Ukrajina

MorningStar

#34976 Re: Ukrajina

Post by MorningStar »

Peacean wrote: 22/02/2022 14:45 V. Britanija opalila po oligarsima i bankama, Rusija odmah objavila da neće slati vojsku u istočnu Ukrajinu :D
Mora da su ih iznenadili - Ono Rusi nisu znali da ce biti sankcija pa su ih bas iznenadili , mislili nece niko ni primjetiti nase tenkove u Ukrajini kad ono.. Sankcije i nista u rikverc.

Nego ovaj... Mogu te pitati a kako si dosao do tog zakljucka :lol:
Leverage

#34977 Re: Ukrajina

Post by Leverage »

Svi ovi koji su lafo neutralni, kao pozivaju na mir, kao ne znamo šta je rat i ta priča, to sve šilji na botoks efendiju al' ih sramota reć', sve go' Lafo Mamone.
Milenkov buraz

#34978 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

Novosti wrote: 22/02/2022 14:56 Pogledajte šefa obavještajne službe kako drhti pred Putinom: ‘Pa reci jasno, Jevgenijeviču!’

Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je na sastanku Vijeća sigurnosti Ruske Federacije, prije nego će u izravnom TV obraćanju potpisati nezavisnost separatističkih regija Donjecka i Luganska na istoku Ukrajine, pitao za to članove vijeća.

Svi članovi Vijeća, uključujući tajnika Vijeća Nikolaja Patruševa i ministra obrane Sergeja Šojgua, složili su se da Rusija treba priznati te regije, koje su se proglasile nezavisnima 2014. godine.

Pomalo je smiješno bilo gledati kako je Putin okupio članove vijeća kako bi ‘demokratski’ provjerio ima li netko možda drugačije mišljenje, a pomalo i tužno kad je na red došao šef obavještajne službe Sergej Nariškin koji je rekao da će podržati priznavanje Donjecka i Luganska. No Putin je rekao da ga nije to pitao. Tražio je da bude jasniji.

Putin: Govori jasno, podržavaš li priznanje?

Nariškin: Hoću.

Putin: Hoćeš ili podržavaš?

Nariškin: Podržavam da budu dio Rusije.

Putin: To nije ono o čemu raspravljamo! Podržavaš li priznanje neovisnosti? Reci jasno,

Sergeju Jevgenijeviču!
Nariškin: Podržavam.

Kako je sve to izgledalo možete pogledati u snimku ispod:

Strašno jarane, Putin tačno kipti, iskreno žao m ovog čovjeka. Putin se i fizički izmijenio, nešto ga izjeda, moža neki virus preuzeo kontrolu nad njegovim mislima, nije on svoj.
MorningStar

#34979 Re: Ukrajina

Post by MorningStar »

asurbanipal wrote: 22/02/2022 14:46
emmir1 wrote: 22/02/2022 11:32 Ovo što Rusija radi je postalo pravilo.

Medjunarodno pravo je pogaženo već davno sa Osetijom, Abhazijom, Krimom...

I to samo Rusija radi?

Ne volim taj lažni moralizam i licemjerstvo, al' međunarodno pravo se konstanto u svijetu krši još od 1948. godine i proglašenja države Izrael. Širok je spisak, samo mi nemojte molim vas o međunarodnom pravu.

J*bo pravo...
Od 48 ? Ebemu mora da je prije bilo bas ekstra drzave nisu napadale druge ,nije bilo genocida,svjetskih ratova,kolonija,crtanja karti linijarima,raseljavanja,paljenja gradova,brisanja komplet naroda itd... Ta '48 nesretna.
MorningStar

#34980 Re: Ukrajina

Post by MorningStar »

Milenkov buraz wrote: 22/02/2022 15:00
Novosti wrote: 22/02/2022 14:56 Pogledajte šefa obavještajne službe kako drhti pred Putinom: ‘Pa reci jasno, Jevgenijeviču!’

Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je na sastanku Vijeća sigurnosti Ruske Federacije, prije nego će u izravnom TV obraćanju potpisati nezavisnost separatističkih regija Donjecka i Luganska na istoku Ukrajine, pitao za to članove vijeća.

