The Lord of the Rings: The Rings of Power

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Nierika

#176 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by Nierika »

dale cooper wrote: 21/02/2022 22:44
Nierika wrote: 21/02/2022 22:37

Moguće da je većinom općeniti hejt ali mislim da ima i komentara koji se odnose samo na filmove i serije, mada nisam sigurna da znam uvijek raspoznati koje je koje. Sjećam se ranije rasprave, meni je podosta zanimljiva ta tema zadnjih mjesec-dva. Za ovo oko korištenja tog izraza, ja sam se zaletila i upotrijebila ga nekoliko puta pa su mi ljudi rekli da izraz woke većinom ima negativnu konotaciju (pogotovo kad ga koristi desnica u USA), mada i dalje mislim da ovisi o kontekstu. Ne znam trenutno dovoljno o ovoj temi za neki ozbiljniji komentar. :D
Pa ima negativnu konotaciju jer ga većina koristi pežorativno što jeste najviše zahvaljujući američkoj desnici.

Kada vidiš definiciju tog izraza odvojeno od toga a koja glasi "alert to injustice in society, especially racism" ne vidim ništa loše u tome.
Bilo bi lijepo da smo mi ovdje više "woke" na nepravde u našem društvu i bujajući nacionalizam.
I meni se samo značenje i ideja čine okej, kontam i da su ljudi tamo nešto osjetljiviji na taj izraz. Mislim da su ljudi kod nas neosjetljivi kad se priča o tim temama al' kad se desi tako neka situacija (nepravda, nacionalizam) dosta ljudi odreaguje kako treba (po meni).
dale cooper

#177 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by dale cooper »

darius_maximus wrote: 21/02/2022 22:47
dale cooper wrote: 21/02/2022 22:25

Općenito. Mislim, ja tačno mogu pogoditi čitajući neke komentare kakvim se materijalom filuju pojedinci i kakve stranice posjećuju.
Ja generalno rijetko koristim uopšte izraze tipa woke i cancel culture i kada ih koristim obično je to u odgovoru nekome ko je
to prije spomenuo. Svakako mislim da je uticaj tih "kultura" ako se uopšte to tako može nazvati debelo precjenjen. I ne mislim da
su sve strane tih pokreta baš dobre. Pričali smo o tome ranije na feminizmu kada sam spominjao one Nick Caveove debate sa fanovima
i štampom vezano za to.
Uticaj im je precijenjen?
Zamisli da napišeš odličan scenarij i odbiju ti ga jer sada ne smiješ pisati o bijeloj porodici, sa sporednim likovima koji nisu bijeli: https://www.dailywire.com/news/disney-a ... ite-family

I ovo treba biti budućnost kinematografije?
Matematičke formule za zastupljenost, kao konstitutivni narodi u BiH i raspodjele po krvnim zrncima?
Da ima pretjerivanja...ima, ali nešto stvarno dobro napisano nevezano o čemu je će proći i biti napravljeno. Nije da nema ili nije bilo
serija o bijelim porodicama.
Capajebo

#178 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by Capajebo »

Onda fino napravis serijal po svojoj mjeri, i snimas sta god hoces.
A ne da hinjski podvaljujes svoju ideologiju kroz nesto drugo.
Ovde su se samo zajebali jer je rijec o djelu koje milione ljudi vrlo dobro poznaje i postuje.
Kome to smeta bijeli covjek u prici koja je napisana o drustvu koje je bijelo?
Da sutra naprave seriju o nekom africkom, ili azijskom plemenu/drzavi i da se ubacuju na silu bijelci, isti ovi woke bi osudio i rigao vatru na taj potez.
dale cooper

#179 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by dale cooper »

Nierika wrote: 21/02/2022 22:53
dale cooper wrote: 21/02/2022 22:44

Pa ima negativnu konotaciju jer ga većina koristi pežorativno što jeste najviše zahvaljujući američkoj desnici.

