Ukrajina

meridiyan

#35576 Re: Ukrajina

Post by meridiyan »

NOVINAR: Mislite li da ste možda podcijenili Putina?

BIDEN: *bulji u prazno, čačka po zubima*

MorningStar

#35577 Re: Ukrajina

Post by MorningStar »

Milenkov buraz wrote: 23/02/2022 14:18
MorningStar wrote: 23/02/2022 14:16

Sta mislis ?

Ja bih pretpostavio "Idemo da se borimo za Rusiju i Ruski narod" - mada u globalu vojska ne treba da misli tj. da ima ideolosko politicke buckurise u glavama to je u politickom segmentu - kod vojske tj. oficira bi trebalo da bude u glavama ono planiranje i sprovedba vojnih operacija - jel ?
I Nijemcu su išli na Rusiju sa sličnom - "idemo da se borimo za Reich (državu Njemačku), Fuhrera i Volk (narod). Još sa isusovom zastavom mi više liče na kakve šitske falange i milicije nego na koju onu svjetsku silu, 4? :?
Ih i Amerikanci su upadali u Bagdad da zastite Filadelfiju,Francuzi branili Marsej po indokini i tako :D Mozemo reci radi se vise o "jacanju" svoje drzave nego odbrani :)
daddy-kool

#35578 Re: Ukrajina

Post by daddy-kool »

MorningStar wrote: 23/02/2022 14:19
daddy-kool wrote: 23/02/2022 14:15 Ne mogu da svarim Ruse da će ići na rat u Ukrajini, potpuno podsjeća me na situaciju u Jugoslaviji.
Isti/sličan narod, jezik, kultura, iz iste države, čak tamo i vjera ista.
Nekako meni lici da pojednostavim ono - malo se neka braca pocackala oko imanja kad je stari umro (sssr) ograda se pruzila, onda mladji brat poceo da suruje sa jednim dusmanom od pokojnika :D , stariji brat malo dobacivao preko medje - a sada krenuo sikirom :lol:
Tuga ba, grehota.
Milenkov buraz

#35579 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

MorningStar wrote: 23/02/2022 14:21
Milenkov buraz wrote: 23/02/2022 14:18

I Nijemcu su išli na Rusiju sa sličnom - "idemo da se borimo za Reich (državu Njemačku), Fuhrera i Volk (narod). Još sa isusovom zastavom mi više liče na kakve šitske falange i milicije nego na koju onu svjetsku silu, 4? :?
Ih i Amerikanci su upadali u Bagdad da zastite Filadelfiju,Francuzi branili Marsej po indokini i tako :D Mozemo reci radi se vise o "jacanju" svoje drzave nego odbrani :)
Vidiš ja nemam problem da kažem i potvrdim to da su Ameri pravili sranja ali ti imaš problem da kažeš da ovo što Rusi pokazuju je ravno ovom dole, isti *urac.

Image

Ameri ako ništa mislim da sebi nikada ne bi dozvolili ovako pod vjerskim simbolima da idu ratovati kao kakva vjerska milicija.
muzicar_iz_parka

#35580 Re: Ukrajina

Post by muzicar_iz_parka »

Irak je bio greška Busha Jr, jbga dešava se.
Al ajde nećemo zbog američkih grešaka iz prošlosti opravdavati Ruse.

:mrgreen:
meridiyan

#35581 Re: Ukrajina

Post by meridiyan »

Ovako su i za Dodika govorili!

Godine 2001. Biden je rekao da je "začuđen koliko se Putin" pomaknuo prema Zapadu, a zatim ga uspoređuje s Petrom Velikim.

