Dakle - ne seksualni poriv niti privlacnost, vec patologija licnosti. Kako rekoh.rape, unlawful sexual activity, most often involving sexual intercourse, against the will of the victim through force or the threat of force or with an individual who is incapable of giving legal consent because of minor status, mental illness, mental deficiency, intoxication, unconsciousness, or deception. In many jurisdictions, the crime of rape has been subsumed under that of sexual assault. Rape was long considered to be caused by unbridled sexual desire, but it is now understood as a pathological assertion of power over a victim.
Danasnji "feminizam"
- hadzinicasa
#21026 Re: Danasnji "feminizam"
Encyclopedia Britannica
Last edited by hadzinicasa on 22/02/2022 22:09, edited 5 times in total.
- ljubicasti limun
#21027 Re: Danasnji "feminizam"
Al jbte kad skontas ko je u nasoj okolinicLo wrote: ↑22/02/2022 22:05ljubicasti limun wrote: ↑22/02/2022 22:02
Ali sta je svrha tvojih postova, sta smisao? Sta zelis dokazati? Ne kontam. Pojasni mi sta zelis reci ovim?mislim da je vec rekao dovoljno. I previse.
- ljubicasti limun
#21028 Re: Danasnji "feminizam"
samo da citiram.hadzinicasa wrote: ↑22/02/2022 22:05 Enciklopedia Britannica
rape, unlawful sexual activity, most often involving sexual intercourse, against the will of the victim through force or the threat of force or with an individual who is incapable of giving legal consent because of minor status, mental illness, mental deficiency, intoxication, unconsciousness, or deception. In many jurisdictions, the crime of rape has been subsumed under that of sexual assault. Rape was long considered to be caused by unbridled sexual desire, but it is now understood as a pathological assertion of power over a victim.
-
Hakiz
#21029 Re: Danasnji "feminizam"
Ti nisi normalna.ljubicasti limun wrote: ↑22/02/2022 22:05Znaci, ti opravdavas silovanje jer mu je uzrok navodno privlacnost? Ne u smislu da je ok, vec da mozes razumjeti zasto se desava?MarlboroGold wrote: ↑22/02/2022 22:03
Krenulo je sve od toga da privlačnost nema nikakve veze ni sa čim, a što nije tačno. O tome i govorim svo vrijeme.
- MarlboroGold
#21030 Re: Danasnji "feminizam"
Ne opravdavam. Pričamo sasvim normalno. Džaba pjenite bezveze.ljubicasti limun wrote: ↑22/02/2022 22:05Znaci, ti opravdavas silovanje jer mu je uzrok navodno privlacnost? Ne u smislu da je ok, vec da mozes razumjeti zasto se desava?MarlboroGold wrote: ↑22/02/2022 22:03
Krenulo je sve od toga da privlačnost nema nikakve veze ni sa čim, a što nije tačno. O tome i govorim svo vrijeme.
- MarlboroGold
#21031 Re: Danasnji "feminizam"
Ok jasno mi je da si butthurt zbog komentara o hiperventilisanju... eto neću ti više smetati.no_sikiriki wrote: ↑22/02/2022 22:05Ne znam zašto TI osjećaš potrebu da budeš svakom loncu poklopac, kad se ja njoj obraćam. A znaš vrlo dobro zašto sam to rekla -jer je rekla nešto vrlo slično kao ja prije par stranica.MarlboroGold wrote: ↑22/02/2022 22:02
Ne petljaj se između nas dvoje... Bloo i ja smo stari jarani čak i kad se ne slažemo, a nikad nije bilo vrijeđanja.
I malo smanji ove monologe po kojim kad ih čovjek čita ispadosmo najveći debili, a što je samo tvoja fabrikacija.
-
BiBi911
#21032 Re: Danasnji "feminizam"
MarlboroGold wrote: ↑22/02/2022 22:08Ne opravdavam. Pričamo sasvim normalno. Džaba pjenite bezveze.ljubicasti limun wrote: ↑22/02/2022 22:05
Znaci, ti opravdavas silovanje jer mu je uzrok navodno privlacnost? Ne u smislu da je ok, vec da mozes razumjeti zasto se desava?
Cek tebi je ok nekog natjerati na spolni odnos jer tebe ta osoba privlaci
- MarlboroGold
#21033 Re: Danasnji "feminizam"
Još su samo falili ovi padobranci 
-
Hakiz
#21034 Re: Danasnji "feminizam"
Krenula je stara, oprobana taktika ad hominem napada. Tipična metodologija pokušavanja ušutkivanja.
