o mustang, i obrnuto.
Odoh sutra na tehnićki, možda i prođem eko test, prošli put jedva prošao (i to na plinu, mada mora na bemcinu).
Naslovnica wrote: ↑23/02/2022 19:51
Ruku na srce, već sam prešao nekih dvadesetak kilometara po gradu, meščini da je Gazprom plin odličan što se tiče mirnog rada motora, odaziva gasa i ubrzanja.
Prahne pođahkad Seyi na istom rezervoaru plina, ujutro kilav, popodne k'o mustang, i obrnuto.
Odoh sutra na tehnićki, možda i prođem eko test, prošli put jedva prošao (i to na plinu, mada mora na bemcinu).
Zbog tih zajebancija ja prošli tehnicki obavio kod Neškovica--hem je jeftinije hem me ne jebu za taj eko test
Jebo ih eko test--pretprošli tehnicki meni govori za eko test a ja na benzinu vozim samo dok mi na plin ne prebaci---iza mene golfonja dizel zacadio tehnicki njemu ništa
Samo ti to poĆeraj na beMzinu malo autoputem, do Vlakova i nazad i takav drito na teKnički, ima da prođe ko iz pi..e.
Samo se nemoj takav vruć hladne vode napit'.
Kod mene na svaki plin auto ko ugaseno na leru, a i vuca u pet deka.. Razlikujem ga samo po potrosnji.. Kod potrosnje razlika zna biti drasticna i preko 30%.. Na ovim novim hifama je plin uzas, na selexu nasuo jednom i vise nikad.. Najcesce sam sipao na bp dok ga je bilo i na promingu i bio sam zadovoljan, mada sam cuo dosta raje da se zale na proming.. Od sad samo Gazprom Bare.. Najbolji plin na dunjaluku
NediM17 wrote: ↑23/02/2022 19:57
Samo ti to poĆeraj na beMzinu malo autoputem, do Vlakova i nazad i takav drito na teKnički, ima da prođe ko iz pi..e.
To mi je i naš HAVANA reko--pred tehnicki napravi krug autoputOm na beMzinu i drito na tehnicki
Nisam ga poslušo jer sam otišo kod Neškovica--ne mogu se sjetit koliko je jeftinije nego kod nas--mislim za nekih 30 maraka.
Ništa me ne košta da par kilometara predjem a 30 maruna jeftinije. Nek se naši jebu--ako nastave ovako mogu tehnicke zakatancit.
NediM17 wrote: ↑23/02/2022 19:57
To sam uradio prošli put, kad tamo već dvojica prije mene.
Seyo se o'ladio.
Šteta što sada printaju samo one obavezne podatke, kad se eko test tek počeo sprovoditi rezultati svega su bili ispisani. Veoma korisna stvar.
Kome je OK da zagađuje više nego što bi trebao, a pri tom se pravdajući drugima...takvima je valjda OK da skinu katalizator i prodaju ga za dobre pare, ušteda je, jeftinije je.
530i wrote: ↑23/02/2022 21:00
Šteta što sada printaju samo one obavezne podatke, kad se eko test tek počeo sprovoditi rezultati svega su bili ispisani. Veoma korisna stvar.
Kome je OK da zagađuje više nego što bi trebao, a pri tom se pravdajući drugima...takvima je valjda OK da skinu katalizator i prodaju ga za dobre pare, ušteda je, jeftinije je.
Meni nikako nije OK da zbog 0.001 ne mogu proći eko test.
I nije mi OK da plaćam skuplju registraciju samo zato što koristim LPG.
I još gledam G2 ispred mene kako prolazi sa svim onim što mu izlazi iz auspuha (a kod mene auspuha doslovno suh), pa kontam koja sam ja budala, možda bi bolje bilo za "ekologiju" da svi vozimo G2?
Koliko se sjećam svi ti rezultati se zaokružuju na dvije decimale, nema nikakvih 0,001.
Ono šta se gleda jeste CO na leru i u turaži, u rasponu od 0 do 15 i lambda faktor u (širokom) rasponu od 0,7 do 1,6. Na mom autu (atmosferski benzin) CO je uvijek 0, lambda je 1.
Auto koje ne može proći ovakav test je ozbiljno neispravno. I sam si pisao o nekim knedlama, trzanjima, štucanjima, čemu već...eto ti odgovora zašto. Popravi auto i ići će bolje, trošiti manje i prolaziti eko test bez problema.
I slažem se da ima puno auta koja ostavljaju dimne zavjese iza sebe, to je nešto što treba hitno rješavati. Ali ne znači da ja i ti i bilo ko drugi treba biti neispravan zbog takvih. Vjeruj mi da i mene to izuzetno ljuti.
530i wrote: ↑23/02/2022 21:20
Koliko se sjećam svi ti rezultati se zaokružuju na dvije decimale, nema nikakvih 0,001.
Ono šta se gleda jeste CO na leru i u turaži, u rasponu od 0 do 15 i lambda faktor u (širokom) rasponu od 0,7 do 1,6. Na mom autu (atmosferski benzin) CO je uvijek 0, lambda je 1.
Auto koje ne može proći ovakav test je ozbiljno neispravno. I sam si pisao o nekim knedlama, trzanjima, štucanjima, čemu već...eto ti odgovora zašto. Popravi auto i ići će bolje, trošiti manje i prolaziti eko test bez problema.
I slažem se da ima puno auta koja ostavljaju dimne zavjese iza sebe, to je nešto što treba hitno rješavati. Ali ne znači da ja i ti i bilo ko drugi treba biti neispravan zbog takvih. Vjeruj mi da i mene to izuzetno ljuti.
Eto, onda 0.01
Auto mi nije pokvaren, nema se šta popravljati
Ma jok ba, jeftinije mi je kupiti G2.
Naslovnica wrote: ↑23/02/2022 19:51
Dva ekstrema:
Hifa karina - Gazprom najbolji vazda bio, cak i kad je najskuplji jednom sam probao, konstantan kvalitet uvijek
laik1981 wrote: ↑23/02/2022 19:57
Kod mene na svaki plin auto ko ugaseno na leru, a i vuca u pet deka.. Razlikujem ga samo po potrosnji.. Kod potrosnje razlika zna biti drasticna i preko 30%.. Na ovim novim hifama je plin uzas, na selexu nasuo jednom i vise nikad.. Najcesce sam sipao na bp dok ga je bilo i na promingu i bio sam zadovoljan, mada sam cuo dosta raje da se zale na proming.. Od sad samo Gazprom Bare.. Najbolji plin na dunjaluku
Meni varirali obrtaji na leru sa Hifinim plinom i check engine izbacivao, ponistim opet sutradan prijavi. Ne znam koji me vrag navrati prije mjesec da tu naspem.... U vuci isto nijansu slabiji bio.
BP, proming sasvim solidni, bez problema. Gazprom tito.