Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Drekavac22

#201 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

Transfair wrote: 21/02/2022 09:21
Drekavac22 wrote: 21/02/2022 08:55

a svi puno zuje a niko mi meda da dadne....ja vam dajem primjer za primjerom iz Kurana a meni niko da donese iz neke druge knjige barem 1 primjer, a da ne pricamo oko 400 verificiranih primjera kao u Kuranu sto ima.

Zasto ovdje lazes kad znas da sam ti ja dao cak 4 primjera iz tvojih forumskih postova(Nije mi cak ni trebala neka druga veca knjiga). Cak sam i na ovoj temi jucer postirao jedan link, gdje si slucajno ukodirao godinu dodjele nobelove nagrade za otkrice DNA. Pokusat cu da nadjem i ostala 3 "cuda" i da ih linkujem tako da svi mogu da vide kakav si ti lazov i manipulator.

Sto je najgore, upravo sam za analizu koristio tvoje najaktuelnije postove, da nebi poslije tvrdio da sam morao pretraziti citav forum da bi pronsao par poveznica. Dobio si dakle dokaz koliko je lako naci slicne poveznice u ama bas svakom tekstu pa i u tvojim hebenim postovima.

Sve ostalo je samo pitanje vremena, koliko si spreman da brojis.
Zasto ovdje lazes kad znas da sam ti ja dao cak 4 primjera iz tvojih forumskih postova(Nije mi cak ni trebala neka druga veca knjiga)
dzaba tebi govoriti a ti i dalje ne kontas jednu bitnu stvar sto sam odavno naznacio

Niko ne tvrdi da slucajnosti se nemogu naci manje frekventnosti, par komada to i ja ne negiram, pa kad nadjes recimo u nekom tekstu nek uslucajnost, ili u nekoj knjizi...naravno da i ja vjerujem da je to slucajnost jer nista drugo ne ukazuje na drugacije.

pa sta je onda sa Kuranom, Kuran naznacava u samom sebi da je Kodiran brojcano, pa cak Bog daje pojasnjenje zasto...i onda naidjemo na evo da kazem oko 400 primjera verificiraniih od mene.

zbog visoke frekventnosti brojcanih poveznica nema nikakve sanse da se radi o slucajnosti, i to je cista logika, ali meni se cini da je tebe logika napustila cim nemas granicu za slucajnosti pa kad mozes da vjerujes u 10 000 slucajnosti u jednoj te istoj knjizi...dzaba tebi computer science i sta si vec zavrsio ako je logika odleprsala od tebe :roll:

Zasto ovdje lazes
evo nudim ti da pokazes gdje sam to namjerno nesto lose prebrojao ili izostavio...slobodno pokazi
Transfair

#202 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Transfair »

Drekavac22 wrote: 21/02/2022 09:40
Transfair wrote: 21/02/2022 09:21

Zasto ovdje lazes kad znas da sam ti ja dao cak 4 primjera iz tvojih forumskih postova(Nije mi cak ni trebala neka druga veca knjiga). Cak sam i na ovoj temi jucer postirao jedan link, gdje si slucajno ukodirao godinu dodjele nobelove nagrade za otkrice DNA. Pokusat cu da nadjem i ostala 3 "cuda" i da ih linkujem tako da svi mogu da vide kakav si ti lazov i manipulator.

Sto je najgore, upravo sam za analizu koristio tvoje najaktuelnije postove, da nebi poslije tvrdio da sam morao pretraziti citav forum da bi pronsao par poveznica. Dobio si dakle dokaz koliko je lako naci slicne poveznice u ama bas svakom tekstu pa i u tvojim hebenim postovima.

Sve ostalo je samo pitanje vremena, koliko si spreman da brojis.
Zasto ovdje lazes kad znas da sam ti ja dao cak 4 primjera iz tvojih forumskih postova(Nije mi cak ni trebala neka druga veca knjiga)
dzaba tebi govoriti a ti i dalje ne kontas jednu bitnu stvar sto sam odavno naznacio

Niko ne tvrdi da slucajnosti se nemogu naci manje frekventnosti, par komada to i ja ne negiram, pa kad nadjes recimo u nekom tekstu nek uslucajnost, ili u nekoj knjizi...naravno da i ja vjerujem da je to slucajnost jer nista drugo ne ukazuje na drugacije.

