Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga
-
PM72
#326 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga
U redu,izvinjavam se na upadu u temu,pravo da ti kažem skroz sam zaboravio našu zajedničku ljubav prema gljivarstvu ali mi nekako u ovoj praznoj glavi odzvanja podatak kako si golem vjernik musliman sa krstom na pasošu...
Fakat se pitam zašto svoju budućnost ne gradite u zemljama koje su primjerenije vašim vjerovanjima ? Isto kao što se čudim velikosrbima kad iz jedne Kanade,Njemačke ili USA pišu hvalospjeve o Rusiji...
Toliko od mene.Maksuz selam
Fakat se pitam zašto svoju budućnost ne gradite u zemljama koje su primjerenije vašim vjerovanjima ? Isto kao što se čudim velikosrbima kad iz jedne Kanade,Njemačke ili USA pišu hvalospjeve o Rusiji...
- Drekavac22
#327 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga
PM72 wrote: ↑22/02/2022 19:53 U redu,izvinjavam se na upadu u temu,pravo da ti kažem skroz sam zaboravio našu zajedničku ljubav prema gljivarstvu ali mi nekako u ovoj praznoj glavi odzvanja podatak kako si golem vjernik musliman sa krstom na pasošu...
to sto krst na pasosu velicine musice koje oko jedva moze uociti...sta to mene briga je li krst ili nije, sto se mene ticeglavi odzvanja podatak kako si golem vjernik musliman sa krstom na pasošu...
Mogli su i veci krst staviti na pasos, preko cijelog, meni to ne smeta, ja znam svoje vjerovanje pa krst sa pasosa ne mijenja to sto ja vjerujem.
i ovo je primjereno gdje ja zivim, niko me nedira, postujem ja druge, mene postuju drugi, svi u miru zivimo..i rahat BosnaFakat se pitam zašto svoju budućnost ne gradite u zemljama koje su primjerenije vašim vjerovanjima ?
a sta ce meni neka muslimanska zemlja ako ce mi neko bacat bombe dronovima i diktatorski rezimi slati policiju na vrata....kad ja mogu biti musliman i u evropi.
alejkum selam gljivaru moj strucniToliko od mene.Maksuz selam
-
Avonmusk
#328 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga
Eh da vidio sam al zaboravio o Mravima.
A posto je to sura koja pocinje sa harfovima,a ima jos takvih sura, jel i kod njih ima takvih ili slicnih kodiranja? Ne znam recimo, TA- Ha, ili Elif- lam- mim.
Yugioh, dobra ti je ta polumuslimani
A posto je to sura koja pocinje sa harfovima,a ima jos takvih sura, jel i kod njih ima takvih ili slicnih kodiranja? Ne znam recimo, TA- Ha, ili Elif- lam- mim.
Yugioh, dobra ti je ta polumuslimani
- Drekavac22
#329 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga
ima slicnih
Sura Pero pocinje sa slovom N
68:1 N. Tako mi pera i onog što pišu!
U cijeloj suri slovo N(arapski ن) se koristi u 50 ajeta od 52 ajeta koliko ih ukupno ima, slovo N ima brojcanu vrijednost 50 u abdzad sistemu.
Sur Ta Ha (TH) pocinje sa inicijalnim slovima ”TH”
1. Ta-ha.
2. Ne objavljujemo Kur’an da se mučiš.
Sura TH je 20ta sura po redu u Kur’anu i prvi ajet je sastavljen od dva slova TH.
Od pocetka Kur’ana pa sve do Sure 20 slova TH se spojeno pojavljuju u 20 ajeta od 2348 koliko ukupno ima ajeta od pocetka Kur’ana pa do sure Ta Ha.
Sura Ta Ha ima 135 ajeta, slova T i H se pojavljuju spojeno u prvom ajetu i razdvojeno u 19 ostalih ajeta, to jeste slova T i H se pojavljuju ukupno u 20 ajeta od 135 koliko ih sura 20(Ta ha) ima.
- Plavo-bijeli
#330 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga
Da imaš pet godina i da tek trebaš upisati osnovnu, ali da prije toga imaš 2 godine iskustva na forumu i iskustva u ovim 'raspravama' do sad bi shvatio da 'kako mozes nesto reci kad fino pise u Kur'anu' nije argument.. osim ako ne raspravljamo da li nesto pise u Kur'anu ili ne pise.. jeste u Kur'anu pise da je Muhammed nepismen, ali ja tvrdim na osnovu dokaza i zdrave logike da je Muhammed sam izmislio to i ubacio u Kur'an ili neko poslije. Shvataš?
-
Deckard74
#331 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga
Dabogda crko Ebu Leheb i žena mu. Džaba blago džaba dukati. Njeg ćemo zapaliti a ženu objesiti.Drekavac22 wrote: ↑22/02/2022 15:55 1. Neka propadne Ebu Leheb, i propao je!
2. neće mu biti od koristi blago njegovo, a ni ono što je stekao,
3. ući će on sigurno u vatru rasplamsalu,
4. i žena njegova koja spletkari;
5. o vratu njenu biće uže od ličine usukane!
Na sekund da odmaknemo od numerologije. Pogledaj samo ljepotu tih ajeta, to očigledno nadahnuće milostivog boga...
-
Avonmusk
#332 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga
Odlicno.Drekavac22 wrote: ↑22/02/2022 21:21ima slicnih
Sura Pero pocinje sa slovom N
68:1 N. Tako mi pera i onog što pišu!
U cijeloj suri slovo N(arapski ن) se koristi u 50 ajeta od 52 ajeta koliko ih ukupno ima, slovo N ima brojcanu vrijednost 50 u abdzad sistemu.
Sur Ta Ha (TH) pocinje sa inicijalnim slovima ”TH”
1. Ta-ha.
2. Ne objavljujemo Kur’an da se mučiš.
Sura TH je 20ta sura po redu u Kur’anu i prvi ajet je sastavljen od dva slova TH.
Od pocetka Kur’ana pa sve do Sure 20 slova TH se spojeno pojavljuju u 20 ajeta od 2348 koliko ukupno ima ajeta od pocetka Kur’ana pa do sure Ta Ha.
Sura Ta Ha ima 135 ajeta, slova T i H se pojavljuju spojeno u prvom ajetu i razdvojeno u 19 ostalih ajeta, to jeste slova T i H se pojavljuju ukupno u 20 ajeta od 135 koliko ih sura 20(Ta ha) ima.
