Danasnji "feminizam"
- MarlboroGold
#21051 Re: Danasnji "feminizam"
Ali pazi ti komentara...
Tema je napravljena od strane Niemand koja kritikuje sadašnji feminizam. Sam feminizam u naslovu teme ima navodnike, a što jasno ukazuje na to o čemu je riječ. To je išlo do te mjere da su nju lično kritikovale feministice zbog prvog posta i naslova teme da ga je čak 2-3 puta ispravljala kako bi ugodila određenim personama kad su počele svojatati ovu temu.
I onda neka random ženska persona koja je počela ovdje pisati prije par mjeseci, a koja je ujedno feministica, viče ovi dolaze da trolaju, da provociraju i da pišu mizogene stavove kad je sama tema bila kreirana od strane osobe koja ne voli današnji feminizam i sebe sa istim ne identificira, tako da je logično i da oponenti istog pišu na ovoj temi od samog početka.
Ako vam se ne sviđa šta ljudi pišu protiv feminizma napravite vlastitu temu, pa sebe dižite u nebesa i tražite od Bloo da briše postove koji vam ne gode.
Tema je napravljena od strane Niemand koja kritikuje sadašnji feminizam. Sam feminizam u naslovu teme ima navodnike, a što jasno ukazuje na to o čemu je riječ. To je išlo do te mjere da su nju lično kritikovale feministice zbog prvog posta i naslova teme da ga je čak 2-3 puta ispravljala kako bi ugodila određenim personama kad su počele svojatati ovu temu.
I onda neka random ženska persona koja je počela ovdje pisati prije par mjeseci, a koja je ujedno feministica, viče ovi dolaze da trolaju, da provociraju i da pišu mizogene stavove kad je sama tema bila kreirana od strane osobe koja ne voli današnji feminizam i sebe sa istim ne identificira, tako da je logično i da oponenti istog pišu na ovoj temi od samog početka.
Ako vam se ne sviđa šta ljudi pišu protiv feminizma napravite vlastitu temu, pa sebe dižite u nebesa i tražite od Bloo da briše postove koji vam ne gode.
-
Hakiz
#21052 Re: Danasnji "feminizam"
Mogu shvatiti to da zbog tih emocija gubi se racio.cLo wrote: ↑22/02/2022 23:05ljubicasti limun wrote: ↑22/02/2022 22:31
Budi ti sretan da te napadamo samo na forumu. U nekoj sredjenoj drzavi zbog svojih stavova o silovanju bio bi prijavljen policiji.
Ja cu tebe staviti na foe jer mi se ne da citati bolesti. Samo se nadam da nisi ozenjen i da nemas pristupa zenskim osobama.
Iskreno, meni se zamracilo, bez imalo pretjerivanja, citajuci ovih par strana. Sve krenem nesto smisleno da napisem, ali razbijene mi misli skroz.
On ocito ne moze shvatiti silinu emocija koje obuzmu zenu niti da ista te emocije ne uspijeva staviti pod "studije" i biti sasvim hadna.
Nebrojeno puta sam prosla kroz napastvovanje, vecinom verbalno, ali bilo je i agresivnih, fizickih nasrtanja. Razinu gadjenja koje osjeti zena oni ne mogu spoznati citajuci papire, tu je kljuc nerazumijevanja.
Ona bi me prijavila policiji zbog čega? Ni u jednom mom postu nema opravdavanja silovanja, ignorisanja njegovog postojanja, ničega sličnog.
-
no_sikiriki
#21053 Re: Danasnji "feminizam"
Ali u spominjanju emocija i jeste problem. Jer ćeš ti automatski biti okarakterisana kao "emotivno, neracionalno žensko" koje nije u stanju da shvati njihove dubokoumne argumente koje oni predstavljaju tebi kao objektivni, racionalni muškarci.cLo wrote: ↑22/02/2022 23:05ljubicasti limun wrote: ↑22/02/2022 22:31
Budi ti sretan da te napadamo samo na forumu. U nekoj sredjenoj drzavi zbog svojih stavova o silovanju bio bi prijavljen policiji.
Ja cu tebe staviti na foe jer mi se ne da citati bolesti. Samo se nadam da nisi ozenjen i da nemas pristupa zenskim osobama.