Svi članovi Vijeća, uključujući tajnika Vijeća Nikolaja Patruševa i ministra obrane Sergeja Šojgua, složili su se da Rusija treba priznati te regije, koje su se proglasile nezavisnima 2014. godine.

Pomalo je smiješno bilo gledati kako je Putin okupio članove vijeća kako bi ‘demokratski’ provjerio ima li netko možda drugačije mišljenje, a pomalo i tužno kad je na red došao šef obavještajne službe Sergej Nariškin koji je rekao da će podržati priznavanje Donjecka i Luganska. No Putin je rekao da ga nije to pitao. Tražio je da bude jasniji.

Putin: Govori jasno, podržavaš li priznanje?

Nariškin: Hoću.

Putin: Hoćeš ili podržavaš?

Nariškin: Podržavam da budu dio Rusije.

Putin: To nije ono o čemu raspravljamo! Podržavaš li priznanje neovisnosti? Reci jasno,

Sergeju Jevgenijeviču!
Nariškin: Podržavam.

Kako je sve to izgledalo možete pogledati u snimku ispod:

Strašno jarane, Putin tačno kipti, iskreno žao m ovog čovjeka. Putin se i fizički izmijenio, nešto ga izjeda, moža neki virus preuzeo kontrolu nad njegovim mislima, nije on svoj.
Mora da si daleko dogurao , mos mislit moci,kapaciteta,bogatstva i svega kad mozes da se sazalis na predsjednika jedne ovece drzave :D
asurbanipal

#34981 Re: Ukrajina

Post by asurbanipal »

MorningStar wrote: 22/02/2022 15:01
Od 48 ? Ebemu mora da je prije bilo bas ekstra drzave nisu napadale druge ,nije bilo genocida,svjetskih ratova,kolonija,crtanja karti linijarima,raseljavanja,paljenja gradova,brisanja komplet naroda itd... Ta '48 nesretna.

Naravno da je bilo i ranije.

Ovdje sam aludirao na period nakon osnivanja UN-a.
Piaty

#34982 Re: Ukrajina

Post by Piaty »

Hoce li ovaj bullshit iznad biti izbrisan ili nece????
Iskra_Bug

#34983 Re: Ukrajina

Post by Iskra_Bug »

Moze li mi neko reci kada je Putin jucer rekao da se u BiH dogodio genocid? Citao sam transkript govora i nigdje se ne spominje BiH..
Peacean

#34984 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

MorningStar wrote: 22/02/2022 14:58

Mora da su ih iznenadili - Ono Rusi nisu znali da ce biti sankcija pa su ih bas iznenadili , mislili nece niko ni primjetiti nase tenkove u Ukrajini kad ono.. Sankcije i nista u rikverc.

Ma ja samo komentarišem što sam čuo po medijima ;-)
https://ba.n1info.com/svijet/velika-bri ... vanicnici/
https://www.blic.rs/vesti/svet/afp-rusi ... ad/xhy67mq
MorningStar

#34985 Re: Ukrajina

Post by MorningStar »

asurbanipal wrote: 22/02/2022 15:07
MorningStar wrote: 22/02/2022 15:01

Naravno da je bilo i ranije.

Ovdje sam aludirao na period nakon osnivanja UN-a.
Pa tamam sto su ga osnovali sta ono bi ? Koreja, Izrael,Indokina.. Kad je to UN nesto "kontrolisao" a ne amerika ,sovjeti a danas eto amerika primarno te posle kina,rusi itd. Ono Ameri maknu Noriegu - Ja i ? Vijetnam - Ja i ? , Sovjeti afganistan - Ja I ? I tako nastavi a da ne spominjemo finansiranje i pomaganje,naoruzavanje ko je kako koga stigao. Taj UN je sta - rezolucija :lol: i stalna clanica VS kada 180 ili koliko clanica glasa ZA kaze veto , Ja I ? :lol:
Milenkov buraz