pa sta je onda sa Kuranom, Kuran naznacava u samom sebi da je Kodiran brojcano, pa cak Bog daje pojasnjenje zasto...i onda naidjemo na evo da kazem oko 400 primjera verificiraniih od mene.

zbog visoke frekventnosti brojcanih poveznica nema nikakve sanse da se radi o slucajnosti, i to je cista logika, ali meni se cini da je tebe logika napustila cim nemas granicu za slucajnosti pa kad mozes da vjerujes u 10 000 slucajnosti u jednoj te istoj knjizi...dzaba tebi computer science i sta si vec zavrsio ako je logika odleprsala od tebe :roll:

Zasto ovdje lazes
evo nudim ti da pokazes gdje sam to namjerno nesto lose prebrojao ili izostavio...slobodno pokazi
Je li ti razumijes sto znaci kada kazem da sam ti dokazao da za vrlo kratko vrijeme na malom uzorku tvog teksta mogu pronaci cetiri poveznice koje su bolje od bilo kojih koje si ti nasao.

Sta bi bilo da nastavim traziti sljedecih deset godina?

Svima je izgleda osim tebe jasno da se ne radi o pocetnickoj sreci i da bi ih nasao puno vise od ovih tvojih nategnutih 400.

Je li jos institiraas da se radi o pocetnickoj sreci, i da je potpuno nebitno koliko godina cu pretrazivati tvoje postove jer nec naci niti jednu poveznicu vise?????
Drekavac22

#203 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

Transfair wrote: 21/02/2022 09:50
Drekavac22 wrote: 21/02/2022 09:40

Je li ti razumijes sto znaci kada kazem da sam ti dokazao da za vrlo kratko vrijeme na malom uzorku tvog teksta mogu pronaci cetiri poveznice koje su bolje od bilo kojih koje si ti nasao.

Sta bi bilo da nastavim traziti sljedecih deset godina?

Svima je izgleda osim tebe jasno da se ne radi o pocetnickoj sreci i da bi ih nasao puno vise od ovih tvojih nategnutih 400.

Je li jos institiraas da se radi o pocetnickoj sreci, i da je potpuno nebitno koliko godina cu pretrazivati tvoje postove jer nec naci niti jednu poveznicu vise?????
dzaba ti ne shvatas da to sto ti nadjes slucajonost u necemu drugom neosporava matematicki nikako ono sto ja prezentiram, ti to ne shvats ovdje

ne mozes sporediti jako malu frekventnost neke brojacne poveznice sa ogromnim brojem frekventnosti u jednoj te istoj knjizi.

ti ama bas nista tu kood mene ne osporavas.....osporavanje je kad bi mi nasao promasenih 2-3 rijec Dan pa ono ne bude vise 365 nego 367 :D to je onda osporavanje onoga sto kazem legalno, strucno, kvalitetno gdje ja samo mogu da uvidim svoju gresku i priznam pogresno brojanje.

a do tada ti mozes da mases zastavicom SLUCAJNOSTI do besvijesti , niko te ne moze uzeti za ozbiljno.
Avonmusk

#204 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Avonmusk »

Transfair wrote: 21/02/2022 09:36
Avonmusk wrote: 21/02/2022 01:23

hahahha, nepopravljiv se cinis, al takvi kad prigrle islam, oni se najcvrsce drze, dobrodosao u islam brate moj.
Pusti plemiku, nego de citiraj neku znanstvenu studiju koja dokazuje ucinkovitost lijecenja kuranom pod laboratorijskim uvjetima u odnosu na lijecenje u kontrolnim grupama ciji clanovi bi uzimali farmaceutske lijekove ili nebi bili tretirani uopce.

Ako nemas, predazem ti da provedes jedno takvo istrazanje. Siguran sam da mozes pronaci investitore iz muslimanskih zemalja koji su spremni da financiraju takvo istrazivanje.

Mogli bi pomoci mnogim ljudima ako budes u pravu a islamska zaednica bi mogla onda dobiti nove izvore prihoda.