Iskreno, meni se zamracilo, bez imalo pretjerivanja, citajuci ovih par strana. Sve krenem nesto smisleno da napisem, ali razbijene mi misli skroz.
On ocito ne moze shvatiti silinu emocija koje obuzmu zenu niti da ista te emocije ne uspijeva staviti pod "studije" i biti sasvim hadna.
Nebrojeno puta sam prosla kroz napastvovanje, vecinom verbalno, ali bilo je i agresivnih, fizickih nasrtanja. Razinu gadjenja koje osjeti zena oni ne mogu spoznati citajuci papire, tu je kljuc nerazumijevanja.
Ako te tangira, vjeruj mi da je bolje ne čitati ovu temu, jer ovih zadnjih par strana je apsolutno NIŠTA naspram onoga što su pisali prije par mjeseci. Kad je ženu ubio muž, pričalo se da je ona "vjerovatno bila toksična lujka koja je to zaslužila svojim ponašanjem i zvocanjem".
-
no_sikiriki
#21054 Re: Danasnji "feminizam"
Žao mi je što si se pronašao u ovome, ali nijedna od kategorija koje sam spomenula nije se odnosila na tebe. Još uvijek te nisam dovoljno čitala da bih pravila zaključke o tebi. Za razliku od tebe koji praviš zaključke o meni.MarlboroGold wrote: ↑22/02/2022 23:10 Ali pazi ti komentara...
- Bloo
- Globalna šefica
#21055 Re: Danasnji "feminizam"
Nemre.Kod mene je anarhija. Citam Smrcka.
- MarlboroGold
#21056 Re: Danasnji "feminizam"
Pa meni ne treba puno vremena. Mislim da je red da ti konačno neko kaže da se spustiš na zemlju.
Ti se samo sa visine obraćaš drugima pogotovo u monolozima.
- MarlboroGold
#21057 Re: Danasnji "feminizam"
-
no_sikiriki
#21058 Re: Danasnji "feminizam"
Drago mi je da ti ne treba puno vremena. I evo rekao mi je neko, konačno.MarlboroGold wrote: ↑22/02/2022 23:17 Pa meni ne treba puno vremena. Mislim da je red da ti konačno neko kaže da se spustiš na zemlju.
All good now?
- MarlboroGold
#21059 Re: Danasnji "feminizam"
Vidjećemo sutra 
- Bloo
- Globalna šefica
#21060 Re: Danasnji "feminizam"
Pa kad se sjetim njegovih objasnjavanja oko seksualnih odnosa u predislamsko doba, pubicnih dlaka,menstruacije i tako to...mislim da ovo nije dobro okruzenje za njega, mada mozda bude nasao fanove ovdje.MarlboroGold wrote: ↑22/02/2022 23:20Da mu preporučim ovu temu. Možda vas izvede Pa kad na pravi put![]()
- MarlboroGold
-
no_sikiriki
#21062 Re: Danasnji "feminizam"
De bolan, ja bih da spavam večeras, you can't just leave me hanging like that...
- cLo
#21063 Re: Danasnji "feminizam"
Pa ne znam bas, mozda na forumu, u piskaranju, medjutim, u par stvarnih situacija prisli su muskarcino_sikiriki wrote: ↑22/02/2022 23:12
Ali u spominjanju emocija i jeste problem. Jer ćeš ti automatski biti okarakterisana kao "emotivno, neracionalno žensko" koje nije u stanju da shvati njihove dubokoumne argumente koje oni predstavljaju tebi kao objektivni, racionalni muškarci.
- ¤ jelena ¤
#21064 Re: Danasnji "feminizam"
Nazivati nekog padobrancem je upravo ad hominem....
kao što je i izjava....ne petljaj se u našu priču, mi smo jarani
Dakle, citirati ad hominem izjavu svog istomišljenika i žaliti se na ad hominem i ušutkivanje od strane neistomišljenika, tom nekom ko je upravo ispoljio i jedno i drugo u svom učešću u ovoj raspravi - apsurdno je i krajnje iracionalno.
