Ukrajina

archi_a

#35351 Re: Ukrajina

Post by archi_a »

Al rusija je nuklearna sila, al rusija je nuklearna sila!!! :D
Pri tome se zaboravlja dodati, da onog trenutka kada bi se otvorio poklopac lansera bilo koje nuklearne glave, rusija bi i sebi samoj potpisala smrtnu presudu. Hajde da se ne lažemo. Na jednu ispaljenu nuklearnu bombu od strane rusije, prema rusiji bi poletile bar tri! Kraj brale. Nije to jednostrana borba. :wink:
Samo se nadam da i u rusiji sva moć nije u rukama jednog čovjeka, već da i kod njih postoji bar dvostruka kontrola nuklearnih lozinki. Mada, kad pogledam kako se tresao i zbunio onaj šef obavještajne službe pred putinom, jučer, tačno me strah.
Last edited by archi_a on 22/02/2022 23:27, edited 1 time in total.
Casual's

#35352 Re: Ukrajina

Post by Casual's »

Otkazani svi diplomatski razgovori sa Rusima. Veoma pametna odluka.
Last edited by Casual's on 22/02/2022 23:27, edited 1 time in total.
Leverage

#35353 Re: Ukrajina

Post by Leverage »

Nadzornik wrote: 22/02/2022 23:20
Leverage wrote: 22/02/2022 23:04 Mogu se sankcije kasnije pooštravati, ovo je sasvim solidan start.

Mislim, ako sankcije neće biti žestoke onda nemaju nikakvu svrhu. Botoks efendiji se mora poslati jasna poruka.
I sankcije moraju da budu uravnotezene tj. moraju da imaju neke granice i crvene linije.
Kad se nametnu neke zaista bolne sankcije taj se cin od date drzave moze smatrati i kao objava rata.
Rusija nije Iran vec jedna nuklearna sila sa kojom htjeo ili ne oprezno moras postupati,vagati rijeci kao i sankcije kojima
ja iskreno ne vidim nikakvog smisla jer pitanje je koliko ce te sankcije da traju...??
Na kraju krajeva,sankcije pogadjaju obicni narod a to moze pomoci kod smjene vlasti ali kod diktatorskih rezima kao
sto je Rusija,Iran,Sjeverna Koreja to pravilo ne vazi.
Ni ja ne vidim nikakvo drugo rijesenje po pitanju kaznjavanja Rusije osim sankcija ali smo svi svjesni da to Rusku vrhusku nece
poljuljati,sta vise samo ce ih jos vise razbjesniti da ucine i neke korake za koje trenutno mnogi misle da su nezamislivi... :-?
Pa dobro, nije baš da će biti pomorska blokada. Naravno da imaju crvene linije.

Eh sad, ono što vrijedi za Iran i posebno Sjevernu Koreju, ne mora značiti da važi za Rusiju. Oštre i dobro odmjerene sankcije upravo bi mogle poslati botoks efendiju na smetljište historije. Prisjetimo se samo atmosfere u Rusiji nakon pada Sovjetskog Saveza, Rusi su se ponašali kao veći zapadnjaci od Francuza i tu mislim na obične ljude.

Putinovština i hladnoratovska politika vještački je nametnuta ruskom narodu. Progresivni i učeni Rusi sigurno žele biti dio Zapada.
eltroxin

#35354 Re: Ukrajina

Post by eltroxin »

saint_mirad wrote: 22/02/2022 23:00
Challenger_ wrote: 22/02/2022 22:56 Zna li iko zašto je od Rusa potenciran današnji dan, 22 02 2022, kao značajan?
Ideja, pretpostavka, saznanje, iko,išta?
ima ovo:
The western empire had its coup on 2/22/14, and Putin is closing the circle on 2/22/22 with his declaration which is nothing less than a coup in itself thereby beating the war hawks at their own game.
222 - Andjeoski broj i 222. sekvence kao kraj jedne epohe i kraj najvece sile (trenutne) i novi pocetak.
Taman tako i prilici prepariranom kepecu. :run:
Isto Hitler, numerologe kontaktirao da vidi kada ce ofanzivu pokrenuti. :lol:
Osmi Socrates

#35355 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Ma ljudi lupaju bezveze. Ruska propaganda dobro radila.