- Plavo-bijeli
#333 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga
Zamisli najveći si svih vremena, sebe nazivaš milostivim , a non stop si butthurt jel neko gay, jel neko jede svinjetinu, jel neko klanja i moli mu se non stop i ono posveti knjigu citavom covjecanstvu i umjesto da siri neku ljubav prema svim ljudima da kaze ma nije ni bitna vjera, ni jel se zove islam ni jel se ja zovem Allah il XYZH nego je bitno da se svi ljudi vole, da šire dobro , da pomazu.. al jok.. gorit cete najgorim mukama, i onda cu vas opet stvoriti da vi opet gorite.. i opet... ne budete li uradili to i to.. al zipa ovo.. ja sam znao da vi to necete uraditi, ali sam vas ipak stvorio da vam dokazem da neceteDeckard74 wrote: ↑22/02/2022 22:57Dabogda crko Ebu Leheb i žena mu. Džaba blago džaba dukati. Njeg ćemo zapaliti a ženu objesiti.Drekavac22 wrote: ↑22/02/2022 15:55 1. Neka propadne Ebu Leheb, i propao je!
Na sekund da odmaknemo od numerologije. Pogledaj samo ljepotu tih ajeta, to očigledno nadahnuće milostivog boga...
spominjete te mrave.. joj.. o tome koliko mravi mogu 'pricati', najjaca analogija sa ovom milostivosti Allaha je ono pitanje da imas farmu mrava(ono sto imaju amerikanci kao akvarijum sa zemljom) i da posaljete vi toj farmi mrava 'mrava poslanika' i kazu vjerujte u plavobijelog, on vam daje i vodu i hranu i ako hoce potopit ce vas sviju i jedan mrav kae ma jok.. pa nisam ja lud.. gdje taj plavo bijeli, necu ja vjerovati u njeg.. i sad ja uzmem i mucim tog mrava ubijem ga pa opet ga na vatru itd.. i poslije dodju drugi mravi i kzu pa ipak je plavobijeli milostiv.. a to za mucenje i to... pa to je njegova mudrost i vi kao mravi niste to umom u mogucnosti da shvatite..
kad ljudi nadju jedinu smisao svoga zivota u nekoj religiji onda doslovno ce se drzati za tu religiju i za sve sto ona propagira do posljednjeg izdaha pa makar ona bila puna i prepuna gluposti.. najbolji primjer su Mormoni i ako postoji neka veća energija kao Bog onda je njih poslao kao primjer kako je lako navesti ljude u zabludu i kako ce povjerovati sve, samo ako im obecas finu nagradu na drugom svijetu...
-
Avonmusk
#334 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga
Rece covjek koji propagira mrznju i zlobu prema Onome, za kog veli da ne postoji, i prema onima koji vjeruju da postoji.Plavo-bijeli wrote: ↑22/02/2022 23:19Zamisli najveći si svih vremena, sebe nazivaš milostivim , a non stop si butthurt jel neko gay, jel neko jede svinjetinu, jel neko klanja i moli mu se non stop i ono posveti knjigu citavom covjecanstvu i umjesto da siri neku ljubav prema svim ljudima da kaze ma nije ni bitna vjera, ni jel se zove islam ni jel se ja zovem Allah il XYZH nego je bitno da se svi ljudi vole, da šire dobro , da pomazu.. al jok.. gorit cete najgorim mukama, i onda cu vas opet stvoriti da vi opet gorite.. i opet... ne budete li uradili to i to.. al zipa ovo.. ja sam znao da vi to necete uraditi, ali sam vas ipak stvorio da vam dokazem da necete![]()
spominjete te mrave.. joj.. o tome koliko mravi mogu 'pricati', najjaca analogija sa ovom milostivosti Allaha je ono pitanje da imas farmu mrava(ono sto imaju amerikanci kao akvarijum sa zemljom) i da posaljete vi toj farmi mrava 'mrava poslanika' i kazu vjerujte u plavobijelog, on vam daje i vodu i hranu i ako hoce potopit ce vas sviju i jedan mrav kae ma jok.. pa nisam ja lud.. gdje taj plavo bijeli, necu ja vjerovati u njeg.. i sad ja uzmem i mucim tog mrava ubijem ga pa opet ga na vatru itd.. i poslije dodju drugi mravi i kzu pa ipak je plavobijeli milostiv.. a to za mucenje i to... pa to je njegova mudrost i vi kao mravi niste to umom u mogucnosti da shvatite..
kad ljudi nadju jedinu smisao svoga zivota u nekoj religiji onda doslovno ce se drzati za tu religiju i za sve sto ona propagira do posljednjeg izdaha pa makar ona bila puna i prepuna gluposti.. najbolji primjer su Mormoni i ako postoji neka veća energija kao Bog onda je njih poslao kao primjer kako je lako navesti ljude u zabludu i kako ce povjerovati sve, samo ako im obecas finu nagradu na drugom svijetu...
Kad si ti tako pun ljubavi zasto ne volis sve ljude svijeta, kakvi god bili, eto voli ih sve, budi dobar prema svima, pa cak i onima koji ti nepravdu cine, pa i prema onima koji te naljute, i onima koji te provociraju, i koji ti psuju, i koji ti nekoga dragog ubiju.
Mozes li to?
Na kraju krajeva, ti ako si gazda u svom poslu za koji si rekao da vodis, jesi ti sef ili onaj radnik sto radi za tebe, ili im mozda dajes platu onako , za dzabe. Mozda ih i kaznis ako nesto zeznu, jel?
- Plavo-bijeli
#335 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga
Kao prvo ja nikog ne mrzim, doslovno nikoga. Imam takvu empatiju da ako baš idemo iz krajnosti u krajnost mogu naći i shvatiti i zašto je Hitler radio što je radio. Ipak ja sam obično ljudsko biće i ne mogu se ja nešto tu pikati i porediti sa 'najmilostivijim ikada' stvoriteljem svih zvijezda i galaksija i mnogih univerzuma.Avonmusk wrote: ↑22/02/2022 23:29Rece covjek koji propagira mrznju i zlobu prema Onome, za kog veli da ne postoji, i prema onima koji vjeruju da postoji.Plavo-bijeli wrote: ↑22/02/2022 23:19
Zamisli najveći si svih vremena, sebe nazivaš milostivim , a non stop si butthurt jel neko gay, jel neko jede svinjetinu, jel neko klanja i moli mu se non stop i ono posveti knjigu citavom covjecanstvu i umjesto da siri neku ljubav prema svim ljudima da kaze ma nije ni bitna vjera, ni jel se zove islam ni jel se ja zovem Allah il XYZH nego je bitno da se svi ljudi vole, da šire dobro , da pomazu.. al jok.. gorit cete najgorim mukama, i onda cu vas opet stvoriti da vi opet gorite.. i opet... ne budete li uradili to i to.. al zipa ovo.. ja sam znao da vi to necete uraditi, ali sam vas ipak stvorio da vam dokazem da necete![]()
Kad si ti tako pun ljubavi zasto ne volis sve ljude svijeta, kakvi god bili, eto voli ih sve, budi dobar prema svima, pa cak i onima koji ti nepravdu cine, pa i prema onima koji te naljute, i onima koji te provociraju, i koji ti psuju, i koji ti nekoga dragog ubiju.