- MarlboroGold
#21065 Re: Danasnji "feminizam"
Jao 
Nema jel tako veze sto ljudi imputiraju bezveze, pa su s razlogom nazvani padobrancima. Jos gore kad citaju samo emocionalne izljeve, pa se prikjuce da i oni sta kazu tipa komentar o Dzingis Kanu. Bitan je kontekst kojeg si namjerno ignorisala.
Usutkivanje manje vise... cisto upuceno personi koja ocigledno misli da je bolja od mnogih drugih ovdje.
Nema jel tako veze sto ljudi imputiraju bezveze, pa su s razlogom nazvani padobrancima. Jos gore kad citaju samo emocionalne izljeve, pa se prikjuce da i oni sta kazu tipa komentar o Dzingis Kanu. Bitan je kontekst kojeg si namjerno ignorisala.
Usutkivanje manje vise... cisto upuceno personi koja ocigledno misli da je bolja od mnogih drugih ovdje.
- ljubicasti limun
#21066 Re: Danasnji "feminizam"
Tema je feminizam. Napravljena da zene diskutiraju o feminizmu. Na stranu educiranje zena po pitanju feminizma, sta feminizam znaci, sta znaci za njih, da su tu gdje jesu jer su se zene stoljecima borile za neka elementarna prava, tipa glasanje, naslijedjivanje, skrbnistvo nad djecom, pravo da smiju raditi i biti placene za to, na porodiljno. Na kraju krajeva, i pravo na sam zivot, jer su se zenska djeca/novorodjencad ubijala, a i sad je to praksa, a i praksa selektivnog abortiranja zenskih plodova. Onda pravo na slobodu izbora, primjerice zivotnog partnera, da te babo ne daje dzematskom ahbabu, pohotnom starcu ili prodaje, sto je sve jos uvijek praksa drugdje, a i kod nas negdje.MarlboroGold wrote: ↑22/02/2022 23:10 Ali pazi ti komentara...
Porazavajuce je sto u 2022. godini imamo zene koje smatraju feminizam necim ekstremnim (ona ne zeli ici u "te" ekstreme, a druga zeli "da se svi slazu"...). Porazavajuce je sto ima bruka zena koje ce se sloziti s tobom i ovim nesretnim Hakizom da zena provicira silovanje, da je mlada djevojka od 17 god zasluzila da je se siluje jer je lijepa, automatski je, jel, "kurvica" jer se boji ds ce izgubiti muza, od kojeg ovisi ne samo njena egzistencija, vec citav identitet. Jer je ona bez muza za sebe nula. Niemand & co. su zene koje ce odgajati iste takve kceri i to je porazavajuce isto.
Ali najcudnije je da su na ovoj temi najglasniji muskarci. Bez ikakve konstruktivne diskusije, vec muskarci koji mansplainuju
Meni su ove rasprave s vama vise stilska vjezba
Drug moj.
-
Hakiz
#21067 Re: Danasnji "feminizam"
Kako samo ti bezočno lažeš.ljubicasti limun wrote: ↑23/02/2022 00:40Tema je feminizam. Napravljena da zene diskutiraju o feminizmu. Na stranu educiranje zena po pitanju feminizma, sta feminizam znaci, sta znaci za njih, da su tu gdje jesu jer su se zene stoljecima borile za neka elementarna prava, tipa glasanje, naslijedjivanje, skrbnistvo nad djecom, pravo da smiju raditi i biti placene za to, na porodiljno. Na kraju krajeva, i pravo na sam zivot, jer su se zenska djeca/novorodjencad ubijala, a i sad je to praksa, a i praksa selektivnog abortiranja zenskih plodova. Onda pravo na slobodu izbora, primjerice zivotnog partnera, da te babo ne daje dzematskom ahbabu, pohotnom starcu ili prodaje, sto je sve jos uvijek praksa drugdje, a i kod nas negdje.MarlboroGold wrote: ↑22/02/2022 23:10 Ali pazi ti komentara...
Porazavajuce je sto u 2022. godini imamo zene koje smatraju feminizam necim ekstremnim (ona ne zeli ici u "te" ekstreme, a druga zeli "da se svi slazu"...). Porazavajuce je sto ima bruka zena koje ce se sloziti s tobom i ovim nesretnim Hakizom da zena provicira silovanje, da je mlada djevojka od 17 god zasluzila da je se siluje jer je lijepa, automatski je, jel, "kurvica" jer se boji ds ce izgubiti muza, od kojeg ovisi ne samo njena egzistencija, vec citav identitet. Jer je ona bez muza za sebe nula. Niemand & co. su zene koje ce odgajati iste takve kceri i to je porazavajuce isto.