Kada vidiš definiciju tog izraza odvojeno od toga a koja glasi "alert to injustice in society, especially racism" ne vidim ništa loše u tome.
Bilo bi lijepo da smo mi ovdje više "woke" na nepravde u našem društvu i bujajući nacionalizam.
I meni se samo značenje i ideja čine okej, kontam i da su ljudi tamo nešto osjetljiviji na taj izraz. Mislim da su ljudi kod nas neosjetljivi kad se priča o tim temama al' kad se desi tako neka situacija (nepravda, nacionalizam) dosta ljudi odreaguje kako treba (po meni).
Pa o tome i govorim, mi na ovim prostorima se možemo identifikovati sa problemima rasizma više nego bilo ko drugi u Evropi upravo zbog
stvari kroz koje smo prošli i raznim nacionalizmima i šovinizmima koji su ovdje prisutni.
Capajebo

#180 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by Capajebo »

Sa problemima rasizma apsolutno ne. Nemamo dodirne tacke s tim.
Mi i nase komsije koljaci smo iste boje koze.
dale cooper

#181 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by dale cooper »

Capajebo wrote: 21/02/2022 22:56 Onda fino napravis serijal po svojoj mjeri, i snimas sta god hoces.
Ovde su se samo zajebali jer je rijec o djelu koje milione ljudi vrlo dobro poznaje i postuje.
Da sutra naprave seriju o nekom africkom, ili azijskom plemenu/drzavi i da se ubacuju na silu bijelci, isti ovi woke bi osudio i rigao vatru na taj potez.
Ako je ovo jedino što si izvukao kao poentu cijelog tog serijala onda ti imaš ozbiljan problem. LOTR i ovako kako je napisan je mnogo raznolikije i vibrantnije društvo nego što mu ti daješ kredit. I ko je rekao da nekome smeta bijeli čovjek? To je čista laž.
MarlboroGold

#182 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by MarlboroGold »

Jedno je dale problem našeg nacionalizma koji je odnio i uništio toliko ljudskih života ne tako davno čije posljedice osjećamo i danas jer i dalje imaš monstrume koji te smatraju genetskim otpadom i ne jebu ni zakone ni propise o tome, a drugo kmeka svaki put na prvu o rasizmu, homofobiji i slično bez nekog posebnog promišljanja kada često to nije prisutno. Šta više bijelac u Americi treba uraditi? Da skine gaće, da klekne i da ga guze i rade s njim šta hoće? Još malo pa će samo to preostati. Najgore je kad vidim koliko bijelci sami sebe srozavaju i vrište o rasizmu.
Last edited by MarlboroGold on 21/02/2022 23:09, edited 1 time in total.
darius_maximus

#183 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by darius_maximus »

dale cooper wrote: 21/02/2022 22:54
darius_maximus wrote: 21/02/2022 22:47

Uticaj im je precijenjen?
Zamisli da napišeš odličan scenarij i odbiju ti ga jer sada ne smiješ pisati o bijeloj porodici, sa sporednim likovima koji nisu bijeli: https://www.dailywire.com/news/disney-a ... ite-family

I ovo treba biti budućnost kinematografije?
Matematičke formule za zastupljenost, kao konstitutivni narodi u BiH i raspodjele po krvnim zrncima?
Da ima pretjerivanja...ima, ali nešto stvarno dobro napisano nevezano o čemu je će proći i biti napravljeno. Nije da nema ili nije bilo
serija o bijelim porodicama.
Bilo je prije...
Danas? Nope, ne u studijima koja sada haman sve kontrolišu, kao što su Disney i Netflix.
Disney će sve remakeati da bude "inkluzivno".
Next up, Cheaper by the Dozen sa Steve Martinom postaje ovo:

Zašto ovo nije mogao biti zaseban film sa novom pričom?
Hajd' mi daj jedno jedino objašnjenje zašto je morao ostati Cheaper by the Dozen?