Ako Kokošar upotrijebi nuklearno oružje za napadački rat, onda ga je uvijek i mislio upotrijebiti. Ponuđeno mu je više puta da spasi obraz. Odlučio je da prijeti nuklearnim ratom, a sad i da pobije ko zna koliko Ukrajinaca jer je psihopata.
Nadzornik

#35356 Re: Ukrajina

Post by Nadzornik »

archi_a wrote: 22/02/2022 23:25 Nije to jednostrana borba. :wink:
Ludi Rusi recimo nakon Ukrajine krenu na Poljsku koja je clanica NATO,sta sad,pa nista,konvencionalna rokacina,Rusi su daleko jaci
od Amera na Everopskom tlu.
Dok se sve clanice organizuju Rusi su vec blizu Berlina i tu stanu,gvozdena zavjesa se ponovo podigne i opet sve iz
pocetka... :-)
madner

#35357 Re: Ukrajina

Post by madner »

Nije 1989 da se neko boji Ruskih konvencionalnih snaga. Vidis da ni sami Rusi nisu previse raspolozeni za nesto vise.
bosanska senzacija

#35358 Re: Ukrajina

Post by bosanska senzacija »

Gledam danas one ruske ministre i direktore što ih Putin postrojava kako mucaju i zastajkuju pažljivo birajući svaku riječ.

Čini mi se da ni Adolf Hitler nije imao ovakav autoritet, možda jedino Staljin.

Mislim da nikad u historiji čovječanstva jedna osoba nije imala ovoliku moć poput Putina.

On da sutra ustane na lijevu nogu i odluči da popali crvene dugmiće na nuklearnim arsenalima, u Rusiji izgleda ne postoji niko ko bi mu se suprostavio.
Hajvan

#35359 Re: Ukrajina

Post by Hajvan »

ruje se bezze kurce nad ukrima, apsolutno nepotrebno i glupo.
kinezi ionako dolaze...

a,
ovo ce iznuriti resurse glupog belog coveka,
hem je u demografskoj banani,
hem je, i bez ovog konflikta koji ce da bukne,
zapocela tranzicija moci i bogatstva na zapad
(gledano iz geografske pozicije trenutno najbogatije regije)
kinezi cekaju iz prikrajka,
i,
prvo ce da nastrada rusija
cca za dvije decenije max
Last edited by Hajvan on 22/02/2022 23:34, edited 1 time in total.
megaman4

#35360 Re: Ukrajina

Post by megaman4 »

archi_a wrote: 22/02/2022 23:25 Al rusija je nuklearna sila, al rusija je nuklearna sila!!! :D
Pri tome se zaboravlja dodati, da onog trenutka kada bi se otvorio poklopac lansera bilo koje nuklearne glave, rusija bi i sebi samoj potpisala smrtnu presudu. Hajde da se ne lažemo. Na jednu ispaljenu nuklearnu bombu od strane rusije, prema rusiji bi poletile bar tri! Kraj brale. Nije to jednostrana borba. :wink:
Kakav autogol Rusa. Mislio sam da je Putin malo pametniji od ostalih ali je čitav svijet okrenuo protiv Rusije.

Može slobodno svoj plin jedino Lukašenku prodavati. Ekonomiju je sahranio.

Vratio je Rusiju u doba Jeljcina.

Ameri mogu odahnuti. Putin im više nije prijetnja. Kina je glavni neprijatelj Amerima. Zato oni mudro šute jer se ne žele zamjeriti.
muhafuca

#35361 Re: Ukrajina

Post by muhafuca »

bideo unistavanja ukrajinske grupe koja je pokusala uci u Rusiju

vjerovatno diverzanti - akcija od neki dan

Last edited by muhafuca on 22/02/2022 23:35, edited 1 time in total.
Capajebo

#35362 Re: Ukrajina

Post by Capajebo »

Imam osjecaj da bi u slucaju otvorenog sukoba NATO - Rusija, Rusija izasla kao apsolutni gubitnik, i izgubila svoje najjace oruzje, prijetnju :D
Leverage

#35363 Re: Ukrajina

Post by Leverage »

bosanska senzacija wrote: 22/02/2022 23:33 On da sutra ustane na lijevu nogu i odluči da popali crvene dugmiće na nuklearnim arsenalima, u Rusiji izgleda ne postoji niko ko bi mu se suprostavio.
Ako i postoji, ne nalazi se među narečenim mucavcima.
smjesko071

#35364 Re: Ukrajina

Post by smjesko071 »

bosanska senzacija wrote: 22/02/2022 23:33 Gledam danas one ruske ministre i direktore što ih Putin postrojava kako mucaju i zastajkuju pažljivo birajući svaku riječ.