- MarlboroGold
#21035 Re: Danasnji "feminizam"
- hadzinicasa
#21036 Re: Danasnji "feminizam"
Evo jedan clanak koji predstavlja materiju iz vise uglova i uporedjuje razlicite teorije no s ovim zakljuckomThey say that rape is not about lust but motivated by the urge to control and dominate, and that it could also be driven by hatred and hostility towards women.
https://amp.dw.com/en/the-psychology-of ... a-54814540
- Bloo
- Globalna šefica
#21037 Re: Danasnji "feminizam"
Jel tebi tvoja zena bila privlacna? Jeste.MarlboroGold wrote: ↑22/02/2022 22:08Ne opravdavam. Pričamo sasvim normalno. Džaba pjenite bezveze.ljubicasti limun wrote: ↑22/02/2022 22:05
Znaci, ti opravdavas silovanje jer mu je uzrok navodno privlacnost? Ne u smislu da je ok, vec da mozes razumjeti zasto se desava?
Jeste imali odnos odmah na prvom dejtu? Pretpostavljam da niste.
Da li si je silovao? Nisi, iako ti je bila privlacna i seksi i mozda je imala minjak.
Zasto?
I da se opet vratim na primjer lika koji je silovao prostitutke (neke je i ubio nakon toga, neke ne). Zasto silovati prostitutku? Stoji tu na uglu, polugola i spremna da uradi sve za novac. Jok. Lik je neke otimao pa silovao, neke je namamio u auto, pa izvadio pistolj da se prepadnu i onda ih silovao plus ih i opljackao.
Combo erekcije i izazovno obucene zenske kod normalnih ljudi ne rezultira silovanjem. Isto tako, ako se ja tjesim da me nece niko silovati jer se ne oblacim seksi i neko me ipak siluje, kako da si to objasnim? Mirisala dobro, smijala se zavodljivo? Kako? I zasto uopste i trebam? Ako silovatelju ne treba razlog osim neko fabrikovanog u njegovom bolesnom mozgu (suknja joj je bila kratka, imala je dobre noge, meni se digao, morao sam), zasto zrtva mora da prolazi kroz ovo?
-
Hakiz
#21038 Re: Danasnji "feminizam"
Prestanu napadati stav, počnu napadati osobu.
Najjača je maloprije rečena izjava "ako nešto razumiješ, ti si to".
A po belaju, same tvrde da muškarci pojma nemaju i da samo one razumiju.
-
homer2go
#21039 Re: Danasnji "feminizam"
Čini mi se da na ovoj temi, sa muške strane, vise sve sami potomci Džingis Kana.
Još evoluiraju, pa im je sve pomalo konfuzno.
Još evoluiraju, pa im je sve pomalo konfuzno.
- MarlboroGold
#21040 Re: Danasnji "feminizam"
Pročitaj šta od recimo Donalda Symonsa za početak.Bloo wrote: ↑22/02/2022 22:17Jel tebi tvoja zena bila privlacna? Jeste.MarlboroGold wrote: ↑22/02/2022 22:08
Ne opravdavam. Pričamo sasvim normalno. Džaba pjenite bezveze.
Da li si je silovao? Nisi, iako ti je bila privlacna i seksi i mozda je imala minjak.
Zasto?
I da se opet vratim na primjer lika koji je silovao prostitutke (neke je i ubio nakon toga, neke ne). Zasto silovati prostitutku? Stoji tu na uglu, polugola i spremna da uradi sve za novac. Jok. Lik je neke otimao pa silovao, neke je namamio u auto, pa izvadio pistolj da se prepadnu i onda ih silovao plus ih i opljackao.
Combo erekcije i izazovno obucene zenske kod normalnih ljudi ne rezultira silovanjem. Isto tako, ako se ja tjesim da me nece niko silovati jer se ne oblacim seksi i neko me ipak siluje, kako da si to objasnim? Mirisala dobro, smijala se zavodljivo? Kako? I zasto uopste i trebam? Ako silovatelju ne treba razlog osim neko fabrikovanog u njegovom bolesnom mozgu (suknja joj je bila kratka, imala je dobre noge, meni se digao, morao sam), zasto zrtva mora da prolazi kroz ovo?
- Bloo
- Globalna šefica
#21041 Re: Danasnji "feminizam"
Divan odgovor (2022 is calling you). Mislila sam da komuniciramo.MarlboroGold wrote: ↑22/02/2022 22:27Pročitaj šta od recimo Donalda Symonsa za početak.Bloo wrote: ↑22/02/2022 22:17
Jel tebi tvoja zena bila privlacna? Jeste.
Zasto?
Odoh silovati zeludac gadnom krompirusom koju sam napravila od gotovih jufki.
- ljubicasti limun
#21042 Re: Danasnji "feminizam"
Budi ti sretan da te napadamo samo na forumu. U nekoj sredjenoj drzavi zbog svojih stavova o silovanju bio bi prijavljen policiji. A tvoja izjava da je kustos pomenute izlozbe o odjeci zrtava silovanja namjerno izostavljao navodne provokativne odjevne predmete da bi kao proturio neku agendu jeste za prijavu i u rangu je manijaka sa telegrama i 4 & 8chana. A svakako je za svaku osudu i baca zaista dobro svjetlo na tebe kao osobu. Sto vidim da te pogodilo.
Ja cu tebe staviti na foe jer mi se ne da citati bolesti. Samo se nadam da nisi ozenjen i da nemas pristupa zenskim osobama.