Mozes li to?
Na kraju krajeva, ti ako si gazda u svom poslu za koji si rekao da vodis, jesi ti sef ili onaj radnik sto radi za tebe, ili im mozda dajes platu onako , za dzabe. Mozda ih i kaznis ako nesto zeznu, jel?
Uopšte ne propagiram ni zlobu ni mrznju prema ikome, roditelji su mi muslimani i imam dobrih drugova i drugarica sto su muslimani, ako kazes da je Djeda Mraz izmisljen i da ne donosi poklone djeci bez obzira na toliko knjiga o njemu i filmova i djece koja se kunu da su ga vidjeli i da im je donio itd to ne znaci da ja sad mrzim ljude koji vjeruju u Djeda Mraza i da propagiram mrznju protiv njega..
kako mogu imati mrznju prema izmisljenom biću i liku.. ili prema Muhammedu evo napr..
Ponavljam ne mogu se ja porediti sa nekim koji je stvorio sve a koji je znao prije tog stvarnaj kakvi ce biti..
da ti stvaras robota i da znas prije toga stvaranja da ce ubiti neke ljude i piti alkohol i zavrsiti u dzehennemu, dal bi ga uopste stvorio?
Ja ne bih. Jel to znaci da sam ja milostiviji od 'najmilostivijeg'?
Da sam ja stvorio sve , onda definitivno ne bih nikog mrzio šta god uradili, jer sam znao da će to uraditi i opet sam ih odlucio stvoriti..
ako se već ide dubinski u srz svega, moglo bi se naci kod svakog root njegovog 'lošeg dijela' od loeg djetinjstva, odgoja, lošeg okruzenja , pa do ekstremnih slucajeva gdje su rodjeni takvi i ne mogu si pomoći i da hoće.
Iskreno priča ti je šuplja na sve strane, moraš barem 10 knjiga sa strane pročitati, nevezanih za islam, pa da imaš neku malo ozbiljniju priču. Ovo je konstruktivna kritika i dobronamjerna.
-
Avonmusk
#336 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga
Pa ti si extra covjek,mada opravdavati zlocince i nije bas extra po meni.Plavo-bijeli wrote: ↑22/02/2022 23:39Kao prvo ja nikog ne mrzim, doslovno nikoga. Imam takvu empatiju da ako baš idemo iz krajnosti u krajnost mogu naći i shvatiti i zašto je Hitler radio što je radio. Ipak ja sam obično ljudsko biće i ne mogu se ja nešto tu pikati i porediti sa 'najmilostivijim ikada' stvoriteljem svih zvijezda i galaksija i mnogih univerzuma.Avonmusk wrote: ↑22/02/2022 23:29
Rece covjek koji propagira mrznju i zlobu prema Onome, za kog veli da ne postoji, i prema onima koji vjeruju da postoji.
Mozes li to?
Uopšte ne propagiram ni zlobu ni mrznju prema ikome, roditelji su mi muslimani i imam dobrih drugova i drugarica sto su muslimani, ako kazes da je Djeda Mraz izmisljen i da ne donosi poklone djeci bez obzira na toliko knjiga o njemu i filmova i djece koja se kunu da su ga vidjeli i da im je donio itd to ne znaci da ja sad mrzim ljude koji vjeruju u Djeda Mraza i da propagiram mrznju protiv njega..
kako mogu imati mrznju prema izmisljenom biću i liku.. ili prema Muhammedu evo napr..
Ponavljam ne mogu se ja porediti sa nekim koji je stvorio sve a koji je znao prije tog stvarnaj kakvi ce biti..
da ti stvaras robota i da znas prije toga stvaranja da ce ubiti neke ljude i piti alkohol i zavrsiti u dzehennemu, dal bi ga uopste stvorio?
Da sam ja stvorio sve , onda definitivno ne bih nikog mrzio šta god uradili, jer sam znao da će to uraditi i opet sam ih odlucio stvoriti..
ako se već ide dubinski u srz svega, moglo bi se naci kod svakog root njegovog 'lošeg dijela' od loeg djetinjstva, odgoja, lošeg okruzenja , pa do ekstremnih slucajeva gdje su rodjeni takvi i ne mogu si pomoći i da hoće.
Iskreno priča ti je šuplja na sve strane, moraš barem 10 knjiga sa strane pročitati, nevezanih za islam, pa da imaš neku malo ozbiljniju priču. Ovo je konstruktivna kritika i dobronamjerna.
Samo da te pitam, jer posto si bio musliman, a i nacitan si, za dio kad je trebao da se preuzme emanet upravljanja tj. Vladanja zemljom u ezelu, svi su odbili osim ljudi, to znas, tj. Prihvatio sam i ja i ti i svi ljudi, dakle , ljudi su prihvatili da ce biti testirani, i to tako da kod svake situacije mogu izabrati dobro i zlo. Od tog prihvatanja ti svojom slobodnom voljom odlucujes hoces li biti dobar ili los. Za svoju slobodnu volju ti si odgovoran, i na tebi je da izaberes. Ne zaboravi da svi imaju sve vrste emocija, pa ih nekad te emocije ponesu i urade lose djelo, ali kako je covjeku dat i razum to je sad do covjeka da odabere dobro!
Pa biraj!
Iako mozda nije najadekvatniji primjer, ali evo odlucio si uzeti kredit, uzmes novac, i iz nekog razloga ne mozes vracati kredit, jel banka kriva sto si potpisao ugovor?
- Drekavac22
#337 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga
Plavo-bijeli wrote: ↑22/02/2022 22:03 Da imaš pet godina i da tek trebaš upisati osnovnu, ali da prije toga imaš 2 godine iskustva na forumu i iskustva u ovim 'raspravama' do sad bi shvatio da 'kako mozes nesto reci kad fino pise u Kur'anu' nije argument.. osim ako ne raspravljamo da li nesto pise u Kur'anu ili ne pise.. jeste u Kur'anu pise da je Muhammed nepismen, ali ja tvrdim na osnovu dokaza i zdrave logike da je Muhammed sam izmislio to i ubacio u Kur'an ili neko poslije. Shvataš?
aha u tom grmu lezi zecali ja tvrdim na osnovu dokaza i zdrave logike da je Muhammed sam izmislio to i ubacio u Kur'an ili neko poslije. Shvataš?