Mislim da nikad u historiji čovječanstva jedna osoba nije imala ovoliku moć poput Putina.

On da sutra ustane na lijevu nogu i odluči da popali crvene dugmiće na nuklearnim arsenalima, u Rusiji izgleda ne postoji niko ko bi mu se suprostavio.
Nema opozicije, nema opozicionih medija, vlasnik parlamenta i čitavog represivnog državnog aparata
Osmi Socrates

#35365 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Nadzornik wrote: 22/02/2022 23:31
archi_a wrote: 22/02/2022 23:25 Nije to jednostrana borba. :wink:
Ludi Rusi recimo nakon Ukrajine krenu na Poljsku koja je clanica NATO,sta sad,pa nista,konvencionalna rokacina,Rusi su daleko jaci
od Amera na Everopskom tlu.
Dok se sve clanice organizuju Rusi su vec blizu Berlina i tu stanu,gvozdena zavjesa se ponovo podigne i opet sve iz
pocetka... :-)
Pa hajd' da vidim i to. :lol:

Da li ste vi svjesni uopšte o čemu pričate kad ovako pišete? :lol:
smjesko071

#35366 Re: Ukrajina

Post by smjesko071 »

Leverage wrote: 22/02/2022 23:35
bosanska senzacija wrote: 22/02/2022 23:33 On da sutra ustane na lijevu nogu i odluči da popali crvene dugmiće na nuklearnim arsenalima, u Rusiji izgleda ne postoji niko ko bi mu se suprostavio.
Ako i postoji, ne nalazi se među narečenim mucavcima.
Svi su ili potrovani ili zatvoreni
megaman4

#35367 Re: Ukrajina

Post by megaman4 »

Hajvan wrote: 22/02/2022 23:34 ruje se bezze kurce nad ukrima, apsolutno nepotrebno i glupo.
kinezi ionako dolaze...

a,
ovo ce iznuriti resurse glupog belog coveka,
hem je u demografskoj banani,
hem je, i bez ovog konflikta koji ce da bukne,
zapocela tranzicija moci i bogatstva na zapad
(gledano iz geografske pozicije trenutno najbogatije regije)
kinezi cekaju iz prikrajka,
i,
prvo ce da nastrada rusija
cca za dvije decenije max
Rusija je sebi sama presudila.

Kina je pametno uradila. Nije se htjela miješati jer ne žele sukob u svojoj avliji zbog pijanih Rusa.
apsidejzi

#35368 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Haris.ba wrote: 22/02/2022 21:26
apsidejzi wrote: 22/02/2022 21:21
Ove godine ce Njemacka masovno investirati u vjetroelektrane i solarne panele. Svedska uveliko isto radi. Evropa zeli sto prije da se kutarise ovisnosti o ruskom plinu.
Nedovoljno je to. I na kraju, sta cemo mi?

Gledamo u Iran. Nije valjda da ce Iranci prokockati ovu sansu da naprave dogovor sa Amerikom i otkace Ruse.
Nedovoljno jest ali ce smanjiti ovisnost o ruskom plinu. Svedska recimo vecinu godine izvozi struju. Samo ponekad zafali i moraju kupiti. Tako da ako smanjis broj ovisnih dana o rusima opet si u plusu.
Samprotivsviju

#35369 Re: Ukrajina

Post by Samprotivsviju »

Meni je malo smijesno da izgovor koji rusi koriste je da nece NATO na svojim granicama u evropi, pa je i to jedan od razloga sto ovo cine. Zar nisu Estonija i Latvija kao nato clanice vec na ruskim granicama :roll:
bosanska senzacija

#35370 Re: Ukrajina

Post by bosanska senzacija »

smjesko071 wrote: 22/02/2022 23:36
bosanska senzacija wrote: 22/02/2022 23:33 Gledam danas one ruske ministre i direktore što ih Putin postrojava kako mucaju i zastajkuju pažljivo birajući svaku riječ.

