Mobilni radari / kamere

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
vjeshalica

#5726 Re: mobilni radari tj kamere

Post by vjeshalica »

drug_profi wrote: 20/02/2022 12:01 Ma da tobom ne treba pricati uopste.
Ne razgovaram inace sa osobama koji imaju specificnu osobinu da im treba tutor u zivotu od kako ustanu ujutro pa dok ne legnu uvece.
black_adrian
Vozim: vjetar

#5727 Re: mobilni radari tj kamere

Post by black_adrian »

drugtito2011 wrote: 20/02/2022 11:55 Koja je granica normale na nasim putevima? Za primjer, na relaciji Sarajevo - Tuzla.
Zavisi, ne znam ti tačno reći sad ta i ta je granica, jednostavno ja to prilagodim situaciji u kojoj se nalazim. Recimo da je 20-30km/h preko ograničenja normalno u nekim povoljnim uslovima.
BadBoy

#5728 Re: mobilni radari tj kamere

Post by BadBoy »

Druže. Google Calendar. Moraš ga imati na mobitelu zajedno sa google accountom. Poredaj sve važnije datume koje imaš i napravi da te svake godine na taj datum obavještava. I mozak na off.
noviclan

#5729 Re: mobilni radari tj kamere

Post by noviclan »

BadBoy wrote: 20/02/2022 12:17
Druže. Google Calendar. Moraš ga imati na mobitelu zajedno sa google accountom. Poredaj sve važnije datume koje imaš i napravi da te svake godine na taj datum obavještava. I mozak na off.
:lol: :lol: dobar savjet za sta smo kupili smartphone :thumbup:
black_adrian
Vozim: vjetar

#5730 Re: mobilni radari tj kamere

Post by black_adrian »

Vala ako ne mozes zapamtit jedan datum u godini onda ne znam sta da kazem. Ako nista mjesec kad istice registracija, pa kad se priblizi taj mjesec pogledas saobracajnu i vidis kad istice tacno.
BadBoy

#5731 Re: mobilni radari tj kamere

Post by BadBoy »

black_adrian wrote: 20/02/2022 13:07 Vala ako ne mozes zapamtit jedan datum u godini onda ne znam sta da kazem. Ako nista mjesec kad istice registracija, pa kad se priblizi taj mjesec pogledas saobracajnu i vidis kad istice tacno.
To možeš kad ti je registracija auta jedina briga u životu. Uostalom, ne želim da opterećavam mozak nepotrebnim stvarima kad je smartphone baš za toga pravljen.

A vidimo koliko ljudi mogu zapamtiti jedan datum u godini, svako malo kuknjava šta ću naslikala me kamera više puta.
Last edited by BadBoy on 20/02/2022 13:19, edited 1 time in total.
BadBoy

#5732 Re: mobilni radari tj kamere

Post by BadBoy »

noviclan wrote: 20/02/2022 13:05

Pa vjeruj mi, meni se svi ibrete kako ja nikad ne zaboravljam rođendane, registracije, doktorske preglede, godišnjice, rokove itd :D
A u stvari izdvojim 5 minuta jednom da unesem u kalendar i podesim reminder i to je to. Bošnji je to ravno crnoj magiji :lol:
soha96

#5733 Re: mobilni radari tj kamere

Post by soha96 »

black_adrian wrote: 20/02/2022 13:07 Vala ako ne mozes zapamtit jedan datum u godini onda ne znam sta da kazem. Ako nista mjesec kad istice registracija, pa kad se priblizi taj mjesec pogledas saobracajnu i vidis kad istice tacno.
To ti je pokazatelj prosjecnih godina forumasa, ne mogu ljudi da zapamte mjesec u kojem im istice registracija. :mrgreen:
Kriza teska
drug_profi

#5734 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

Ja uopste ne govorim o sebi.
Govorim da nije OK sto drzava dozvoli da covjek u neznanju napravi sebi brdo kazni i to samo jer je sistem spor i nikskav, usmjeren na punjenje kase, a ne na prevenciju.
Ali gospidja uvijek pricu okrene ad hominem.
foxlife

#5735 Re: mobilni radari tj kamere

Post by foxlife »

black_adrian wrote: 20/02/2022 11:32 Ja prvi znakove po otvorenoj ne poštujem nit ću ih ikad poštovati. Znam gdje su radari, one za koje ne znam ću saznati :mrgreen:

Usporim samo u naseljima i tu poštujem toleranciju, gdje nema žive duše samo gas, naravno u granicama normale.
onda nemas nikakvo pravi pljuvati po policiji kad te kazni kad sam priznajes da ne postujes znakove
foxlife

#5736 Re: mobilni radari tj kamere

Post by foxlife »

