Tačno sam znao da ima veze sa Srbima! Ivan je bio srpske krvi.
Ova Novorusija je nastanjena srpskim pukovima koji su prešli iz H. monarhije.
Vazdan Srbi nakog belaj...
Tačno sam znao da ima veze sa Srbima! Ivan je bio srpske krvi.
Ne vidi se ta promjena još uvijek. Zapad - Amerika, EU, VB, Australija, Kanada… još uvijek nastupaju složno kada je u pitanju Ukrajina.
#Chinarejects imposing unilateral sanctions on #Russia
and reiterates resolving the tensions with #Ukraine
through dialogue and consultation.
- Chinese Foreign Ministry Spokesperson
A to si umislio da je ovo ruska armija?Milenkov buraz wrote: ↑23/02/2022 14:23Vidiš ja nemam problem da kažem i potvrdim to da su Ameri pravili sranja ali ti imaš problem da kažeš da ovo što Rusi pokazuju je ravno ovom dole, isti *urac.MorningStar wrote: ↑23/02/2022 14:21
Ih i Amerikanci su upadali u Bagdad da zastite Filadelfiju,Francuzi branili Marsej po indokini i takoMozemo reci radi se vise o "jacanju" svoje drzave nego odbrani
![]()
Ameri ako ništa mislim da sebi nikada ne bi dozvolili ovako pod vjerskim simbolima da idu ratovati kao kakva vjerska milicija.
Milenkov buraz wrote: ↑23/02/2022 15:10
Da kažeš da je vjerski fanatizam bez obzira što idu da biju svoju vjersku braću isto kao što šiti tamane sunite i obratno a svi muslimani.![]()

Malo bolje ako procitas - shvatio bi da je ovo vise ismijavanje kracanstva nego fanatizamdaddy-kool wrote: ↑23/02/2022 15:56Milenkov buraz wrote: ↑23/02/2022 15:10
Da kažeš da je vjerski fanatizam bez obzira što idu da biju svoju vjersku braću isto kao što šiti tamane sunite i obratno a svi muslimani.![]()
![]()
Monty Python and the Holy Grail (1975)daddy-kool wrote: ↑23/02/2022 15:56Milenkov buraz wrote: ↑23/02/2022 15:10
![]()
Rusi su kroz historiju uvijek karine borci bili jedna Švedska ih je tamburala po guzici nemaju oni ni promil jačine nacisticke Njemacke.Nadzornik wrote: ↑22/02/2022 23:31Ludi Rusi recimo nakon Ukrajine krenu na Poljsku koja je clanica NATO,sta sad,pa nista,konvencionalna rokacina,Rusi su daleko jaci
od Amera na Everopskom tlu.
Dok se sve clanice organizuju Rusi su vec blizu Berlina i tu stanu,gvozdena zavjesa se ponovo podigne i opet sve iz
pocetka...![]()
U biti on zna vise nego sto moze da trenutno kaze. Nije lose da Putin misli da je podcijenjen. Ne zna sta ga ceka. Poraz na vojnom polju a jos vise poraz na ekonomskom. Nakon toga anarhija i raspad Rusije. Sve su to Ameri osmislili i samo cekaju da mis uleti u zamku.
Nego sta - zato je vremenska razlika od jedne do druge granice rusije koliko ono ? 10 sati90minut wrote: ↑23/02/2022 16:11Rusi su kroz historiju uvijek karine borci bili jedna Švedska ih je tamburala po guzici nemaju oni ni promil jačine nacisticke Njemacke.Nadzornik wrote: ↑22/02/2022 23:31
Ludi Rusi recimo nakon Ukrajine krenu na Poljsku koja je clanica NATO,sta sad,pa nista,konvencionalna rokacina,Rusi su daleko jaci
Dok se sve clanice organizuju Rusi su vec blizu Berlina i tu stanu,gvozdena zavjesa se ponovo podigne i opet sve iz
pocetka...![]()
Nisu dovoljno jaki ni da Ukrajinu pregaze u rekordnom roku da ne pricam nešto više od toga.
Putin ne zna - ali ti znas
Ka' će taj krmešl brejk da odmori čpjek...
Ti bi kao motivator trebao služiti u Ukrajinskoj vojsci. Rusi svoju imperiju proširili preko pola zemaljske kugle, bili su prosto sami iznenađeni. Joj, da nam je samo njihove sreće, makar u promilima90minut wrote: ↑23/02/2022 16:11Rusi su kroz historiju uvijek karine borci bili jedna Švedska ih je tamburala po guzici nemaju oni ni promil jačine nacisticke Njemacke.Nadzornik wrote: ↑22/02/2022 23:31
Ludi Rusi recimo nakon Ukrajine krenu na Poljsku koja je clanica NATO,sta sad,pa nista,konvencionalna rokacina,Rusi su daleko jaci
pocetka...![]()
Nisu dovoljno jaki ni da Ukrajinu pregaze u rekordnom roku da ne pricam nešto više od toga.