Zato se trudim da ne gledam skoro ništa što prave Disney, Netflix (osim stranih stvari koje kupe iz Španije, Njemačke, Koreje, itd.) i Amazon.
HBO se još malo tu rita i njihovo pratim i gledam.
dale cooper

#184 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by dale cooper »

Capajebo wrote: 21/02/2022 23:05 Sa problemima rasizma apsolutno ne. Nemamo dodirne tacke s tim.
Mi i nase komsije koljaci smo iste boje koze.
Nacionalizam i rasizam su mnogo sličniji nego što misliš. Oboje mrze ono što je drugačije od njih.
Nierika

#185 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by Nierika »

dale cooper wrote: 21/02/2022 22:58
Nierika wrote: 21/02/2022 22:53

Pa o tome i govorim, mi na ovim prostorima se možemo identifikovati sa problemima rasizma više nego bilo ko drugi u Evropi upravo zbog
stvari kroz koje smo prošli i raznim nacionalizmima i šovinizmima koji su ovdje prisutni.
True dat (ne znam da li baš više nego bilo ko drugi u Evropi ali tu negdje), takvo razmišljanje mi i pomaže da bolje shvatim o čemu je zapravo woke. I problemi rasizma su vjerovatno često povezani i sa drugim takvim problemima.
Capajebo

#186 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by Capajebo »

dale cooper wrote: 21/02/2022 23:07
Capajebo wrote: 21/02/2022 22:56 Onda fino napravis serijal po svojoj mjeri, i snimas sta god hoces.
Ako je ovo jedino što si izvukao kao poentu cijelog tog serijala onda ti imaš ozbiljan problem. LOTR i ovako kako je napisan je mnogo raznolikije i vibrantnije društvo nego što mu ti daješ kredit. I ko je rekao da nekome smeta bijeli čovjek? To je čista laž.
Cekaj, to govoris meni, a ne ovima sto mijenjaju pricu da bi gurali svoju ideologiju?
Zasto se to isto ne moze reci na trenutnu situaciju? Zasto tvoj komentar nije, "ako su ove izmjene jedino sto su izvukli kao poentu cijelog tog serijala, onda oni imaju ozbiljan problem, LOTR i ovako kako je napisan je mnogo raznolikije i vibrantnije drustvo nego sto mu oni daju kredit."
dale cooper

#187 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by dale cooper »

MarlboroGold wrote: 21/02/2022 23:08 Jedno je dale problem našeg nacionalizma koji je odnio i uništio toliko ljudskih života ne tako davno čije posljedice osjećamo i danas jer i dalje imaš monstrume koji te smatraju genetskim otpadom i ne jebu ni zakone ni propise o tome, a drugo kmeka svaki put na prvu o rasizmu, homofobiji i slično bez nekog posebnog promišljanja kada često to nije prisutno. Šta više bijelac u Americi treba uraditi? Da skine gaće, da klekne i da ga guze i rade s njim šta hoće? Još malo pa će samo to preostati. Najgore je kad vidim koliko bijelci sami sebe srozavaju i vrište o rasizmu.
Isto kao što u Americi imaš još uvijek onih koji afro amerikance smatraju nižom rasom i manje vrijednim. Bez obzira na sve serije, filmove i
equal reprezentiranje u medijima još se dešavaju ubistva na rasnoj osnovi. Nedavno objaviše snimak kako otac i sin ubiše lika koji je džogirao
u bogatoj bijeloj četvrti zato što im je bio sumnjiv, jer otkud dovraga crnac u našoj četvrti. Problem rasizma u Americi nikada nije nestao
niti će nestati tako brzo, bez obzira na napretke u tom smjeru.
dale cooper

#188 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by dale cooper »

Capajebo wrote: 21/02/2022 23:12
dale cooper wrote: 21/02/2022 23:07

Cekaj, to govoris meni, a ne ovima sto mijenjaju pricu da bi gurali svoju ideologiju?
Zasto se to isto ne moze reci na trenutnu situaciju? Zasto tvoj komentar nije, "ako su ove izmjene jedino sto su izvukli kao poentu cijelog tog serijala, onda oni imaju ozbiljan problem, LOTR i ovako kako je napisan je mnogo raznolikije i vibrantnije drustvo nego sto mu oni daju kredit."
Zato što nema dokaza da je o tome riječ. Imamo kratki teaser i nekoliko postera sa par glumaca druge boje kože. Nikakve naznake o samoj priči.
Ako priča bude kvalitetna, na tragu i u duhu Tolkiena u čemu je problem? Izvorni materijal je dovoljno jak da podnese par izmjena koje
će možda proizvesti još bogatiji svijet LOTR-a.
MarlboroGold