BadBoy wrote: 20/02/2022 13:19
noviclan wrote: 20/02/2022 13:05

Pa vjeruj mi, meni se svi ibrete kako ja nikad ne zaboravljam rođendane, registracije, doktorske preglede, godišnjice, rokove itd :D
A u stvari izdvojim 5 minuta jednom da unesem u kalendar i podesim reminder i to je to. Bošnji je to ravno crnoj magiji :lol:
ovo si u pravu kad pitaju kako znas
pa jbg talent kazes a ustvari ukucao fino u kalendar rodjendan baba sere tad registracija tad
godisnjica pada galeba tad itd
foxlife

#5737 Re: mobilni radari tj kamere

Post by foxlife »

drug_profi wrote: 20/02/2022 13:42

Ja uopste ne govorim o sebi.
Govorim da nije OK sto drzava dozvoli da covjek u neznanju napravi sebi brdo kazni i to samo jer je sistem spor i nikskav, usmjeren na punjenje kase, a ne na prevenciju.
Ali gospidja uvijek pricu okrene ad hominem.
to sto on ne zna nije kriva drzava nego on sam
lonely_wolf

#5738 Re: mobilni radari tj kamere

Post by lonely_wolf »

drugtito2011 wrote: 20/02/2022 11:55 Koja je granica normale na nasim putevima? Za primjer, na relaciji Sarajevo - Tuzla.
E čuj granica normale :shock:

Ovde sve šoferčine kojima je magistralom normalno voziti 110-120, a ima ih koji voze i 150. Hajte odvadite malo, ne ložite ovu djecu, izginuće bezveze ili će ubiti nekoga.
Ima dionica gdje se može malo više "pricepiti" ali sve je to kratko da bi se nešto više dobilo na vremenu, ali isto tako ima dionica gdje je čak i vožnja u ograničenju svojstven rizik.

Dionica Sarajevo - Tuzla, za tečnu vožnju bez nekakvih stresnih situacija nabolje je poraniti, relativno je slab saobračaj pa i one koje stigneš nije problem preteći. Do Paklenika prije Kladnja se može malo življe voziti stim da se vodi računa na područiju Olova radi radara (Bakići, Dolovi, Olovske luke-tuneli). E od Paklenika do Stupara je čisti sex, cesta je toliko loša da je vožnja i u ograničenju svojstven rizik, pogotovu kada je mokra. Od Stupara do Živinica je cesta relativno dobra i može se malo "podebljati" ali gotovo sve naseljeno mjesto pa ima svega na cesti (u Starom Đurđeviku radar kod škole obavezan inventar). Živinice - Husino je postalo gore nego Karaula birvaktile i sve kad se doda i oduzme, i ako se skratio put preko Karaule, opet do Tuzle treba 1:45h normalne vožnje :( . Tako da ušteda od 15min (koliko se maksimalno može nabrati) meni nije vrijedna rizika i stresa, a ko voli nek izvoli.
malwarebyte

#5739 Re: mobilni radari tj kamere

Post by malwarebyte »

---
Last edited by malwarebyte on 24/02/2022 18:31, edited 1 time in total.
foxlife

#5740 Re: mobilni radari tj kamere

Post by foxlife »

ja koliko znam 8 dana umanjene kazne ide sa danom primanja kazne na ruke ili na kucnu adresu a ne kad se kazna desila
znaci ako si prekrsaj napravio 1. januara a dosla ti kazna 1. maja
imas upola do 8. maja
neka me ispravi neko ako grijesim
malwarebyte

#5741 Re: mobilni radari tj kamere

Post by malwarebyte »

---
topcam
Vozim: uzbrdo

#5742 Re: mobilni radari tj kamere

Post by topcam »

noviclan wrote: 15/02/2022 05:34 Odes pola godine prije registracije u mup da ti izlistaju izvod i pokusas da se zalis
Ne treba ici u MUP, bilo koja saobracajna patrola moze to provjeriti. Naravno i naplatiti.
Ako i ne zele naplatiti (drugi kanton, manji entitet) mogu reci da li postoji neki prekrsaj
na teritoriji cijele drzave.
foxlife

#5743 Re: mobilni radari tj kamere

Post by foxlife »

malwarebyte wrote: 20/02/2022 14:33
foxlife wrote: 20/02/2022 14:27 ja koliko znam 8 dana umanjene kazne ide sa danom primanja kazne na ruke ili na kucnu adresu a ne kad se kazna desila
imas upola do 8. maja
to je istina.. kada primiš kaznu, problem je u tome što je kazna od 17.09, ja prošle sedmice na registraciju kažu imaš to... meni nikada stigla nije
detaljnije ispod
Spoiler
Show
malwarebyte wrote: 14/02/2022 15:27 Ne znam gdje da napišem rant pa hajde ovdje.

