Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Drekavac22

#3426 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Drekavac22 »

Leverage wrote: 20/02/2022 19:26
Drekavac22 wrote: 20/02/2022 19:11

hajde sad sjedi i razmisli

ako imas funkcionlan kod koji pase u jednoj sekciji genom druge vrste koju planiras stvoriti

kakva je mudrost novi kod nekakav smisljati a vec imas u rukama funkcionalan kod?....to ti dodje kao kupanje riba u vodi, izvadis ribe iz mora i kazes, moram ih okupati malo prije pripreme za rucak :D
Šta će ba kreatoru nekakav kod, obrazac, bukvalno je mogao napraviti svako živo biće sa različitim genetskim kodom ili bez genetskog koda uopšte.

A on baš napravio tako da bi nekakvi ljudi koji vole da puno razmišljaju pomislili da i ne postoji. Trola nas kreator, pravi neki šaldžija :lol:
Šta će ba kreatoru nekakav kod,
cuj sta ce , pa preko koda stvara ziva bica.
bukvalno je mogao napraviti svako živo biće sa različitim genetskim kodom
mogao je ali eto odlucio da koristi sekcije koda iz prijasnjih bica u novim bicima.

A on baš napravio tako da bi nekakvi ljudi koji vole da puno razmišljaju pomislili da i ne postoji. Trola nas kreator, pravi neki šaldžija :lol:
nista to ne ukazuje na njegovo nepostojanje
Leverage

#3427 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Leverage »

Još manje ukazuje na postojanje, ali ti svejedno nemaš problem s tim.
Drekavac22

#3428 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Drekavac22 »

Leverage wrote: 21/02/2022 09:57 Još manje ukazuje na postojanje, ali ti svejedno nemaš problem s tim.
kako? na koji nacin to ukazuje na nepostojanje?

obrazlozi
Leverage

#3429 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Leverage »

Obrazložio sam već. Od svih mogućih načina tvoj nazovi kreator izabere baš onaj koji je moguć i bez njega. Šaldžija kad ti kažem.
Drekavac22

#3430 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Drekavac22 »

Leverage wrote: 21/02/2022 10:06 Obrazložio sam već. Od svih mogućih načina tvoj nazovi kreator izabere baš onaj koji je moguć i bez njega. Šaldžija kad ti kažem.
ako ja kao programer pravim kod i kod je velicine jedne papirne stranice

pa odlucim da pravim novi program, i vidim u kodu jednu sekciju koja mi je potrebna za sledeci program sto pravim, da ne bi smisljao novi uzmem taj dio kopiram i ubacim u onaj dio koji mi potreban za novi program.

eh upravo ako je tako Bog uradio za zivim bicima, kako to njega osporava nije mi jasno nikako.

kao eto po tebi, da svako ima unikatan kod to bi kao eto bilo dokaz za Boga :-) cudna neka ti je logika
Leverage

#3431 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Leverage »

Iz tog razmišljanja proističe da svemoćni kreator i ti imate isti način razmišljanja. E kreativnog mi kreatora :lol:
Drekavac22

#3432 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Drekavac22 »

Leverage wrote: 21/02/2022 10:19 Iz tog razmišljanja proističe da svemoćni kreator i ti imate isti način razmišljanja. E kreativnog mi kreatora :lol:
ti trazis da Bog izmislja toplu vodu ponovo :-)
Leverage

#3433 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Leverage »

Me ne, samo da razmišlja malo inventivnije od tebe i mene.
Drekavac22

#3434 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Drekavac22 »

Leverage wrote: 21/02/2022 10:34 Me ne, samo da razmišlja malo inventivnije od tebe i mene.
da da upravo to i trazis, izmisljanje tople vode ponovo.

Vizualizacija kreacije Bozije
Image
Lijevo motor u prirodi, desno neka vrsta motora sa statorom i rotorom uradjena od covjeka

i onda neko pita gdje dokaz za Boga :D
Last edited by Drekavac22 on 21/02/2022 10:41, edited 1 time in total.
Leverage

#3435 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Leverage »

Pa ako je to puno onda jebat ga, nije me ubijedio da postoji, nek me kazni vječnom vatrom :lol:
Drekavac22

#3436 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Drekavac22 »

Leverage wrote: 21/02/2022 10:41 Pa ako je to puno onda jebat ga, nije me ubijedio da postoji, nek me kazni vječnom vatrom :lol:
nek me kazni vječnom vatrom :lol:
pa eto ako mozes izdrzat da stavis svoj mali prst na plamen svijece 1 minutu, onda halal ti bilo ekskurzija u tamo gdje trazis :D
Drekavac22