Kiki_Musampa

#35582 Re: Ukrajina

Post by Kiki_Musampa »

Sobzirom da je zapad trenutno u outu,kada će hrvatska i srbija proglasiti hercegbosnu i srpsku??(Sve namjerno malim slovima)
elk

#35583 Re: Ukrajina

Post by elk »

Samo je dodik dobio smjesnije i beskorisnije sankcije. Prno je zapad u shishu. Promijenila se znacajno geopolitika u zadnjih 20 godina.
Toffee karamela

#35584 Re: Ukrajina

Post by Toffee karamela »

meridiyan wrote: 23/02/2022 14:25 Ovako su i za Dodika govorili!

Godine 2001. Biden je rekao da je "začuđen koliko se Putin" pomaknuo prema Zapadu, a zatim ga uspoređuje s Petrom Velikim.

ma jašta se pomaknuo, KGB-ovac je samo iskoristio ono što su ga učili na obuci, zavaraj neprijatelja dok ne smogneš snagu da ga pridaviš (njega ili njegove saveznike)

Ameri imaju u sebi tu neku poluidiotsku prostodušnost, ko da nisu mentalno odmakli dalje od onih blesavih farmera koji povjeruju lokalnom šerifu da im Apači neće ništa, samo nek se nasele u njihovoj zelenoj dolini... :roll:
daddy-kool

#35585 Re: Ukrajina

Post by daddy-kool »

Vidi Bakira:
Na pitanje vezano za krizu u Ukrajini i ulazak Rusije Izetbegović je kazao da treba "bobu reći bob, a popu pop".

"Od Drugog svjetskog rata je ovo prvi put da država uzima dio teritorije druge države, protivno je međunarodnom pravu, Ujedinjenim nacijama... Agresiju Rusije treba zaustavljati na vrijeme, tu ne treba hodati po jajima", kazao je.
zigubigule

#35586 Re: Ukrajina

Post by zigubigule »

Prvi put cujem i ne kontam izreku.. sta je bob? Kakve veze ima pop? Moze li neko definisati ovu izreku?
AliceInChains

#35587 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

animus wrote: 23/02/2022 13:59
AliceInChains wrote: 23/02/2022 13:50

Pa ako pruže otpor kao na Krimu, možda i neče :mrgreen:
Prije ce se Čečenija ponoviti nego Krim.
Jbg moraju Rusi to osvojiti, (u)razumite ih. Nemaju dovoljno teritorije. Samo od Aljaske do Estonije. Ipak ih ima 130 miliona. Gdje da se zgura toliko stanovništvo.
Dobro, i pored ovih dešavanja, koje licno ne gotovim, treba ipak ostati hladne glave. Znam, teška očekivanja uvezi južnih Slavena, zato smo i tu gdje jesmo :mrgreen: (mala šala)

Nije sve crno bijelo. Nije bas tako, da je isključivo Rusija začepila uši oko raznih zbivanja i neriješenih tema, pa i oko zbližavanja i saradnje sa zapadom u prošlosti, i oko same Ukrajine. Nisu oni jedini gonili isključivo svoj interes.

Metode, koje trenutno koriste, ni sekundu ne gotivim. Mada realno ne vidim, na koji drugi način se SAD-u, koji od raspada SSSR-a idu na sve ili ništa, mogu suprostaviti.

A zašto treba ostati hladne glave? Zato sto mrznja i emocija
ne vodi ka promišljenijim zaključcima, i još gore, u tom sljepilu se aminovaju svi propusti i odluke, koje su neki debili na ‘našoj’ strani sprovodili, i to ne samo uvezi ove teme.

Može biti da sam idealista i previše očekujem od ovog foruma.