I ne zaboravi da nam javis rezultate.
Zaista me zabrinjava to tvoje :ja sam pronasao u drugoj knjizi, u tvojim postovima isto te slicnosti, pa to ne znaci da si oborio njegove pronalalske, za jednog phd trebao bi znati da kad hoces nesto opovrgnuti uzmes tu tvrdnju i dokazes suprotno, ti dokazujes da drekavac nema mercedesa jer eto ti imas bmw! Na tom nivou ke tvoj dokaz.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#205 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by sime_cipol »

Avonmusk wrote: 21/02/2022 01:23

hahahha, nepopravljiv se cinis, al takvi kad prigrle islam, oni se najcvrsce drze, dobrodosao u islam brate moj.
Pusti plemiku, nego de citiraj neku znanstvenu studiju koja dokazuje ucinkovitost lijecenja kuranom pod laboratorijskim uvjetima u odnosu na lijecenje u kontrolnim grupama ciji clanovi bi uzimali farmaceutske lijekove ili nebi bili tretirani uopce.

Ako nemas, predazem ti da provedes jedno takvo istrazanje. Siguran sam da mozes pronaci investitore iz muslimanskih zemalja koji su spremni da financiraju takvo istrazivanje.

Mogli bi pomoci mnogim ljudima ako budes u pravu a islamska zaednica bi mogla onda dobiti nove izvore prihoda.

Vjerujes li u cudesna izlječenja gdje su ljudi ozdravili nakon obilaska marijanskih svetišta, nakon koji su ta mjesta proglasena svetistima i od same crkve?
Transfair

#206 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Transfair »

Avonmusk wrote: 21/02/2022 10:24

Zaista me zabrinjava to tvoje :ja sam pronasao u drugoj knjizi, u tvojim postovima isto te slicnosti, pa to ne znaci da si oborio njegove pronalalske, za jednog phd trebao bi znati da kad hoces nesto opovrgnuti uzmes tu tvrdnju i dokazes suprotno, ti dokazujes da drekavac nema mercedesa jer eto ti imas bmw! Na tom nivou ke tvoj dokaz.
Naravno da nisam oborio ono sto je izbrojao ali sam potpuno obezvrijedio rezultat tog brojenja. Jer ako u svakom tekstu mozes vrlo lako naci slicne poveznice, zasto uopce brojati.
Transfair

#207 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Transfair »

sime_cipol wrote: 21/02/2022 10:29

Vjerujes li u cudesna izlječenja gdje su ljudi ozdravili nakon obilaska marijanskih svetišta, nakon koji su ta mjesta proglasena svetistima i od same crkve?
Ne, ali vjerujem znanstvenim studijama koje su dokazale utjecaj placebo efekta ili potvrdile odredjeni postotak spontanih remisija kod raznoraznih bolesti.

Koliko ljudi nakon obilaska marijanskih svetišta nisu ozdravili to jest koji je ukupni postotak onih koji su ozdravili i da li je on veci od dokazanog postotka spontanih remisija za tu vrstu bolesti?
Last edited by Transfair on 21/02/2022 10:47, edited 1 time in total.
Drekavac22

#208 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

Transfair wrote: 21/02/2022 10:40 Naravno da nisam oborio ono sto je izbrojao ali sam potpuno obezvrijedio rezultat tog brojenja. Jer ako u svakom tekstu mozes vrlo lako naci slicne poveznice, zasto uopce brojati.
da ti objasnim kad bi ti obezvrijedio

ako bi ja imao samo 5-6 komada brojcanih poveznica u cijeloj knjizi, i jos da knjiga uopste ne naznacava kodiranost u samoj sebi

i ti dodjes brzo sa nekolika komada slucajnosti iz nekih tekstova ili knjiga...

ocito bi bilo onda da su to slucajnosti i u Kuranu

ali posto imamo oko 400 verificiranih primjera, moras onda donijeti oko 400 primjera iz jedne te iste knjige tek onda ces obezvrijediti mozda to sto ja pisem.

do tada niko te ne uzima za ozbiljno sa odbranom kroz "To su smao slucajnosti"
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#209 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by sime_cipol »

Transfair wrote: 21/02/2022 10:45
sime_cipol wrote: 21/02/2022 10:29
Ne, ali vjerujem znanstvenim studijama koje su dokazale utjecaj placebo efekta ili potvrdile odredjeni postotak spontanih remisija kod raznoraznih bolesti.