AKo cemo suditi ovom tekstu na osnovu autenticnih tekstva islama kako opisuju znaci ovdje si naveo dvije greske, a to je da je sam izmisljao, i da je sam ubacivao u Kuran.
Prvo
Bog prijeti u Kuranu Muhammedu sa smrcu ako bi nesto ubacio u Kuran od sebe:
69:44. A da je on(Muhammed) o Nama kojekakve riječi iznosio,
45. Mi bismo ga za desnu ruku uhvatili,
46. a onda mu žilu kucavicu presjekli,
47. i niko ga između vas(prijatelja Muhammeda) ne bi mogao od toga odbraniti.
Kada citamo zivotopis Muhammeda nikako se tvoja izjava ne uklapa u ono sto pise, jer Muhammeda jos prije islama prozvali povjerljivi (el-emin)
jer je uvijek govorio istinu , nikad lagao, mogli su mu povjeriti stvari...znaci poznat je bio medju narodom ko istinu govori a nikad ne laze.
Cak je i Muhammed iskoristio ovu njegovu vrlinu kao argument protiv nevjernika koji su ga odbijali
Kad je Muhammedu bilo naredjeno od Boga da poziva narod, stao je javno i govorio o ti i ti, o ti i ti...narod se poceo okupljati oko njega i on im rece
AKo bi vam rekao da konjanici su iza ovog brda koji ce vas napasti, da li biste mi povjerovali?
Prisutni su rekli, "Da, nikada nisi lagao"
Muhammed im odgovori: Ja sam vam poslan da vas upozorim na tesku patnju koja vas ceka.
Amidza muhammeda Ebu leheb se javi "propao ti ostatak dana , zar si nas zbog ovoga okupio"
i onda je stigla objava se ajetima "propale ruke Ebu Lehebove...."
Ovaj dio je bitan: "Da, nikada nisi lagao"
kako to da je poznat kao osoba koja ne laze, i sad odjednom da laze na Boga i izmislja stvari?
argumenti protiv toga da je Muhammed izmisljao i pisao u Kuran
- Ako je Muhammed izmisljao zasto je govorio o svojim sramotama cega se stidio govoriti ljudima i greskama?
- Ako je Muhammed izmisljao zasto je prijeceno u Kuranu sa smrcu ako bi dodao nesto u Kuran
- Ako je Muhammed izmisljao zasto je sebe spomenuo 5 puta a ostale poslanike na desetine puta, nikoga od svojim zena, majku, oca, djece nije spomenuo imenom a da spominje imenom jednu cijel usuru/poglavlje Jevrejkom Marijom, majkom Isusa, znaci spominje poglavlje zenom iz drugog naroda a ne svojim zenama, majkom, kcerima itd
- Ako je Muhammed izmisljao kako je mogao nagovjestavati buduce dogadjaje koji su se obistinili.....cak su se Muhammedovi prijatelji kladili sa nevjernicima i kockali na osnovu toga (dok to nije bilo zabranjeno) ako se obistini vi platite, ako se ne desi mi platimo.....pa su se kladili u Muhammedova prorcanstva....i sta bude , bude upravo onako kako je Muhammed najavio....kako mislis da Muhammed prorice buducnost i ono se obistini bas tako za nekoliko godina....kladjenje je bilo na bitke Rimske i Perzijske vojske kada je rimsko carstvo bilo na koljenima pred najezdom Perzijanaca, i receno je da ce Rimsko carstvo pobjediti ipak za nekolike godine...sto se obistinilo.
- Kako to da muhammed izmislja:
*Naucne cinjenice u Kuranu koje nauka tek otkrila zadnjih 200 godina
*Nagovjestava buduce dogadjaje
*Kodira brojcano Kuran koje nemoguce sad imitirati, u svim tim uslovima u kojima se nalazio
*Govori o arheolosko historijskim cinjenicama koje arheologija otkrila tek zadnji 200 godina
*Sastavlja lingvisticki kroz prstenaste simetrije tekstove a to je nezamislivo da bilo ko moze recitirati iz svoje glave ogromne kompleksnosti prstenastih simetrijskih struktura teksta.
i mogl ibi ovako nabrajati argumente koliko hoce protiv toga sto si ti napisao.
- Drekavac22
#338 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga
Deckard74 wrote: ↑22/02/2022 22:57Dabogda crko Ebu Leheb i žena mu. Džaba blago džaba dukati. Njeg ćemo zapaliti a ženu objesiti.Drekavac22 wrote: ↑22/02/2022 15:55 1. Neka propadne Ebu Leheb, i propao je!
Znas l iti uopste ko je EBu leheb i njegova zena, kakvi su to zlikovci bili kad je Islam u pitanju???
Ebu leheb je amidza poslanika Muhammeda, toliko je mrzio Islam i to sto Muhammeda poziva u islam, da je bacao izmet na kucu Muhammeda i ispred kuce mu...Muhamemd dodje do kuce vidi izmet pokupi i rece, Pa kakav je ovo komsiluk, sinovi ABdul MUtalibovi????
Utjerivao je Muhammeda u laz konstantno.
A njegova zena je takodjer isto mrzila kao i njezin suprug, toliko da je bacala trnje ispred kuce Muhammeda, ne bi li muhammeda nagazio na njega.
jednom joj je prekipilo uzela kamena i rekala, idem razbiti glavu Muhammeda
Posto je Muhammed cuvan od Boga, nije mu mogao niko nista, niko ga nije mogao ubiti tokom objave, pa kada je ona dosla do Ebu bekra i Muhammeda koji su zajedno bili, Bog je ucinio Muhammeda nevidljivim u njezinim ocima da je pitala Ebu bekra , gdje ti je to drug da mu razbijem glavu sa ovim kamenom...onako on je u cudu gleda i ode ona...pita poslije ebu bekr Muhammeda pa kako te nije vidjela pored nas stojala, rece mu Muhammed, Bog joj je oduzeo vid sa mene.
Da nadahnuce je od najmilostivijeg Boga, koji zna zestoko kazniti ko zasluzi.
pa sta b ito ti da Boga predstavis samo kao najmilostiviji pa da samo milost dijeli a nikako kazne onima koji zasluze to, pa recimo dodju zlocinci iz rata zajedno sa zrtvama pred njega, i on ih svima podijeli milost, i zrtvi i zlocincu...pa ima li to smisla?
pa to nema smisla ni ovdje na zemlji a hoces da od Boga nepravedno bice napravis koji ne zna suditi po pravdi.