- MarlboroGold
#21043 Re: Danasnji "feminizam"
Ne planiram odgovarati jer je užarena atmosfera. Da smo sami odgovorio bih. Neki jedva čekaju da nešto napišem, pa da se mogu nadovezati sa kreveljenjem.
Tema svakako nisam ja.
Tema svakako nisam ja.
- Bloo
- Globalna šefica
#21044 Re: Danasnji "feminizam"
Ok.MarlboroGold wrote: ↑22/02/2022 22:32 Ne planiram odgovarati jer je užarena atmosfera. Da smo sami odgovorio bih. Neki jedva čekaju da nešto napišem, pa da se mogu nadovezati sa kreveljenjem.
Tema svakako nisam ja.
Tema nisi ti. Tema je silovanje. Ja sam zena i to mi je (za razliku od tebe) jedan od strahova, stvarnih, opipljivih. Naravno da temu tretiram licno, kao i teme seksualnog zlostavljanja, napastvovanja, pipkanja i ostalih netrazenih veselja.
Mogao si i ti meni postaviti pitanje da li sam ikada bila toliko uzbudena da diram nekoga bez njegovog pristanka.
But anyway...
Krompirusa.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#21045 Re: Danasnji "feminizam"
Kako vam se da sa feminjarama raspravljati?!
Pa zdraviju diskusiju mozes voditi sa cjepanicom, nego sa ispranim feministickim mozgovima.
Opusteno narode, ipak nisu sve zene iste, niti su sve zrtve feminacistickog pokreta.
Opusteno narode, ipak nisu sve zene iste, niti su sve zrtve feminacistickog pokreta.
- MarlboroGold
#21046 Re: Danasnji "feminizam"
Nastavićemo drugi put, a možda i ne... eno dale me gnjavi tamo oko rings of powerBloo wrote: ↑22/02/2022 22:40Ok.MarlboroGold wrote: ↑22/02/2022 22:32 Ne planiram odgovarati jer je užarena atmosfera. Da smo sami odgovorio bih. Neki jedva čekaju da nešto napišem, pa da se mogu nadovezati sa kreveljenjem.
Tema svakako nisam ja.
Tema nisi ti. Tema je silovanje. Ja sam zena i to mi je (za razliku od tebe) jedan od strahova, stvarnih, opipljivih. Naravno da temu tretiram licno, kao i teme seksualnog zlostavljanja, napastvovanja, pipkanja i ostalih netrazenih veselja.
Mogao si i ti meni postaviti pitanje da li sam ikada bila toliko uzbudena da diram nekoga bez njegovog pristanka.
But anyway...
Krompirusa.![]()
-
no_sikiriki
#21047 Re: Danasnji "feminizam"
Jah. Mene samo nervira što se žene previše "pale", kad je jasno da osim par izuzetaka ovdje dolaze likovi samo da bi provocirali, trolali ili iskazivali svoje mizogene stavove.
Mada sam pozitivno iznenađena da su se u zadnje vrijeme počeli oglašavati i drugi forumaši koji inače nisu aktivni na temi da pokažu da ovi prvi i nisu reprezentativan "uzorak".
- MarlboroGold
#21048 Re: Danasnji "feminizam"
kakva patetika
-
Hakiz
#21049 Re: Danasnji "feminizam"
Ti si bolesna.ljubicasti limun wrote: ↑22/02/2022 22:31Budi ti sretan da te napadamo samo na forumu. U nekoj sredjenoj drzavi zbog svojih stavova o silovanju bio bi prijavljen policiji. A tvoja izjava da je kustos pomenute izlozbe o odjeci zrtava silovanja namjerno izostavljao navodne provokativne odjevne predmete da bi kao proturio neku agendu jeste za prijavu i u rangu je manijaka sa telegrama i 4 & 8chana. A svakako je za svaku osudu i baca zaista dobro svjetlo na tebe kao osobu. Sto vidim da te pogodilo.
Ja cu tebe staviti na foe jer mi se ne da citati bolesti. Samo se nadam da nisi ozenjen i da nemas pristupa zenskim osobama.
- cLo
#21050 Re: Danasnji "feminizam"
ljubicasti limun wrote: ↑22/02/2022 22:31
Budi ti sretan da te napadamo samo na forumu. U nekoj sredjenoj drzavi zbog svojih stavova o silovanju bio bi prijavljen policiji.
Iskreno, meni se zamracilo, bez imalo pretjerivanja, citajuci ovih par strana. Sve krenem nesto smisleno da napisem, ali razbijene mi misli skroz.
On ocito ne moze shvatiti silinu emocija koje obuzmu zenu niti da ista te emocije ne uspijeva staviti pod "studije" i biti sasvim hadna.
Nebrojeno puta sam prosla kroz napastvovanje, vecinom verbalno, ali bilo je i agresivnih, fizickih nasrtanja. Razinu gadjenja koje osjeti zena oni ne mogu spoznati citajuci papire, tu je kljuc nerazumijevanja.