#34986 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

MorningStar wrote: 22/02/2022 15:02
Milenkov buraz wrote: 22/02/2022 15:00

Mora da si daleko dogurao , mos mislit moci,kapaciteta,bogatstva i svega kad mozes da se sazalis na predsjednika jedne ovece drzave :D
Nisi razumio kao obično, žao mi Nariškina, Putina je kasno žaliti on je u završnoj fazi ludila.
meridiyan

#34987 Re: Ukrajina

Post by meridiyan »

Stizu priznanja :zzzz:

Osim Rusije, Venecuela, Kuba, Nikaragva, Sirija, Južna Osetija, Abhazija i Jemen priznali su Lugansku Narodnu Republiku i Donjecku Narodnu Republiku kao nezavisne države.
MorningStar

#34988 Re: Ukrajina

Post by MorningStar »

Peacean wrote: 22/02/2022 15:12
MorningStar wrote: 22/02/2022 14:58

Ma ja samo komentarišem što sam čuo po medijima ;-)
https://ba.n1info.com/svijet/velika-bri ... vanicnici/
https://www.blic.rs/vesti/svet/afp-rusi ... ad/xhy67mq
Znaci povezao si sankcije VB za 5 banaka i tri neka sa izjavom putina da nece za sada slati trupe. Gledaj ti ovog belaja vec sedmicama - da su se britanci prije sjetili pa odma i rijesen problem. :D
Milenkov buraz

#34989 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

Škobo Habu wrote: 22/02/2022 15:04
shoygu wrote: 22/02/2022 15:01 Ko želi biti NATO kučka obično završi ovako...

Nadam se iskreno da u toj ukrajinskoj vladi postoji minimum racionalnosti i da neće svojim odlukama stotine hiljada sunarodnika poslati u vječna lovišta, a zemlju u provaliju iz koje se neće iščupati nikada.

VVP je u više navrata isticao da su njegovi zahtjevi ka Ukrajini apsolutno opravdani i štaviše apsolutno u interesu najvećeg broja ljudi koji žive u Ukrajini, međutim, želja vladajućih da se okušaju u ulozi elitne kučke je evidentno bila veća od želje za dijalogom i konkretnim odgovorom.
Napokon, g(l)as razuma na ovoj temi. :lol:
:lol: :thumbup:
Milenkov buraz

#34990 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

meridiyan wrote: 22/02/2022 15:17 Stizu priznanja :zzzz:

Osim Rusije, Venecuela, Kuba, Nikaragva, Sirija, Južna Osetija, Abhazija i Jemen priznali su Lugansku Narodnu Republiku i Donjecku Narodnu Republiku kao nezavisne države.
Sve gola sila do sile, sve sama elita vojnog, moralnog i umnog kapaciteta čovječanstva. Auuu
shoygu

#34991 Re: Ukrajina

Post by shoygu »

Samprotivsviju wrote: 22/02/2022 15:12

Ne ja se zapravo nadam da u tom Putinu postoji minimum racionalnosti i da neće svojim odlukama stotine hiljada mladica poslati u smrt.

Meni je iskreno retardirano to koristenje nekih 0 provjerenih informacija "u interesu najveceg broja stanovnika", "Vecina" i sl...ne razumijem o cemu ovdje pricamo, jer radjena neka anketa u Ukrajini pa se razbacuje ovakvim tvrdnjama?

Ako je vecina na ruskoj strani, kako nema protesta? kako se ne vidi nezadovoljstvo gradjana obzirom da njihov predsjednik radi vecini o glavi?
Ne sumnjaj uopšte u racionalnost VVP. Toliko puta je iskazana. Na toliko strana svijeta.
Ružno će zvučati, da je htio poslati hiljade mladića u smrt, sistemom momentalno, mogao je to uraditi kada god je poželio. Baš zato što nije, nekoliko puta je instistirao na poštovanju međunarodnih dogovora i naravno, izostala je adekvatna reakcija druge strane.
Nemoj imati dilemu da bez obzira na političke razlike, najveći dio Rusa i Ukrajinaca jedni druge doživljavaju braćom. A u tim okolnostima, jednostavno je nemoguće da neracionalnost pobjedi razum. To se i potvrdilo prije dva dana.

