Mislim da sam završio sa odgovaranjem na tvoje postove upućene meni.no_sikiriki wrote: ↑21/02/2022 19:52Kakav bolan bijes.![]()
Mene može samo "zabrinuti" kad napišeš nešto "normalno", jer se odmah zapitam da ti nije neko hackirao profil ili da nisi nešto dobro zdravstveno.
Drago mi je vidjeti da si dobro i back to your usual self.
Zašto je tebi uopće relevantno/zanimljivo to pitanje? Da dokažeš da muškarci siluju žene na osnovu njihovog nivoa privlačnosti? Ako misliš da ćeš to dokazati tako što ćemo reći da će silovatelj vjerovatno izabrati "atraktivniju" opciju od dvije "ponuđene", onda smatraj da si "pobijedio", ako pričamo o nasumičnom silovanju, gdje žrtva nije poznata počinitelju od ranije.
Danasnji "feminizam"
-
Hakiz
#20851 Re: Danasnji "feminizam"
- Bloo
- Globalna šefica
#20852 Re: Danasnji "feminizam"
Postoji opportunity theory u kriminologiji gdje se obuhvaca i silovanje.MarlboroGold wrote: ↑21/02/2022 22:50 To mora da je baš rijetko. Većinom su to osobe koje prate žrtve i imaju bar neku sliku iste u glavi.
Gdje imas npr. da neko provali da pljacka, pa usput i siluje (bez obzira na izgled i godine zrtve).
Dosta silovatelja jednostavno trazi opportunity - otvoren prozor, nezakljucana vrata...
- MarlboroGold
#20853 Re: Danasnji "feminizam"
Dobro... ali i dalje sam ubijeđen da je to dosta rjeđe.
- Bloo
- Globalna šefica
#20854 Re: Danasnji "feminizam"
Zavisi od kategorizacije pocinitelja.
Ja sam se referirala na poremećene (sociopate, psihopate i ostalo drustvo). Imas one koji imaju tip - razlozi variraju - traume iz djetinjstva, kompleksi itd... Imas one koji su "bili normalni" i odlucili da iskoriste priliku jer im je date bio pjan. A na date su izasli za zgodnom curom. Imas ljude koji siluju osobe sa potrebnim potrebama jer imaju priliku (npr rade u nekom centru).
Ratna silovanja iskljucujem iz ovih kategorizacija.
-
no_sikiriki
#20855 Re: Danasnji "feminizam"
Misliš ili si siguran?
Primljeno k znanju.
Pobrinuću se da nemaš na šta odgovarati, pa će ovo biti moja posljednja replika tebi da znaš da sam "on board". Ali plz to proširi na komentarisanje "postova koje no_sikiriki piše, općenito".
Thanks and bye!
-
no_sikiriki
#20856 Re: Danasnji "feminizam"
Ovo mi je najgore i najodvratnije, malo-malo pa bude neki članak o tome kako je nekoliko momaka silovalo neku mentalno zaostalu djevojčicu/djevojku.Bloo wrote: ↑21/02/2022 23:37Zavisi od kategorizacije pocinitelja.
Ja sam se referirala na poremećene (sociopate, psihopate i ostalo drustvo). Imas one koji imaju tip - razlozi variraju - traume iz djetinjstva, kompleksi itd... Imas one koji su "bili normalni" i odlucili da iskoriste priliku jer im je date bio pjan. A na date su izasli za zgodnom curom. Imas ljude koji siluju osobe sa potrebnim potrebama jer imaju priliku (npr rade u nekom centru).
Ratna silovanja iskljucujem iz ovih kategorizacija.
- MarlboroGold
#20857 Re: Danasnji "feminizam"
To tako do sutra 
Imali smo mi slučaj prije nekih 15 i kusur godina kad su ispred Mejdana silovali hendikepiranu djevojku... njih trojica ili četvorica. Ne mogu se sjetiti šta je na kraju s njih bilo. Mislim da su završili u zatvoru, ali da nisu dobili kaznu koliku su trebali i sjećam se da su se ljudi žalili... sigurno su već izašli iz zatvora. Možda se dale bolje sjeća ovog
Imali smo mi slučaj prije nekih 15 i kusur godina kad su ispred Mejdana silovali hendikepiranu djevojku... njih trojica ili četvorica. Ne mogu se sjetiti šta je na kraju s njih bilo. Mislim da su završili u zatvoru, ali da nisu dobili kaznu koliku su trebali i sjećam se da su se ljudi žalili... sigurno su već izašli iz zatvora. Možda se dale bolje sjeća ovog
- Bloo
- Globalna šefica
#20858 Re: Danasnji "feminizam"
Ako pogledamo recenicu iz jednog izvjestaja:
klix ages 16-19 are four times more likely than the general population to be victims of sexual assault.