Dakle trebam registrovati auto, kažu imaš neplaćenih kazni.. hajde kontam možda me nedavno negdje nešto uslikalo, ili kazna za parking od prije par dana "nije prošla".
Kad kazna iz Višegrada od 17.09.2021.. I još piše neko dodatno plaćanje zbog "kašnjenja" plaćanja. Govorim ja u svojoj PS ja tu kaznu nisam dobio nikako, kako mogu kasniti, zar vrijeme ne teče od dana prijema/potpisa kazne, kaže ne znamo mi zovite Višegrad.

Zovem ja PS Višegrad kažu mi poslali kaznu ne znamo mi ništa dalje, pitam za šta je kazna da barem znam da plaćam kaže piše ti na ispisu.. čovjek me uvjerava da piše kazna i član po kojem sam kažnjen međutim u toj koloni bukvalno samo piše "kazna". Kaže mogu ti vidjeti u tvojoj PS. Ja opet u PS kažu oni nemamo mi uvid u te podatke ne možemo ti pomoći. Reko zašto sad da plaćam punu kaznu i ne znam za šta,odgovor "Ako hoćeš registrovati auto moraš platiti'.
Odem platim, na šalter da predam papire kaže dođi za tri dana dok prođe uplata. Pa šta imaš čekati da prođe uplata imaš tu uplatnicu ja sistema jakog i g....

Eh da još mi onaj iz PS Višegrad reče kao možda je poštar dolazio dva tri puta nije bilo nikog i samo stavio dostavljeno ili potpisao za tebe, reko kao prvo kako može potpusati za nekog to nije legalno, drugo u kući stalno neko ima dakle nema šanse ako je dolazio da nije zatekao nikog.

Zovem poštu kažu to je arhivirano još iz 09. mjeseca prošle godine ko će to tražiti.

Evo sad moram čekati tri dana da "prođe" uplata.
Platio sam kaznu iako ne znam šta sam učinio (vjerojatno kamera, ali nije u tome poenta)
Ko je kriv što jedna obična koverta ne može za skoro 6mjeseci doći iz jednog u drugi grad u BiH, svi prebacuju odgovornost i kažu ne znamo mi?
a to je ono sto smo utvrdili da je do postara
onda ganjaj postara da ti plati pola kazne i takse

ne znam jesam li ja pisao za situaciju sa postarom
koji je ostavio zuti listic a ja citav dan bio kuci
cak nisam na nekom visokom spratu da se postar muci i nisam trazo da dostavlja ogromne pakete nego male stvari narucene preko interneta
otisa u njihovu sluzbu na zeljeznickoj kad tu taj postar
i ja objasnim situaciju i od tada na interfon pozvoni dostava nikad ne kasni niti se ostavlja zuti papiric osim ako stvarno nismo prisutni
vjeshalica

#5744 Re: mobilni radari tj kamere

Post by vjeshalica »

malwarebyte wrote: 20/02/2022 14:33
foxlife wrote: 20/02/2022 14:27 ja koliko znam 8 dana umanjene kazne ide sa danom primanja kazne na ruke ili na kucnu adresu a ne kad se kazna desila
imas upola do 8. maja
to je istina.. kada primiš kaznu, problem je u tome što je kazna od 17.09, ja prošle sedmice na registraciju kažu imaš to... meni nikada stigla nije
detaljnije ispod
Spoiler
Show
malwarebyte wrote: 14/02/2022 15:27 Ne znam gdje da napišem rant pa hajde ovdje.

Dakle trebam registrovati auto, kažu imaš neplaćenih kazni.. hajde kontam možda me nedavno negdje nešto uslikalo, ili kazna za parking od prije par dana "nije prošla".
Kad kazna iz Višegrada od 17.09.2021.. I još piše neko dodatno plaćanje zbog "kašnjenja" plaćanja. Govorim ja u svojoj PS ja tu kaznu nisam dobio nikako, kako mogu kasniti, zar vrijeme ne teče od dana prijema/potpisa kazne, kaže ne znamo mi zovite Višegrad.

Zovem ja PS Višegrad kažu mi poslali kaznu ne znamo mi ništa dalje, pitam za šta je kazna da barem znam da plaćam kaže piše ti na ispisu.. čovjek me uvjerava da piše kazna i član po kojem sam kažnjen međutim u toj koloni bukvalno samo piše "kazna". Kaže mogu ti vidjeti u tvojoj PS. Ja opet u PS kažu oni nemamo mi uvid u te podatke ne možemo ti pomoći. Reko zašto sad da plaćam punu kaznu i ne znam za šta,odgovor "Ako hoćeš registrovati auto moraš platiti'.
Odem platim, na šalter da predam papire kaže dođi za tri dana dok prođe uplata. Pa šta imaš čekati da prođe uplata imaš tu uplatnicu ja sistema jakog i g....