Ali najcudnije je da su na ovoj temi najglasniji muskarci. Bez ikakve konstruktivne diskusije, vec muskarci koji mansplainujuzenama feminizam. Zasto zene ne bi trebale biti feministkinje, pokusavaju uvrijediti izrazom "feministkinja"
, tjeraju zene da se pravdaju, da objasnjavaju. Dakle, klasicna taktika spinovanja i gaslightinga. I tako na temi o feminizmu dolazimo do toga da objasnjavamo muskarcima koji opravdavaju i relativiziraju silovanje zasto to nije ok i sta silovanje zapravo znaci. Dodjes do toga da neko poput tog nesretnog Hakiza izjednacava laznu optuzbu za silovanje sa stvarnim silovanjem, da implicira krivicu zrtve za njeno silovanje, kako na to reagirati?
Meni su ove rasprave s vama vise stilska vjezbai rekreacija, ne pisem ja radi vas, vec radi zena koje ce ovo citati. Vi, kako rekoh, ste izgubljeni slucajevi i sto je najbolja stvar, u manjini ste. Odusevilo me koliko ima muskaraca ovdje koji zdravo razmisljaju, koji su i sami zdravi. I to je mozda najbolji pokazatelj sta se feminizmom postize.
Drug moj.![]()
Boldirana rečenica daje razlog zbog kojeg na ovoj temi trebaju pisati i muškarci "bez ikakve konstruktivne diskusije".
Jer, kada bi "vam" se pustilo bez reakcije, laži kao što je boldirana bi postale "činjenice".
Reći da se zlo silovanja neće ispraviti zlom lažnog prijavljivanja nije izjednačavanje. Ali jeste ukazivanje na dva zla. Koja su oba, u svom domenu, strašna.
Štaviše, lažno prijavljivanje je besramno korištenje žrtava za ličnu korist. Žene koje lažno prijavljuju koriste nesreću drugih žena koja je stvorila situaciju apriornog vjerovanja ženi kada prijavljuje. To kod "vas" na ovoj temi nije problem, proći će bez reakcije, valjda ako žena zoupotrebljava nesreću druge žene to je OK? Pa ako se i desi da zbog te zloupotrebe ozbiljno shvatanje prijavljivanja prestane, šta ima veze? To nije problem?
Ali, Hakiz koji grubo ukazuje na tekve stvari, on je problem.
Svašta
- Riddle
#21068 Re: Danasnji "feminizam"
Hmmm... krompiruša u pola 11? 
- MarlboroGold
#21069 Re: Danasnji "feminizam"
Kolegice fulaš stadion. Tema nije napravljena da žene diskutiraju o feminizmu, već svi. Autorica je iznijela negativne stavove o istom i na kraju posta je dugo bilo "šta vi mislite o tome". Ne šta žene misle o tome. To će ti i ona sama reći kad se pojavi, a dođe otprilike jednom mjesečno. Dakle, više ima smisla da na ovoj temi pišu i ljudi koji ga kritikuju nego da temu vi svojatate i pričate o trolovima i slično jer vam ne godi priča s druge strane, pa biste se najradije koristile staljinističkim metodama da možete. Ti si registrovana od oktobra prošle godine. Ova tema je stara sedam godina na kojoj sam i ja pisao par mjeseci nakon otvaranja iste... tako da mislim da su stvari poprilično jasne. I da si imala neki account prije tog opet griješiš.ljubicasti limun wrote: ↑23/02/2022 00:40Tema je feminizam. Napravljena da zene diskutiraju o feminizmu. Na stranu educiranje zena po pitanju feminizma, sta feminizam znaci, sta znaci za njih, da su tu gdje jesu jer su se zene stoljecima borile za neka elementarna prava, tipa glasanje, naslijedjivanje, skrbnistvo nad djecom, pravo da smiju raditi i biti placene za to, na porodiljno. Na kraju krajeva, i pravo na sam zivot, jer su se zenska djeca/novorodjencad ubijala, a i sad je to praksa, a i praksa selektivnog abortiranja zenskih plodova. Onda pravo na slobodu izbora, primjerice zivotnog partnera, da te babo ne daje dzematskom ahbabu, pohotnom starcu ili prodaje, sto je sve jos uvijek praksa drugdje, a i kod nas negdje.MarlboroGold wrote: ↑22/02/2022 23:10 Ali pazi ti komentara...