Rusi su se hrabro borili kada su bili napadani na pravdi boga, ali bukvalno (Napoleon i Hitler)
Ni discipline ni vojnog znanja nemaju da urade ono što su nacisti uradili na pocetku ocigledno pojedinci nemaju pojma o historiji i kakve su karine kao borci.MorningStar wrote: ↑23/02/2022 16:20Nego sta - zato je vremenska razlika od jedne do druge granice rusije koliko ono ? 10 sati, mislim sve je ok navijanje i to - ali treba malo i realnosti nije na odmet.
Dalje ne znam oko Svedske - jer drugi najveci grad u Rusiji je nekada bio na svedskoj teritoriji - ili mislis mozda na finsku i zimski rat ?
Nabrijali se englezi pravoBritish Defense Secretary Ben Wallace said that London is always ready to strike at Russian interests anywhere in the world if necessary
"The Scots Guards kicked Tsar Nicholas I in 1853 in the Crimea. We can always do it again," Wallace says.
Ko bar malo zna o historiji to zna nemoj mi Šveđane zaboraviti molim te koji su protiv istih vodili ofanzivan rat na momente..Toffee karamela wrote: ↑23/02/2022 16:26Rusi su se hrabro borili kada su bili napadani na pravdi boga, ali bukvalno (Napoleon i Hitler)
svaki put kada bi se nadigli da oni nekuda idu po nekim sumnjivim poslovima dobijali bi po labrnji (Finska, Afganistan). Tako će biti i ovoga puta, možda ne odmah ali u konačnici će popušiti poraz.
Onda jedna od rijetkih drzava koja se prosirila ovako bez uspjeha u napaduToffee karamela wrote: ↑23/02/2022 16:26Rusi su se hrabro borili kada su bili napadani na pravdi boga, ali bukvalno (Napoleon i Hitler)
svaki put kada bi se nadigli da oni nekuda idu po nekim sumnjivim poslovima dobijali bi po labrnji (Finska, Afganistan). Tako će biti i ovoga puta, možda ne odmah ali u konačnici će popušiti poraz.

pola tih teritorija prikazanih na karti su bili gola zemlja, teritorija pod ničijom čvrstom kontrolom od doba povlačenja Mongola i Tatara...Rusi su nadirali u potrazi za prostorom, krznima, etc. i zabadali carsku zastavu gdje bi raširili šatorMorningStar wrote: ↑23/02/2022 16:31Onda jedna od rijetkih drzava koja se prosirila ovako bez uspjeha u napaduToffee karamela wrote: ↑23/02/2022 16:26
Rusi su se hrabro borili kada su bili napadani na pravdi boga, ali bukvalno (Napoleon i Hitler)
svaki put kada bi se nadigli da oni nekuda idu po nekim sumnjivim poslovima dobijali bi po labrnji (Finska, Afganistan). Tako će biti i ovoga puta, možda ne odmah ali u konačnici će popušiti poraz.![]()
![]()
Na prvi pasus samo - sa obzirom da su Njemci 70% ukupnih gubitaka u ratu pretrpili u borbama na istocnom frontu , te ova slika:90minut wrote: ↑23/02/2022 16:28Ni discipline ni vojnog znanja nemaju da urade ono što su nacisti uradili na pocetku ocigledno pojedinci nemaju pojma o historiji i kakve su karine kao borci.MorningStar wrote: ↑23/02/2022 16:20
Nego sta - zato je vremenska razlika od jedne do druge granice rusije koliko ono ? 10 sati, mislim sve je ok navijanje i to - ali treba malo i realnosti nije na odmet.
Dalje ne znam oko Svedske - jer drugi najveci grad u Rusiji je nekada bio na svedskoj teritoriji - ili mislis mozda na finsku i zimski rat ?
Naravno da ce izvojevat pobjedu zbog brojnosti na kraju, al' pricam o tome da ce im tvrd orah biti Ukrajina ako se zarati da ne pricam nešto više od toga što se svakako ni nece desiti jer bi znacilo 3 svjetski.
Ma dobro alisa u lancima bitno u svemu tome je da oni i ne polažu pravo na cijelu Ukrajinu pa ne treba raspravljati uopšte o tome.
Ja samo kažem i s tim u grob idem kroz historiju su daleko manji od njih vodili ofanzivne ratove protiv njih s vojnom disciplinom je jasno da su se uvijek mucili..
Tako da pricati o njima kao da su oni nešto slicno danas što je bilo nacisticka Njemacka je PRESMIJESNO.