Da, djevojcice u tom dobu su lijepe, slatke, bolje mirisu od zene od 50 godina...vjerovatno nevine.Sve to igra ulogu u bolesnom umu silovatelja.
Da li je tebi djevojcica od 16 godina privlacna u tvojim godinama? Ne. Da li je tebi djevojcica od 16 godina u minjaku privlacna? Nadam se da ne.
Problem nije u zenama, njihovom izgledu, ljepoti godinama, nevinosti, mirisu vagine, minjaku...problem je u mozgu silovatelja.
- MarlboroGold
#20859 Re: Danasnji "feminizam"
Mislim da si me pogrešno shvatila. To se odnosilo na "Pobrinuću se da nemaš na šta odgovarati, pa će ovo biti moja posljednja replika tebi da znaš da sam "on board". Ali plz to proširi na komentarisanje "postova koje no_sikiriki piše, općenito".
Thanks and bye!"

Thanks and bye!"
- Bloo
- Globalna šefica
#20860 Re: Danasnji "feminizam"
Ne kontam ko ovdje s kim prica. 
-
no_sikiriki
#20861 Re: Danasnji "feminizam"
Ali nije tako, sad se stvarno naljutio, gotovo je.
- MarlboroGold
#20862 Re: Danasnji "feminizam"
Ja Bloo nijednog trena nisam isključio to šta se vrti u mozgu silovatelja. Možda je pedofil i to odmah vuče na nešto drugo. Možda više voli starije osobe itd.
Zato je i napisano da su atraktivnije žene češće žrtve, ali to nije pravilo upravo zbog naprijed navedenog niti uvijek sa sigurnošću možemo tvrditi šta je to atraktivno za svaku osobu. Pogriješili bismo u 90% situacija.
Zato je i napisano da su atraktivnije žene češće žrtve, ali to nije pravilo upravo zbog naprijed navedenog niti uvijek sa sigurnošću možemo tvrditi šta je to atraktivno za svaku osobu. Pogriješili bismo u 90% situacija.
-
Nierika
#20863 Re: Danasnji "feminizam"
Ako se Hakiz često ljuti, kako znati onda kad se stvarno naljuti?
(prvo ovo ljuti pod navodnim znacima)
- MarlboroGold
#20864 Re: Danasnji "feminizam"
Hakiz svake prestupne godine upotrijebi jedan smiley u postu.
Tako da... kao da se ljuti sa svakim trećim napisanom postom
Tako da... kao da se ljuti sa svakim trećim napisanom postom
-
Nierika
#20865 Re: Danasnji "feminizam"
Jednom je stavio neki tužni smajli i ja pomislila da je ciničan/ironičan ili tako nešto.
Mada mislim i da se može osjetiti nekad i po postu jel osoba fkt ljuta/tužna/itd.
-
no_sikiriki
- dale cooper
#20867 Re: Danasnji "feminizam"
Voli ova Nierika zavući poistiha što bi se reklo. 
-
KraljicaIzJajca
#20869 Re: Danasnji "feminizam"
Anketa je urađena na osobama koje nisu silovale!MarlboroGold wrote: ↑21/02/2022 22:32 Atraktivnost žene donekle utiče i na silovanje, jer da se muškarac odluči za tako nešto treba ipak postojati i bar neka seksualna privlačnost. To znači da su atraktivne žene u prosjeku češće žrtve silovanja i seksualnog napastvovanja, jer češće privlače muškarce. Postoje i mnoge studije koje se bave tim pitanjem, a isto tako i ankete kada su ispitivali na hiljade ljudi. Većina je glasala upravo da atraktivnost žene igra ulogu.
U suštini gotovo svi silovatelji imaju nešto zajedničko, a to su mržnja prema ženama, narcisoidnost i manjak empatije, ali da bi krenuli tim putem potrebno je kakvo takvo privlačenje.
Eh sad... ono što se kod nas dešavalo devedesetih prevazilazi sve naprijed navedeno i tu više ne možemo pričati o nekoj privlačnosti kao faktoru. Kad te neko smatra genetičkim otpadom stvari su jasne i tad su stradale sve žene kojih su se mogli dočepati bez obzira kako su izgledale, a svjedočenja su strašna. Čitav narod se borio da preživi agresiju i ratne zločine koje su činili monstrumi.