Jednostavno, malo manje mahanja tuđim zastavama, manje ismijavanja, vise dijaloga. Ja licno nisam ovdje, radi prepucavanja, nego da ispipam druga mišljenja i viđenja iz druge perspektive. Naravno se treba suprostaviti lažima, ali nismo valjda na velikosrpskom/hrvatskom forumu, gdje uglavnom vlada jednoumlje.
Last edited by AliceInChains on 23/02/2022 14:45, edited 1 time in total.
Olaf1

#35588 Re: Ukrajina

Post by Olaf1 »

Šta kaže Dodo, dobro je da nismo u NATO jer bi naši vojnici morali da idu i ratuju u Ukrajini. Ovo namjerno ili je lupio ko Maksim
Toffee karamela

#35589 Re: Ukrajina

AliceInChains wrote: 23/02/2022 14:42

nego da ispipam druga mišljenja i viđenja iz druge perspektive. Naravno se treba suprostaviti lažima, ali nismo valjda na velikosrpskom/hrvatskom forumu, gdje uglavnom vlada jednoumlje.
za koga ispipavaš? Osmicu (8) :) ?
AliceInChains

#35590 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

Toffee karamela wrote: 23/02/2022 14:47
AliceInChains wrote: 23/02/2022 14:42

nego da ispipam druga mišljenja i viđenja iz druge perspektive. Naravno se treba suprostaviti lažima, ali nismo valjda na velikosrpskom/hrvatskom forumu, gdje uglavnom vlada jednoumlje.
za koga ispipavaš? Osmicu (8) :) ?
A što baš njega?
MorningStar

#35591 Re: Ukrajina

Post by MorningStar »

Milenkov buraz wrote: 23/02/2022 14:23
MorningStar wrote: 23/02/2022 14:21

Vidiš ja nemam problem da kažem i potvrdim to da su Ameri pravili sranja ali ti imaš problem da kažeš da ovo što Rusi pokazuju je ravno ovom dole, isti *urac.

Image

Ameri ako ništa mislim da sebi nikada ne bi dozvolili ovako pod vjerskim simbolima da idu ratovati kao kakva vjerska milicija.
Koji problem da kazem sta ?

Pa i jeste milicija - ovi sa ovim zik fik zastavama su iz ove "novorusije" luganska ili sta vec milicije :) -
ps: Ali tesko da su vjerska milicija de facto jer jel... idu da biju svoju vjersku bracu :D
Milenkov buraz

#35592 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

MorningStar wrote: 23/02/2022 14:53
Milenkov buraz wrote: 23/02/2022 14:23

Image

Pa i jeste milicija - ovi sa ovim zik fik zastavama su iz ove "novorusije" luganska ili sta vec milicije :) -
ps: Ali tesko da su vjerska milicija de facto jer jel... idu da biju svoju vjersku bracu :D
Da kažeš da je vjerski fanatizam bez obzira što idu da biju svoju vjersku braću isto kao što šiti tamane sunite i obratno a svi muslimani. :oops:
llull

#35593 Re: Ukrajina

Post by llull »

Milenkov buraz wrote: 23/02/2022 14:14
Toffee karamela wrote: 23/02/2022 14:11

kakvo ludilo, bog te ne j.... na nebesima, sa Isusovom zastavom na susjedni narod iste vjere, krvi, skoro pa jezika

nemaju čak ni opravdanje da su nekad razdijeljeni Teodosijevom linijom (čitaj:rijeka Drina) ko S-H balkanjerosi na početku njihovih ratova

šta li je u glavama tih ludaka? oficira koji ih predvode? kakakv ideološko-politički bućkuriš su im servirali prije polaska na Ukrajinu?
A znaju *rati Bošnjaci zaluđeni vjerskim fanatizmom :mrgreen: Pa mislim da su u ravni sa onima iz Maoče. I hajde ti meni reci ona Isil zastava i ova, meni je to isto, isti narativ i poriv.
Koje je znacenje imao onaj izraz "Tekbir" prilikom napada ABIH ?
I da, slazem se da vjerska obiljezja nemaju sta da traze u vojsci i policiji bilo gdje.
detroit-mercy