Ali najcudnije je da su na ovoj temi najglasniji muskarci. Bez ikakve konstruktivne diskusije, vec muskarci koji mansplainujuzenama feminizam. Zasto zene ne bi trebale biti feministkinje, pokusavaju uvrijediti izrazom "feministkinja"
, tjeraju zene da se pravdaju, da objasnjavaju. Dakle, klasicna taktika spinovanja i gaslightinga. I tako na temi o feminizmu dolazimo do toga da objasnjavamo muskarcima koji opravdavaju i relativiziraju silovanje zasto to nije ok i sta silovanje zapravo znaci. Dodjes do toga da neko poput tog nesretnog Hakiza izjednacava laznu optuzbu za silovanje sa stvarnim silovanjem, da implicira krivicu zrtve za njeno silovanje, kako na to reagirati?
Meni su ove rasprave s vama vise stilska vjezbai rekreacija, ne pisem ja radi vas, vec radi zena koje ce ovo citati. Vi, kako rekoh, ste izgubljeni slucajevi i sto je najbolja stvar, u manjini ste. Odusevilo me koliko ima muskaraca ovdje koji zdravo razmisljaju, koji su i sami zdravi. I to je mozda najbolji pokazatelj sta se feminizmom postize.
Drug moj.![]()
Mene ne moraš podučavati o feminizmu, kao i pozitivne stvari koje su proizašle iz istog. Znam sasvim dovoljno i nisam protivnik istog sve do onog trena kad postane svrha samom sebi, a što je slučaj u razvijenim zemljama. U BiH ni prvi val nije završio sav posao.
Hakiz ima svoj stil pisanja i nekad i za mene zna biti morbidno ono što piše, ali daleko od toga da ide sa namjerom da uvrijedi i slično. Imate opciju da ga prihvatite takvog kakav je ili da ga ignorišete. Nema potrebe da dramite o njegovim tekstovima bezveze.
Aha mansplaining... a womansplaining ne? Eto ti meni womansplainas feminizam kao da sam pao s Marsa, ali ja ne dramim u vezi toga. Svi "splainamo" svima i to nije rezervisano samo za muškarce kad se tako obraćaju ženama, a baška je to što taj mansplaining vrlo često percipirate skroz pogrešno. Najčešće je zasnovan na tome kad vam iskreno muškarac želi nešto objasniti s dobrom namjerom, a ne da vas ponizi. Isto je i obrnuto kad vi womansplainate nešto. Mansplaining je glupost samo takva, kao i manspreading i to je produkt današnjeg feminizma kojeg se legende feminizma poput tete Germaine Greer i drugih osipaju, a koje izuzetno cijenim i koje su žene ratnice i čiju ste slavu i rezultate njihovih borbi počele svojatati dok istovremeno nju i druge žene njenog doba škartirate, ismijavate i tvrdite kako ih je vrijeme pregazilo jer im stavovi o feminizmu nisu u skladu sa današnjim vremenom. Kako će i biti kad vide nešto poput mansplaining.
Tješi se sa tim zadnjim dijelom... upravo je vas radikalnih feministica najmanje.
Last edited by MarlboroGold on 23/02/2022 08:56, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
- MarlboroGold
#21071 Re: Danasnji "feminizam"
Najbolja je sa tuzlanskim "kajmakom" 
- hadzinicasa
#21072 Re: Danasnji "feminizam"
Mozda ne bi bilo lose podsjetiti se gdje je nastala rijec "mansplaining".... (clanak originalno objavljen u La Times-u)
https://www.guernicamag.com/rebecca-sol ... gs-to-me/
nije svaki razgovor ili objasnjavanje - mansplaining, slazem se da ima i pogresnih tumacenja, ali samo da ukazem na to da zaista muskarci s dobrom namjerom pokusavaju zenama nesto objasniti. to i jeste poenta. sto se nalaze pozvanim i uzimaju sebi za pravo da zenama "objasne". oni su ti. (a sve potjece iz osjecaja superiornosti i entitlementa) a iz najbolje namjere. pri tome licno uzivam kad mi neko (osoba!) objasnjava nesto sto ne znam, u sta nisam upucena, svoj stav, argumente... bring it on!