- DEMONIKA
#20870 Re: Danasnji "feminizam"
problem nikad i nije u žrtvama, nego u predatorima
Problem nije u zenama, njihovom izgledu, ljepoti godinama, nevinosti, mirisu vagine, minjaku...problem je u mozgu silovatelja.
i tu bih ja izuzela ikakvu mogućnost da im se da opravdanje na sudu usljed problema s/u mozgu...
- MarlboroGold
#20871 Re: Danasnji "feminizam"
Kako znaš da nijedna od tih osoba nije silovatelj?KraljicaIzJajca wrote: ↑22/02/2022 07:26Anketa je urađena na osobama koje nisu silovale!MarlboroGold wrote: ↑21/02/2022 22:32 Atraktivnost žene donekle utiče i na silovanje, jer da se muškarac odluči za tako nešto treba ipak postojati i bar neka seksualna privlačnost. To znači da su atraktivne žene u prosjeku češće žrtve silovanja i seksualnog napastvovanja, jer češće privlače muškarce. Postoje i mnoge studije koje se bave tim pitanjem, a isto tako i ankete kada su ispitivali na hiljade ljudi. Većina je glasala upravo da atraktivnost žene igra ulogu.
U suštini gotovo svi silovatelji imaju nešto zajedničko, a to su mržnja prema ženama, narcisoidnost i manjak empatije, ali da bi krenuli tim putem potrebno je kakvo takvo privlačenje.
Eh sad... ono što se kod nas dešavalo devedesetih prevazilazi sve naprijed navedeno i tu više ne možemo pričati o nekoj privlačnosti kao faktoru. Kad te neko smatra genetičkim otpadom stvari su jasne i tad su stradale sve žene kojih su se mogli dočepati bez obzira kako su izgledale, a svjedočenja su strašna. Čitav narod se borio da preživi agresiju i ratne zločine koje su činili monstrumi.
Ima studija i anketa kad su anketirali zatvorenike silovatelje. Rezultati su maltene isti.
Što se tiče priče "problem nije u ženama već" ja i ne tvrdim da je problem u ženama, ali atraktivnost ipak igra neku ulogu kod velikog broja slučaja... sad šta je za nekog silovatelja pojedinačno atraktivno je drugo pitanje.
-
Selcouth81
#20872 Re: Danasnji "feminizam"
Postoji li kakvo feminističko udruženje ili šta već, u Bosni?
-
KraljicaIzJajca
#20873 Re: Danasnji "feminizam"
Napisala sam da anketa ne obuhvata provjerene silovatelje, a razujivo da obuhvata dio koji jesu silovali, ili imaju povijest nasilja ka ženama. Tvoja anketa, kojoj nisi postavio izvor, bi trebala obuhvatati godine anketiranih.MarlboroGold wrote: ↑22/02/2022 07:49Kako znaš da nijedna od tih osoba nije silovatelj?
Ima studija i anketa kad su anketirali zatvorenike silovatelje. Rezultati su maltene isti.
Što se tiče priče "problem nije u ženama već" ja i ne tvrdim da je problem u ženama, ali atraktivnost ipak igra neku ulogu kod velikog broja slučaja... sad šta je za nekog silovatelja pojedinačno atraktivno je drugo pitanje.
Atraktivnost igra ulogu u par kategorija, npr. na zabavama pod alkoholom, on če iskoristiti priliku, ili sličnim situacijama.
Jučer sam postavila link, večina silovanja nisu povezana za atrakticnost i seksualnu privlačnost. Silovatelji siluju primarno jer se osjećaju močno. Toje netko već obrazložio na prethodne dvije stranice teme.
-
Cregan
-
Nierika
#20875 Re: Danasnji "feminizam"
Demonika's back.
Za feministička udruženja za koja sam čula - Ženska mreža BiH (https://zenskamreza.ba/), časopis Bona (https://bonamag.ba/), Nisam tražila (https://www.nisamtrazila.org/) Fondacija CURE (https://fondacijacure.org/), itd.
Za feministička udruženja za koja sam čula - Ženska mreža BiH (https://zenskamreza.ba/), časopis Bona (https://bonamag.ba/), Nisam tražila (https://www.nisamtrazila.org/) Fondacija CURE (https://fondacijacure.org/), itd.