- Drekavac22
#339 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga
Plavo-bijeli wrote: ↑22/02/2022 23:19Zamisli najveći si svih vremena, sebe nazivaš milostivim , a non stop si butthurt jel neko gay, jel neko jede svinjetinu, jel neko klanja i moli mu se non stop i ono posveti knjigu citavom covjecanstvu i umjesto da siri neku ljubav prema svim ljudima da kaze ma nije ni bitna vjera, ni jel se zove islam ni jel se ja zovem Allah il XYZH nego je bitno da se svi ljudi vole, da šire dobro , da pomazu.. al jok.. gorit cete najgorim mukama, i onda cu vas opet stvoriti da vi opet gorite.. i opet... ne budete li uradili to i to.. al zipa ovo.. ja sam znao da vi to necete uraditi, ali sam vas ipak stvorio da vam dokazem da necete![]()
zamisli ti inzinjer auta i hoces da pocnes prodavati ta auta koja si izmislio, a pred samu prodaju auta automatski pocnu da brkaju kodove u sistemu i cine auto nefunkcionalnim....da li bi tebe kao dobrog covjeka to briga bilo ili bi pustio u prodaju takva defektna auta?Zamisli najveći si svih vremena, sebe nazivaš milostivim , a non stop si butthurt jel neko gay,
To sto je neko gay se protivi Bozanskom stvaranju, jer Bog nije stvorio da budemo gay, nego parovi, koji ce radjati potomstva i imati zdrave porodice gdje ce djeca se u tim porodicama odgajati. dok gay sex je stetan a nema koristi osim udovoljavanju nekakvih prljavih strasti...stetan je zato sto HIV i ostale bolesti dolaze od gay sexa, trenjem analnog otvora koji nije namijenjen za penetracije dolazi do rana u analnom otvoru a rana koja krvari i izmet nikako ne idu zajedno a da infekcije se ne stvore, a sta tek reci kada dodje spermatozoid u krv onoga koga sexaju u guzu, a sta znaci da spermatozoid uleti u krvotok???
Sperma je u izolovanom dijelu muskog tijela od imunog sistema, zasticen tako da imuni sistem ne napada spermu, jer da je sperma u dijelovima tijela imuni sistem bi je napadao jer bi je smatrao stranim faktorom...pa mozemo reci da sperma ne pripada Muskom organizmu cak i nasi licni spermatozoidi jer imuni sistem napada je , zato je Bog izolovao spermu muskarca u dio tijela gdje imuni sistem nece napadat ito.....i sta onda mislis kada spermatozoid udje u krvotog drugog muskarca kako bi onda tek imuni sistem napao tu spermu i kakve posljedice bi imalo od bolescina za tu osobu.
Bog je dao nama svinju na koristenje ne da se jede, nego da bude mjesto za reciklazu otpadatak, jer jede sve sto joj dodje do ruke, od izmeta, smeca, plastike, metala cak, a da ne govori otpadtke od hrane, i moze da se koristi za uzgajanje organa za covjeka da se rade transplantacije.jel neko jede svinjetinu,
za to je svinja korisna za covjeka a nije je BOg dao nama da je jedemo...cak sta vise stetna je za ljudski organizam.
Bogu klanjanje nase ne treba, treba nama...jer klanjanjem mi ga priznajemo kao stvoritelja, naseg Stvaraoca, ponizimo se pred njegovim velicanstvom i on nam daje i svoju milosti i Raj....a ako pokazemo oholost pred njegovim velicanstvom to ne sluti na dobro.jel neko klanja i moli mu se non stop
zar si nekad vidio da producent prodaje elektroniku i ostale masine bez manuala???i ono posveti knjigu citavom covjecanstvu
e pa Bozija knjiga je manual za covjeka, kako da zivi i kako da ne zivi, sta smije , sta ne smije, koji put vodi prema raju, koji put vodi prema paklu itd pojasnjava ljudska razmisljanja, psihologiju itd
ne mozes imati ljubav prema svim ljudima, hajde ti imaj ljubav prema notorno oholom Ratku Mladicu koji je bez milosti naredio taj genocid u srebrenici...hajde imaj ljubav, ako mozes.i umjesto da siri neku ljubav prema svim ljudima da kaze ma nije ni bitna vjera,
uostalom, ljubav nije uvijek dobra, imas ti ljubavi koje su itekako stetne....incestna ljubav, pedofilna ljubav, gay ljubav, zofiliska ljubav idt itd
pa eto ti pusti u prodaju svoj produkt a nije bitno da stoji ime firme na produktu, niti da stavis manual, i nema veze to sto je defektan prdukt, gdje su kodovi se automatski pomijesali nekako....bitno je da se ljudi voleni jel se zove islam ni jel se ja zovem Allah il XYZH nego je bitno da se svi ljudi vole,
sta jok....pa Kuran na svakom mjestu podstice na dobro i pomaganje drugih.da šire dobro , da pomazu.. al jok.
to sto neko bude gorio, ce biti zbog djela ruku svojih, a ne sto ce mu Bog neku nepravdu uciniti na sudnjem danu.gorit cete najgorim mukama, i onda cu vas opet stvoriti da vi opet gorite.. i opet... ne budete li uradili to i to.. al zipa ovo..
pa stvorio zato sto si ti licno trazio da te stvori i posalje na zemlju DOK SI BIO DUSA bez tijela.ja sam znao da vi to necete uraditi, ali sam vas ipak stvorio da vam dokazem da necete![]()
Pitan si dok si bio dusa, hoces li na test, gdje imas priliku da zaradis vjecni zivot uzivanje ili kaznu ako padnes na testu.
Svako ko je odabrao test, je rodjen na zemlji i poslata dusa u tijelo bebe nakon 120 dana zaceca....u periodu kada pocne otkucaju srca.
glupost je zagovarati gay sex koji je stetan za ljudski organizam a zenamrivati BOzanski manual koji zagovara na dobro i pomaganje drugih i ostale dobre savjete koji koriste za pripreme za nas Sud na buducem svijetu.pa makar ona bila puna i prepuna gluposti.