Nema opozicije, nema opozicionih medija, vlasnik parlamenta i čitavog represivnog državnog aparata
Politika koja drži vodu dok majstori ne odu.

Tako smo i mi najebali sa Titom, a i većina zemalja sa sličnim pokušajima političkih sistema.

Zbog toga demokratija sa svim svojim manama jednostavno nema alternativu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#35371 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

Samprotivsviju wrote: 22/02/2022 23:43 Meni je malo smijesno da izgovor koji rusi koriste je da nece NATO na svojim granicama u evropi, pa je i to jedan od razloga sto ovo cine. Zar nisu Estonija i Latvija kao nato clanice vec na ruskim granicama :roll:
vjerovatno su zaboravili ko je sve član.

ko i Milanović :lol:
zilog

#35372 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Nebozemlja wrote: 22/02/2022 23:07
smjesko071 wrote: 22/02/2022 23:04

TRUMP: PUTINOV POTEZ JE GENIJALAN
Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump nazvao je Putinovu naredbu o slanju vojske u istočnu Ukrajinu "genijalnim potezom".

Trump je gostovao u showu američkog desničarskog radija, gdje su ga pitali o Bidenovom odgovoru na Putinovu odluku o priznanju separatista i slanju vojske na istok Ukrajine.

"Gledao sam jučer to na televiziji i rekao "ovo je genijalno". Putin je dio Ukrajine proglasio neovisnim državama. O, to je predivno. Dakle, Putin kaže da je velik dio Ukrajine neovisan. Rekao sam "koliko je ovo pametno". I sad će otići tamo i biti mirotvorac. To je najjača mirovna sila. Mi bismo to mogli napraviti na južnoj granici SAD-a", rekao je Trump.

Trump je nastavio hvaliti Putina: "Morate priznati da je to prilično vješto. A kakav je bio Bidenov odgovor? Nije bilo odgovora."
Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=ebHVsWQThMU&t=100s
Sada je on pravi RINO. Ne daju se neprijatelju USA komplimenti tek tako. Moze njemu biti prijatelj, ali se zna razlika...
Osim sto mu je od korone pomrlo toliko glasaca, da ne bi dobio ni izbore 2016. (bas u kljucnim drzavama), sada se zamjera GOP strukturi, koju boli briga ko je u WH. Takvi jedino pok. Regana fermaju...
Osmi Socrates

#35373 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Ma mnoge je greške u koracima Kokošar napravio.

On čitav rat pokreće pod izgovorom da neko hoće napasti Rusiju. To je takva glupost da je i ne treba analizirati. Ko će ga napasti?

Ova budalaština može imati neko odobravanje među Rusima, ali fašista na kraju ostaje fašista, i Rusi će to brzo morati shvatiti.
MorningStar

#35374 Re: Ukrajina

Post by MorningStar »

Capajebo wrote: 22/02/2022 23:34 Imam osjecaj da bi u slucaju otvorenog sukoba NATO - Rusija, Rusija izasla kao apsolutni gubitnik, i izgubila svoje najjace oruzje, prijetnju :D
Nastavi da osjecas - ono ne pada ti na pamet da tu mozda - nebi niko izasao nikako jer nebi bilo vise nikoga :lol:
Nadzornik

#35375 Re: Ukrajina

Post by Nadzornik »

Osmi Socrates wrote: 22/02/2022 23:36

Pa hajd' da vidim i to. :lol:

Da li ste vi svjesni uopšte o čemu pričate kad ovako pišete? :lol:
Naravno da smo svjesni a nije ni prvi put da se tako nesto dogodilo u prvom i drugom svjetskom ratu.
Obzirom da niko ne smije da upotrijebi nuklearno oruzje jer zna da slijedi odmazda i da se nuklearno oruzje u krajnjem
slucaju upotrebljava samo u slucaju odbrane sopstvene drzave tj. napad na istu tako da Rusi vrlo dobro znaju da mogu stati pred Francuskom
ili Engleskom jer u Everopi samo one imaju nuklearno naoruzanje i da sa istim nece niti mogu prijetiti Rusima ukoliko oni
recimo napadnu Poljsku,mogu samo da salju svoje vojnike,oruzje i orudje kao pomoc i nista vise.
Naravno i to je pod velikim znakom pitanja,da li ce Francuz ili Englez htjeti da gine za Poljsku... :?
Post Reply