#3437 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Drekavac22 »

evo dokaz inteligentnog dizajna

Ovaj lijevi molekularni motor
Image

nalazi se u bakterijama sa kojim plivaju

Ne samo da ima motor, nego ima kvacilo i mjenjac, rotor, stator, propele i koriste gorivo fruktozu za pogon motora
Image

sa kvacilom i mjenjacom, bakterija u trenu mijenja pravac i rotaciju motora, pa cak i zakoci kad zatreba.

ovaj motor se nikako ne moze objasniti evolucijski jer sastoji se oko 40 komponenata i samo ih je 10 komada koji imaju slicni drugi strojevi, pa ima 30 komponenata koje niko nema osim bakterijske flagele motora, sto ukazuje na irudicibilnu kompleknost
Leverage

#3438 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Leverage »

Jebeš to, kamilica, priznajem samo ako me stavi da vršim konfiniranje plazme u nekoj većoj zvijezdi.

Čuj plamen svijeće :lol: Šta taj kreator nije mogo smislit nešto modernije od svijeće, vage sa dva tasa i ćuprije u obliku sablje? Zlobnici bi rekli da je to razmišljanje nekog čovjeka sa početka Srednjeg vijeka, ali pošto ja nisam zloban neću reći ništa :D

P. S. Možda je kreatoru fetish hot vax, šta znaš.
Leverage

#3439 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Leverage »

Drekavac22 wrote: 21/02/2022 10:53 ovaj motor se nikako ne moze objasniti evolucijski
Može, samo što ti ne razumiješ evoluciju. Ne razumiješ ni djelovanje sila unutar mikrostruktura.

I, gle čuda, opet čovjek kreirao nešto isto kao i kreator, doduše sa malim zakašnjenjem.

Što bi Rambo Amadeus rek'o, čovjek je kompromis između boga i majmuna.
Drekavac22

#3440 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Drekavac22 »

Leverage wrote: 21/02/2022 10:59 Jebeš to, kamilica, priznajem samo ako me stavi da vršim konfiniranje plazme u nekoj većoj zvijezdi.

Čuj plamen svijeće :lol: Šta taj kreator nije mogo smislit nešto modernije od svijeće, vage sa dva tasa i ćuprije u obliku sablje? Zlobnici bi rekli da je to razmišljanje nekog čovjeka sa početka Srednjeg vijeka, ali pošto ja nisam zloban neću reći ništa :D

P. S. Možda je kreatoru fetish hot vax, šta znaš.
Čuj plamen svijeće :lol:
nisi skontao sta hocu da kazem, pa da ti nacrtam onda :)

kratko receno
Ako nisi u stanju da drzis mali prst na plamenu svijece sad, kako si to mislio na ekskurziju u Pakao/Dzehennem gdje se covjeku ostvaruju najuzasnije nocne more sto covjek nije ni mogao zamisliti nekad od tih strahota. Ako bi otisao u Vatru icijeli tijelo da gori kao kazna, kako bi to izdrzao a nisi u stanju izdrzati mali prst na plamenu svijece 1 minutu...a izazivas ga da te kazni vjecnom kaznom....umjesto da trazis oprost ti izazivas njegovu srdzbu.....a Bog ti licno kaze, daj trazi od mene oprost da ti oprostim i uvedem u Raj/Dzennet...ali ti kazes joook, necemo tako, ja bi malo na ekskurziju u Dzehennem, tamo je prava raja, tamo ima da gori, tamo je ludilo pravo :D
Leverage

#3441 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Leverage »

Te najužasnije noćne more što ih čovjek ne može zamisliti, nastale su u upravo u sadističkom ljudskom mozgu. Al, jebiga, nije tad bila adekvatna tehnologija, moderni čovjek sa modernom tehnologijom može smisliti puno užasnije noćne more nego li kreatori dogme iz Starog i Srednjeg vijeka.
Drekavac22

#3442 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Drekavac22 »

Leverage wrote: 21/02/2022 11:02
Drekavac22 wrote: 21/02/2022 10:53 ovaj motor se nikako ne moze objasniti evolucijski
Može, samo što ti ne razumiješ evoluciju. Ne razumiješ ni djelovanje sila unutar mikrostruktura.

I, gle čuda, opet čovjek kreirao nešto isto kao i kreator, doduše sa malim zakašnjenjem.