- Drekavac22
#340 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga
Plavo-bijeli wrote: ↑22/02/2022 23:39 Kao prvo ja nikog ne mrzim, doslovno nikoga. Imam takvu empatiju da ako baš idemo iz krajnosti u krajnost mogu naći i shvatiti i zašto je Hitler radio što je radio. Ipak ja sam obično ljudsko biće i ne mogu se ja nešto tu pikati i porediti sa 'najmilostivijim ikada' stvoriteljem svih zvijezda i galaksija i mnogih univerzuma.
to zato sto ti niko nije posteno stao na zulj, a da jeste drugu bi ti momce pjesmicu pjevao ovdje....Kao prvo ja nikog ne mrzim, doslovno nikoga. Imam takvu empatiju da ako baš idemo iz krajnosti u krajnost mogu naći i shvatiti i zašto je Hitler radio što je radio.
zamisli ovo, rat je, ulete ti neprijateljski vojnici u kucu, i kazu sad cemo malo da se zabavimo
uzmu ti kcer koja nije cak ni u pubertetu i tvoju zenu, i na krrevet i obadvije siluju dok vriste a tebe natjeraju da gledas to, poslije silovanja kceri otkinu joj glavu, a suprugu ostave da bude trudna u zatocenistvu sa tobom, dok izvedu ti majku i oca na polje i zakolju ih na tvoje oci...zapale ti kucu a ti i tvoja zena u zatocenistvu, dok je povremeno siluj utrudnu na tvoje oci.
hajde voli ove zlocnici ako je tolika ljubav u tebi
ti dok si bio dusa u Ezelu (primodionalnu periodu) si trazio da budes poslat na zemlju na test a Bog ti samo to odobrio, ti ni ja se toga ne sjecamo, jer test se pocinje od nule, radira se pamcenje pa se krece od pocetka sve na testu.da ti stvaras robota i da znas prije toga stvaranja da ce ubiti neke ljude i piti alkohol i zavrsiti u dzehennemu, dal bi ga uopste stvorio?
ti ne bi znaci mrzio te neprijateljske vojnike ako bi uradili to sto sam opisao?Da sam ja stvorio sve , onda definitivno ne bih nikog mrzio šta god uradili, jer sam znao da će to uraditi i opet sam ih odlucio stvoriti..
ali tvoja prica kako bi volio sve djeluje suplje , toliko da je rupa bez dnaIskreno priča ti je šuplja na sve strane, moraš barem 10 knjiga sa strane pročitati, nevezanih za islam, pa da imaš neku malo ozbiljniju priču. Ovo je konstruktivna kritika i dobronamjerna.
- Drekavac22
#341 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga
Poveznica izmedju rednog broja sure i ajeta u suri
Sura Hud (11 sura u Kur’anu), prica o Hudu ispricana u 11 ajeta, od ajeta 50 do 60.
Sura Pecina (18 sura u Kur’anu), prica o mladicima iz Pecine ispricana u 18 ajeta, ajeta 9 do 26.
Sura Marija(majka Isusova) (19 sura u Kur’anu), prica o Mariji ispricana u 19 ajeta, od ajeta 16 do 34.
Sura Trpeza (5 sura u Kur’anu), prica o trpezi ispricana u 5 ajeta, od ajeta 111 do 115.

U Kuranu sura Dim je na 44 poziciji u Kuranu, dok vecinski sastojak dima je ugljicni dioksid koji ima molekularnu masu 44 g/mol.
U Kuranu se covjek spominje 90 puta, voda 63 puta
ako izracunamo omjer izmedju vode u tijelu covjeka 63 / 90 = 0.7 --->70% procenata
tako isto nauka kaze da normalan zreo covjek sa normalnom kilazom sadrzi 70% vode u tijelu.

NASA izvor:
About 70 percent of the human body is made up of water
https://www.nasa.gov/vision/earth/every ... er-fs.html
The human body is 70 percent water.
http://www.ciese.org/curriculum/purific ... ntent.html
percentage of water
50 to 70 percent of body weight,
https://www.britannica.com/science/body-weight
Sura Hud (11 sura u Kur’anu), prica o Hudu ispricana u 11 ajeta, od ajeta 50 do 60.
Sura Pecina (18 sura u Kur’anu), prica o mladicima iz Pecine ispricana u 18 ajeta, ajeta 9 do 26.
Sura Marija(majka Isusova) (19 sura u Kur’anu), prica o Mariji ispricana u 19 ajeta, od ajeta 16 do 34.
Sura Trpeza (5 sura u Kur’anu), prica o trpezi ispricana u 5 ajeta, od ajeta 111 do 115.

U Kuranu sura Dim je na 44 poziciji u Kuranu, dok vecinski sastojak dima je ugljicni dioksid koji ima molekularnu masu 44 g/mol.
U Kuranu se covjek spominje 90 puta, voda 63 puta
ako izracunamo omjer izmedju vode u tijelu covjeka 63 / 90 = 0.7 --->70% procenata
tako isto nauka kaze da normalan zreo covjek sa normalnom kilazom sadrzi 70% vode u tijelu.
NASA izvor:
About 70 percent of the human body is made up of water
https://www.nasa.gov/vision/earth/every ... er-fs.html
The human body is 70 percent water.
http://www.ciese.org/curriculum/purific ... ntent.html
percentage of water
50 to 70 percent of body weight,
https://www.britannica.com/science/body-weight
-
Shiba
#342 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga
https://www.klix.ba/magazin/zanimljivos ... /220223117
22.2.2022 u 2:22, sala broj 2, Sjeverna Karolina = 2, ima dijete mater i oca = 2, Judah Grace Spear = 22 (minus 5, ali šta je tu je). 22.02.2022 je palindrom + ambigram (2) = pojačana intuicija i osjetljivost = opet 2. U ovom postu je broj 2 upotrijebljen 22 puta ne računajući link i ove 2 rečenice. Ko ne vjeruje nek' broji. Broj 2 se u njima pojavljuje 12 puta. Slučajnost? Ma hajte molim vas.
Ima li ko da rastumači ove nadnaravnosti? Šta nam ovo dokazuje?
22.2.2022 u 2:22, sala broj 2, Sjeverna Karolina = 2, ima dijete mater i oca = 2, Judah Grace Spear = 22 (minus 5, ali šta je tu je). 22.02.2022 je palindrom + ambigram (2) = pojačana intuicija i osjetljivost = opet 2. U ovom postu je broj 2 upotrijebljen 22 puta ne računajući link i ove 2 rečenice. Ko ne vjeruje nek' broji. Broj 2 se u njima pojavljuje 12 puta. Slučajnost? Ma hajte molim vas.
