Šta uopšte podrazumijevaš pod straight bijelom zajednicom? Kad ti na to odgovoriš možda ti i ja budem u stanju odgovoriti.halo_ba wrote: ↑21/02/2022 21:21Imas li ti neke odgovore, a da nisu jeftina polemika?
Dakle, krenimo od pocetka: Spike Lee opisuje crne zajednice.
Moje pitanje: u cemu je problem sa filmovima koji prikazuju bijele zajednice?
Tvoj "odgovor": je li LOTR o bijelim zajednicama?
Nije, naravno (ali nije ni o crnim, gay, woke), ali zasto je pod moranje da fimovi imaju crne/gay/woke kvote?
Tvoj "odgovor": mozda je to i problem jer ih neko smatra anamo onima.
Ne znam je li problem i ne interesuje me. Pitam: u cemu je problem ako neki film prikazuje bijelu straight zajednicu?
The Lord of the Rings: The Rings of Power
Moderator: _BataZiv_0809
- dale cooper
#151 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
-
halo_ba
#152 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Sta ti podrazumijevas pod crnom zajednicom koju opisuje Spike Lee?dale cooper wrote: ↑21/02/2022 21:27
Šta uopšte podrazumijevaš pod straight bijelom zajednicom? Kad ti na to odgovoriš možda ti i ja budem u stanju odgovoriti.
- MarlboroGold
#153 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Hajd dobro... možemo ovako još 3 dana, ali mi se fakat ne dadale cooper wrote: ↑21/02/2022 20:23MarlboroGold wrote: ↑21/02/2022 16:49
Nije tačno. Nijedna ne bi postala ovo što je danas da originalni filmovi i serije nisu bili ono što su bili, a to generiše gledanost i, po pitanju SW i ST, generalisalo je i čitav kult i postavilo temelj za sve buduće filmove, serije, knjige, crtane, stripove i ostalo. Da prva tri filma nisu imala takav uspjeh (pogotovo Empire Strikes Back) ne bi gledao ni Phantom Menace i ostale, a pogotovo ovo danas. Woke mafija je samu sebe samo ugradila u te franšize i nisu zaslužni ni za promil toga što je generisalo uspjeh i gledanost tih franšiza, već guraju političke agende u iste, diversity po svaku cijenu i sve ostalo, a većina gledanosti je bila zasnovana na fanovima starih Star Wars filmova. Ako dugoročno počnu snimati i izbacivati filmove poput zadnjih gledanost će nestati, jer će doći do srozavanja kvaliteta.
Znaš i ti dale vrlo dobro da se Mary Sue Ray za jedno 20-30 godina niko neće sjećati za razliku od starog Luke-a pod uslovom da je osoba sve filmove odgledala.
Slično je i u vezi Star Trek tako da se ne bih ponavljao.
Glavni problem sa nedavnim Star Wars filmovima je loše pisanje nije problem u raznolikosti glumačke postave. Da li bi film bio
išta bolji da je Rey bila muško ili da je Finna glumio bijelac? Naravno da ne bi. Razlog što se niko neće sjećati Rey, a hoće Lukea isključivo
leži u lošem recikliranju postojeće priče iz originalne trilogije. Kome treba kopija kada ima original.
Ali Jon Favreau i Dave Filoni su pokazali sa Mandalorianom i Boba Fettom da franšiza ima budućnost i da je taj univerzum nepresušno
vrelo malih i velikih priča. A casting obje serije je jednako diverse kao i u filmovima, ali pisanje je tako čvrsto da se apsolutno ne može
ništa prigovoriti.
Nisam digao ruke od serije... daću konačan sud kad odgledam bar par epizoda.
Last edited by MarlboroGold on 21/02/2022 21:40, edited 1 time in total.
- dale cooper
#154 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Pa jesi li gledao ikada Spike Lee film?halo_ba wrote: ↑21/02/2022 21:33Sta ti podrazumijevas pod crnom zajednicom koju opisuje Spike Lee?dale cooper wrote: ↑21/02/2022 21:27
Šta uopšte podrazumijevaš pod straight bijelom zajednicom? Kad ti na to odgovoriš možda ti i ja budem u stanju odgovoriti.
Pogledaj Do The Right Thing, Jungle Fever ili He Got Game.
-
halo_ba
#155 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Gledala...dale cooper wrote: ↑21/02/2022 21:40Pa jesi li gledao ikada Spike Lee film?Pogledaj pa se javi, nemam namjeru prepričavati ovdje plotove njegovih filmova.
Jesi li ti gledao neke filmove o bijeloj zajednici?
Pogledaj pa se javi, nemam namjeru prepricavati ovdje plotove filmova o bijeloj zajednici.