medjutim kad mi objasnjava kako se osjecam, sta mislim, kad mi objasnjava materiju koju poznajem bolje od njega (a uglavnom mi se to desava s muskarcima), a sve iz najbolje namjere da me educira ili uputi.... e onda pocnem da se sprdam s njim.
elem, originalna ideja o mansplainingu je, kao i mnoge ideje, onoga trenutka kad je rodjena, odnosno kad je rodjen mansplaining poceo da zivi svoj zivot i poprima osobine i karakteristike onoga ko je tumaci. medjutim srz je ostala ista. pa tako Die Zeit veli npr:

https://www.guernicamag.com/rebecca-sol ... gs-to-me/
nije svaki razgovor ili objasnjavanje - mansplaining, slazem se da ima i pogresnih tumacenja, ali samo da ukazem na to da zaista muskarci s dobrom namjerom pokusavaju zenama nesto objasniti. to i jeste poenta. sto se nalaze pozvanim i uzimaju sebi za pravo da zenama "objasne". oni su ti. (a sve potjece iz osjecaja superiornosti i entitlementa) a iz najbolje namjere. pri tome licno uzivam kad mi neko (osoba!) objasnjava nesto sto ne znam, u sta nisam upucena, svoj stav, argumente... bring it on!
medjutim kad mi objasnjava kako se osjecam, sta mislim, kad mi objasnjava materiju koju poznajem bolje od njega (a uglavnom mi se to desava s muskarcima), a sve iz najbolje namjere da me educira ili uputi.... e onda pocnem da se sprdam s njim.
elem, originalna ideja o mansplainingu je, kao i mnoge ideje, onoga trenutka kad je rodjena, odnosno kad je rodjen mansplaining poceo da zivi svoj zivot i poprima osobine i karakteristike onoga ko je tumaci. medjutim srz je ostala ista. pa tako Die Zeit veli npr:
ring ANY bells?Kurz machte etwa eine Definition des Wortes die Runde, nach der es Mansplaining sei, wenn Männern Frauen erklärten, was Feminismus sei oder wie Frauen sich fühlten.
- hadzinicasa
#21073 Re: Danasnji "feminizam"
a na temu laznog prijavljivanja - statistike vele (u mom poslu vrijedi ona: ne vjeruj statistici koju sam nisi lazirao
), da je postotak laznih prijava za seksualno zlostavljanje, (od prijavljenih) mislim konkretno za silovanje - cca. 2%.
i NE odstupa od postotka laznih prijava za druga krivicna djela.
dakle, kako mozemo ovo koristiti kao argument u bilo cemu!?
da ne bude zabune - ne mislim ovim minimizirati osjecaje bilo koje zrtve, pa ni one zrtve lazne prijave za seksualno zlostavljanje.
i NE odstupa od postotka laznih prijava za druga krivicna djela.
dakle, kako mozemo ovo koristiti kao argument u bilo cemu!?
da ne bude zabune - ne mislim ovim minimizirati osjecaje bilo koje zrtve, pa ni one zrtve lazne prijave za seksualno zlostavljanje.
- MarlboroGold
#21074 Re: Danasnji "feminizam"
Pa to i vi radite pobogu u istoj mjeri kao i mi, ali mi ne pravimo bauk o tome niti izmisljamo neke rijeci da bi to opisali.
Womansplaining postoji u istoj mjeri koliko i mansplaining... to je jedan od razloga zasto je to glupost.
Womansplaining postoji u istoj mjeri koliko i mansplaining... to je jedan od razloga zasto je to glupost.
- hadzinicasa
#21075 Re: Danasnji "feminizam"
ne.MarlboroGold wrote: ↑23/02/2022 08:59 Pa to i vi radite pobogu u istoj mjeri kao i mi, ali mi ne pravimo bauk o tome niti izmisljamo neke rijeci da bi to opisali.