#189 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by MarlboroGold »

dale cooper wrote: 21/02/2022 23:16
MarlboroGold wrote: 21/02/2022 23:08 Jedno je dale problem našeg nacionalizma koji je odnio i uništio toliko ljudskih života ne tako davno čije posljedice osjećamo i danas jer i dalje imaš monstrume koji te smatraju genetskim otpadom i ne jebu ni zakone ni propise o tome, a drugo kmeka svaki put na prvu o rasizmu, homofobiji i slično bez nekog posebnog promišljanja kada često to nije prisutno. Šta više bijelac u Americi treba uraditi? Da skine gaće, da klekne i da ga guze i rade s njim šta hoće? Još malo pa će samo to preostati. Najgore je kad vidim koliko bijelci sami sebe srozavaju i vrište o rasizmu.
Isto kao što u Americi imaš još uvijek onih koji afro amerikance smatraju nižom rasom i manje vrijednim. Bez obzira na sve serije, filmove i
equal reprezentiranje u medijima još se dešavaju ubistva na rasnoj osnovi. Nedavno objaviše snimak kako otac i sin ubiše lika koji je džogirao
u bogatoj bijeloj četvrti zato što im je bio sumnjiv, jer otkud dovraga crnac u našoj četvrti. Problem rasizma u Americi nikada nije nestao
Ja to ne osporavam. Ima itekako. Problem je u cancel i woke kulturi, kao i politička korektnost jer ista nije efikasna i samo pojačava gnjev kod rasista i drugih, a na osnovu čega još intenzivnije reaguju. Rasizam, homofobiju i ostalo ne možeš poraziti staljinističkim metodama i to ušutkivanjem svih koji i jesu i nisu rasisti, homofobi i ostalo niti možeš konstantnim upiranjem prstom u bijelu rasu samo zato jer se neko rodi kao bijelac i nema veze sa onim što se događalo u prošlosti i još od istog očekuješ da samog sebe srozava. Zašto?

Nevjerovatno je koliko djeluju vaninstitucionalno i na koji način čovjek zbog gluposti može izgubiti sve u životu - od posla do porodice.
MarlboroGold

#190 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by MarlboroGold »

Jbt kod mene su onako blago ljevičarski stavovi po pitanju 90% stvari... u Americi bih bio far right instant.
darius_maximus

#191 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by darius_maximus »

Neće nikada nestati nijedan stereotip 100%.
Amerika je država od 330 miliona ljudi i naravno da će uvijek biti budala.
Je li ijedna neravnopravnost igdje na svijetu nestala?
Misliš da će Disneyev inkluzivni remake promijeniti to i da će ukinuti rasizam?

Međutim, porediti naše uslove i američki rasizam je neozbiljno.
Jedino što je zajedničko je mržnja, ali to je istina za svaki sukob, bio on nacionalni, rasni, vjerski, itd.

Onako subjektivno moram reći da jako volim crnačku kulturu, ali da užasno fulaju mete trenutno.
A bijelci ih tu samo podupiru iz samo njima znanih razloga...
dale cooper

#192 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by dale cooper »

MarlboroGold wrote: 21/02/2022 23:26

Ja to ne osporavam. Ima itekako. Problem je u cancel i woke kulturi, kao i politička korektnost jer ista nije efikasna i samo pojačava gnjev kod rasista i drugih, a na osnovu čega još intenzivnije reaguju. Rasizam, homofobiju i ostalo ne možeš poraziti staljinističkim metodama i to ušutkivanjem svih koji i jesu i nisu rasisti, homofobi i ostalo niti možeš konstantnim upiranjem prstom u bijelu rasu samo zato jer se neko rodi kao bijelac i nema veze sa onim što se događalo u prošlosti i još od istog očekuješ da samog sebe srozava. Zašto?

Nevjerovatno je koliko djeluju vaninstitucionalno i na koji način čovjek zbog gluposti može izgubiti sve u životu - od posla do porodice.
Pa šta bi trebalo, da ne prozoveš nekoga ko jeste rasista? Da šutiš i da mu udovoljiš da se ne bi naljutio? Isto tako i sa nacionalistima?
Kojim metodama da ih onda poraziš?
FunkyzeitGames

#193 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by FunkyzeitGames »

Sve što je woke kultura dotakla uništila je.