Koliko ljudi nakon obilaska marijanskih svetišta nisu ozdravili to jest koji je ukupni postotak onih koji su ozdravili i da li je on veci od dokazanog postotka spontanih remisija za tu vrstu bolesti?
Ne znam, trebalo bi vidjeti neka istraživanja da bi se moglo sa sigurnoscu reci.
Transfair

#210 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Transfair »

Drekavac22 wrote: 21/02/2022 10:46
Transfair wrote: 21/02/2022 10:40 Naravno da nisam oborio ono sto je izbrojao ali sam potpuno obezvrijedio rezultat tog brojenja. Jer ako u svakom tekstu mozes vrlo lako naci slicne poveznice, zasto uopce brojati.
da ti objasnim kad bi ti obezvrijedio

ako bi ja imao samo 5-6 komada brojcanih poveznica u cijeloj knjizi, i jos da knjiga uopste ne naznacava kodiranost u samoj sebi

i ti dodjes brzo sa nekolika komada slucajnosti iz nekih tekstova ili knjiga...

ocito bi bilo onda da su to slucajnosti i u Kuranu

ali posto imamo oko 400 verificiranih primjera, moras onda donijeti oko 400 primjera iz jedne te iste knjige tek onda ces obezvrijediti mozda to sto ja pisem.

do tada niko te ne uzima za ozbiljno sa odbranom kroz "To su smao slucajnosti"
Ne, ne treba.
Dovoljno ih je naci nekoliko u kratkom vremenu na proizvoljnom manjem uzorku teksta, da bi mogli statisticki zakljuciti da ih ima mnogo, mnogo vise.

To ti je dokazano, ali ti se i dalje pravis lud.
Satch

#211 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Satch »

Drekavac22 wrote: 18/02/2022 09:55

Bog kaze u Kuranu:
3:13 Imate pouku u dvjema vojskama koje su se sukobile: jednoj, koja se borila na Allahovu putu, i drugoj, nevjerničkoj, kojoj se činilo da pred sobom ima dva puta više protivnika.* A Allah Svojom pomoći čini moćnim onoga koga On hoće. To je, zaista, dalekovidnim pouka.

u prvih 122 ajeta ove sure nigdje se ne spominje bitka na Bedru osim u ajetu 3:13, sta je specijalno tu, pa upravo u toj prvoj bitki muslimanske vojske bilo je 313 vojnika

Meni pada napamet Eminem:

"Now everybody in the 313, put your m***f** hands up and follow me"

Ima tu nesto definitivno.
Plavo-bijeli

#212 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Plavo-bijeli »

Avonmusk wrote: 20/02/2022 23:32

Cak se pominje u tome kako dan i noc jedno drugo omotavaju u smislu vrtnje, pa ti ova prica o ravnoj zemlji bas i nema uporista, a to sto je neko bukvalista pa rijec prostirati smatra da znaci ravnina , e pa malo se zayebao, jer se prostirati moze i po zakrivljenim povrsima. @Plavo-bijeli .
5:19: A Zemlju smo prostrli i po njoj nepomične planine razbacali i učinili da na njoj sve s mjerom raste

20:53: On je za vas Zemlju posteljom učinio i po njoj vam prolaze utro, i On spušta s neba kišu!" – Samo Mi dajemo da uz njenu pomoć u parovima niče bilje raznovrsno.

43:10: Onaj koji vam je Zemlju kolijevkom učinio i po njoj vam prolaze stvorio, da stignete kuda naumite;

50:7: A Zemlju smo rasprostrli i po njoj nepomična brda pobacali i dali da iz nje niče raznovrsno prekrasno bilje,

51:48: i Zemlju smo prostrli – tako je divan Onaj koji je prostro! –

71:19: Allah vam je Zemlju učinio ravnom

78:6; Zar Zemlju posteljom nismo učinili

79:30: Poslije toga je Zemlju poravnao,

88:20: i Zemlju – kako je prostrta?!

91:6 i Zemlje i Onoga koji je ravnom učini,

ili napr sammo jedan ajet preveden od raznih osoba koji su stručnjaci arapskog jezika:

20:53: On je za vas Zemlju posteljom učinio i po njoj vam prolaze utro
- Sahih International: [It is He] who has made for you the earth as a bed
- Pickthall: Who hath appointed the earth as a bed
- Yusuf Ali: "He Who has, made for you the earth like a carpet spread out
- Muhammad Sarwar: It is God who has made the earth as a cradle for you
- Mohsin Khan: Who has made earth for you like a bed (spread out)
- Arberry: He who appointed the earth to be a cradle for you

Mozes mislit najveće si biće ikada i nigdje ne napišeš "nemojte imati robove i nemojte trgovati sa njima" ili "ako djevojčica ima 9 ljeta nemojte još spavati sa njom" ali iskoristiš to da pišeš non stop da je zemlja kao krevet, da je kao ćilim... pa po cemu prostires cilim ne prostires ga po lopti...