Pogledaj bilo koji film prije pocetka ovog woke sranja.
p.s. Preporucujem ti ovu seriju o londonskoj upper class, u doba kad jos nije bilo ukinuto robovlasnistvo:

Last edited by halo_ba on 21/02/2022 21:50, edited 1 time in total.
- dale cooper
#156 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Naprimjer?halo_ba wrote: ↑21/02/2022 21:48Gledala...dale cooper wrote: ↑21/02/2022 21:40
Pa jesi li gledao ikada Spike Lee film?Pogledaj pa se javi, nemam namjeru prepričavati ovdje plotove njegovih filmova.
Jesi li ti gledao neke filmove o bijeloj zajednici?
Pogledaj pa se javi, nemam namjeru prepricavati ovdje plotove filmova o bijeloj zajednici.
Pogledaj bilo koji film prije pocetka ovog woke sranja.
-
nelle_tz
#157 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
"No Man nor Elf has ever seen a beardless Dwarf - unless he were shaven in mockery, and would then be more like to die of shame... For the Naugrim have beards from the beginning of their lives, males and females alike." - Tolkien,The History of Middle Earth. VOL 11. The War of the Jewels. Chapter 13: Concerning the Dwarves ( Of the Naugrim and the Edain ). Page 205. First Paragraph.
"Dwarf-women are so alike to men in both voice and Appearance, that they can't be told apart by most" LOTR Appendices
"Whereas Melkor (Amazon op.a.) spent his energy in envy and hate, until at last he could make nothing save in mockery of the thought of others; and all their works he destroyed if he could." - Excerpt from "Valaquenta" by J.R.R. Tolkien.
"Dwarf-women are so alike to men in both voice and Appearance, that they can't be told apart by most" LOTR Appendices
"Whereas Melkor (Amazon op.a.) spent his energy in envy and hate, until at last he could make nothing save in mockery of the thought of others; and all their works he destroyed if he could." - Excerpt from "Valaquenta" by J.R.R. Tolkien.
-
halo_ba
#158 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Bilo koji dobar film.
Mozes vala i "Wizard of Oz".
- dale cooper
#159 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
- FunkyzeitGames
#160 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Samo kazniti woke morone negledanjem, otkazivanjem pretplata i ostavljanjem prigodnih negativnih ocjena i komentara na relevantnim stranicama za recenzije. Ni slučajno ne treba biti tih kod njihovog sranja po svemu i suzdržavati se pred razmaženom cancel ruljom.
-
nelle_tz
#161 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Po ovoj ekstenziji za dislajkove na youtubeu, 100 k lajkova, 117 k dislajkova. Vjerovatno ima i puno vise dislajkova zato sto uzima u obzir samo one dislajkove onih koji imaju tu ekstenziju. ne znam koliko je precizna

-
Nierika
#162 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Not sure hejta li se na ovom podforumu woke općenito ili woke uticaj na filmove i serije.
- Riddle
#163 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Ah što eksplodira tema.
Ja sam nedavno pogledao onaj Squid Game. Dakle ovaj visoki bijeli muškarac sa Balkana koji je rasista jer ne želi crne vilenjake je pogledao seriju u kojoj su svi drugačije rase nego on, zabavio se gledajući tu seriju i nijednom mu nije palo na pamet da pomisli zašto niko od ljudi kao on nije jedan od glavnih junaka. Odnosno dalje, zašto su bijeli muškarci prikazani kao bogati odvratni likovi koji se klade i uživaju u klanju koje gledaju?
U onom okruglom stolu koji sam spominjao, ona cura što sjedi skroz desno je rekla da je voljela originalne filmove, ali se kao žena nikad nije osjećala zastupljenom. Zamisli ti tog mentalnog sklopa dan te jebo, kako neko gleda film. Da ne spominjemo da je besramno slagala. Jedno od najmoćnijih bića u cijelom svijetu je žena. In place of a Dark Lord, you would have a Queen je jedna od mojih omiljenih scena. Dalje, najljepše stvorenje koje se ikad pojavilo na ekranu je Arwen, iako po knjizi nikad nije trebala, ali je to urađeno na tako dobar način te je bila izvor snage, podrške i ljubavi jednom od glavnih junaka sa prelijepim scenama. I am no man scenu je dotična dama isto očito propustila.
Ne znam kako da opišem onaj video stvarno. Znam samo da ga je teško gledati i zastidiš se slušajući te ljude. Toliko da ti dođe glavu da okreneš.
Ja sam nedavno pogledao onaj Squid Game. Dakle ovaj visoki bijeli muškarac sa Balkana koji je rasista jer ne želi crne vilenjake je pogledao seriju u kojoj su svi drugačije rase nego on, zabavio se gledajući tu seriju i nijednom mu nije palo na pamet da pomisli zašto niko od ljudi kao on nije jedan od glavnih junaka. Odnosno dalje, zašto su bijeli muškarci prikazani kao bogati odvratni likovi koji se klade i uživaju u klanju koje gledaju?
