Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zaboravio si da je Merkel odnosno Njemačka, ne jednom nego dva puta je udarila veto bila da NATO primi Gruziju i Ukrajinu u taj savez. I to je sve bilo dok nisu te dvije imali interni konflikt.
Zaboravio si i ti da je Angela rekla za Kokošara da je čudak koji živi u svom svijetu. Tačno k'o neki potencijalni masovni ubica.
Anyway, Angela je kriva za mnoge stvari što se tiče ovoga. I ne skreći sa teme, ovdje je striktno pitanje napada na suverenu zemlju.
UZP na Putinov način.
To isto bi mogao ja o svakom izjaviti. I koje veze to ima sa ovim, nema. Ali ono moje od ranije ima veze, jer se govori o NATU. Razlog konflikta je NATO ne uvoz banana i manga.
Zaboravio si i ti da je Angela rekla za Kokošara da je čudak koji živi u svom svijetu. Tačno k'o neki potencijalni masovni ubica.
Anyway, Angela je kriva za mnoge stvari što se tiče ovoga. I ne skreći sa teme, ovdje je striktno pitanje napada na suverenu zemlju.
UZP na Putinov način.
To isto bi mogao ja o svakom izjaviti. I koje veze to ima sa ovim, nema. Ali ono moje od ranije ima veze, jer se govori o NATU. Razlog konflikta je NATO ne uvoz banana i manga.
Moja prognoza je: noc sa nedjelje na ponedjeljak...
Ako su vec cekali, da ne uvrijede Kineze, da se 20. zavrse ZOI u Pekingu, to bi bilo neko realno vrijeme.
Do tada ce ici medijski "buil up" o patnjama naroda Donbasa...
Čekaju na završetak finala u hokeju. Treba prvo neutralisati Fine
Spiegel je lijepo imenovao diplomatu i objavio clanak.
Nije ni Sputnik ni RT ni neki drugi ruski medij. To sada i svabe lazu, Putin ih kupio... Eto ti sad.
Puno se ti zanimas Ukrajinom.i demokratijom kod rusa a kod kuce ti se desava sranje i krse ljudska prava
Trebaju se ugledati na snage sigurnosti u 'kolijevkama ljudskih prava" kao sto su Bjelorusija, Rusija, Kina, Iran i njima slicne.
P.S. A sto se Ukrajine tice, cekaju je teski dani, mjeseci i godine.
I njih zapalo da imaju zlog istocnog komsiju kao i nas.
A ni zapadni im nine od neke pomoci, al eto bar im salje oruzje.
According to U.S. officials to WP, U.S. intelligence intercepted an order given to Russian subordinates that said that they were to proceed with a full-scale attack on Ukraine.
Ja od pocetka vjerujem da ameri imaju najtacnije info. Sad kako to utice na ruske niko ne zna.
A i vrijeme ce pokazati.
sumirprimus wrote: ↑20/02/2022 10:35
According to U.S. officials to WP, U.S. intelligence intercepted an order given to Russian subordinates that said that they were to proceed with a full-scale attack on Ukraine.
Ja od pocetka vjerujem da ameri imaju najtacnije info. Sad kako to utice na ruske niko ne zna.
A i vrijeme ce pokazati.
Ameri i imaju najtacnije informacije, ja iskreno vjerujem da datumi koje su oni objavljivali su prvobitno i bili u ruskoj igri, ali se odlucili odgoditi kad je vec dospjelo u javnost.
Sad, da li i kada se vojne vjezbe rusije zavrsavaju? Ja mislim da su ove nuklearne vjezbe zadnje bile. Ukoliko vojska ne napusti navedene lokacije, mislim da je to jako dobar indikator.
Vjezbe su gotove od 20 do 22og.
Ovo je davno prevazislo vojne vjezbe i trosak okupljanja ovih jedinica je ogroman i za jednu rusiju. Nako. Mislim ljudi ih prate i snimaju 24/7 i javno objavljuju sto je necuveno, sve sto rade ukazuje na invaziju.
Pa i rasprsivanje i premjestanje vojnih jedinica u fobove i orema granici sve govori da ce napast.
A ako ameri kazu da imaju info i da znaju d aje data naredba vjerovatno znaju sta pricaju.
sumirprimus wrote: ↑20/02/2022 10:43
Vjezbe su gotove od 20 do 22og.
Ovo je davno prevazislo vojne vjezbe i trosak okupljanja ovih jedinica je ogroman i za jednu rusiju. Nako. Mislim ljudi ih prate i snimaju 24/7 i javno objavljuju sto je necuveno, sve sto rade ukazuje na invaziju.
Pa i rasprsivanje i premjestanje vojnih jedinica u fobove i orema granici sve govori da ce napast.
A ako ameri kazu da imaju info i da znaju d aje data naredba vjerovatno znaju sta pricaju.
Pa kako se i ja sjecam, vece vojne vjezbe obicno trajale 2-3 dana...ovo bas se razvuklo..
Biden’s confidence about Russian military action came from intel about an order given to Russian subordinates to proceed with a full-scale attack - WaPo