Nadam se da nije istinazla_kraljica wrote: ↑19/02/2022 22:36 Ima li neko sa Dobrinje? Jel stvarno tacno da se je djete bacilo sa balkona?
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
ibizza
#54901 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- zla_kraljica
#54902 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Boze dragiNaslovnica wrote: ↑19/02/2022 22:44https://crna-hronika.info/uzas-u-saraje ... ade/335031zla_kraljica wrote: ↑19/02/2022 22:36 Ima li neko sa Dobrinje? Jel stvarno tacno da se je djete bacilo sa balkona?
- uglavnomja
#54903 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
uzas
nadam se da ce biti ok
-
maxell_sarajevo
#54904 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Navodno curica od 14 godina, rođendan bio…
-
shandrprcSA
#54905 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
bitangeIprinceze wrote: ↑19/02/2022 20:14Oduzeti su iz kojeg razloga? Nekog drugog kriminala a ne neplaćenih kazni![]()
Vise od pola je zbog kaznisime_cipol wrote: ↑19/02/2022 21:00 Auta oduzeta zbog cinjenja krivičnih djela, carinskih prekrsaja i sl
-
foxlife
#54906 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ta sto je slavila ili prijateljica neka?
samo da nije kakav glupi izazov bio
- Laplace
#54907 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja i dalje ne kontam kako ljudi ne nauče da imamo ubice na cesti, koje država mlako i anemično procesuira, i da ti pješački prelaz i zeleno svjetlo ne garantuju nikakvu bezbjednost. Odavno se ne oslanjam na to da imam prvenstvo prolaza, nego krećem tek kad sam 100% (neki bi rekli 1.000%) siguran da neću završiti u crnoj hronici.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#54908 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pješački prelaz je za pješake najopasnije mjesto na cesti.
Ljudi ne kontaju da je to mjesto visokog rizika od udara vozila u pješaka ili u drugo vozilo. Pješački se prelazi brzo uz maksimalnu opreznost i koncentraciju.
Mnogi pješaci se na cesti ponašaju kao na korzu, laganica, opušteno, uživancija. Razgovaraju sa drugima ili gledaju mobitel. Mozak isključen.
Šta vrijedi zeleno svjetlo, prvenstvo prolaza, zakonske sankcije za vozača, odšteta i slično onome koga udari auto i ubije ga ili napravi invalidom?
Ovo nije amnestiranje vozača(divljaci skrive 99% nesreća) nego poziv pješacima na veću opreznost.
Ljudi ne kontaju da je to mjesto visokog rizika od udara vozila u pješaka ili u drugo vozilo. Pješački se prelazi brzo uz maksimalnu opreznost i koncentraciju.
Mnogi pješaci se na cesti ponašaju kao na korzu, laganica, opušteno, uživancija. Razgovaraju sa drugima ili gledaju mobitel. Mozak isključen.
Šta vrijedi zeleno svjetlo, prvenstvo prolaza, zakonske sankcije za vozača, odšteta i slično onome koga udari auto i ubije ga ili napravi invalidom?
Ovo nije amnestiranje vozača(divljaci skrive 99% nesreća) nego poziv pješacima na veću opreznost.
- Thorgerson
#54909 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U zemljama poput ovih dole bliski istok, afrika, kambodza, kongo i nasa drzava pjesacki jeste najopasnije mjesto.
U normalnim drzavama naravno nije tako. Kod nas vozac na pjesackom daje gas, ako vidi da se pjesak priblizava pjesackom.
Na zapadu to nigdje nisam dozivio. Bukvalno kad krenes ka pjesackom, automobil se automatski zaustavlja. I kraj price.
A zasto je to tako? Jel mislite da ne bi divljali i oni tamo? Pa bi.
Al tamo nije moguce da imas 280k neplacenih kazni.
Nakace ti se odmah direktno na platu. I gotovo. Dakle, uopste te ne pita hoces li platiti ili neces. Platit ces. Ako bas neces, ima i tu lijek.
Pa ne moze neki polumozak bit pametnije od grupe advokata koji kreiraju zakone.