U onom okruglom stolu koji sam spominjao, ona cura što sjedi skroz desno je rekla da je voljela originalne filmove, ali se kao žena nikad nije osjećala zastupljenom. Zamisli ti tog mentalnog sklopa dan te jebo, kako neko gleda film. Da ne spominjemo da je besramno slagala. Jedno od najmoćnijih bića u cijelom svijetu je žena. In place of a Dark Lord, you would have a Queen je jedna od mojih omiljenih scena. Dalje, najljepše stvorenje koje se ikad pojavilo na ekranu je Arwen, iako po knjizi nikad nije trebala, ali je to urađeno na tako dobar način te je bila izvor snage, podrške i ljubavi jednom od glavnih junaka sa prelijepim scenama. I am no man scenu je dotična dama isto očito propustila.
Ne znam kako da opišem onaj video stvarno. Znam samo da ga je teško gledati i zastidiš se slušajući te ljude. Toliko da ti dođe glavu da okreneš.
- dale cooper
#164 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Općenito. Mislim, ja tačno mogu pogoditi čitajući neke komentare kakvim se materijalom filuju pojedinci i kakve stranice posjećuju.
Ja generalno rijetko koristim uopšte izraze tipa woke i cancel culture i kada ih koristim obično je to u odgovoru nekome ko je
to prije spomenuo. Svakako mislim da je uticaj tih "kultura" ako se uopšte to tako može nazvati debelo precjenjen. I ne mislim da
su sve strane tih pokreta baš dobre. Pričali smo o tome ranije na feminizmu kada sam spominjao one Nick Caveove debate sa fanovima
i štampom vezano za to.
-
halo_ba
-
halo_ba
#166 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Pa sta ces kad si previse inteligentan.dale cooper wrote: ↑21/02/2022 22:25 Općenito. Mislim, ja tačno mogu pogoditi čitajući neke komentare kakvim se materijalom filuju pojedinci i kakve stranice posjećuju.
- dale cooper
#167 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
True.halo_ba wrote: ↑21/02/2022 22:29Pa sta ces kad si previse inteligentan.dale cooper wrote: ↑21/02/2022 22:25 Općenito. Mislim, ja tačno mogu pogoditi čitajući neke komentare kakvim se materijalom filuju pojedinci i kakve stranice posjećuju.
-
Nierika
#168 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Moguće da je većinom općeniti hejt ali mislim da ima i komentara koji se odnose samo na filmove i serije, mada nisam sigurna da znam uvijek raspoznati koje je koje. Sjećam se ranije rasprave, meni je podosta zanimljiva ta tema zadnjih mjesec-dva. Za ovo oko korištenja tog izraza, ja sam se zaletila i upotrijebila ga nekoliko puta pa su mi ljudi rekli da izraz woke većinom ima negativnu konotaciju (pogotovo kad ga koristi desnica u USA), mada i dalje mislim da ovisi o kontekstu. Ne znam trenutno dovoljno o ovoj temi za neki ozbiljniji komentar.dale cooper wrote: ↑21/02/2022 22:25Općenito. Mislim, ja tačno mogu pogoditi čitajući neke komentare kakvim se materijalom filuju pojedinci i kakve stranice posjećuju.
Ja generalno rijetko koristim uopšte izraze tipa woke i cancel culture i kada ih koristim obično je to u odgovoru nekome ko je
to prije spomenuo. Svakako mislim da je uticaj tih "kultura" ako se uopšte to tako može nazvati debelo precjenjen. I ne mislim da
su sve strane tih pokreta baš dobre. Pričali smo o tome ranije na feminizmu kada sam spominjao one Nick Caveove debate sa fanovima
i štampom vezano za to.
Edit: upotrijebila izraz na stranim sajtovima
Last edited by Nierika on 21/02/2022 22:45, edited 1 time in total.
- MarlboroGold
#169 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Zato što su to isprani mozgovi i što su dopustili drugima da misle za njih i da im govore šta je za njih dobro, a sve u plaštu borbe za moć od čega profitira jedna manja grupica ljudi. Kao rezultat toga imaš šta imaš. Malo je njih u vrhu i takvi se samo bore za moć dok ove ostale koriste kao sredstvo za postizanje ciljeva.Riddle wrote: ↑21/02/2022 22:21 Ah što eksplodira tema.![]()
Ja sam nedavno pogledao onaj Squid Game. Dakle ovaj visoki bijeli muškarac sa Balkana koji je rasista jer ne želi crne vilenjake je pogledao seriju u kojoj su svi drugačije rase nego on, zabavio se gledajući tu seriju i nijednom mu nije palo na pamet da pomisli zašto niko od ljudi kao on nije jedan od glavnih junaka. Odnosno dalje, zašto su bijeli muškarci prikazani kao bogati odvratni likovi koji se klade i uživaju u klanju koje gledaju?![]()
Sekta brate... pleme... ne znam više šta da upotrijebim. Podsjećaju me na one Herbalife sektaše samo što oni nisu toliko iritantni.