#35594 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

llull wrote: 23/02/2022 15:13

A znaju *rati Bošnjaci zaluđeni vjerskim fanatizmom :mrgreen: Pa mislim da su u ravni sa onima iz Maoče. I hajde ti meni reci ona Isil zastava i ova, meni je to isto, isti narativ i poriv.
I da, slazem se da vjerska obiljezja nemaju sta da traze u vojsci i policiji bilo gdje.
Da se neprijatelj sasere u gace :mrgreen:
A i da tebi bude lakse, jer kad krenes imas osjecaj da mozes guzicom precvikat zeljezo 6ticu ko nista :mrgreen:
zigubigule

#35595 Re: Ukrajina

Post by zigubigule »

Znacenje da prepadne vas guslare i negatore.
Piaty

#35596 Re: Ukrajina

Post by Piaty »

Haha ako ces iskreno - rijetko ti ko zna to znacenje.

To je rat. Ovdje ipak pricamo o 2021 godini i sekularnoj drzavi i Europi i tako slicno. A tamo ikone.

Pa sta da sam Srbin ateista, protestant, budista?

Shavatam ja da je religija dio kulture i to bitna njena odrednica ali u modernoj drzavi i njenim institucijama nema religije. S druge strane, to ispoljavanje vjere najcesce znaci da tu nema mnogo vjere.
Ja sam kao neki prakticar ali bas kada sam poceo prakticirati vjeru u odredjenoj mjeri, nekako je vise drzim za sebe.
Piaty

#35597 Re: Ukrajina

Post by Piaty »

@lull

Izvini, jel to zlonamjerno pitanje bilo? Ako jeste, zao mi je sto sam odgovarao ikako.
Toffee karamela

#35598 Re: Ukrajina

samo pragmatično...kada su bosanski vojnici prvi put vidjeli učinkovitost tog pokliča više ga nisu ispuštali iz usta :lol:

možda da pitaš svoje zašto ih je ta riječ toliko plašila...provedi psihološko istraživanje pa nam javi rezultate

nije da nas ne interesuje :kiss:
llull

#35599 Re: Ukrajina

Post by llull »

Piaty wrote: 23/02/2022 15:18

Haha ako ces iskreno - rijetko ti ko zna to znacenje.

To je rat. Ovdje ipak pricamo o 2021 godini i sekularnoj drzavi i Europi i tako slicno. A tamo ikone.

Pa sta da sam Srbin ateista, protestant, budista?

Shavatam ja da je religija dio kulture i to bitna njena odrednica ali u modernoj drzavi i njenim institucijama nema religije. S druge strane, to ispoljavanje vjere najcesce znaci da tu nema mnogo vjere.
Ja sam kao neki prakticar ali bas kada sam poceo prakticirati vjeru u odredjenoj mjeri, nekako je vise drzim za sebe.
Nije bilo zlonamjerno pitanje, zanimalo me jer kako sam mislio da taj izraz ima vjersko znacenje.
Sa svim upisanim se potpuno slazem, i moj upis nije neko branjenje onih tamo sa barjacima, cak naprotiv. Samo mi je pun q licemjerstva, pod nosom im bio svima isti djavo samo druga vjera i to je ok drama je sto se u nekoj pripizdini vijore barjaci sa svecima.

Prvi sam kao Srbin protiv stavljanja svetaca na vozila kao sto su oni debili uradili sa onim Despotima.
MorningStar

#35600 Re: Ukrajina

Post by MorningStar »

Milenkov buraz wrote: 23/02/2022 15:10
MorningStar wrote: 23/02/2022 14:53

Da kažeš da je vjerski fanatizam bez obzira što idu da biju svoju vjersku braću isto kao što šiti tamane sunite i obratno a svi muslimani. :oops:
Prvo mislim da ni siitske milicije nisu bas vjerske milicije nego vise produzena ruka irana (inace jel ciljevi bi im vjerske prirode a ne politicke) , slicno u slucaju sada u ukrajini - ili da se povedemo tvojom logikom pa stavimo par zastava iz Armije BiH,HV,VRS itd sa vjerskom simbolikom i kazemo onda da je i Armija vjerska milicija - HV vjerska milicija - VRS itd vjerska milicija :D
Post Reply