Moze. Ali kod nas, kongu, kamodzi, cadu itd. Tu moze.
I sto raja pise, kako je jebeno moguce da imas hiljade neplacenih kazni? Kako. Pa ja trcim 3 sedmice ranije da registrujem auto, da je zakasnim. Kaznu platim isti dan. Cuvam ko debil te isjecke, da imam dokaz da sam platio. Ccc
U normalnim drzavama naravno nije tako. Kod nas vozac na pjesackom daje gas, ako vidi da se pjesak priblizava pjesackom.
Na zapadu to nigdje nisam dozivio. Bukvalno kad krenes ka pjesackom, automobil se automatski zaustavlja. I kraj price.
Nakace ti se odmah direktno na platu. I gotovo. Dakle, uopste te ne pita hoces li platiti ili neces. Platit ces. Ako bas neces, ima i tu lijek.
I sto raja pise, kako je jebeno moguce da imas hiljade neplacenih kazni? Kako. Pa ja trcim 3 sedmice ranije da registrujem auto, da je zakasnim. Kaznu platim isti dan. Cuvam ko debil te isjecke, da imam dokaz da sam platio. Ccc
-
smijesni_ste
#54910 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Thorgerson wrote: ↑20/02/2022 11:30
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#54911 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
da te utjesim bar malo ,ima nas josThorgerson wrote: ↑20/02/2022 11:30 Pa ja trcim 3 sedmice ranije da registrujem auto, da je zakasnim. Kaznu platim isti dan. Cuvam ko debil te isjecke, da imam dokaz da sam platio. Ccc
- Thorgerson
#54912 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa znam druze, takva je vecina. Ispunjava obaveze.bitanga_sa_otesa wrote: ↑20/02/2022 11:34da te utjesim bar malo ,ima nas josThorgerson wrote: ↑20/02/2022 11:30 Pa ja trcim 3 sedmice ranije da registrujem auto, da je zakasnim. Kaznu platim isti dan. Cuvam ko debil te isjecke, da imam dokaz da sam platio. Ccc![]()
I kako nas nagrade? Tako sto likove sa 10.000 + kazni pustaju da divljaju i da se hvale jos tim podacima po nargilhanama.
- Qler
#54913 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Meni 14. 02 istekla registracija, auto već 01.02 bilo registrovano, da ne bi bilo problema... I ja se sekiram, a ovamo stotine hiljada ljudi imaju i boli ih uvo za sve...bitanga_sa_otesa wrote: ↑20/02/2022 11:34da te utjesim bar malo ,ima nas josThorgerson wrote: ↑20/02/2022 11:30 Pa ja trcim 3 sedmice ranije da registrujem auto, da je zakasnim. Kaznu platim isti dan. Cuvam ko debil te isjecke, da imam dokaz da sam platio. Ccc![]()
- Laplace
#54914 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Naravno da ne amnestiramo ubice na cesti. Ipak, opasnije je van pješačkog jer te tu ni normalni vozači ne očekuju, a posebno je opasno noću.japin_mutapi wrote: ↑20/02/2022 11:14 Pješački prelaz je za pješake najopasnije mjesto na cesti.
- Laplace
#54915 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ali ovo nije normalna država i to uvijek imam na umu kad namjeravam preći cestu.Thorgerson wrote: ↑20/02/2022 11:30 U zemljama poput ovih dole bliski istok, afrika, kambodza, kongo i nasa drzava pjesacki jeste najopasnije mjesto.
Inače, sve si u pravu.
- ljubicasti limun
#54916 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Apsolutno nije tacno da se tako pjesaci ponasaju ili ako se ponasaju, to je mozda vrlo mala manjina. Osim toga, NEMAS VREMENA setuckati po pjesackom kao na korzu ako zeleno za pjesake traje par sekundi. A cekas ga jako dugo.japin_mutapi wrote: ↑20/02/2022 11:14 Pješački prelaz je za pješake najopasnije mjesto na cesti.