Star Trek? Bio je zdrav, civilizovan show o raznolikostima među hipotetičkim rasama humanoida i prevorio se u Dicovery sa woke sranjem. Picard je abortus od serije upravo zbog woke glupiranja i predstavljanja ključnog lika kao nesposobnog dedice koji je konstantno ušutkavan od snažnih i nezavisnih woke fantazija.

Star Wars? Titranjem woke feminizmu stvorio je Rey, najdosadniju i najbesmisleniju Mary Sue u historiji serijala kojoj se sve poklanja na pladnju. Nula razvoja karaktera, tegoba i prepreka koje bi publika proživljavala kroz priču. Da ne govorim o dijrareji od sudbina serviranih ikonama serijala i novim, na silu ubačenim likovima poput Admiralke Liberal Arts.

Terminator? Počeo je da tone još i prije woke perioda, ali je mrska trojka u ovom momentu Citizen Kane za posljednji film sa woke castingom i podilaženjem latino grupi sa smiješnom glavnom ulogom. Ljudi ne žele genderfluid androgenog robota, nego nerealno impozantnog lika poput Arnolda koji izgleda kao superčovjek.

He-Man? dobili smo prošlogodišnji Masters of the Universe:Revelation sa He-Manom u totalno sporednoj ulozi kako bi se lezbejka stavila u prvi plan u svrhu woke propagande.

Ghostbusters? Gotovo permanentno upropašten woke filmom sa četiri netalentovane i dvodimenzionalne glumice i svakim negativcem ili glupanom u muškom obliku.

Oceans serijal? Eno ga nedavni woke reboot sa jedva namaknutih osam bezličnih feminazi likova dosadno sposobnih za sve, sušta suprotnost prijašnjim filmovima u kojim je svako bio specijalist za nešto i imao slabosti, i nadopunjavajući jedni druge su nosili priču i davali joj šmek.

Čak i zanimljivi ženski filmovi i likovi nisu pošteđeni. Čarlijevi anđeli? Skorašnji woke reboot je radikalno feminističko smeće u faoznu "žene dobre, muškarci zli idioti". Catwoman? Prvo je bila lezbejka bez ikakvog poštovanja prema liku koji joj je omogućio high-tech opremu, nakon toga su pokušali sa crnkinjom u sezoni čija je gledanost oborila negativne rekorde industrije.

Bezbroj kultnih franšiza zasranim govnjivom woke tintom svake godine, i na kraju LOTR za koji već po promo materijalu vidiš da će biti glupost. Šta je još ostalo da unište?
Last edited by FunkyzeitGames on 21/02/2022 23:38, edited 1 time in total.
saint_mirad

#194 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by saint_mirad »

MarlboroGold wrote: 21/02/2022 23:27 Jbt kod mene su onako blago ljevičarski stavovi po pitanju 90% stvari... u Americi bih bio far right instant.
that's the right choice. nothing good left on the left. :D
saint_mirad

#195 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by saint_mirad »

more li u ime woke kulture u dokumentarcu o georgu floydu ga glumac bude beo?
dale cooper

#196 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by dale cooper »

darius_maximus wrote: 21/02/2022 23:29

Neće nikada nestati nijedan stereotip 100%.
Amerika je država od 330 miliona ljudi i naravno da će uvijek biti budala.
Je li ijedna neravnopravnost igdje na svijetu nestala?
Misliš da će Disneyev inkluzivni remake promijeniti to i da će ukinuti rasizam?

Međutim, porediti naše uslove i američki rasizam je neozbiljno.
Jedino što je zajedničko je mržnja, ali to je istina za svaki sukob, bio on nacionalni, rasni, vjerski, itd.

Onako subjektivno moram reći da jako volim crnačku kulturu, ali da užasno fulaju mete trenutno.
A bijelci ih tu samo podupiru iz samo njima znanih razloga...
Neće nestati, ali uvijek se može truditi da budeš bolji.

Neće promjeniti, ali u čemu je problem da se napravi remake sa takvim castingom? Svijet se stalno mijenja pobogu.