50:7: A Zemlju smo rasprostrli i po njoj nepomična brda pobacali
Sahih International: And the earth - We spread it out and cast therein firmly set mountains and made
Pickthall: And the earth have We spread out
Yusuf Ali: And the earth- We have spread it out
....

Pa šta znači to više spread out
Google kaže :
spread /sprɛd/ v., spread, spread•ing, n.
v.

to stretch out, esp. over a flat surface: [~ + object]Spread the blanket under the tree.[no object]The blanket will spread far enough for both of us to sit on it.

u 10 ajeta non stop spominje da je 'spreadana' .. 10 ajeta.. koliko se moglo stvari dodati i upozoriti i bolje iskoristiti prostor u knjizi za preko milijardu ljudi koji ce to pratiti.. tipa .. ako te zena prevari odvedi je na sud, pa ako se dokaze onda je ostavi jer postoji toliko zena na svijetu koje tebe zasluzuju... a ako zasluzuje kaznu bit ce kaznjena na buducem svijetu..a ne odmah je bicuj i kamenuj itd...
GAU8

#213 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by GAU8 »

Drekavac22 wrote: 21/02/2022 08:55 objasni mi logicki kako to da oko 400 primjera koje sam ja sakupio analizirao, testirao, i verificirao iz Kurana u ovih 10 godina su slucajnosti, i ta lista se konstantno siri sa novim pronalascima.

Pa upravo sam ti objasnio kako trazenje uzoraka funkcionise u praksi. Ko ima dovoljno zelje, volje i vremena, moze do u besvijest nalaziti takve uzorke koje ti nazivas cudima.

To se strucno zove "confirmation bias"...

Poenta je: ako zelis naci uzorak, naci ces ga. Ali to nije dokaz nicega.
broj dva

#214 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by broj dva »

Mislim da treba uvesti ogranicenje broja dnevnih postova na forumu, jedno 50 bi bilo velikodusno.
Ako ti je 50 premalo pisi knjigu.
GAU8

#216 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by GAU8 »

broj dva wrote: 21/02/2022 11:40 Mislim da treba uvesti ogranicenje broja dnevnih postova na forumu, jedno 50 bi bilo velikodusno.
Dio problema smo i mi sto repliciramo. Na zalost :)
Drekavac22

#217 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

Plavo-bijeli wrote: 21/02/2022 11:11
Avonmusk wrote: 20/02/2022 23:32

Cak se pominje u tome kako dan i noc jedno drugo omotavaju u smislu vrtnje, pa ti ova prica o ravnoj zemlji bas i nema uporista, a to sto je neko bukvalista pa rijec prostirati smatra da znaci ravnina , e pa malo se zayebao, jer se prostirati moze i po zakrivljenim povrsima. @Plavo-bijeli .
5:19: A Zemlju smo prostrli i po njoj nepomične planine razbacali i učinili da na njoj sve s mjerom raste

20:53: On je za vas Zemlju posteljom učinio i po njoj vam prolaze utro, i On spušta s neba kišu!" – Samo Mi dajemo da uz njenu pomoć u parovima niče bilje raznovrsno.

43:10: Onaj koji vam je Zemlju kolijevkom učinio i po njoj vam prolaze stvorio, da stignete kuda naumite;

50:7: A Zemlju smo rasprostrli i po njoj nepomična brda pobacali i dali da iz nje niče raznovrsno prekrasno bilje,

51:48: i Zemlju smo prostrli – tako je divan Onaj koji je prostro! –

78:6; Zar Zemlju posteljom nismo učinili

88:20: i Zemlju – kako je prostrta?!