Ne znam sta bi pjesaci trebali. Cekati u niskom startu na zeleno i pretrcavati da vozaca ne bi uhvatio srklet? Sta je sa starijim osobama, invalidima, roditeljima sa malom djecom i kolicima?
Jako veliki problem su semafori kod kojih, kako rekoh, zeleno za pjesake traje par sekundi. Plus, neuskladjeni su. Da bi presao neku raskrsnicu moras cekat jako dugo. Ili trcati na treptajuce zeleno jer nemas vremena cekati sad na drugoj polovini raskrsnice opet par minuta. A policija stoji kod crkve na M. Dvoru i kaznjava pjesake jer idu na treptajuce zeleno, ali ne i vozace koji pjesacima na pjesackom, na zelenom ne daju pravo prvenstva. Koliko puta se auto na pjesakom kod Alte zaustavi tik ispred mene. Onda manjak pjesackih prijelaza ili su oni na totalno nelogicnom mjestu tj. fale na logicnim mjestima. Primjer, kad se spustas od C faze ka Opcini N. Grad, da bi presao na drugu stranu moras se spustiti skroz do raskrsnice.
Ovdje su pjesaci najmanje krivi. Znam da ima i neodgovornih pjesaka, ali oni su zaista u manjini dok je u 90% slucajeva pravilo da vozaci ne staju na pjesackom. A citav saobracaj je podredjen autima, citav grad tj.
- bitanga_sa_otesa
#54917 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
necemo se lagati vala ,po cijeli dan sam u autu i sve mi je gradska voznja ,vala pjesaci se vuku preko pjesackog ko prebijene macke i to mladji i zdravi,generalni je boliqrcizam napolju...
- ljubicasti limun
#54918 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne bi. Ili ne bi u ovolikoj mjeru. To je i do mentaliteta i do kulture drustva. Kod nas su se polusirovi ljudi koji nemaju osjecaj za zajednicu, empatije, osim izgleda kad je dzemat u pitanju, dokopalo nekog standarda i njega/nju nije briga ni za koga osim za sebe. Sta njega/nju ima biti briga za tog nekog pjesaka, nek se makne s ceste, fukara, kad nema za auto, jel. Mentalitet i sirovi egoizam sela.Thorgerson wrote: ↑20/02/2022 11:30
- ljubicasti limun
#54919 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Necemo se lagati. Ja sam pjesak i za vozace je izgleda sve osim pretrcavanja pjesackog sporo. Normalan ljudski hod je ocito postao problem. Osim toga, kako sam rekla, nemas vremena "vuci se" po pjesackom ako zeleno traje bukvalno par sekundi.bitanga_sa_otesa wrote: ↑20/02/2022 12:03 necemo se lagati vala ,po cijeli dan sam u autu i sve mi je gradska voznja ,vala pjesaci se vuku preko pjesackog ko prebijene macke i to mladji i zdravi,generalni je boliqrcizam napolju...
- bitanga_sa_otesa
#54920 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sta je normalan hod? definisi ?
20 cm /sec
1/2 m /sec
1m/sec
-
BiBi911
#54921 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
bitanga_sa_otesa wrote: ↑20/02/2022 12:03 necemo se lagati vala ,po cijeli dan sam u autu i sve mi je gradska voznja ,vala pjesaci se vuku preko pjesackog ko prebijene macke i to mladji i zdravi,generalni je boliqrcizam napolju...
- Bloo
- Globalna šefica
#54922 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Onaj pjesacki gdje je i pjescima zeleno i vozilima?ljubicasti limun wrote: ↑20/02/2022 11:58 . Koliko puta se auto na pjesakom kod Alte zaustavi tik ispred mene.
Ja imam fobiju od tog pjesackog.
Mislim da je par ljudi tu povrijedeno i neka curica poginula.
-
smijesni_ste
#54923 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jeste taj, nije puno bolji ni onaj kod muzeja kada je zeleno pješacima, a auta krenu iz 'Velušića' prema gradu 
- bitanga_sa_otesa
- vjeshalica
#54925 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ubjedljivo najgori semafor je onaj kod Ambasade prema Z.Stanici....ne predjes ga vec se na pola puta ugasi