Što se tiče protesta... budimo realni.... protesti ne mogu uticati na prve korake novog svjetskog poretka. Da uprostim, kraj jedne ere globalne moći je počeo. I tu se i najbolje ogleda očajnička poruka kako iz Britanije, tako i iz Vašingtona i Pariza. Sve što mogu je očajavati.
jefff

#34992 Re: Ukrajina

Post by jefff »

Ru sija i dalje gomila snage
Milenkov buraz

#34993 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

Medvedev: Dobrodošli u svijet gdje će Evropljani gas plaćati 2.000 eura
Njanjavi

#34994 Re: Ukrajina

Post by Njanjavi »

Od sveg ovog cirkusa samo se radujem potpunom sramocenju eu zajednice i te funjave organizacije kojoj se vec nazire kraj.
Neprirodna tvorevina utemeljena na korporativno kapitalistickom modelu koja je davno svoje odsvirala.
Dok se oni sta dogovore prodje petnes ratova.
Jebale ih njihove reakcije i osude.
Gdje su vam muda picke, gdje vam je snaga nato-a?
Gurnuli onu sakicu ukrajinaca na prve linije a oni iza coska ko pickice furaju levate na rat i kuhaju subverzivno.
Pa da, nema kapitalisticki interesantnih sredstava na tlu ukrajine da bi nato masinu upalili za tako nesto.
A da su posteni i ameri u toj priči ne bi se usutili ko picke cim je krenulo kuhanje oko ukrajine prvi put.
Ako je ko zaboravio a vidim da mnogi jeste, amerika je jos devedesetih dala Ukrajincima garancije i obavezala se da ce branit teritorijalni integritet te zemlje ako joj prepuste bivsi sssr arsenal i ako im dopuste instalaciju raketnog stita na podrucju ukrajine.
Pa sto niko od te ukrajinske gospode ne spomene taj validan dogovor i ne pozove amere na odgovornost i obaveze oko toga...
Cirkus sve u svemu, dabogda popolovili planetu na pola ako ne znaju vec zivit skupa ko insani.
plavi_E

#34995 Re: Ukrajina

Post by plavi_E »

Milenkov buraz wrote: 22/02/2022 15:22
Medvedev: Dobrodošli u svijet gdje će Evropljani gas plaćati 2.000 eura
I dodati "A Rus ni za tjesteninu imati nece".
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#34996 Re: Ukrajina

Post by corolla02 »

Milenkov buraz

#34997 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

plavi_E wrote: 22/02/2022 15:23
shoygu wrote: 22/02/2022 15:16 Tako je i bilo i u oba svjetska rata. I pobjednik je u oba bila Rusija.
Rusija pobjednik prvog svjetskog rata? Ti kod Deretica polagao ispite?
A sto se tice drugog svjetskog rata Ruse je spasila americka vojna tehnika posebno avioni inace bi se danas u Moskvi pricalo njemacki.
Ne znam da li bi se pričao Njemački ali bi tok rata bitno bio drugačiji da nije bilo fronta na dvije strane, nebiotno sada za ovu temu.
tindbe

#34998 Re: Ukrajina

Post by tindbe »

kakvi mentalni bolesnici obitavaju ovim temama
Milenkov buraz

#34999 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

plavi_E wrote: 22/02/2022 15:24
Milenkov buraz wrote: 22/02/2022 15:22
I dodati "A Rus ni za tjesteninu imati nece".
To treba posmatrati kao priliku da se potpuno oslobodi ovisnosti od ruskog plina, možda i BiH u tome profitira da postane makar manje ovisna o tom plinu.
Iskra_Bug

#35000 Re: Ukrajina

Post by Iskra_Bug »

Jos jednom pitam:
Citao sam transkript govora Putina i BiH ili genocid u njoj se nigdje ne spominje.
To sto je Putin govorio o genocidu u BiH je bila udarna vijest ovdje na klixu, oglasili su se brojni bosnjacki politicari o tome - ali ocigledno se radi o fejk njus clanku.
Ili moze mi neko pokazati gdje Putin govori o genocidu u BIH???
Post Reply