91:6 i Zemlje i Onoga koji je ravnom učini,

ili napr sammo jedan ajet preveden od raznih osoba koji su stručnjaci arapskog jezika:

Mozes mislit najveće si biće ikada i nigdje ne napišeš "nemojte imati robove i nemojte trgovati sa njima" ili "ako djevojčica ima 9 ljeta nemojte još spavati sa njom" ali iskoristiš to da pišeš non stop da je zemlja kao krevet, da je kao ćilim... pa po cemu prostires cilim ne prostires ga po lopti...

50:7: A Zemlju smo rasprostrli i po njoj nepomična brda pobacali
Sahih International: And the earth - We spread it out and cast therein firmly set mountains and made
Pickthall: And the earth have We spread out
Yusuf Ali: And the earth- We have spread it out
....

Pa šta znači to više spread out
Google kaže :
spread /sprɛd/ v., spread, spread•ing, n.
v.

to stretch out, esp. over a flat surface: [~ + object]Spread the blanket under the tree.[no object]The blanket will spread far enough for both of us to sit on it.

u 10 ajeta non stop spominje da je 'spreadana' .. 10 ajeta.. koliko se moglo stvari dodati i upozoriti i bolje iskoristiti prostor u knjizi za preko milijardu ljudi koji ce to pratiti.. tipa .. ako te zena prevari odvedi je na sud, pa ako se dokaze onda je ostavi jer postoji toliko zena na svijetu koje tebe zasluzuju... a ako zasluzuje kaznu bit ce kaznjena na buducem svijetu..a ne odmah je bicuj i kamenuj itd...
ovo nije tacan prevod u Korkutu, cak je i gresku napravio ovdje.

Bog kaze u Kuranu da je prosirio zemlju, jer spread out znaci prosiriti zemlju

Bog kaze da je zemlju ucinio kao kolijevkom (cradle) za covjeka.....kolijevka se ljulja, tako isto planeta zemlja se ljulja u odnosu na sunce tokom godine ovako

ne pise tu ravna

وَاللَّهُ جَعَلَ لَكُمُ الْأَرْضَ بِسَاطًا

Bisatan znaci prosiriti a ne ravna.

وَالْأَرْضَ بَعْدَ ذَٰلِكَ دَحَاهَا

Dahaha znaci isto tako prosiriti , razvuci, rastegnuti a ne poravnati

U korkutovom prevodu ima gresaka u prevodu njegovu i kad citamo orginalni tekst vidimo da tako u orginalu ne pise kad su u pitanju ove naucne stvari....po tom pitanju je Korkutov prevod jako los jer sam izucavao ovu tematiku 20 godina.
MorningStar

#218 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by MorningStar »

GAU8 wrote: 21/02/2022 11:42
broj dva wrote: 21/02/2022 11:40 Mislim da treba uvesti ogranicenje broja dnevnih postova na forumu, jedno 50 bi bilo velikodusno.
Boli njega briga, on ide u raj/dzenet i cekaju ga lijepe zene,ice i pice :D sta cu ja sto sam glup i ne mogu da usvojim ove sirine znanja od stvaranja svemira,preko biologije,fizike,hemije,geologije,masinstva,poljoprivrede i tako dalje koje su sve zapisane i koje se saznaju kad covjek zna dobro da tumaci vjeru.
Last edited by MorningStar on 21/02/2022 11:52, edited 1 time in total.
Drekavac22

#219 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

GAU8 wrote: 21/02/2022 11:27
Drekavac22 wrote: 21/02/2022 08:55 objasni mi logicki kako to da oko 400 primjera koje sam ja sakupio analizirao, testirao, i verificirao iz Kurana u ovih 10 godina su slucajnosti, i ta lista se konstantno siri sa novim pronalascima.

Pa upravo sam ti objasnio kako trazenje uzoraka funkcionise u praksi. Ko ima dovoljno zelje, volje i vremena, moze do u besvijest nalaziti takve uzorke koje ti nazivas cudima.

ako zelis naci uzorak, naci ces ga.
evo ja ti kazem da neces naci....a kako to, pa fino iz svog iskustva, kada se uradi hipoteza necega u Kuranu, kontas moguce da im to i to tu, i ja sam se ziv slomio trazeci da vidim ima l itu brojcano cudo, nema ga, ustvari ne uocavam ga nikako na tom mjestu...ma koliko ja zelio ako ga nema onda nema, i tu je kraj price....tako da ti to ako zelis naci uzorak, naci ces ga absolutno nije tacno jer ti govorim iz svog iskustva.
Drekavac22