- Drekavac22
#343 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga
prije ce biti da je slucajnost, a ako nije slucajnost to znaci da isti onaj Autor Kurana koji je kodirao Kuran on je odredio za sviju nas kad ce ko da se rodi, pa mozda bas odredio da se rode te dvije bebe u to vrijemeShiba wrote: ↑23/02/2022 17:27 https://www.klix.ba/magazin/zanimljivos ... /220223117
-
Deckard74
#344 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga
Meni ovo liči na kletvu nivoa kad komšinica kune jer joj se golub posro po štriku. Ničeg tu božijeg ja ne vidim u tih 5 redaka. I zamisli veliki bog potroši jednu od svojih 114 sura da prokune nebitnog lika i ženu mu (koje je navodno lično stvorio), a mogao je toliko boljih poruka da pošalje. I nije Leheb jedina, mogla bi se zanimljiva diskusija otvoriti o nakaradnim ajetima koji puno jasnije odbacuju Kuran kao božansko djelo od ovih tvojih brojanja, natezanja itdDrekavac22 wrote: ↑23/02/2022 09:16 pa to nema smisla ni ovdje na zemlji a hoces da od Boga nepravedno bice napravis koji ne zna suditi po pravdi.
- Drekavac22
#345 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga
evo ja kazem da niko od ljudi nije stanju izrecitovati suru kao Leheb zbog matematickog kodiranja teksta...sto ukazuje na bozansko porijeklo knjige Kurana.Deckard74 wrote: ↑23/02/2022 23:19Meni ovo liči na kletvu nivoa kad komšinica kune jer joj se golub posro po štriku. Ničeg tu božijeg ja ne vidim u tih 5 redaka. I zamisli veliki bog potroši jednu od svojih 114 sura da prokune nebitnog lika i ženu mu (koje je navodno lično stvorio), a mogao je toliko boljih poruka da pošalje. I nije Leheb jedina, mogla bi se zanimljiva diskusija otvoriti o nakaradnim ajetima koji puno jasnije odbacuju Kuran kao božansko djelo od ovih tvojih brojanja, natezanja itdDrekavac22 wrote: ↑23/02/2022 09:16 pa to nema smisla ni ovdje na zemlji a hoces da od Boga nepravedno bice napravis koji ne zna suditi po pravdi.
a to sto Bog prijeti Lehebu sa paklom...sta je to cudno...pa ta osoba je toliko belaja zadala Muhammedu do te mjere mrznja da izmet bacao na muhamedovu kucu.
-
Avonmusk
#346 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga
Kroz ovo priklinjanje se proklinje svaki zlocinac i neprijatelj islama.Deckard74 wrote: ↑23/02/2022 23:19Meni ovo liči na kletvu nivoa kad komšinica kune jer joj se golub posro po štriku. Ničeg tu božijeg ja ne vidim u tih 5 redaka. I zamisli veliki bog potroši jednu od svojih 114 sura da prokune nebitnog lika i ženu mu (koje je navodno lično stvorio), a mogao je toliko boljih poruka da pošalje. I nije Leheb jedina, mogla bi se zanimljiva diskusija otvoriti o nakaradnim ajetima koji puno jasnije odbacuju Kuran kao božansko djelo od ovih tvojih brojanja, natezanja itdDrekavac22 wrote: ↑23/02/2022 09:16 pa to nema smisla ni ovdje na zemlji a hoces da od Boga nepravedno bice napravis koji ne zna suditi po pravdi.
Iako nije najadekvatnije poredjenje, al ratni zlocinci (Kardzic,Mladic,Arkan i svi drugi (iz jna i oni koji su iz nje proizasli)) koji su pocinili genocid nije da nisu nebitni, a narod koji su pobili ih je smatrao zastitnikom, davao doprinose za njih itd. Sta sad, treba da kazem pa eto nista, pa naravno da ce ih svijet kleti, kao sto su mnoge majke ih klele.
Znaci, ja s tobom se fino ophodim, pozivam te na prijateljstvo, na spas, ti mene napadas, ponizavas, pljujes, i ja treba da ne reagujem.
Poslanik a.s. i kad su ga pretukli, i kad mu je receno da ucini s mjestom gdje mu je to ucinjeno sta god hoce, nije htio da ih se kazni. A Ebu Leheb koji mu je cak bio i amidza, koji ga je volio i cijenio prije Objave tako radi.
I vidis, Allah objavi suru, i kaze kako ce zavrsiti i na ovom i na onom svijetu svaki neprijatelj.
E to je ono sto bi svi trebali uraditi, prouciti tu suru i tako prokleti neprijatelja.
Ja to tako dozivljam, i ova sura je toliko znacajna, dok tvoja omalovazavanja, pa to su tvoja djela, i govore o tebi, ne znam kako se ophodis prema ljudima, al ako ovako omalovazavas Bozije djelo, sta li je tek s ljudskim?
Tako da.... tebi tvoja djela i tvoja vjera.
Meni moja vjera i moja djela.
- Drekavac22
#347 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga
Ajstajnova teorija relativiteta spomenuta i kodirana u Kuranu
u teoriji relativiteta vrijeme nije isto svugdje, nego je relativno, negdje vrijeme brze ide negdje sporije zavisno gdje se nalazimo
u samo dva ajeta u Kuranu se naznacava teorija relativteta kroz spominjanje vremena da nije isto svugdje
Bog kaze:
32:5 On upravlja svima, od neba do Zemlje, a onda se sve to Njemu vraća u danu koji, prema vašem računanju vremena, hiljadu godina traje
.
.
.
1916 ajeta izmedju ova dva ajeta, Ajstajn izdao prvi put knjigu Opca teorija relativiteta godine 1916
.
.
.
70:4 k Njemu se penju meleki i Džibril u danu koji pedeset hiljada godina traje,
tih 1916 ajeta izmedju je rasporedjeno u 37 sura, kada je Ajstan ovo objavio imao je 37 godina.

Pitanje za vas koji nevjerujete da je ovo bozanska knjiga koja nagovjestava stvari i govori o naucnim cinjenicama prije nauke kako to da bas izmedju jedina 2 ajeta koje naznacavaju teoriju relativiteta upravo bas da ima 1916 ajeta a prva knjiga Opca teorije relativiteta knjiga izdata 1916 godine
cudo je
1. spominjanje uopste da vrijeme nije isto svugdje, to samo p osebi je cudo
2. da se potrefi 1916 ajeta sa godinom izdavanje knjige 1916 godine
3. raspodjela tih ajeta u 37 sura kada je Ajstajn izdao imao je 37 godina
previse stvari da bi moglo biti slucajnost
Sta je Opca teorija relativiteta?
u teoriji relativiteta vrijeme nije isto svugdje, nego je relativno, negdje vrijeme brze ide negdje sporije zavisno gdje se nalazimo
u samo dva ajeta u Kuranu se naznacava teorija relativteta kroz spominjanje vremena da nije isto svugdje
Bog kaze:
32:5 On upravlja svima, od neba do Zemlje, a onda se sve to Njemu vraća u danu koji, prema vašem računanju vremena, hiljadu godina traje
.