Last edited by MarlboroGold on 21/02/2022 22:44, edited 2 times in total.
-
Nierika
#170 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Ne znam, ali nije lako podržavati nešto javno a u sebi ne vjerovati u to, nije im lako u svakom slučaju.
- dale cooper
#171 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Pa ima negativnu konotaciju jer ga većina koristi pežorativno što jeste najviše zahvaljujući američkoj desnici.Nierika wrote: ↑21/02/2022 22:37Moguće da je većinom općeniti hejt ali mislim da ima i komentara koji se odnose samo na filmove i serije, mada nisam sigurna da znam uvijek raspoznati koje je koje. Sjećam se ranije rasprave, meni je podosta zanimljiva ta tema zadnjih mjesec-dva. Za ovo oko korištenja tog izraza, ja sam se zaletila i upotrijebila ga nekoliko puta pa su mi ljudi rekli da izraz woke većinom ima negativnu konotaciju (pogotovo kad ga koristi desnica u USA), mada i dalje mislim da ovisi o kontekstu. Ne znam trenutno dovoljno o ovoj temi za neki ozbiljniji komentar.dale cooper wrote: ↑21/02/2022 22:25
Općenito. Mislim, ja tačno mogu pogoditi čitajući neke komentare kakvim se materijalom filuju pojedinci i kakve stranice posjećuju.
i štampom vezano za to.![]()
Kada vidiš definiciju tog izraza odvojeno od toga a koja glasi "alert to injustice in society, especially racism" ne vidim ništa loše u tome.
Bilo bi lijepo da smo mi ovdje više "woke" na nepravde u našem društvu i bujajući nacionalizam.
- MarlboroGold
#172 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Ako ideologiju stavljaš u prvi plan tad će većina napisanog biti rasizam, homofobija i slično. Vrlo jednostavno.
- Capajebo
#173 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Jedno je usko vezano za drugo, tj direktna posljedica.
Neces naci slucaj gdje je neki karakter postao bijelac, ali ces naci 101 gdje je neki karakter prestao biti bijele boje koze.
Dobro neko napisa, nigdje nije bilo plakanja sto se u Squid Game ne pojavljuju medju glavnim ulogama bijelci.
Ali kad je rijec o planetarno popularnoj fantaziji, ciji je temelj anglo-saksonska mitologija, e tu se mora nesto mijenjati.
Klasicni rasizam na djelu, ali naravno da ce svim silama to poricati, iako svaki njihov potez to pokazuje.
Neces naci slucaj gdje je neki karakter postao bijelac, ali ces naci 101 gdje je neki karakter prestao biti bijele boje koze.
Dobro neko napisa, nigdje nije bilo plakanja sto se u Squid Game ne pojavljuju medju glavnim ulogama bijelci.
Ali kad je rijec o planetarno popularnoj fantaziji, ciji je temelj anglo-saksonska mitologija, e tu se mora nesto mijenjati.
Klasicni rasizam na djelu, ali naravno da ce svim silama to poricati, iako svaki njihov potez to pokazuje.
Last edited by Capajebo on 21/02/2022 22:48, edited 1 time in total.
- darius_maximus
#174 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Uticaj im je precijenjen?dale cooper wrote: ↑21/02/2022 22:25Općenito. Mislim, ja tačno mogu pogoditi čitajući neke komentare kakvim se materijalom filuju pojedinci i kakve stranice posjećuju.
i štampom vezano za to.
Zamisli da napišeš odličan scenarij i odbiju ti ga jer sada ne smiješ pisati o bijeloj porodici, sa sporednim likovima koji nisu bijeli: https://www.dailywire.com/news/disney-a ... ite-family
I ovo treba biti budućnost kinematografije?
Matematičke formule za zastupljenost, kao konstitutivni narodi u BiH i raspodjele po krvnim zrncima?
- dale cooper
#175 Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power
Meni su rasizam u Americi i nacionalizam na ovim prostorima dvije strane istog novčića. Jer se u oba slučaja radi suštinski o istimMarlboroGold wrote: ↑21/02/2022 22:46 Ako ideologiju stavljaš u prvi plan tad će većina napisanog biti rasizam, homofobija i slično. Vrlo jednostavno.
stvarima, mržnji i netoleranciji prema drugačijem. U jednom slučaju drugačijoj boji kože u drugom o drugačijoj nacionalnosti i/ili
vjerskom opredjeljenju. Zato me i raspale ovakve rasprave jer mi udara suviše blizu kuće i stvarima koje mogu i sam vidjeti u nešto
drugačijem obliku.