Pa normalno da je mržnja zajednička, ona i jeste glavno gorivo i pokretač i jednog i drugog.
dale cooper

#197 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by dale cooper »

FunkyzeitGames wrote: 21/02/2022 23:37 Sve što je woke kultura dotakla uništila je.

Star Trek? Bio je zdrav, civilizovan show o raznolikostima među hipotetičkim rasama humanoida i prevorio se u Dicovery sa woke sranjem. Picard je abortus od serije upravo zbog woke glupiranja i predstavljanja ključnog lika kao nesposobnog dedice koji je konstantno ušutkavan od snažnih i nezavisnih woke fantazija.

Star Wars? Titranjem woke feminizmu stvorio je Rey, najdosadniju i najbesmisleniju Mary Sue u historiji serijala kojoj se sve poklanja na pladnju. Nula razvoja karaktera, tegoba i prepreka koje bi publika proživljavala kroz priču. Da ne govorim o dijrareji od sudbina serviranih ikonama serijala i novim, na silu ubačenim likovima poput Admiralke Liberal Arts.

Terminator? Počeo je da tone još i prije woke perioda, ali je mrska trojka u ovom momentu Citizen Kane za posljednji film sa woke castingom i podilaženjem latino grupi sa smiješnom glavnom ulogom. Ljudi ne žele genderfluid androgenog robota, nego nerealno impozantnog lika poput Arnolda koji izgleda kao superčovjek.

He-Man? dobili smo prošlogodišnji Masters of the Universe:Revelation sa He-Manom u totalno sporednoj ulozi kako bi se lezbejka stavila u prvi plan u svrhu woke propagande.

Ghostbusters? Gotovo permanentno upropašten woke filmom sa četiri netalentovane i dvodimenzionalne glumice i svakim negativcem ili glupanom u muškom obliku.

Oceans serijal? Eno ga nedavni woke reboot sa jedva namaknutih osam bezličnih feminazi likova dosadno sposobnih za sve, sušta suprotnost prijašnjim filmovima u kojim je svako bio specijalist za nešto i imao slabosti, i nadopunjavajući jedni druge su nosili priču i davali joj šmek.

Čak i zanimljivi ženski filmovi i likovi nisu pošteđeni. Čarlijevi anđeli? Skorašnji woke reboot je radikalno feminističko smeće u faoznu "žene dobre, muškarci zli idioti". Catwoman? Prvo je bila lezbejka bez ikakvog poštovanja prema liku koji joj je omogućio high-tech opremu, nakon toga su pokušali sa crnkinjom u sezoni čija je gledanost oborila negativne rekorde industrije.

Bezbroj kultnih franšiza zasranim govnjivom woke tintom svake godine, i na kraju LOTR za koji već po promo materijalu vidiš da će biti glupost. Šta je još ostalo da unište?
Ništa jarane, ostao ti je Fox News i Breitbart da gledaš i čitaš. :mrgreen:
Riddle

#198 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by Riddle »

Michael Corleone će biti crnac iz Harlema? :mrgreen:

Zapravo volio bih vidjeti da nešto ovako pokušaju. :lol:
dale cooper

#199 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by dale cooper »

Riddle wrote: 21/02/2022 23:52 Michael Corleone će biti crnac iz Harlema? :mrgreen:

Zapravo volio bih vidjeti da nešto ovako pokušaju. :lol:
Image
MarlboroGold

#200 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Post by MarlboroGold »

dale cooper wrote: 21/02/2022 23:34
MarlboroGold wrote: 21/02/2022 23:26

Pa šta bi trebalo, da ne prozoveš nekoga ko jeste rasista? Da šutiš i da mu udovoljiš da se ne bi naljutio? Isto tako i sa nacionalistima?
Kojim metodama da ih onda poraziš?
Nije problem prozvati one koji jesu. Problem je prepoznati isti, a tu bi trebalo više potencirati slobodoumlje i da ljudi razmisle prije nego što nekog etiketiraju na taj način, a ne da ideologija govori za njih. Treba nešto uraditi po pitanju edukacije i istu usmjeravati upravo na to. Isto i u vezi antisemitizma, homofobije i ostalog. Cancel i woke kultura uz političku korektnost koja je trenutno na snazi su kontraproduktivne, a na to ukazuju mnogi parametri.
Post Reply