.
.
1916 ajeta izmedju ova dva ajeta, Ajstajn izdao prvi put knjigu Opca teorija relativiteta godine 1916
.
.
.
70:4 k Njemu se penju meleki i Džibril u danu koji pedeset hiljada godina traje,
tih 1916 ajeta izmedju je rasporedjeno u 37 sura, kada je Ajstan ovo objavio imao je 37 godina.

Pitanje za vas koji nevjerujete da je ovo bozanska knjiga koja nagovjestava stvari i govori o naucnim cinjenicama prije nauke kako to da bas izmedju jedina 2 ajeta koje naznacavaju teoriju relativiteta upravo bas da ima 1916 ajeta a prva knjiga Opca teorije relativiteta knjiga izdata 1916 godine
cudo je
1. spominjanje uopste da vrijeme nije isto svugdje, to samo p osebi je cudo
2. da se potrefi 1916 ajeta sa godinom izdavanje knjige 1916 godine
3. raspodjela tih ajeta u 37 sura kada je Ajstajn izdao imao je 37 godina
previse stvari da bi moglo biti slucajnost
Sta je Opca teorija relativiteta?
-
broj dva
#348 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga
Ova ad hoc postulacija da smo prije rodjenja potpisali ugovor sa milordnim svevisnjim sveznajucim dajuci mu za pravo da nas jebe u mozak i testira i ako fulamo test da nas vjecno pece u vatri je kretenska i zaglupljujuca. I "dokazana" koliko i ostali postulati religije.Avonmusk wrote: ↑23/02/2022 00:19Pa ti si extra covjek,mada opravdavati zlocince i nije bas extra po meni.Plavo-bijeli wrote: ↑22/02/2022 23:39
Kao prvo ja nikog ne mrzim, doslovno nikoga. Imam takvu empatiju da ako baš idemo iz krajnosti u krajnost mogu naći i shvatiti i zašto je Hitler radio što je radio. Ipak ja sam obično ljudsko biće i ne mogu se ja nešto tu pikati i porediti sa 'najmilostivijim ikada' stvoriteljem svih zvijezda i galaksija i mnogih univerzuma.
Samo da te pitam, jer posto si bio musliman, a i nacitan si, za dio kad je trebao da se preuzme emanet upravljanja tj. Vladanja zemljom u ezelu, svi su odbili osim ljudi, to znas, tj. Prihvatio sam i ja i ti i svi ljudi, dakle , ljudi su prihvatili da ce biti testirani, i to tako da kod svake situacije mogu izabrati dobro i zlo. Od tog prihvatanja ti svojom slobodnom voljom odlucujes hoces li biti dobar ili los. Za svoju slobodnu volju ti si odgovoran, i na tebi je da izaberes. Ne zaboravi da svi imaju sve vrste emocija, pa ih nekad te emocije ponesu i urade lose djelo, ali kako je covjeku dat i razum to je sad do covjeka da odabere dobro!
Pa biraj!
Iako mozda nije najadekvatniji primjer, ali evo odlucio si uzeti kredit, uzmes novac, i iz nekog razloga ne mozes vracati kredit, jel banka kriva sto si potpisao ugovor?
- Drekavac22
#349 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga
broj dva wrote: ↑02/03/2022 13:09 Ova ad hoc postulacija da smo prije rodjenja potpisali ugovor sa milordnim svevisnjim sveznajucim dajuci mu za pravo da nas jebe u mozak i testira i ako fulamo test da nas vjecno pece u vatri je kretenska i zaglupljujuca. I "dokazana" koliko i ostali postulati religije.
zasto, ako te fino pita da li zelis da budes testiran pa da zasluzis vjecno uzivanje u Raju il ida budes kaznjen ako padnes na tom testu, da li zelis da pristanes na test pa da te posaljem na zemlju?
ja stvarno ne znam sta je problem u tome onda ako te upita ovo pitanje, do tebe je da li zelis ili ne zelis taj test.
Prije nego je stvoren zemlja, pokazano je andjelu Dzibrilu Raj i Pakao...kao sto se spominje u hadisu od poslanika
Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: 'Kada je Allah stvorio Džennet i Džehennem, poslao je Džibrila u Džennet i rekao mu: Otidi pogledaj Džennet i nagradu koju sam pripremio stanovnicima Dženneta. Džibril ode, pogleda Džennet i nagradu pripremljenu njegovim stanovnicima, kada se vrati, rece Allahu: Tvoje mi moci, u Džennet ce uci svako ko za njega cuje! Allah naredi pa se Džennet okruži neugodnostima i rece Džibrilu: Vrati se i pogledaj kakvu sam nagradu pripremio stanovnicima Dženneta. Kada se Džibril vrati do Dženneta – ugleda Džennet okružen neugodnostima, odma se vrati Allahu: Tvoje mi moci, bojim se da ce iko uci u Džennet! Otidi i pogledaj Džehennem i kaznu koju sam pripremio stanovnicima Džehennema – naredi mu Allah. Kada dode do Džehennema i ugleda njegovu razbuktalu vatru, vrati se nazad i rece: Tvoje mi moci, niko ko cuje za Džehennem nece uci u njega! Allah naredi da se Džehennem okruži strastima, pa rece Džibrilu da ga ponovno pogleda. Kada ugleda Džehennem, Džibril progovori: - Tvoje mi moci, bojim se da ce se iko spasiti Džehennema!' Bilježe Tirmizi (Ebu Davud i Nesai, hadis hasen-sahih).
Ako je Bog tebe i mene upoznao sa situacijom, dok smo bili samo duse...pa svako onaj ko je rodjen je pristao da ide na test i da krene od nule, sa radiranjem pamcenja sta je bilo prije rodjenja dok smo bili samo duse.
Kakva je krivica Bozija ako smo mi pristali na taj test? ne znam sta je problem ovdje....kao da se na silu od vas Bog pokusava nesto ocrniti, a niko ne gleda djela svojih ruka i sto cini kao da Bog kaznjava ikoga ko nije to zasluzio, jer Bog sudi po absolutnoj pravdi bez da iko imalo ucini nepravde.
- shape of despair
#350 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga
Zamolio bih postavvljača teme da da svoje mišljenje na ovo:
http://www.iltizam.org/tekstovi/read/1593
http://www.iltizam.org/tekstovi/read/1593