#220 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

a sto ti sebe na ovu temu ne ogranicis, i kazes, ako mi smeta puno postova, ja necu ulazit, ali jok vraze, neda dzavo mira, kopka te po guzi i moras da udjes da vidis sta je ko napisao :lol:

Brate dragi, ako ti smeta tema, samo je zaobidjes, koliko samo tema na ovom forumu ima gdje ja prst nisam kliknuo...ako me nesto neinteresuje onda nemam sta trazit tu.
Drekavac22

#221 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

Drekavac puno dreci i odmah se okupe drugi diskutanti oko njega :lol: a forum zazivi :D
Drekavac22

#222 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

MorningStar wrote: 21/02/2022 11:50

Boli njega briga, on ide u raj/dzenet i cekaju ga lijepe zene,ice i pice :D sta cu ja sto sam glup i ne mogu da usvojim ove sirine znanja od stvaranja svemira,preko biologije,fizike,hemije,geologije,masinstva,poljoprivrede i tako dalje koje su sve zapisane i koje se saznaju kad covjek zna dobro da tumaci vjeru.
Boli njega briga, on ide u raj/dzenet i cekaju ga lijepe zene,ice i pice
ko to kaze, jeli to tebi Bog urucio ostebiljanu kartu za mene za Raj :roll: pa tako sigurno pricas.

ma koliko ja piskarao, i pricao i drecao niko meni ne garantuje ikakav Raj na buducem svijetu....sve se tu radi o Bozijoj milosti, ako Bog se smiluje ja ulazim ako Bog da, ako ne smiluje,, eh nek je Bog na pomoci.

uostalom ko to od muskih ne voli lijepe zene , ice i pice(kako alkoholno tako i sokovi) barem mi koji nismo za alkohol uzivamo u sokovima.
Transfair

#223 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Transfair »

Drekavac22 wrote: 21/02/2022 11:51
GAU8 wrote: 21/02/2022 11:27

ako zelis naci uzorak, naci ces ga.
evo ja ti kazem da neces naci....a kako to, pa fino iz svog iskustva, kada se uradi hipoteza necega u Kuranu, kontas moguce da im to i to tu, i ja sam se ziv slomio trazeci da vidim ima l itu brojcano cudo, nema ga, ustvari ne uocavam ga nikako na tom mjestu...ma koliko ja zelio ako ga nema onda nema, i tu je kraj price....tako da ti to ako zelis naci uzorak, naci ces ga absolutno nije tacno jer ti govorim iz svog iskustva.
Pa kad si nesposoban i zato.

Zato ti i citavo vrijeme govorim da me stvarno cudi koliko malo poveznica ste pronasli sa obzirom da vas nekoliko trazi vec godinama, a vecina poveznica je cak i nategnuta.

Meni, kao sto si vidio je bilo vrlo lako za par sati pronaci nekoliko cuda.
Drekavac22

#224 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

Transfair wrote: 21/02/2022 11:58
Drekavac22 wrote: 21/02/2022 11:51

Pa kad si nesposoban i zato.

Zato ti i citavo vrijeme govorim da me stvarno cudi koliko malo poveznica ste pronasli sa obzirom da vas nekoliko trazi vec godinama, a vecina poveznica je cak i nategnuta.

Meni, kao sto si vidio je bilo vrlo lako za par sati pronaci nekoliko cuda.
uh kako volim ove postove gdje se objelodani oponent, tako to bude kada nema se arguemenata protiv onog sto pisem, pa se samo krijes iza slucajnosti i iz svoje nemogucnosti da osporis argument krenes sa ad hominem napadima , ovakav si onakav si.... :-)

dobro je ovo, da narod vidi, sa kakvim likovima se ja bodem po forumu. 8-)
GAU8

#225 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by GAU8 »

Drekavac22 wrote: 21/02/2022 11:51 ne uocavam ga nikako na tom mjestu...ma koliko ja zelio ako ga nema onda nema

I sta velis, ne uocavas ga, znaci nema...

Evo reci mi neko djelo, bilo koje, ali koje je pisao obicni covjek. (ne neko ko se smatra Bozijim poslanikom)

Naci su bar jedno cudo u njemu, pa da vidis da je moguce i da §obicni insan pise cuda"
Post Reply