Eh da još mi onaj iz PS Višegrad reče kao možda je poštar dolazio dva tri puta nije bilo nikog i samo stavio dostavljeno ili potpisao za tebe, reko kao prvo kako može potpusati za nekog to nije legalno, drugo u kući stalno neko ima dakle nema šanse ako je dolazio da nije zatekao nikog.

Zovem poštu kažu to je arhivirano još iz 09. mjeseca prošle godine ko će to tražiti.

Evo sad moram čekati tri dana da "prođe" uplata.
Platio sam kaznu iako ne znam šta sam učinio (vjerojatno kamera, ali nije u tome poenta)
Ko je kriv što jedna obična koverta ne može za skoro 6mjeseci doći iz jednog u drugi grad u BiH, svi prebacuju odgovornost i kažu ne znamo mi?
Nije ti dosla iz nekog razloga. Kod mene na poslu liku dijete podiglo postu i usutilo se i tako saznaju za kaznu kad su registrovali auto. :lol:
malwarebyte

#5745 Re: mobilni radari tj kamere

Post by malwarebyte »

---
foxlife

#5746 Re: mobilni radari tj kamere

Post by foxlife »

ok nije do postara ali je do nekoga
sto imas pravo na zalbu
ne znam da li se to moze prijaviti policiji kao prekrsaj ili kako vec to ide
sto bi naravno oduzelo previse vremena i pitanje da li bi se isplatilo al kad bi tjerali mak na konac kako kazu saznali bi tacno do koga je al vecina nas kaze ma neka necu da se peglam i sl
shandrprcSA

#5747 Re: mobilni radari tj kamere

Post by shandrprcSA »

jesi li mijenjao adresu stanovanja?
malwarebyte

#5748 Re: mobilni radari tj kamere

Post by malwarebyte »

---
shandrprcSA

#5749 Re: mobilni radari tj kamere

Post by shandrprcSA »

malwarebyte wrote: 20/02/2022 15:05 i da prijavim ne znam kome da prijavim, u svojoj stanici pitao iste te ljude koji su mi rekli da imam kaznu, "OK, nije problem platit ću, ali ko je sada kriv u ovom lancu, može li se nekome žaliti kažu zovi PU Višegrad, iz Visegrada kažu to ti mogu reći u tvojoj PU ili pošta, Pošta kaže nije do njih, ponovo iz moje PU samo ponavljaju "ako hoćeš registrovati auto, moraš platiti"...
i ja odustao jer nemam ni vremena ni živaca se zajebavati sa ljudim koje realno zaboli neka stvar za mnom i mojom registracijom i kaznom.

@shandrprcSA
nope, adresa uvijek ista...
kažem ti apsolutno nema nijedan validan razlog zbog čega kazna iz septembra prošle godine nije stigla na adresu osim nerada pojedinih službenika/lica
trazi od PU Visegrad da ti profaksaju kovertu sa dostavnicom, na njoj mora pisati sta je razlog sto nije dostavljeno na adresu
foxlife

#5750 Re: mobilni radari tj kamere

Post by foxlife »

malwarebyte wrote: 20/02/2022 15:05 i da prijavim ne znam kome da prijavim, u svojoj stanici pitao iste te ljude koji su mi rekli da imam kaznu, "OK, nije problem platit ću, ali ko je sada kriv u ovom lancu, može li se nekome žaliti kažu zovi PU Višegrad, iz Visegrada kažu to ti mogu reći u tvojoj PU ili pošta, Pošta kaže nije do njih, ponovo iz moje PU samo ponavljaju "ako hoćeš registrovati auto, moraš platiti"...
i ja odustao jer nemam ni vremena ni živaca se zajebavati sa ljudim koje realno zaboli neka stvar za mnom i mojom registracijom i kaznom.

@shandrprcSA
nope, adresa uvijek ista...
kažem ti apsolutno nema nijedan validan razlog zbog čega kazna iz septembra prošle godine nije stigla na adresu osim nerada pojedinih službenika/lica
upravo ono sto sam rekao ti odustao
vjerovatno u nekim slucajevima to rade namjerno da bi ti odustao i niko ne odgovara za gresku
da si ti neka picajzla i sl pa da to ganjas advokat fazoni mislis da bi kasnije se tako ponasali bar kad si ti u pitanju? cisto sumnjam
Post Reply