Može, samo što ti ne razumiješ evoluciju.
upravo zato sto razumijem evoluciju, zato ti jasno i glasno kazem da ne moze :)

jer evolucija radi na bazi slucajnosti, a je li to ti mislis da slucajnosti stvore komponente, slucajno se spoje, slucajno se kodiraju u DNK, slucajno se stave u interakciju sa drugim masinama itd sve slucajno preko mutacija, jer su mutacije random desava u genomu, mutacija je greska pri kopiranju DNK koda, to je mutacija, i ne samo to nego ima reparacijski mehanizam koji podapinje jadnoj evoluciji i onemogucuje je konstantno da mutacijski stvara, a i kad se nesto izleze i reparacijski mehanizam ne uspije reparirati to je ti rak, i vodi te ka samounistenju....problem za problemom za evoluciju...itekako znam sta se desava sa evolucijom zato ti i kazem ne moze ti evolucija objasniti ovo.

efikasnost ni pribizno nije ista, efikasnost bakterijskog motora je skoro 100% , to je najefektivniji motor u univerzumu.

whaaaat
Leverage

#3443 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Leverage »

Ne razumiješ evoluciju, ne razumiješ kvantnu mehaniku niti razumiješ eksperimente na kojima ona počiva, pri čemu se također ne vodiš osnovnim postulatima logičkog zaključivanja. Zvučiš kao neka polupismena baba koja valja gluposti među obrazovanim ljudima, a oni šute iz pristojnosti. Nije dovoljno navesti neki primjer, objasniti "svojom" logikom i tvrditi da je to dokaz nečega. To ti je kao da na fudbalskoj utakmici uzmeš loptu u ruke i ubaciš u gol, a onda prisutne ubjeđuješ da je gol regularan.
MarlboroGold

#3444 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote: 19/02/2022 12:11 @MarlboroGold

Image
Image

Oživio je ovaj dio foruma. Svakako je bio poprilično mrtav i čitav PF je znao proći manje više 7 dana bez posta.
Drekavac22

#3445 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Drekavac22 »

Leverage wrote: 21/02/2022 11:18 Ne razumiješ evoluciju, ne razumiješ kvantnu mehaniku niti razumiješ eksperimente na kojima ona počiva, pri čemu se također ne vodiš osnovnim postulatima logičkog zaključivanja. Zvučiš kao neka polupismena baba koja valja gluposti među obrazovanim ljudima, a oni šute iz pristojnosti. Nije dovoljno navesti neki primjer, objasniti "svojom" logikom i tvrditi da je to dokaz nečega. To ti je kao da na fudbalskoj utakmici uzmeš loptu u ruke i ubaciš u gol, a onda prisutne ubjeđuješ da je gol regularan.
Ne razumiješ evoluciju
da ne znam, ne bi ti onda znao pojasniti procedure evolucije i njezine mahane zasto to ne moze bi ti tacno.
ne razumiješ kvantnu mehaniku
sad pricamo o evoluciji.

Zvučiš kao neka polupismena baba koja valja gluposti među obrazovanim ljudima,
polupismena baba koja argumentira i dostavlja dokaze za ono sto prica :-D
GAU8

#3446 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by GAU8 »

Ne kontas evoluciju.
Drekavac22

#3447 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Drekavac22 »

GAU8 wrote: 21/02/2022 13:20 Ne kontas evoluciju.
de mi ti evolucijski objasni

kako to evolucija stvara senzore za toplotu u zivotinjama da im se mijenja krzno dva puta godisnje, kada krene hladno krzno se mijenja u bijelu boju da imitira snijeg, kada krene otopljene i toplije vrijeme krzno se mijenja u smedju boju kako bi imitiralo prirodu kad nema snijega, kamenje itd

Image

Perfektan primjer Bozije kreacije kako bi ih zastitio od predatora i regulisao eko sistem

Sad vam postavljam pitanja

kako to da evolucija:

1. Napravi senzore u zivotinjama da reaguje na hladnocu i toplotu da podstakne mijenjanje krzna?
2. Da vidi mutacija boju snijega pa daje identicnu boju na krznu, ili da mutacija vidi boju kamenja pa daje boju krzna kao kamenje?
3. Sta ako evolucija senzore napravi a krzno zabiji kad otopli, a bude smedje kad snijeg napada :D , kakav bi nered nastao u eko sistemu?

ovo vam je narode ocit primjer Inteligentnog dizajna, BOzanska kreacija, a nikakve evolucije tu nemaju sta da prave.
GAU8

#3448 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by GAU8 »

Ama džaba, ne kontaš i gotovo.
Drekavac22

#3449 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Drekavac22 »

GAU8 wrote: 21/02/2022 14:03 Ama džaba, ne kontaš i gotovo.
postavio sam pitanja, :roll: necu ih ponavljat vise

ako samnom diskutujes, ocekujem odgovore na pitanja, a ne da se krijes od njih.
GAU8

#3450 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by GAU8 »

Drekavac22 wrote: 21/02/2022 14:05
GAU8 wrote: 21/02/2022 14:03 Ama džaba, ne kontaš i gotovo.
postavio sam pitanja, :roll: necu ih ponavljat vise

ako samnom diskutujes, ocekujem odgovore na pitanja, a ne da se krijes od njih.
Nije Bog svima dao jednako pameti.

Nije do tebe.
Post Reply